Hypermoderne Assuria Hermitage High-Rise is eerste ‘smart building’ in Suriname

20
Hypermoderne Assuria Hermitage High-Rise is eerste 'smart building' in Suriname

Vrijdag 27 december vond in Paramaribo de opening plaats van het nieuwe Assuria hoofdkantoor, de hypermoderne Assuria Hermitage High-Rise (AHH), aan de Recolaan te Flora.  De eerste groep medewerkers is op die dag ook verhuisd naar dit nieuwe hoofdkantoor, dat formeel in gebruik werd genomen. Hierbij waren aanwezig de Raad van Commissarissen, de directie en het personeel. De festiviteit ving aan met een geestelijke inzegening gevolgd door enkele korte speeches.

De Assuria Hermitage High-Rise is ontworpen door het Architectenbureau ABT en FIRM Engineering N.V., de winnaars van een in 2014 gehouden ‘design contest’ waaraan diverse architectenbureau’s mochten meedoen.  Het bouwtechnisch gedeelte is uitgevoerd door het aannemingsbedrijf RHC N.V. ondersteund door verschillende grote en kleine Surinaamse bedrijven als onderaannemers.

Het gebouw is ultra modern van opzet, zowel voor wat betreft de gebruikte bouwmaterialen, de inrichting als de aanwezige faciliteiten. Het is het eerste gebouw in Suriname met een Building Management Systeem en dat het predicaat ‘smart building’ mag dragen. Dit onder andere omdat er elementen van zonne-energie, hemelwater hergebruik en  intelligent gebruik van electra zijn ingebouwd. 

Door haar 10 bouwlagen is het gebouw een landmark in Paramaribo. De investering is voor een belangrijk deel gefinancierd uit de verkoop van bestaand onroerend goed. 

- Advertentie -

20 REACTIES

 1. Dit mooi gebouw laat zie hoeveel winst zo een verzekeringsmaatschappij maakt op mensen. Hoe er zoveel stroom palen omver worden gereden zal Asuria minder winst maken op auto verzekeringen.


  Maak melding

 2. Wel heel slim van Assuria zo gaan ze nooit failliet omdat ze geen filantropische instellingen zijn.maar dat kunnen velen niet begrijpen dat zie je aan hun zwakzinnige reactie.


  Maak melding

 3. Ik “Laat Me ” niet pakken door een verzekeringsmaatschappij. Laat Me heeft een goedlopende bedrijf en heeft GOEDE GROTE inkomen waardoor ze nooit failliet kan gaan. Haar bedrijf zit bij de kerkplein en op de hoek van prins Hendrik straat tegen over de Nederlandse ambassade. Go sheaper en better by, Laat Me!


  Maak melding

 4. Laat Me heeft ook personeel. Soms trippelen arbeiders van ” laat Me” ook in de Wicher straat bij combé. Laat Me, zie je ik maak gratis reclame voor jou en je bedrijf. Goed hé?


  Maak melding

 5. Het is te hopen dat ze hun eigen stroom opwekken. Al die electronica op het EBS net is vragen om storingen en problemen. Voor de rest mooi gebouw. Inderdaad alleen banken en verzekeraars kunnen dergelijke gebouwen zetten. Die doen het beter dan hun klanten.


  Maak melding

 6. De klanten van Assuria hebben (via de betaalde hoge verzekeringspremies) uiteindelijk voor dit gebouw betaald.
  Banken & verzekeraars staan wereldwijd bekend als geldwolven en dat is in SU niet anders.


  Maak melding

 7. Vervolg: want ook dat bestaand vastgoed wat verkocht is geworden is in de tijd gekocht geworden dankzij het geld v.d. klanten.
  Dus als je het mij vraagt dan verdienen alle klanten van assuria een korting op de premies die ze moeten betalen.


  Maak melding

 8. @Jacobus
  Menselijk geslachtsdeel??
  Wil JIJ dat zien? Ik zie er nog een vrouwelijk- als mannelijk geslachtsdeel in. Dat een heleboel monumenten op een fallus lijken is wel een feit.


  Maak melding

 9. Jay weet het weer zo hoed. Yu sidon na holland sang yu en lul.
  Kijk naar wilders en rutte.
  Wie zegt jou dat asduria geen goede investeringen hft gedaan die nu geld brengen. Je houd ervan om je snuit in alles te steken. Lijkt wel inspekteur gaget.
  Im hoop dat er genoeg parkeerplaatst daar is en dat ze de straat asfalteren. Snelle boro nr coppenamestraat


  Maak melding

 10. Zwart beest @wendy heeft zo te zien een pauze gekregen van haar werk (het likken v.d kont van haar meester bouta). Ik moet gewoon lachen om haar achterlijk commentaar.


  Maak melding

 11. @ wendy is een typische leugenachtige paarse rioolrat door te beweren dat ik in NL woon. Waardeloze domme figuren zoals zij wensen wel dat ze in NL kunnen wonen om lekker uitkering v.d bakra’s te kunnen trekken.

  Ik woon in SU, in m’n eigen schuldenvrije woning en dat is iets waarvan ik zeker weet dat die paarse ghetto sletje & rioolrat wendy niet kan zeggen.

  Dus blijf maar lekker achterlijk doorzeiken hoor @wendy en blijf de kont van je afgod bouta likken in ruil voor een voedselpakket want dat is toch het enigste wat een zwarte loser als jij kan doen. De groeten sukkel 🙂


  Maak melding

 12. @wendy

  Zolang jullie zo blijven denken in Nederland en Suriname inplaats van Surinamers.. zal Suriname altijd op z’n gat liggen. Ik ben wel in NL geboren, en dan?

  Ik lach me rot om al die domme opmerkingen en bewijst maar weer hoe dom de bewoners van Suriname zijn ja.

  En @Jay je hebt helemaal gelijk.


  Maak melding

 13. #Marvin in Nederland geboren en?????
  Ben je De zwarte God die wij nog moeten kennen?
  Geen kennis van Suriname dus houd je gatwerk en mars terug in je hondenhok.
  Je baas die blanken roept je moet je gaan uitsloven slaaf, Opzouten mars! Onderkruiper.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.