7-jarige jongen is tweede vuurwerkslachtoffer

11
aansteekstokje-wierook-suriname

Het aantal vuurwerkslachtoffers in Suriname is gestegen naar 2. Een 7-jarige jongen is door onoplettendheid gebrand in het oog door een aansteekstokje (wierook) die zijn broer hield.

Een tienjarige jongen was het eerste geregistreerde vuurwerkslachtoffer dit jaar. De jongen liep gisteren, op de 4e dag van de vuurwerkperiode, brandwonden op aan zijn hand meldde de Surinaamse nieuwssite SR Herald vanmorgen.

Hij werd binnen gebracht bij de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De brandwonden aan zijn linkerhand heeft hij opgelopen door vuurwerk kruit.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Er zullen meer gaan volgen,ouderen ook.Er bestaan ook vuurwerk veiligheidsbrillen tegenwoordig.Natuurlijk wens ik het voor niemand dat hij of zij slachtoffer moet worden.
  Een happy new year voor een ieder.


  Maak melding

 2. Waar waren de ouders?
  Wij schoten geen vuurwerk dus mijn kinderen ook heb geen zin om te gaan rennen en stressen in een ziekenhuis.
  Lekker eten en drinken en daarna genieten van de buren hun vuurwerk, mijn dag kan niet meer stuk.

  Nogmaals een rustige jaarwisseling en een gezond 2020 🎆🎇🙌


  Maak melding

 3. Wat een pijn zal deze knul hebben. Vreselijk waar waren de ouders? Mensen zet geen Kinderen op de wereld te joe no abie ting foe loekoe ding. Kinderen op de wereld zetten is een grote verantwoordelijkheid.
  Met vuurwerk speel je met je leven

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. boerikie kaw@ laat me tuurlijk is er in Nederland vuurwerk brillen te koop .En die moeders kunnen soms niet alles onder.controle hebben.want als een del de tijd neemt om het voor een manwijf te nemen vergeet je andere zaken.Wie de schoen pas trekt hem aan.


  Maak melding

 5. Bij elke bouwmarkt kan je een veiligheidsbril kopen. Vaak ook bij een grotere goed gesorteerde supermarkt.

  Dit vind ik niet echt een vuurwerk slachtoffer, het kwam door een aansteek wierook niet door zwaar vuurwerk.


  Maak melding

 6. De vuurwerk brillen moeten eigenlijk bij de vuurwerk verkooppunten ook verkocht worden. Het word wel hoog tijd dat het gedaan word. Arme jochie….beterschap hoor…


  Maak melding

 7. Iedereen weet dat een vuurwerk gevaarlijk voor jonge kinderen ..zowel ouderen ..tocht koopt iedereen een vuurwerk …zonde van het geld …..dan no e barie auwww auwww …..kiesing mooi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.