Dit jaar weer veel vuurwerk verkocht in Suriname

20
Dit jaar weer veel vuurwerk verkocht in Suriname
Waterkant archieffoto - vuurwerkverkoop bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

Afgelopen vrijdag begon in Suriname de verkoop van vuurwerk aan consumenten. Vrijdag begon ook de afschietperiode die duurt tot en met donderdag 2 januari 2020. In de afgelopen drie dagen is er al flink wat vuurwerk verkocht en afgeschoten.

Voorlopig is dat afschieten veilig verlopen. Vorig jaar raakten zeker tien personen door vuurwerk gewond. Bij de Surinaamse Eerste Hulp is dit jaar nog geen melding gemaakt van vuurwerk slachtoffers. Het streven is nog steeds ieder jaar, dat er geen slachtoffers vallen.

In de tussentijd gaat de verkoop stug door. Winkels die vuurwerk verkopen zijn tot laat ’s avonds open. En consumenten hoeven niet bang te zijn dat er de komende dagen geen vuurwerk meer is. Eerder werd namelijk bekend dat er dit jaar bijna twee keer zoveel vuurwerk is geïmporteerd vergeleken met vorig jaar.

De laatste dagen gaat het voornamelijk om verkoop van vuurwerk aan consumenten. Eerder deze maand konden handelaren hun partijen al inkopen bij de importeurs.

Lees ook:

- Advertentie -

20 REACTIES

 1. Deze gasten schromen er niet voor zelfs je onderbroek van de waslijn te stelen. Born to steel. De handelaars kennen de gevaren van vuurwerk opslag ook.niet. Hele winkels en.magazijnen kunnen opgeblazen worden
  Vuurwerk rampen schuilen in een hoekje.


  Maak melding

 2. Onbegrijpelijk mensen krijgen van een ander land speelgoed voor arme kinderen maar vuurwerk is dat blijkbaar gratis. Die Chinezen lachen zich rot want daar komt het vuurwerk toch vandaan. Ze denken ook who cares. We only thinking about our money 💰 oftewel doekoes. SMH


  Maak melding

 3. Bouterse heeft dus gelijk. het gaat toch niet zo slecht met Suriname en de Surinamers.
  Ze klagen veel, maar hebben veel plezier en vertier, Dus Monie de.


  Maak melding

 4. Moni de dat is het. Een vrouw kocht 640 srd aan vuurwerk! Bet dat mannen wel een duizend of meer uitgeven voor de pagaras. Een voor zijn vrouw en de rest voot zijn buiten vrouwen. Een black label proost. Je kan het gestolen geld toch niet meenemen.


  Maak melding

 5. Hiervoor geven ze politiek niet de schuld. Maar als ze morgen niks te vreten hebben omdat ze hun geld hebben verbrast da direk na politiek schuld. Wat zei die vader in wan pipel . Njam mi mars


  Maak melding

 6. Is hun geld en ze mogen doen wat ze willen ermee. Wij kunnen doen wat wij willen. Wij merken hier in Suriname dat ht ene jaar overgaat in een ander.
  Zolang we geen oorlog voeren.
  A lubi mus libi.
  Is ons ding.
  Dus die paarse ratten hebben toch geld??????


  Maak melding

 7. Typisch in het rijke Nederland duurt de afschietperiode 12 uur.In suriname nu 1 der armste landen duurt het 144 uur.In Su is 1+1 3.Niets klopt.Het beste voorbeeld is dat men massaal opkomt voor een veroordeelde moordenaar.


  Maak melding

 8. Un sut’ un pagara. Sranan no e wroko nanga F-16 nanga AK47. Gewoon vuurwerk. Sommigen zeggen dat het zonde is van het geld. Anderen bekijken het anders vanwege de traditie. Alleen de dieren hebben er echt last van. In landen als Irak en Syrië zijn de honden door de vele beschietingen en bombardementen, gewend geraakt aan explosies en knallen. Den dagu dati no e seki. Echter, de arme Surinaamse hond is wel slachtoffer op die bewuste dag. Op internet zijn er tips te vinden om het een beetje dragelijk te maken voor de hond. Voor de rest moet men maar doen wat men leuk vindt. Ik geniet van mijn wijn en champagne en laat het vuurwerk afsteken aan anderen over. Ik kan altijd meekijken. Kost me geen cent. Des te meer champagne komt op tafel. Cheers.


  Maak melding

 9. Zo een crisis in dit land geen geld bla bla duh !!!
  Gelukkig Nieuwjaar toegewenst alvast🎇🎆 aan alle paarse haters een gezond 2020 zonder maagzweer /hoge bloeddruk en 💩frustratie 🙋😂


  Maak melding

 10. A LIBI MUSU LIBI, NEKS NO FOUT: DAT ZIJN DIE DOMME UITSPRAKEN VAN DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ:

  DAAROM BEN JE OOK ZO DOM WENDY.

  A LIBI MUSU LIBI: LEEF MAAR EROP LOS: DOM DOM DOM.

  NEKS NO FOUT: EEN HELEBOEL VAN JULLIE GAAN GRAS ETEN.

  YU NA WAN DONG MEID. JULIAN WITH HEEFT GELIJK: ER ZIJN MEER DOMME MENSEN IN SURINAME. DOMHEID BESTAAT.


  Maak melding

 11. Echter zijn de kopers geen verarmde ndper’ s, maar stinkend rijke zoals de paarse lijder en trwananten. Het wordt een helse spektakel voor hen, maar voor het gros der paarse paria, na soso lokoe.


  Maak melding

 12. Trouwens, Mental Slavery was ee veel gebruikte term vanuit NDp’ers.

  Want Mental Slavery komt veel voor in de NDP. Want ze ondergaan, net als in de slavernij, onderdrukking. Want er is gee democratie in die partij.
  Want als er democratie was, zou ee veroordeelde moordenaar gee enkele kans hebbe, booi.

  Ze verlange ook nie naa democratie in die partij, want ze zijn al gewend aan onderdrukking (eeuwenlang). Eigenlijk voele ze t niet. Gek hè?
  Dit is pure Mental Slavery, booi, pure …..

  Opvallend is ook, dat hun moordenaar-leider ondersteuning kreeg vd ex-kolonisator om aan de macht te komen.


  Maak melding

 13. Als je de NL kranten volgt en nieuws sites zou het heel slecht gaan in Su. Als je zelf in het land bent dan zie je dat er een totaal vertekend beeld wordt geschetst van de situatie. 2015 en 2016 ging het inderdaad minder goed maar zelf het IMF geeft in haar analyses nu aan dat het beter gaat in het land en dat merken de mensen dat merken de bedrijven. Er is een record aan vuurweerk geimporteerd en nu blijkt ook verkocht. Dat gebeurd niet als de mensen geen geld hebben om te besteden. Sommige Surneds en de oppositie kunnen wel hun kop in het zand blijven steken en de hele tijd zitten “schreeuwen”op waterkant en facebook maar de werkelijkheid is anders. Ik zou ze willen aanraden om de realiteit onder ogen te zien anders zullen ze ontwaken in een nachtmerrie na 25 mei 2020 net als in 2015. Toen ging het volgens hun ook heel slecht en deed de regering niets. Het resultaat hebben wij gezien. Het probleem met de oppositie en hun aanhang is dat ze zijn gaan geloven in hun eigen propaganda. Dat probleem zie ik nu weer anno 2019/2020.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.