Cuba heeft interesse in rijst uit Suriname

14
Cuba heeft interesse in rijst uit Suriname

Cuba heeft onlangs interesse getoond voor de Surinaamse witte rijst. De prijs die dit land biedt aan de Surinaamse ondernemingen, ligt hoger en gunstiger waardoor ons land dit met beide handen moet aangrijpen. De documenten worden nu voorbereid en zullen opgestuurd worden naar Cuba, zodat deze ondertekend kunnen worden door partijen meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Minister Rabin Parmessar van LVV heeft een vervolggesprek gevoerd met de Ambassadeur van Cuba in Suriname Igor Azcuy González. Dit vervolggesprek is naar aanleiding van het bezoek welke de minister heeft afgelegd aan Cuba, waarbij zaken verder geconcretiseerd moeten worden met betrekking tot de rijstexport. Ook zijn er door beide landen toezeggingen gedaan waarvoor directe invulling vereist is.

Dit gesprek vond plaats op vrijdag 27 december 2019 op het kabinet van de minister. Aanwezig waren naast de minister, de Onderdirecteur Maitrie Jagroep bijgestaan door de juridische staf van het ministerie. De bewindsman heeft de ambassadeur om assistentie gevraagd in het voorbereiden van de gevraagde documenten.

Op het gebied van kennisuitwisseling zal Suriname, Cuba assisteren bij het telen van hooglandrijst, terwijl Cuba Suriname zal ondersteunen in het telen van uien. Het telen van onze eigen uien zal ertoe moeten leiden dat wij minder hoeven te importeren, met als gevolg deviezen besparing.

Ambassadeur Igor Azcuy González heeft alle medewerking toegezegd om te helpen bij de voorbereiding van de nodige documenten en vroeg aan de bewindsman om zo spoedig mogelijk de namen van de experts aan te geven zodat zij kunnen afreizen naar Cuba.

.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Het werd tijd dat een ander land Surinamers uien komt leren telen. Nu de aardappels nog. Ons land is erg vruchtbaar alleen wordt er veel vernietigd en leeggeroofd. Het volk verpest de grond met steeds al die giftige pesticiden te spuiten. De natuur breekt dit niet makkelijk af waardoor gif in onze gewassen gaat zitten en die worden smakelijk opgegeten door mens en dier. Dit heet zelfmoord en vermoord worden. De langzame dood. Of men gaat eerst lijden door ziekte voor men sterft of sterft na een kort ziekbed. Hoop dat LVV de telers aan hun verstand kan peuteren om geen giftige stoffen te gebruiken.


  Maak melding

 2. Goed zo. Dan maar naar andere landen. De rijstboeren kinnen niet veel omdat ze geen landen zoeken mer vreemde taal. Neem iemand die dat voor he regeld. Sommige willen verschepen naar landen waar de vraag naar coke is.
  Ik hoop dat ze verstandig worden.
  Over enge ziektes moet niemand uit Ned praten.
  Succes mt jullie nieuwe verkooppunt


  Maak melding

 3. Cuba heeft een grote bevolking. Hoop dat dit de rijstsector een goede boost geeft. Hoe zit het met de andere eilanden in Caraïbisch gebied…


  Maak melding

 4. De verkiezingen komen eraan dus de boeren moeten weer lekker gemaakt en voor de gek gehouden worden met verhaaltjes over mogelijke exporten van hun rijst.
  Voor de verkiezingen van 2015 werden ze ook lekker gemaakt met verhaaltjes over een 20tal exporten naar Venezuela. Uiteindelijk is het maar bij 1 of 2 exporten gebleven en is het zaakje doodgebloed. Hetzelfde scenario gaat weer gebeuren met Cuba want deze paarse boevenbende kan niks goed doen behalve het leegplunderen van de staatskas.


  Maak melding

 5. Ja Jay, dit is nu de domme massa.
  De beter geschoolden zijn helaas in de minderheid.
  Het gaat de massa niet om wat je kan,
  Zij willen niet horen hoe beroerd het wel niet gaat met het land.
  Zij willen dat je ze dingen belooft. Als je het niet kan waarmaken, jammer dan, maar je hebt ze iets in het vooruitzicht gesteld, waaraan ze zich vast kunnen klampen


  Maak melding

 6. Suriname bouwt een gebouw met 10 verdiepingen. Surinaamse politie krijgt een tiental auto’s erbij. Suriname exporteert straks een paar balen rijst naar Cuba. Allemaal gelul in de marge. Ontwikkeling van het land schiet geen millimeter op. Zie Guyana. Die vinden een paar olie bronnen welk grof geld opleverd. Dat zet zode aan de dijk. De Nederlanders snappen het belang van water en zee. Dat is mooi, want de controle over zeeën, havens en kanalen gaat straks de rol van een land op het wereldtoneel bepalen en Nederland staat op dat vlak niet stil. Ook de komende jaren zullen de Nederlanders goed geld verdienen. En wat doet Suriname ? Die stemmen 2020 wederom op de NDP. Een vorm van zelfkastijding die haar weerga niet kent. Dom volk


  Maak melding

 7. OK waar zijn de MOU en letter of credit of is het een paarse propaganda stunt van mini ster par de achter het net visser? Ten eerste Cuba heeft geen valuta of te betalen dus het moet ruilhandel worden. Ten tweede geen internationale bank gaat die transacties toelaten vanwege de amerikaanse boycot. Dus het volk wordt weer belazerd door bouta & co.


  Maak melding

 8. Uien kun je niet in Suriname telen vanwege het aantal zonuren. Dat kan iedere landbouwkundige je uitleggen. Precies waarom cacao niet overal op de wereld geteeld kan worden maar alleen in landen rond de evenaar.


  Maak melding

 9. “De prijs die dit land biedt aan de Surinaamse ondernemingen, ligt hoger en gunstiger ”

  Doe eens een keer die paarse bril af, je gaat er wazig van zien en een hoop nonsens uitkramen..


  Maak melding

 10. Mijn god rijst leveren aan een arm land ..wat een prestatie

  Dit leverd toch meer op in europa ..wat een bs allemaal we gaan om met landen die armer zijn dan wij en net als wij overal bedelen.

  Behalve china die ook alles van ons afpakt dankzij onze MOORDENAAR …die bij elke reis of bemiddeling stukje bij beetje suriname aftstaat aan de spleetoog.

  Suriname is al 30 jaar ah bloeden …ik vraag me af waarom.

  Geld heeft deze moordenaar al macht heeft hij al…waarom doet hij dit!!

  Waarom kijkt hij neer op de surinaamse bevolking …en geeft de chinezen macht in ons land!

  Aan de ene roept hij jullie op …en de andere kant steekt hij een mes in jullie rug.

  Deze lage hond kent het woord vaderlands liefde niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.