Eerste vuurwerkslachtoffer dit jaar is tienjarige jongen

3
Ambulance naar SEH in Suriname

Een tienjarige jongen is het eerste geregistreerde vuurwerkslachtoffer dit jaar in Suriname. De jongen liep gisteren, op de 4e dag van de vuurwerkperiode, brandwonden op aan zijn hand meldt de Surinaamse nieuwssite SR Herald vandaag.

Hij werd binnen gebracht bij de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De brandwonden aan zijn linkerhand heeft hij opgelopen door vuurwerk kruit, laat de brandweervoorlichting aan de site weten.

“Vandaag is het oudjaar en er zal meer vuurwerk worden afgeschoten, voorzichtigheid is dus meer dan geboden. Ouders, verzorgers let op uw kinderen, de verantwoording ligt bij u”, is de oproep van de brandweer naar ouders en verzorgers toe schrijft SR Herald.

Lees ook:

Bekijk ook:

3 REACTIES

 1. Je moet vuurwer gewoon beschouwen als een handgranaat of bom.Je kan jezelf en anderen enorme lichamelijke schade mee berokkenen.en vuurwerk is zeker niet voor kinderen


  Maak melding

 2. De gevaren van vuurwerk, is door de wetgever en zijn adviseurs “aanvaard” tot een
  bepaalde hoogte.
  Velen onder ons, vindt de risico’s compleet aanvaardbaar en doen dingen mee die, behalve de wetgever en ons gezonde verstand het niet bedoeld heeft.

  Wees niet dom, geniet ervan en wel veilig de overstap naar 2020, nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.