Opnieuw grote partij drugs aangetroffen op haven Suriname

23
Opnieuw grote partij drugs aangetroffen op haven Suriname
Archieffoto van de haven in Suriname

In een container op de Jules Sedney Haven in Suriname is vanmorgen een grote partij drugs aangetroffen. Volgens de Surinaamse krant Dagblad Suriname gaat het om meer dan 1.000 kilo cocaïne.

De vondst werd vrijdagochtend gedaan door de politie in samenwerking met de douanerecherche. De krant meldt dat de drugs werden aangetroffen in een lege container op de haven.

Ook de Surinaamse De Ware Tijd (dWT) maakt melding van de aangetroffen drugs maar noemt geen hoeveelheden. Volgens dWT is een gemengde eenheid nu op de haven bezig met het onderzoek in de container.

UPDATE: Het Korps Politie Suriname meldt dat het gaat om 855 kilo cocaïne die verstopt was aan de bovenzijde van een vries container. De container was in principe voorzien van een dubbele bovenzijde waardoor het mogelijk was om de drug tussen de originele en de valse bovenzijde te verstoppen.

De onderschepte drugs. Bericht gaat verder onder foto:

De vondst werd gedaan door de Narcotica Brigade, in samenwerking met de Port Controle Unit van de Jules Sedney Haven, de Narcotic Intelligence Unit en de Honden Brigade.

In verband met deze vangst is de 25-jarige Marlon T. aangehouden en in verzekering gesteld. De autoriteiten zijn nog bezig met het onderzoek, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden aan Starnieuws. Over de herkomst en de bestemming van de drugs zijn er nog geen bijzonderheden.

- Advertentie -

23 REACTIES

 1. Volgens onze criminoloog rob is dit duidelijk het werk van de oppositie.
  Dat is te zien aan de wijze waarop de containers staan gesorteerd.
  Het was de bedoeling dat onze debiele skipper de containers zou overvaren, maar helaas


  Maak melding

 2. Bouterse heeft destijds Hans Jannasch benoemd tot waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD. De man die betrokken was bij exploitatie van een xtc-laboratorium in Paramaribo dat in 2003 door de Surinaamse politie werd ontmanteld.
  Zou me niks verbazen als hij oa een dikke vinger in de pap heeft rondom al die drugsvangsten.


  Maak melding

 3. Zie de naam Chotelall meerdere malen voorbij komen. Waarom zou Chotelall zijn zgn drugs dollars verkopen voor een waardeloze munt als de SRD ? Make no sense. Wat moet Chotelall met zoveel waardeloos papier. Misschien heeft iemand anders een verklaring hiervoor.

  Vind wel dat de Centrale Bank een onderzoek moet instellen naar de herkomst van dat geld. Dat 1 Cambio zo bepalend is roept vraagtekens op. Het werkt ondermijnend.


  Maak melding

 4. Vhp heeft een probleem. Hoe gaan ze verkiezingsmaretiaal kopen??
  Chan kan nu
  Chotelal heeft geld als water gemaakt tijdens NF.
  En heeft duizenden ha grond gehad want ze hielpen NF met veel.


  Maak melding

 5. @Wendy als er iemand een probleem heeft dan is het de regering wel. Het is internationaal bekend dat Bouterse vrijwel direct na zijn aantreden in 2010 alle drugsbestrijdingsdiensten van het land heeft uitgehold.Het narcotica-bureau INCSR van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde een aantal jaren geleden een vernietigend rapport over de drugsbestrijding in Suriname. Het noemt de instituties zwak, doorspekt van drugsgerelateerde corruptie en ziet vanuit de regering-Bouterse maar weinig politieke wil om op te treden tegen de ieder jaar toenemende drugsdoorvoer vanuit voornamelijk Colombia. Dat hij drugs crimineel Hans Janasch heeft benoemd tot chef veiligsheidsdienst vergelijkbaar met een inbreker je huissleutels geven en vragen of hij de plantjes water wil geven bij je afwezigheid. Surinaamse overheid weet ook dat Colombiaanse drugsbaronnen als Jimenez en Ruiz rondwandelen in Paramaribo. Mensen die door de Amerikanen worden gezocht. Suriname is echt verziekt.


  Maak melding

 6. Wanted by Interpol DDB, veroordeeld voor veelvuldige moortden, maar 20 jaren. Alleen zeer slechte mensen en oliedomme stommelingen geloven nog in een derde keer wederom vijf. Opa nanga oma taki, na dagoeka de inin deng tongtong.


  Maak melding

 7. Ben benieuwd waar de container naar toe moest. Bet die Marlon was een foetoe boi. De echte boi is diep in de kliek verborgen.
  Een klikspaan heeft de drugs onthult. Een spotter van de anti drug team kan ook de drugs hebben ontdekt. Er moet activiteit zijn geweest op de haven. Truck rijdt in en het laden van packetjes in een container bij regulier lijkende werkers. Geen douane inzicht. Gewoon overdag.
  Wel goed idee om te uitvoer te stoppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.