Afschietperiode vuurwerk in Suriname van 27 december tot 2 januari

12
Afschietperiode vuurwerk in Suriname van 27 december tot 2 januari

De jaarwisseling nadert en dat betekent dat er weer flink wat vuurwerk afgeschoten zal worden in Suriname. Dit mag vanaf vrijdag. De Surinaamse overheid heeft de afschietperiode van vuurwerk namelijk vastgesteld van 27 december 2019 tot en met 2 januari 2020.

Uit cijfers aan het begin van deze maand bleek dat er genoeg vuurwerk in Suriname is; de import van vuurwerk in Suriname is dit jaar namelijk enorm toegenomen. Aan het begin van de maand december waren er reeds 57 containers ingeklaard. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode slechts 36.

De verkoop op het niveau van de groothandel was op 1 december jl. gestart. Samen met de afschietperiode vrijdag 27 december begint ook de verkoop aan consumenten.

UPDATE: Dit jaar zijn er maar liefst 67 containers met vuurwerk ingeklaard. Bijna 2 keer zoveel als vorig jaar.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Een week vol oorverdovend terroristisch geweld. A omu disi no lobi a k@ bombel. Vooral niet vlak voor je huis die rot luide bombels. Je huisdieren raken gestresst en in de avond of als je een middag dutje wilt doen die rommel. Ik hoop dat het de hele week heel hard regent en die kwajongens uitglijden over die bombel rommels van ze. Gedonder.


  Maak melding

 2. Gezien de ziekenhuizen hebben gewaarschuwd dat zij een beperkt aantal mensen helpen en tot een bepaald uur open zijn zal dit een ramp worden. Ogen en vingers, handen verliezen, soms met de dood tot gevolg zal het een mooie afsluiting zijn dit jaar. Voor zo’n kleine bevolking, waarom zoveel vuurwerk??? Mensen pinaren en leven van voedselpakketten er is meer vuurwerk dan vreten. Wat een hersenloze actie. Het blijkt dus voor de zoveelste keer dat er duivelse krachten zijn zijn die land en volk ruineren. Onze Gezondheidszorg ligt al jaren op zijn gat. Medische zorg is hier overal zero en nog leren ze het niet. Is ons volk nou zo oerdom???
  Je geld verknallen en de rest van het jaar overal lopen bedelen, roven en moorden??
  Daar gaat men voor, Bewustwording is zoek. Zoveel dagen achter elkaar vuurwerk afschieten is de Goden verzoeken. Er is teveel onheil in ons land, mensen doe de oog kleppen nou af.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Weer geklaag. Als de mensen HUN geld gebruiken waarom kletsen jullie?? In Su schieten we ons heel leven vuurwerk wat is het probleem??
  De periode is ingekort.
  Jij moet je huisdier beschermen.
  Als het een feest is bij de buren met harde muziek stoort het ook. Dan klagen jullie niet want jullie gaan ook eten.
  Wel de paar dagen vuurwerk moet kunnen.
  We hebben de rechtzaak tegen Nl gewonnen toch???


  Maak melding

 4. Laat er vlak voor je huis elke 30 min of elk uur die harde knallers afgestoken worden. Die bombels die alarm af laten gaan en ruiten van kapot barsten. Zijn net handgranaten. Dan piep je wel anders dat mensen niet moeten klagen. Er zijn zat open velden, laten ze daar afschieten.

  Gister las ik nog in Holland een hele auto door vuuwerk terreur helemaal vernietigd.

  Ik hoop ook niet dat je woont in de buurt van een vuurwerkopslag. Te dape tek faya en bos a her birtie k@ direct.


  Maak melding

 5. Hongkongfree@ en wat zeg je van de pompstations daar kan ook iets ergs gebeuren en het hele jaar door en niet alleen tussen 27 december en 2 januari zelfs als je gaat tanken kan de boel ontploffen er zijn meer pompstations dan vuurwerk opslagplaatsen dinkie a torie mie mang,dinke rationeel.


  Maak melding

 6. En wie last van die knallen heeft die kunnen bij Roopram oordopjes kopen en bij Mcdonalds of Moboco oordopjes voor de honden en katten halen probleem opgelost.


  Maak melding

 7. De service stations treffen maatregelen. En die moerschonten zijn net niet zo gek om daar hun bombarie af te schieten.

  Dat iemand zijn geld wil uitgeven aan die nonsens moeten ze zelf weten, maar val anderen daar niet mee lastig.

  Noso mi kan sutu anga wan lolobal anga shotgun in de lucht deze dagen na vuurwerk tu!


  Maak melding

 8. Want die mensen zijn dom he@laat me zodat jij en jou geboefte op dievenpad kunnen.Inbraak als je kornuiten komen roven horen de winkeliers dat niet jo Paarse dievegge die misdaad goedkeurt.kopen jullie a.u.b geen oordopjes ik vertrouw haar en geboefte niet,ze is een tipgeefster van criminelen.En ze hekelt Nederland, maar haar mensen wonen ook hier.Ze is een gangster hoor.En als jullie naar Suriname gaan niet vertellen hoeveel geld jullie meenemen en waar jullie gaan verblijven want haar mensen werken op de luchthaven.Hun functie begint met een D bij aankomst . Gaan jullie op( karate les )ze grapt niet hoor ik ben 7 mijl verwijdert van haar.Prettige jaarwisseling @laat me


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.