Speciale ontvangst voor wereldrecordhouder Kenzo Simons in Suriname

4
Zwemmer en wereldrecordhouder Kenzo Simons in Suriname
Kenzo samen met zwemmers van zijn oude club De Dolfijn die hem hebben verwelkomd op Zanderij.

De in Suriname geboren Nederlandse zwemmer en wereldrecordhouder Kenzo Simons, is op een korte vakantie in Suriname. Hij werd gisteren op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven ontvangen door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De 18-jarige zwemmer heeft afgelopen weekend tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg het wereldrecord voor junioren (tot en met achttien jaar) twee keer verbroken op de 50 meter vrije slag en is nu ook in het bezit van het Nederlandse record.

Maandag 23 december kreeg hij een speciale ontvangst op Zanderij. Simons is een kleinzoon van de Surinaamse ex-president Jules Wijdenbosch. Ook hij was op de luchthaven aanwezig (foto onder). Daarnaast waren er ook zwemmers aanwezig van zijn oude club De Dolfijn, waar hij ook succes heeft gehad, voor zijn vertrek twee jaar geleden naar Nederland.

Lees hier ook: ‘Zwemtiener Kenzo Simons verbreekt wereldjuniorenrecord in Tilburg‘.

- Advertentie -

4 REACTIES

  1. Gefeliciteerd. Komt uit voor Nederland dus nederlander. Zn opa en Dolfijn moesten hem halen.
    Heeft minister van sport dit alleen te doen??
    Ga de sportvelden uit de buurten tjekken en maak iets moois van ze


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.