Brandweer snel ter plekke bij woningbrand op 2e Kerstdag

2
Brandweer snel ter plekke bij woningbrand op 2e Kerstdag

Manschappen van het Korps Brandweer Suriname, hebben op 2e Kerstdag snel kunnen ingrijpen bij een woningbrand in Suriname. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om een brand aan de Zuurzakweg, hoek Druivenweg te Kwarasan.

De brand zou donderdagavond rond 22.00u zijn ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse en heeft erger kunnen voorkomen. De woning is van binnen wel door de brand verwoest.

Op dit moment is de brandweer bezig met nablussingswerkzaamheden.

- Advertentie -

2 REACTIES

 1. Hopelijk hebben deze mensen een brandverzekering,inboedel en begrafenisverzekering afgesloten. Huizen vliegen niet zomaar in brand. Het aanleggen van elektrische bedradingen in huizen worden vaak door vrienden en kennissen aangebracht die denken er kaas van te hebben gegeten. Dit hoort door vakmensen worden aangebracht.De bevolking neemt een te groot risico om onkundige mensen voor dit soort klusjes te vragen met alle gevolgen van dien.Bewustwording ontbreekt. Je kunt geen loodgieter vragen om elektra voor je aan te leggen.Zoals bekend zijn er heel veel sabie so in ons land en denken velen een vrienden dienst te bewijzen. Wanneer er brand uitbreekt door kortsluiting, weet men vaak niet waar zij het moeten zoeken.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 2. Volgens mij heeft het verzekeren van woning en/of inboedel bij veel mensen geen prioriteit. Waarschijnlijk zijn de kosten hiervoor erg hoog. Dit zal vooral gelden voor houten woningen. Voor velen kan dat een obstakel zijn.
  Maar als er dan wat gebeurt, zit men in zak en as. Het is niet niks als je jouw hele bezit in vlammen op ziet gaan.
  Wellicht kunnen mensen zich liever eerst oriƫnteren en dan besluiten zich al dan niet te laten verzekeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.