Suriname denksport centrum officieel in gebruik genomen

13
Suriname denksport centrum officieel in gebruik genomen

Het Suriname denksport centrum dat gevestigd is op het Anton de Kom Universiteit complex is officieel in gebruik genomen. Gisteren geschiedde dit middels het knippen van een lint na een officieel gedeelte met toespraken en entertainment. Het centrum is een donatie van de Volksrepubliek China dat gebouwd is door de China Dalian International Group. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft namens president Desi Bouterse de aanwezigen toegesproken en de nodige handelingen verricht.

De voorzitter van de Surinaamse Dambond, Nelius Codrington, is zeer ingenomen met het denksport centrum. Hij is overtuigd dat deze faciliteit zeker een boost zal geven aan de denksporten in Suriname en een belangrijke bijdrage zal leveren aan het cognitief denken van jongeren. De voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité, Ramon Tjon A Fat, heeft zijn dank uitgebracht aan alle actoren die het centrum tot een feit hebben kunnen maken. Hij hoopt dat dit ervoor zal zorgen dat de denksporten beter tot ontwikkeling gebracht kunnen worden.

Liu Quan, ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, noemde de ingebruikname een historisch moment. Bij een orientatie bezoek was hij onder de indruk van de kwaliteit en snelheid waarmee de werkzaamheden zijn uitgevoerd van de totstandkoming voor het cetrum. De ambassadeur is de mening toegedaan dat denksporten die het denkvermogen ontwikkelt, jonge leiders kunnen opleveren. Liu Quan heeft ook zijn dankbaarheid getoond voor de samenwerking en diplomatieke relatie met Suriname en is blij dat de Volksrepubliek China weer een belangrijke bijdrage heeft mogen leveren aan de ontwikkeling van het sportgebeuren.

Minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft tijdens zijn toespraak zijn ervaring gedeeld als schaker. Hij is de mening toegedaan dat de denksporten vooral weggelegd zijn voor jongeren. Met het centrum hoopt hij dat de denksporten zich verder gaat ontwikkelen. De denksporten organisaties heeft hij bemoedigd om bij elkaar te komen, voldoende gebruik te maken van de faciliteit, meer toernooien te organiseren en deel te nemen aan meer internationale toernooien.

Minister Gopal gaf aan dat denksporten door de jaren heen populairder zijn geworden, gezien de successen van Surinaamse topsporters op internationaal niveau. Het was dus van groot belang om een goed gefaciliteerde sport ontwikkelingscentrum op te zetten. Netals elk ander sport heeft ook denksporten behoefte aan een specifieke infrastructuur. De minister benadrukte dat denksporten vooral goed is voor de ontwikkeling van jongeren, omdat het de doelgroep probleem oplossend laat denken waarbij vaardigheden zoals logisch redeneren, rekenvaardigheid, ruimtelijke inzicht en bovenal concentratie worden ontwikkeld. Tot slot heeft zij ook haar dankbaarheid getoond aan alle partners.


13 REACTIES

 1. Gopal en Boefdraad gaan jullie beiden naar huis. Logisch redeneren, ruimtelijke inzicht en beter rekenen??? Gopal heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Wat heeft dit spel met rekenen en ruimtelijk inzicht te maken. Gelukkig staat Gopal niet voor de klas. Je moet hersenen hebben om dit goed te kunnen doen. Heb je dit niet ben je kansloos.
  Mensen hebben een reken of een talen knobbel. Gopal e deugt niet elke keer wanneer er een opening is en ji verschijnt houden velen hun hart vast wat er uit je muil komt. Hetzelfde geld voor Boefdraad. List en bedrog, geldverspilling en lenen, snoepreisjes,je vol vreten met onze gemeenschapsgelden dat zijn jouw hoofdnoten meer niet. En zo waar het is eer een Chinees die dit voor elkaar heeft gekregen. Hersenloze Surinamers kunnen dit niet maar proberen weer het hoogste woord te voeren. Al deze waardeloze ministers met hun regering moeen opdonderen. Loze kreten.


  Maak melding

 2. Surinamers en denken? Is dat wel mogelijk? Het denkvermogen reikt net zover om alles wat misgaat in de schoenen van de arme Bouterse te schuiven. Daarmee wordt u geen Valneris ,Ton Sijbrands, Wiersma, Burleson, Sadiek, Bendt, Alfaisie, schaker Anand of de jonge schaker Magnus Carlsen.
  Uitstekend initiatief. Dammen en schaken doen denken. Hoe jonger hoe beter. Opbouw, strategie, inzicht, probleemoplossend, discipline,kortom, heel wat onderwerpen passeren de revue die je alleen maar van pas kunnen komen in je leven, naast het plezier, ontspanning en de uitdaging.


  Maak melding

 3. Ze hadden beter geld kunnen stoppen in seksuele voorlichting en voorkoming tienerzwangerschappen voor jongeren…

  Naaien is het enige waar de jongeren aan DENKEN…


  Maak melding

 4. @Laat Me lijkt op Gillmore Hoefdraad, dezelfde postuur. Alleen lijkt zij/hij (laat me) meer op een vrouw. Door haar postuur werd ze altijd gepest op de lagere school. Ze zegt nog steeds last van te hebben momenteel.


  Maak melding

 5. Nu is het echt tijd dat China, een gevangenis, neerzet.
  En geen kampen, waar surinamers, gedwongen te werk wordt gesteld.
  Gefeliciteerd. En een goed
  uiteinde.


  Maak melding

 6. Dalian heeft vele tientallen miljoenen verdient aan alle corrupte onderhandse infrastructurele projecten die ze hebben gekregen van de regering van SU dus als ze in ruil daarvoor een gebouw opzetten voor de denksporten dan is dat peanuts in vergelijking met de njang die ze gemaakt hebben en nog steeds maken.


  Maak melding

 7. Alleen al het feit dat paarse marionetten als Boefdraadd land en volk verder de paarse amoedige verloedering in brengen zegt genoeg. Soso show, want het gros der paarse dwazen volgen liever de dieven olv van hun lijder inplaats van de denksport.


  Maak melding

 8. Laat boefdraad terug denken waar zijn roeping is ,of Politicus ofg Geestelijke .Sedert wanneer krijg een geestelijke wintie in een kerk . Mie takie njee 34 zetels,mie takie njee ,34 zetels of je bent Politicus ,of je hebt geestelijke roeping.


  Maak melding

 9. Het is makkelijk om in Holland te zitten, achter de schermen en te gillen te roepen en te janken dat je van Suriname houdt. Praat tot me als je échte in de branding zit. Want een ieder kan in de tribune zitten en gillen, maar het werk doe jij niet. Janken dat je van Su houd, maar bij 1 moord vlucht je weg. Bange rat!
  Affen…..wie de schoen past, zal hem zeer zeker aantrekken!

  @politiek neutraal;
  Ik snap uw teleurstelling in Surinamers volkomen. U heeft aan 1 kant ook gelijk. Maar toch vind ik het een beetje oneerlijk om alle suri’s over 1 kam te scheren door een gros suri’s te doen. Vind u dat niet?
  Hopelijk kunt u op een betere manier uw geld terug verdienen.

  On topic:
  Ik ben in ieder geval blij met dit nieuwe project. Het is in ieder geval een nieuw begin. Als we het nu maar waarderen en gebruiken waarvoor het bestemd is.


  Maak melding

 10. @Aswin , laat me is gaan schuilen. Het word te heet voor haar.
  @ Nina1, je hebt gelijk. Niet alle surinamers in Suriname zijn zo. Eigenlijk moet ik het achter me laten wat er is gebeurd. Laat Me zegt achterlijke dingen waardoor ik soms onverstandig reageer.


  Maak melding

 11. Zekker makkelijk als je ouders met verstand hebt,en die zagen dat het niet goed zo gaan als wij onafhankelijk zouden worden.Hebben ze hun geliefde land gelaten ,jaren gaat jou niets aan ken jou niet heb hier in dienst gezeten.Inderdaad houdt ik van Suriname maar niet van de regering.Ik zou die schoen zeker bewaren als ik jou was,want als je baas wint ga je het dag en nacht moeten aan doen.I.p.v steken onder water te geven stel dat hij wint stuur je gegevens zal ik mijn dochter vragen nieuwe schoenen te posten want ie bakka fotoe o pritie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.