Verkoop en afschieten van vuurwerk in Suriname begonnen

8
Verkoop en afschieten van vuurwerk in Suriname begonnen

Vanaf vandaag is de verkoop en het afschieten van vuurwerk toegestaan. De afschietperiode duurt tot en met 2 januari. De import van vuurwerk is dit jaar enorm toegenomen. Tot op dit moment zijn er reeds 67 containers met vuurwerk ingeklaard. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode slechts 36.

Het streven van het Korps Brandweer Suriname is ook dit jaar erop gericht dat niemand letsel oploopt. Dit hoopt de brandweer te realiseren door het geven van voorlichting. De afgelopen jaren is gebleken dat vooral kinderen het slachtoffer zijn geworden van vuurwerk.

Intensieve voorlichting heeft ervoor gezorgd dat er vorig jaar minder slachtoffers zijn geregistreerd dan de voorgaande jaren. Er waren vorig jaar 12 gevallen geregistreerd, terwijl de jaren daarvoor het ging om gemiddeld 24 personen.


8 REACTIES

 1. Men zegt dat er in Suriname alles mogelijk is, hieruit blijkt van wel. Het geld dat men besteed aan het vuurwerk zou beter besteed kunnen worden, maar als het niet nodig blijkt te zijn is het dan voorstelbaar dat vuurwerk belangrijker is dan armoedebestrijding. lang leve de republiek. Nog vijftig laar NDP


  Maak melding

 2. Atiebrong@ als ik je goed begrijp moeten de burgers hun geld besteden aan armoedebestrijding inplaats aan vuurwerk grappig hoor. Ik dacht dat armoedebestrijding de taak van de overheid is en niet van de burgers dus ik snap je niet.


  Maak melding

 3. Wat men met hun geldt wil doen,daar heb ik geen problemen mee. wit of zwart geld gaat in rook op en beiden kunje maar een keer uitgeven. wel hoop ik dat men zich gaat bezinnen wat te doen in het nieuwe jaar. of sommige wyken een apartheidt status krygen of Republiek Suriname als een Natie verder gaat of als een vereenigde natie ,waar willen wy met SURINAME naar toe, gaan wy weer onze normen en waarden en veiligheidt handhaven of wordt het een persoonlyke aangelegenheid ,geef dan teminste iedereen een podarm en niet de welgestelden alleen,breng gelykheidt terug in ons midden want nu is het ryken die ryker worden de rest wordt met wat levens middelen het bos in gestuurd ,STOP THAT
  er is veel onrecht in het landt dat kan niet even worden weggeveegd DOE DAAR WAT AAN
  europa en de VS zyn niet in een jaar groot geworden daar zyn eeuwen overheen gegaan
  SURINAME zal dat niveau niet in 50 jaar kunnen maar ,men kan wel een gezonde Basis leggen daarvoor door behoorlyk onderwys ,de normen en waarden ,en respect te handhaven en niet tevergeten gezondheidtzorg daar is de staat by gebaat en de gemeenschap zal de vruchten plukken .KOMOP SRANANGMANG laat onze STAAT niet falen door onderlinge strydt kyk verder dan je neuslang is en wees niet beledigend in het nieuwe jaar LATEN WY HET BESTE VAN MAKEN myn wens aan allen die zich SURINAMER noemen


  Maak melding

 4. Weet je dat al die fijnstof van vuurwerk erger is dan de stof in de meest vervuilde steden in de wereld.

  Gelukkig hebben we nog jungle bush bush om onze lucht te zuiveren. Je zal maar wonen in een dichtbevolkte miljoenen stad waar je al bijna stikt van de dagelijkse uitlaatgassen en dan ook nog met oud op nieuw een extra laag vuurwerk rook te verduren krijgt.

  Nogmaals, al wil je je hele huis en tuin volgooien met bombels en dan afschieten, geen bezwaar. Val anderen er niet mee lastig, dat is mijn punt.


  Maak melding

 5. Ik bedoel laat de ander er geen last van ondervinden. Velen zullen het niet met me eens zijn en vinden dat ik een oude zeur ben, maar is mijn mening.


  Maak melding

 6. Wij Nickerianen zeggen joe dong lik wang boerikie tuurlijk is het ook een taak van de burger ,je kunt niet alles laten aan de overheid. Dus je kunt wel geld hebben om vuurwerk af te schieten en een lege koelkast.Zelfs hier in Nederland werk ik met mijn verstand.Zie mensen zoveel aankopen doen ,maar vergeten dat Januari 31 dagen heeft.En behalve dat ze in Suriname vuurwerk kopen moeten ze ook geld hebben voor oordopjes voor hun honden en katten in opdracht van een paarse del.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.