BREAKING: Wederom grote olie vondst in Guyana

47
BREAKING: Wederom grote olie vondst in Guyana

Terwijl men in Suriname nog niet gestuit is op goede voorraden olie voor de kust, is er in Guyana alweer een grote voorraad olie gevonden. Dat heeft ExxonMobile Guyana vanmorgen bekend gemaakt. Het gaat om de 15e ontdekking op het zogenoemde Stabroek-block.

In een press release zei het bedrijf dat de ontdekking bijdraagt ​​aan de eerder aangekondigde geschatte recupereerbare bron van meer dan 6 miljard olie-equivalent vaten op het Stabroek-block.

In Suriname werd vandaag bekend dat Apache Corporaton en Franse rivaal Total de handen ineen hebben geslagen om het blok 58 in het offshore gebied van Suriname te exploreren.

De twee bedrijven zijn een joint venture aangegaan, waarbij Total de worstelende Amerikaanse olie- en gasproducent een geldinjectie geeft voor meer onderzoek meldt Starnieuws.

- Advertentie -

47 REACTIES

 1. Ik mag het misschien niet zeggen , maar ik heb toch wel leedvermaak dat de buren wel olie hebben gevonden en onze heren die zich al rijk rekenden en zo hoog v/d toren bliezen , nu het nakijken hebben. Hun hele plan van vooruitgang was gebaseerd op de olie vondst, alle leningen die gesloten zijn zouden oh zo makkelijk terug betaald worden door die olie bel. Nou…. net als alle andere plannen is ook dit een luchtkasteel, ben benieuwd hoe de vice president zich hier uit gaat kletsen.(om over Bouterse maar niet te spreken want daar komt alleen gebrabbel uit)zal wel weer de schuld van Nederland zijn.


  Maak melding

 2. We zijn een apart volk. Blijdschap tonen we als de olie niet gevonden wordt voor onze kust zdd de “verkeerde” partij maar niet ermee gaat pronken.

  Oeng tjareng.


  Maak melding

 3. Er heerst een vloek voor de kust van Suriname . De duivel 👿 huisvest zich nabij Leons berg . Daarom . Gods zij met ons Suriname en behoed de olie voor onze kust voor ons allen. Laat president de duivel eerst in de hel verbranden. Amen 🙏🏻


  Maak melding

 4. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  BREAKING: Wederom grote olie vondst in Guyana.

  Dus wederom goed nieuws uit ons buurland Guyana.
  Ben ik ook verder gaan lezen via (kaieteurnewsonline.com).


  Maak melding

 5. Vindt je het raar stelletje Haat dragers ,in plaats van aan de bevolking te denken zyn jullie zo gefixeerd op die ene persoon .verlies toch je tydt anders .jullie zyn net de mensen die hier niet aan de macht moeten komen omdat jullie nu al aantonen waar het accent op gelegt zal worden namelyk eigenbelang ,He’ Wat Jammer toch


  Maak melding

 6. Er is een verhaal van een goudzoeker(USA) die na jaren ploeteren in het vinden van een goudader zijn concessie van de hand deed aan een ander die nog geen 20 meter van de plaats waar eerder werd gezocht de goudader vond. Moraal van het verhaal. Geef nooit op.


  Maak melding

 7. net als of wanneer Bouterse er niet meer zou mee doen ,Suriname ineens geen problemen meer zal hebben, de Surinamers is niet meer zo dom als dat men denkt
  allen hebben een smartfoon in de handt dus je kan ze niet dom houden


  Maak melding

 8. 1 proefboring kost 100 miljoen US dollars. De kas van Staatsolie raakt langzaamaan leeg. Guyana had geluk. Men had aanvankelijk niets gevonden tot ze bij de allerlaatste poging het geluk aan hun kant hadden.


  Maak melding

 9. Ik ben blij voor Guyana en de Guyanezen dat zij eindelijk na jaren meer inkomsten gaan generen door de olie. Het is daarom ook super slim van de NDP regering dat zij inspeelt op deze mogelijkheden die zullen ontstaan. Op een breder vlak worden Surinamers nu al getraind in plantenverdeling en andere landbouwtechnieken. De Guyanezen zullen meer koopkracht krijgen en de vraag naar goederen zal bij de Guyanese bevolking dan ook sterk toenemen. Suriname zal in een groot deel van die behoefte en vraag naar o.a. landbouwproducten kunnen voorzien omdat de Guyanese landbouw aantoonbaar achteruit zal gaan. De bevolking zal niet meer op het land willen werken en eerder geneigd zijn om in de olie gerelateerde werk emplooi te zoeken. Dit werk zal beter betaald zijn dan werken in de landbouw. Suriname zal met ondersteuning van Israël veel landbouw gewassen tegen sterk concurrende prijzen kunnen telen voor o.a. export naar Caricom land Guyana


  Maak melding

 10. In Guyana doet men daadwerkelijk de ene olievondst na de andere terwijl in SU de bevolking lekker wordt gemaakt met verhaaltjes over een mogelijke vondst van 800 miljoen barrels olie wat naderhand een flop bleek te zijn.
  Rudolf Elias moet eens een keertje minder mediageil gaan doen.


  Maak melding

 11. Het is aannemelijk dat als er in Guyana olie gevonden wordt het ook mogelijk moet zijn in Suriname. Er is echter geen gedegen plan van aanpak. Daarbij heb je expertise nodig voor bodem onderzoek. De autoriteiten zitten maar te slapen en hopen dat de olie bronnen naar hen toekomen. Maar zo werkt het niet , ik zie nergens bij deze regering een lange termijn planning om tot exploitatie van de bodemschatten van het land te komen om zodoende de economie op te krikken . Kijk maar naar de goud exploitatie, het is een Wild West waar de sterkste het voor het zeggen heeft. Kan de regering met harde cijfers aangeven hoeveel zij verdient heeft aan de goudconcessie verleend aan IAMGOLD en waar het geld voor gebruikt is.
  Profiteert het volk hiervan ??? Een ieder die geen paarse bril opheeft weet het antwoord.
  Daarom moet ik Tjallie gelijk geven met zijn reactie dat de olievelden zich schuilhouden tot dat de regering Bouterse verdwenen is. Want je kunt je wel voorstellen wat er met al de opbrengsten zal gebeuren gezien de reputatie van de NDP , Bouterse en partners in crime. De geldzucht van deze corrupte bende kent geen grenzen.


  Maak melding

 12. Goed nieuws voor Guyana is ook goed nieuws voor Suriname want we zijn buren en drijven handel met elkaar. Er zijn veel Guyanezen die in Suriname wonen. Als Guyana welvaart zal Suriname ook mee zeilen. Heel veel Guyanezen komen hier om goederen en materialen in te kopen net als onze Franse oosterburen…

  Helemaal geen slecht of negatief nieuws…


  Maak melding

 13. RobG vergeet dat Bouterse alle inkomsten uit bodemschatten al heeft uitgegeven aan onderpand voor zijn miljardenleningen voor de komende generaties


  Maak melding

 14. @ freddyyy

  Newmont heeft nadat zij alles met de frontregering regelt had weer met Bouterse moeten onderhandelen omdat de goed deal die er lag voor Bouterse niet goed genoeg was. Hij had 50% belooft zie water gebeurd is:

  1 >> front had een deal royalties standaard 7%, 20% aandeel en daar voor $ 100.000.000 betalen. Dit is per procent $ 5.000.000
  2>> Bouterse ging heronderhandelen royalties bleven gelijk, het aandeel werd 25% en Bouterse betaalde daarviiir $ 225.000.000 Dit is per procent $ 9.000.000.
  3>> Bouterse garandeerde goedkoper stroom en gaf een belasting vakantie en liet toe dat Newmont haar exploratie kosten inbracht tegen een waarde van $ 320.000.000 Ofwel kosten die Newmont fiscaal afgeschreven had werden weer geactiveerd en wel incl rente kosten etc, etc. Ofwel Newmont bracht oudpapier in die zijn nog maals kan afschrijven , Suriname bracht alle Cash in die nodig was om de mijn te kunnen bouwen.
  4 >> Suriname moest het geld ook nog eens lenen en schrijft dus jaarlijks 9,25% rente bij en ontvangt nog geen cent dividend. Ondertussen worden de rente kosten van Newmont Finance gewoon uit de opperatie betaalt.
  5 >> Door het onprofessionele gehannes van Bouterse en co vertraagde de start van de productie ook nog eens met een jaar of 3. en daarmee de inkomsten uit de royalties.
  6>> Newmont had geen enkele interesse met Boutse de exploitatie fase in te gaan want dan moesten ze met al die duistere vrienden in de Area of Interest zaken gaan doen.

  Zo gaat het ook met de off shore olie exploratie. Zonder echt gecoördineerd plan is men aan de slag. De near shore wordt door Staatsolie betaalt en in het diepe water boort men vaak niet echt diep. lijkt er op dat ze wachten tot dat Bouterse echt weg is of dat nu 2020 of 2025 is maakt hun niet uit. Wat in de grond zit verdwijnt niet maar zo.


  Maak melding

 15. Er is ook olie in Suriname. Maar om de een of andere reden lijkt het niet te lukken de juiste plaatsen te vinden en te boren. Wat velen niet willen weten of horen, vooral het gros der dwazen die een dwaas als president hebben gekozen om hen te verarmen, is dat er bovennatuurlijke machten zijn. Goede en kwade. Wie het goede doet, goed ontmoet, wie het kwade doet, kwaad ontmoet. Gezien het feit dat het gehele universum het eigendom is van de Schepper, die alles gratis geeft om te beheren aan rechtvaardige mensen, is gebleken dat de dwazen die het land regeren onder het mom van nationalisme, het gehele land en volk met medewerking van bovennatuurlike kwade machten het verstand van hun volgelingen hebben verbijsterd om goed onderscheid te maken tussen goed en kwaad. De dwazen noemen goed, slecht en wat slecht is goed. De dwazen die nu regeren zouden, indien er sprake zou zijn van een of andere grote olievondst nog meer hun best doen om aan de macht te blijven,en land, volk en de opbrengsten uit oliedvondsten te beroven. Deze dwazen die land en volk richting het verderf hebben gebracht zijn gewetenloos en meedogenloos van aard, ze dienen de duivelse zoon, die hen alles geeft om hem aan de macht te houden, zijn dwaas misdadig wanbelied voort te kunnen zetten om zo zijn duivels dictatoriaal rijk te kunnen stichten. Niets zal deze duivelse zoon meer gelukken, want de tijd voor hem en de zijnen lopen ten einde. Ze hebben tien jaren land en volk leeggeroofd, bedrogen en velen tot misdadigers en criminelen doen verworden en de natuur vernietigd. De Schepper heeft ook alle dwazen lief, maar als ze willens en wetens volharden door de duivelse zoon te vereren en te aanbidden, dan verdienen ze de verdere geestelijke en materiele verarming. Er is olie, maar pas als de duivelse zoon en trawanten niet meer aan de macht zijn, en al het gestolen geld wederom in de staatskas wordt gestort, tot de laatste cent die ze allemaal hebben gestolen, dan pas zal men olie ontdekken, zoniet, kan men het vergeten.


  Maak melding

 16. Is maar goed dat men verlopig nog niet heeft gevonden met deze schurken van NDP

  Wat een geluk voor Guyana ons buurland ze zijn echt nu groot geworden een ieder gaat werk vinden .

  Met een nieuwe Regering ,gaat Suriname meer geluk hebben ,laten de schurken van NDP eerst weg gaan 2020.

  NDP heeft geen geluk een hoop ellende zelf Suralco hebben ze niet betaald voor achterstallig stroom 125 miljoen USD nog te betalen .


  Maak melding

 17. Haha die Robbie toch,
  nu toch maar de handdoek in de ring gooien?
  Suriname zal het dus niet meer moeten hebben van inkomsten uit olie, maar moet nu gaan inzetten op een toename van het inkomen van Guyana
  Twee zaken die hij en zijn slimme jongens over het hoofd zien
  1. Welk deel van de olieopbrengsten valt toe aan de bevolking van Guyana
  2. Guyana gaat volgens zijn beweringen volledig overschakelen op producten uit Suriname

  Zo typerend voor bepaalde mensen; hopen op
  En dit verkondigen als een zekerheid


  Maak melding

 18. @Blakaboy 23 december 2019 At 15:38

  We zijn een apart volk. Blijdschap tonen we als de olie niet gevonden wordt voor onze kust zdd de “verkeerde” partij maar niet ermee gaat pronken.

  Oeng tjareng.
  ‐—-‐—

  Sterke comment Blakaboy Je had het niet beter kunnen verwoorden. Respect


  Maak melding

 19. Ik zou maar mijn aandacht lekker schenken op de kerst brood van fernandes en niet aan de coca bladeren ( prettige kerstdagen en heel veel gezondheid)…


  Maak melding

 20. Vrouw Simons voorzitter DNA heeft zo een haast met wetten maken dat ze twee dagen voor Kerst nog vergadert .

  De week van Kerst kan je dat niet maken en nog vergaderen over gevangen of gevangenissen .

  Waarom vergadert vrouw Simons van DNA niet over de begroting dat nog niet is aangenomen .

  Is maar goed dat er verlopig geen Olie is gevonden in Suriname .


  Maak melding

 21. Simons van DNA volgend jaar gaat de bom ontploffen dan hebben de schurken maar tijd om op te ruimen en weg gaan .

  De macht van de staat Suriname gaan wij van de Oppositie niet laten voor deze onderdrukkers van NDP .

  Zie you tube vergadering DNA live nu alleen Misikaka en Getrouw zitten als minister bij verder zet Dagoe Hoogie en Doehkie de schurk er bij en dat is nog voor Kerst .

  Zonder wapens gaan wij het volgend jaar mei 2020 overnemen de vreugde zal groter zijn dan Aleppo en Mozul en Kerkuk .


  Maak melding

 22. @RobG

  Waar gaat Suriname aan plantveredeling en optimalisatie van Landbouwtechniek doen op een wijze die interessant is. LRGroep gaat het niet doen voor Suriname.
  u droomt weer

  ALDRON delft het onderspit tegen Guyana qua rijst veredeling.

  Enige tijd geleden schreef u dat Guyana een heel slecht deal gemaakt zou hebben omdat iemand die niet meedeelde afgaf op de deal en omdat de olie niet aan de wal zou komen.
  Toen heb ik maar eens voor gerekend hoe omvangrijk de deal is en dat men nu al bij de eerste FPSO dag in dag uit als land $ 1.000.000 plus per dag binnen krijgt excl. het werk wat in het land uit besteed gaat worden..

  Guyana heeft al aangegeven niet te vallen voor de Dutch decease of Wat er in Afrika gebeurd. Voor het meer en deel van de Guyanezen zal er niet zoveel veranderen omdat de staat gaat beheren volgens het Noorde model.

  U hoeft er niet op te rekenen dat Suriname gratis mee zal liften. Suriname zal serieuze waarde moeten gaan leveren omdat de Guyanezen genoeg geld zullen hebben om elders voor minder, even veel of een beetje meer betere diensten en goederen zullen kunnen kopen. via de backtrack handel drijven gaat niet helpen.

  Pas als er een regimechange komt zullen er mensen gaan managen die begrijpen dat parasiteren een slecht bedrijfsmodel is.

  Beste Robg trek aub lering uit de Sopropo affaire en hoe Buza en LVV op hun handen gezetten hebben en nu de EU de schuld geven en zelf hun handen in onschuld wassen.
  Er is een Surinamer die klaar was en een product heeft en een afzet kanaal geregeld heeft.
  Er is een Nederlander die het gat zag aankomen en er met een kas ingesprongen is.

  Om de Guyanese markt te veroveren moet je wel kunnen concurreren en dat is voor de omvang en kennis van Su ondernemers erg moeilijk en onder de regering die er nu zit onmogelijk want die willen alleen maar iets waar ze zelf eerst zonder werken beter van worden zonder te investeren.
  Zie de Casave fabriek en Ik kan u mijn avontuur met betrekking tot Biomassa wel eens uuit leggen.


  Maak melding

 23. Venetiaan is passé maar zijn erfenis wordt nog steeds tegen beter weten in stand gehouden door jojo, een van zijn weinige profeten. Het beleid van Venetiaan heeft Suriname heel veel schade toegebracht. Gelukkig maar dat de onderhandelaars van de huidige regering een veel betere deal met de goudmaatschappijen hebben kunnen afsluiten. Jojo fantaseert ongelooflijke verhalen die geen raadpleeg bronnen bevatten.

  @Picolaas,
  Aan mij heb je een verkeerde. Ik geef npoit op. Ga toch lekker slapen in je ledikant.


  Maak melding

 24. Jojo, de Guyanese minister van openbare werken maakte recent nog bekend dat een brug over de Corantijn nu een prioriteit is van Guyana en Suriname. Het denken dat u thans presenteert over de mogelijkheden voor Suriname m.b.t. is defaitisme is haar zuivere vorm. U geeft het al op terwijl er nog geen beren op de zijn verschenen.


  Maak melding

 25. Guyana, een olieproducent met fantastische vooruitzichten.Ik feliciteer het Guyanese volk met deze grote mijlpaal en toch voel ik een ellendig gevoel van woede opborrelen. Hebben wij zaken in 2007 wel goed aangepakt, vraag ik me af. Ik hoor de toenmalige president nog zeggen: we moeten niet hebzuchtig zijn!! Dit werd toen onderschreven door zijn partners. Alleen de NDP sprak zijn teleurstelling uit en was het niet eens met de beslissing van het tribunaal. Wel, omdat de Guyanese regering WEL hebzuchtig was, hebben ze hun huiswerk gedaan en alles gedaan om dat gebied in handen te krijgen en zie nu het resultaat. Het laat bij mij een zeer bittere nasmaak achter en ik zal me altijd blijven afvragen of wij het toen wel goed hebben aangepakt. Van de toenmalige regeerders had ik eigenlijk dat resultaat ook al verwacht. Je moet genoeg nationalist zijn om hebzuchtig te zijn voor de dingen die jou land verheffen!! Nooit en dan ook nooit meer moeten deze a-nationalisten aan de macht komen!!


  Maak melding

 26. Ai, heb ik er toch goed aan gedaan om een bisnes te beginnen in GT, ai mi breiti.
  Rudisa en andere Surinaamse ondernemers zullen in hun handen wrijven, wo fen moro dalla now.
  Die bruine en blakka bobo loonslaven aan de Noordzee vinden het natuurlijk niet leuk.
  Zodra Suriname olie vind dan gaan ze hun tanden kapotbijten, mo lafu haha.


  Maak melding

 27. RobG
  U verkoopt de huid van de beer al terwijl u geweer bij de lommert ligt, u geld moet gaan lenen voor de kogels, u gezakt bent voor de cursus berenjacht en geen idee heeft waar beren verblijven
  Ik heb het verhaal van de minister van OenW van Guyana ook gelezen. Ondertussen lukt het de ministers niet een veerboot te regelen resp te herstellen.
  Vene wordt gelukkig door steeds meer Surinamers als een echte president gezien. Terwijl Bouterse wereldwijd als charlatan gezien wordt.


  Maak melding

 28. @RobG
  Ik geef niets op. Mijn plannen zijn nog steeds goed. Ik heb de brief van Bouterse nog waarin Hok opdracht kreeg het goed te onderzoeken.
  Ik zie de kassier van Bouterse nog voor mij en partners staan in Crown Plaza die nieuwe milieu weten beloofde maar eerst beloond wilde worden vooraf. Even later wist ik dat hij ook met Chinezen sprak. Eind resultaat nul komma nul. En dat is standaard.


  Maak melding

 29. Olievoorraden wol nog niet zeggen dat Guyana een welvarend land wordt. Amerika moet het ze gunnen en ze zijn verder geen price-maker. De prijs wordt door derden bepaald.


  Maak melding

 30. Lucien, ten tijde van het tribunaal was de regeermacht in Suriname inderdaad in foute handen. NPS en VHP hebben het Surinaams belang totaat verkwanseld. In tegenstelling tot de regering Venetiaan heeft de Guyanese regering zwaar geïnvesteerd in internationale top juristen.Zij kozen de allerbeste, dus vermaarde juristen op dit gebied. Venetiaan liet Suriname volgens mij door een gewone jurist vertegenwoordigen. Zij hebben de vloer letterlijk geveegd met deze lichtgewicht jurist van Venetiaan.

  Nog een andere blunder van Venetiaan. Voor de kust van Frans Guyana zocht een maatschappij naar aardolie. Deze mastschappij benaderde Staatsolie om ook mee te doen bij de boringen voor de Frans Guyanese kust. Venetiaan gaf geen toestemming aan Staatsolie. Hij vond dit niet nodig. Wij moesten volgens hem niet expansionistisch denken.Niet lang daarna vond men een mega oliebron voor de Frans Guyanese kust. Suriname had wederom het nakijken dankzij Venetiaan.

  Zo zie je maar weer hoe de politici van NPS en VHP denken. Venetiaan liet zich ook inpalmen bij de onderhandelingen met de goudmaatschappijen. De regering Bouterse heeft meer voor Suriname uit de nieuwe deal met de goudmaatschappijen gehaald. NPS en VHP missen de vechtersmentaliteit om voor de Surinaamse belangen op te komen.


  Maak melding

 31. Beste RobG: de regering Bouterse meer uit de nieuwe deal met goudmaatschappijen heeft gehaald, wat merkt land en volk hiervan?
  Su krijgt nogsteeds een schijntje van wat er aan goud gevonden wordt en multinationals verdienen honderden miljoenen. Gewoon een dom volk met een domme president!


  Maak melding

 32. Suriname moet aan een plan B gaan denken, dat luidt: geen olie en toch nog stinkend rijk worden oftewel de Nederlandse methode. Nederland vaart op de Duitse economie. Hoe beter het met Duitsland gaat, hoe beter voor Nederland. Ditzelfde systeem moet Suriname gaan uitvinden: varen op het succes van en rijk worden door Guyana door handel, dienstverlening en aanverwante zaken. Suriname moet nu gaan nadenken wat zij heeft en wat buurland Guyana niet heeft, wat haar sterke punten zijn en dat uitbuiten. Dit ter voorkoming dat de Chinezen het overnemen. Gelukkig doet Guyana geen zaken met Chinezen.

  Een andere mogelijkheid is dat Suriname veel meer olie heeft dan Guyana maar dat God heeft beslist, ter voorkoming dat deze voorraden aan de Chinezen worden gegeven, om die olievoorraden pas te vinden als Bouterse weg is.
  Dus Bouterse: hoe eerder je verdwijnt hoe eerder er olievondsen zullen zijn in Suriname en hoe beter voor Suriname.


  Maak melding

 33. @Dengdong, het zijn nog steeds dezelfde genen van de NPS die door hebbenngewerkt in de deal van Venetiaan en de goudmaatschappijen. Het was de NPS die voorheen de zeer nadelige deals had gesloten met Suralco en Biliton. Dankzij het betere werk van de regering Bouterse in de onderhandelingen met goud multinationals krijgt het kleine Suriname wat meer voor haar goud.

  John, de regering Bouterse heeft landbouw tot een van haar speerpunten gemaakt. Alle pijlen zijn niet gericht op aardolie. Dat is en blijft de taak van Staatsolie die ik alle succes toewens. In samenwerking met de Israëliërs die het beste leveren op het gebied van landbouw en veeteelt zal er grootschalig geproduceerd gaan worden. Dit hadden VHP en NPS ook kunnen doen i.s.w. met de Wageningen aan de Noordzee. Zij hebben alle kansen en mogelijkheden onbenut gelaten. Zelfs Nederlandse deskundigen hadden hen hierop geattendeerd. Maar de machtige handelsmaffia in VHP en NPS wilde hiervan niets weten.


  Maak melding

 34. @Picolaas,
  Het woord ‘ opgeven ‘ komt zelden voor in doen en laten. Ik schreef dat er meer afzet mogelijkheden voor Surinaamse landbouwproducten zulken ontstaan omdat de welvaart en de koopkracht van de bevolking, althans grote delen van de bevolkng gaat toenemen. De Surinaamse regering begint hierop in te spelen. Mensen in Suriname moeten de kansen zien en die en die ook gaan benutten. Ik ben niet negatief maar positief ingesteld m.b.t de kansen waarop men moet inspelen. In het verlengde hiervan zie ik ook een goede mogelijkheid van de SLM om een luchtverbinding met het Aziatische continent tot stand te brengen. Dit is een mogelijkheid en kan werkelijkheid worden. Ik beveel jou een prachtig lied ter inspiratie. ‘ Fantasy ‘ van Earth Wind and Fire.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.