SZF opent huisartsenpost in Militair Hospitaal om druk SEH te verlichten

1
militair-hospitaal-suriname

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft vrijdag 27 december een huisartsenpost (HAP) geopend in het Militair Hospitaal. Dit om de druk op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo tijdens de feestdagen te verlichten. Het is de derde huisartsenpost in Suriname, waarvan er reeds een staat bij het SZF-hoofdkantoor aan de Fred Derby/Prinsessenstraat en te Sophia’s Lust.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal is volgens dokter Rudrakanth Oemraw, coördinator van de SZF huisartsenposten, tijdens werkdagen geopend van 19.00 uur (‘s avonds) tot 07.00 uur (‘s morgens) en tijdens het weekend en feestdagen 1×24 uur. Op dinsdag 31 december is de post 24 uur open en wel vanaf maandag 30 december van 19.00 uur (‘s avonds) tot donderdag 2 januari 07.00 uur (‘s morgens).

Oemraw benadrukt dat de huisartsenposten deel zijn van het beleid van de regering om de samenleving tegemoet te komen met gezondheidszorg. “Gratis zorg, 1×24 service, geen drempelkosten en ook geen additionele kosten”, voegt hij eraan toe.

De huisartsenpost bij het Militair Hospitaal heeft op dit moment de functie van noodpost en wel van 27 december tot 5 januari om de druk op de SEH te verlichten. Na deze periode zal afhankelijk van de toeloop worden besloten of deze Surinaamse post permanent blijft.


1 REACTIE

  1. De SEH en in de VS de emergency room worden verstopt met gevallen die daar niet thuis horen. Patient met schot wonden moet naar SEH. Een zwaar gewonde verkeers slachtoffer ook.Maar iemand met griep kan door de huis dokter behandeld worden en die kan als nodig is de patient doorsturen
    Zo de huisartsen post is een goed idee. Maar iemand betaalt en is niet vrij. In de VS moet de emergency room de binnen gebrachte patient behsndelen. Voor sommige patienten omdat ze arm zijn kan dat een vrije behandeling betekenen. Bij de dokter moeten ze eerst betalen. Maar ze blokkeren de patienten die echt eerste hulp nodig hebben.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.