Verdachte van diefstal doodgeschoten aan de Tout Lui Faut Kanaalweg

46
Verdachte van diefstal neergeschoten aan de Tout Lui Fautweg

Een man die verdacht zou zijn van diefstal, is vanavond in Suriname neergeschoten. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat hij daarbij om het leven zou zijn gekomen. Dit zou rond 21.00u gebeurt zijn aan de Tout Lui Faut Kanaalweg.

Een woordvoerder van de politie meldt aan Waterkant dat er een overval op een winkel zou zijn gepleegd door twee gewapende mannen. Daarbij zouden schoten zijn gelost, vermoedelijk door een burger. Een rover raakte gewond en is voortvluchtig, de andere kwam ter plekke te overlijden.

Op Facebook zijn diverse foto’s van het schietincident geplaatst. Op de foto’s is de man liggend langs de weg te zien. Onder hem een plas bloed. Ook is een wapen te zien. Het gaat daarbij om een Tauris, een militair wapen verneemt onze redactie.

De Surinaamse politie is ter plaatse en heeft de weg afgezet. Diverse politie-eenheden zijn nog bezig met het onderzoek.

UPDATE: de twee rovers probeerden inderdaad een winkel te overvallen en probeerden daarbij de twee winkeliers, een man en een vrouw te overmeesteren. De winkelier stribbelde tegen en riep om hulp. De eigenaar van de winkel die op hetzelfde perceel woont, ging er samen met een andere man die op bezoek bij hem was op af.

Een van de gewapende rovers loste een schot richting de bezoeker, die in zijn onderarm werd geraakt. De eigenaar had inmiddels zijn jachtweer gepakt en loste op zijn beurt een schot waarbij de rover dodelijk werd geraakt. De andere rover nam de benen en is tot nu toe voortvluchtig.


46 REACTIES

 1. Inderdaad risico van het “vak”. Rover had wapen en burger had ook wapen. Kill or be killed situatie.

  Wilde westen taferelen, alleen zonder paard, cowboy hoed en boots…

 2. Toen ik klein was kwamen dit soort gewelddadige incidenten bijna nooit voor in Suriname. Ook hier in Nederland gebeuren de meest onmogelijke dingen tegenwoordig.

 3. Het wordt steeds bloeddorstig bij elk overval. Wel elke dag 1 of 2 paarse minder in de samenleving en steeds wordt het krapper om straks een paarse zetel te bemachtigen, die Bouterse. Hij heeft dus die criminelen bewapend met zijn Taurus pistool. Tering zeg.
  En die criminelen denken dat criminaliteit in films en werkelijkheid het zelfde zijn. Mooi nietes dus. Ze ervaren het zelf. Kisi deng mooi !

 4. Ik weet nog van families van me die vroeger bij politie zaten dat ze altijd de daders confronteerden met het dodelijk slachtoffer. Weet niet of dat nog het geval is.

  Die (beginnende) gangstertjes en gangsteressen moeten ze ook slepen naar mortuaria om te zien wat er gebeurd als zij een slachtoffer maken en om te zien wat er met hun kan gebeuren. Gewoon alles laten zien, schotwonden, auto ongelukken etc. Maakt niet uit, zet emmers voor ze om te braken. Ze moeten niet alleen de dood zien ook die doordringende geur die ze nooit meer gaan vergeten moeten ze ruiken.

  Als dat hun niet tot inkeer kan brengen, dan zijn ze echte didibries…

 5. @laat Me, je ziet wat er allemaal gebeurt in je swiet sranang toch? Maar toch kom ik volgend jaar hengelen. Alleen meld ik me af om te komen eten sisa. 😉

 6. Waar vinden deze honden hoerenzonen al die wapens.
  Waarom is ht steeds raak mt n bepaalde soort.
  In elk geval k ga n pagara afsteken vr deze 2 rioolratten n hopelyk gaat men die menr die zyn have n goed hft willen beschermen niet vastzetten.

 7. De afgelopen dagen zag je geen anderen dan personen die Devil aangeeft.
  Het is geen discriminatie maar een feit gebaseerd op waarheid ondersteund met foto’s
  Kijk maar naar de krantenkoppen en foto’s wie het zijn.
  Jammer maar waar want de goede leiden onder de slechte, want ook ik heb vele heel vele blaka mangs als vrienden echte vrienden

 8. Deze beelden op bilboards plaatsen, zodat de hele gemeenschap inclusief de potentiële criminelen zien dat het niet aan te bevelen is zich hieraan schuldig te maken.

 9. Politiek neutraal@ je reageert altijd negatief over Suriname en de Surinamers maar je bent zo laag om daar te gaan schaamteloos,je hebt geen eergevoel hopelijk kom je niet terug in een body bag, gedraag je als een volwassene.

 10. Het wordt aardig grimmig in Suriname waar het gewoon wordt dat mensen op blote voeten of slippers met een vuurwapen overallen plegen en de burgers het recht in eigen handen nemen.

  De vorig ministers van Juspol spraken nog wel eens over verbeterende criminaliteitsstatistieken. De huidige hoor je niet meer. Het gaat goed. In een paar dagen tijd 2 schiet partijen 1 dode en 4 met schot wonden in het ziekenhuis.
  Ziekenhuizen die die naam eigenlijk niet meer mogen dragen.

  De grootste boeven zitten echter in de regering.

  Het gaat goed en het licht wordt gezien door Boefdraad. Boefdraad wordt door zijn loansharks zelfs gewaarschuwd ondanks de onderpanden moet een extreem hoge rente. betaalld worden. Er is bij het aangaan van de lening al $ 6.250.000 uit de lening betaald aan de leners als verzekering, kosten, etc., etc.
  Oppenheimer heeft alleen geleend op basis van dollars die gegarandeerd in het buiten land zijn en blijven.

  Boefdraad heeft niet verteld dat Grasalco nu een fors probleem heeft omdat de royalties van IAMGold nu naar Oppenheimer gaan en niet naar Grassalco.

  Het komt er weer eens op neer dat er Suriname ALOCOA betaald voor iets wat al jaren van haar was.

  Boefdraad had een grotere schuld dan gerapporteerd. Boefdraad had de stroom van Brokopondo in de afgelopen jaren wel verkocht maar niet betaald. reden genoeg alleen zaken te doen als het geld vooraf zeker is.

 11. Een crimineel worden is eigen keus. Kogel krijgen tijdens het vak dat is arbeidsongeval.
  Ik ben blij dat er geen onschuldigen gewond zijn.
  De wapendrager zal betaald moeten worden voor zijn overuur.
  De rover had ook een wapen.
  Sommige gasten willen met alles politiek scoren. Achterlijk.

 12. He he jaaaa wat een opluchting opgeruimd staat altijd netjes…toof wang trawang fu go vier great feest di december deh RIP a waja gi ju sakasaka ju

 13. Alweer een rasta-figuur!!!!Opgeruimd staat netjes…..Deze beesten houden maar niet op om hardwerkende burgers te beroven…MPP.

 14. JoJo 20 december 2019 At 10:14

  “de vorig ministers van Juspol spraken nog wel eens over verbeterende criminaliteitsstatistieken. De huidige hoor je niet meer.”

  Op zo een reactie zat ik te wachten. De huidige minister van Juspol lijkt wel horen, zien en zwijgen. De enige die nog wat actie ondernam was die Belfort. Die Bolle varken Dora en die geestelijk gestoorde paarse duivel van der San spraken alleen fel, maar als het kwam om aktie te ondernemen was die grote mond van ze direct in hun paarsgezinde reet.

 15. Devil…

  Je bent natuurlijk weer bij met jouw gefrustreerde reactie. Wat ben je zielig zeg!! Het wordt tijd om een echte leven te zoeken. Je gaat gaat heel diep zie ik. Je hebt net zo’n kronkel in jouw hoofd als deze rovers.

 16. Kreumel diefje jammer .

  De hoogopgeleiden rovers dragen nog das en jas om te stelen van de staat.

  De situatie van kreumel diefjes heeft de staat zelf veroorzaak NDP dus .

  Met jas en das heeft men 135 miljoen SRD van naschoolse opvang gestolen

  135 miljoen SRDmet een koers van 1 euro op 4 SRD

  Schurken met jas en das van NDP worden niet dood geschoten .

  Rust zacht de schurken met jas en das zullen je ook nakomen .

  De Dood tel geen dagen zijden de ouderen vroeger .

 17. Sarie torie voor de hele samenleving, niet alleen voor de dief en zijn familie maar voor de hele samenleving moet zich afvragen hoe is het zover gekomen?

 18. Guyana is een stapje erger, maar is bijna zelfde. Als je nieuws van Guyana volgt wat betreft overvallen en dodelijke verkeersongelukken. Na bijna semi sem. Ik blijf erbij, confronteer de daders en verkeersduivels met hun (dodelijke) slachtoffers in mortuarium. Laten die beelden van het lijk en de geur hun voor altijd bijstaan.

  Als je energie en tijd steekt om te overvallen kun je ook eerlijk gaan werken. Als je in de auto stapt met de bedoeling om te gaan racen, rij dan direct Suriname rivier in…

 19. Of het om een militair wapen gaat of een ander gewapende macht doet er niet toe want deze ellendeling kan het ook gestolen hebben en dat is de prijs die je verdient als crimineel. Gelukkig geen hardwerkende winkelier.
  Vaarwel ellendige rat!

 20. #Frank, tuurlijk altijd weer dezelfde gasten zo ook in het verkeer deze gasten.
  Het is niet racistisch bedoeld maar het is een feit.
  Ooit hebben ze geploegd en gewoed voor hun baas in de slavernij en nu zijn ze te lui om te werken.
  Er zijn uitzonderingen echt God vergeef me, maar maar ik zie het met eigen ogen om me heen.
  Marrons staan vroeg op om bij hun werkgevers te gaan werken maar de creoolse mannen staan op om op de hoek te gaan staan broek half gezakt aan hun reet vrouwen lastig te vallen. Er zijn vrouwen van hun soort die zich uitlenen om een crimineel voor ze op de wereld te zetten.
  Ik kan er met mijn verstand niet bij.

 21. @JoJo
  “Boefdraad heeft niet verteld dat Grasalco nu een fors probleem heeft omdat de royalties van IAMGold nu naar Oppenheimer gaan en niet naar Grassalco.”

  Niet alleen Grasalco heeft volgend jaar een groot probleem. De overheid krijgt te maken met een gigantisch financieringsprobleem volgend begrotingsjaar en ook in 2021 mede door het verpanden van de inkomsten uit olie en goud,
  De behandeling van begroting 2020 wordt maar vooruit geschoven omdat deze regering wil verbergen dat er een enorm begrotingstekort en financieringsprobleem dreigt. Het tekort zullen ze niet met leningen kunnen dekken omdat het buitenland zekerheden wil zien en die zijn er niet meer omdat al het tafelzilver al is verpand. Of ze moeten staatsolie als onderpand geven.
  Ik zie vooralsnog geen andere oplossing dan de uitgaven verlagen. Subsidies beeindigen en BTW invoeren. Kortom een enorme lastenverzwaring voor het volk doorvoeren. En dat nog los van de koersontwikkeling van de srd.
  De oppositie moet harder aandringen op behandeling van de begroting want dan worden de gevolgen van het leenbeleid van Hoefdraad duidelijk.

 22. Onder elke bevolking groepen heb je dieven en schurken nadere dragen jas en das .

  Indien je een oplossing heb voor kleine Kreumel tje dieven geeft dat nu aan met een voorbeeld .

  Met welke idee denk jij de problem te kunnen oplossen geeft het aan .

  Schrijf dan een project voor de Regering maar lullen jongens staan op de hoek .

  Jongeren en ouderen mogen staan waar ze hebben welen niet kan ze verbieden .

  Ga werk voor ze zoeken of regelen wat is jouw idee of plan schrijf naar de Regering .

  Ga naar DNA Vergadering kjiken daar komen ze met oplossingen .

 23. Oom bert yu hab leti yere.
  A Politiek no yepi den sma. Alleen sympathisanten en hielenlikkers krijgen een bonyo van ze. Voor de rest mag iedereen stikken.

  No wan presi na grontapu politiek e yepi a volk. Soso den elite anga kapitalisten den bevoordeel.

  De mensen die in het machtscentrum zitten komen weg met moord. Zelfs Donald Trump heeft die uitspraak gedaan. Die domme Amerikanen denken ook dat hij een goede leider is terwijl hij daar alleen zit om de allerrijksten te bevoordelen. Ze lopen zo over het arme en simpele volk heen, wiens den dede. Den man e abra den gewoon lek wan dede meti.

 24. Met je Creoolse gedonder die andere bevolking groepen werken alleen .

  Werken is goed voor ze ten zij je een auto,een huis ,en wat kippen vlees kan kopen

  Meer niet .

  Deze blaka mang werk niet meer hij leeft op de poft wat mijn voorouders achter hebben gelaten .

  Denk jij dat men met werken een beter wereld maakt .

  Blijf dromen en schelden tegen creoolse .

 25. @ Tjallie
  Misschien heb je het artikel reeds gelezen. Ik heb een paar dagen geleden de link geplaatst.
  Jochies hier blijven volharden dat het goed gaat met de Surinaamse economie.
  Het grappige van deze gasten is dat ze kleine succesjes uitvergroten en de ramp van te grote staatsschuld wegmoffelen.
  De Centrale Bank kijkt ernaar en doet niets. Niet alleen de minister van Financiën is verantwoordelijk ook de governor!

  fd.nl/achtergrond/1327166/suriname-verdrinkt-in-chinese-schuld

  fd.nl/achtergrond/1327166/suriname-verdrinkt-in-chinese-schuld
  Ik heb het artikel enigszins aangepast en het hieronder weergegeven, mocht de link niet werken

  Suriname verdrinkt in Chinese schuld
  Surinames schuld aan Peking is nu om en nabij een miljard dollar. Het IMF waarschuwt dat de schuld niet verder moet oplopen, maar president Desi Bouterse maakt zich geen zorgen.
  Xi Jinping rolde de rode loper uit voor Desi Bouterse tijdens zijn staatsbezoek aan China, eind november.Foto: Pang Xinglei/Xinhua via Hollandse Hoogte
  In het kort
  De schulden van Suriname aan Peking lopen snel op.
  Het is een van de loketten waar president Bouterse makkelijk kan lenen.
  De toenemende Chinese invloed in het land is zichtbaar.
  Wat gebeurt er als Paramaribo de schuld niet kan terugbetalen?
  Beladen met Chinese cadeautjes landde Desi Bouterse na zijn staatsbezoek aan Peking deze maand weer in Suriname. Twee graafmachines, tien pick-uptrucks, zestien tractoren, honderd waterpompen en $12,3 mln aan schuldkwijtschelding had de Surinaamse president in zijn binnenzak.
  Niet dat de schuld van Suriname aan China na het bezoek daalt. In de andere binnenzak zaten zeker $500 mln aan toezeggingen voor nieuwe leningen. Voor een waterkering, nieuw asfalt en de modernisering van Johan Adolf Pengel International Airport, waar het staatshoofd zojuist was geland.
  De schuld aan Peking zal daardoor stijgen tot om en nabij een miljard dollar, een kwart van het bruto binnenlands product. Dat doen weinig landen Suriname na. Op een dit jaar door Harvard-econoom Carmen Reinhart samengestelde lijst van landen met schulden aan Peking, zou het met zo’n percentage in de top 10 belanden.

  Nieuw Chinees geld
  Bekijk de persconferentie van Bouterse en minister van financiën Hoefdraad na terugkeer uit China.

  De 74-jarige Bouterse maakt zich geen zorgen over China. ‘Heel wat mensen zijn slachtoffer van de antipropaganda’, zei hij na terugkeer uit Peking. ‘China gaat dít overnemen, China gaat dát overnemen.’ Hij vindt het een ‘hype’.
  De president koestert zijn band met de Chinese machthebber Xi Jinping. Peking, economisch powerhouse van de wereld, heeft diepe zakken. China leende de afgelopen jaren wereldwijd honderden miljarden aan landen die krap bij kas zitten, maar toch nieuwe infrastructuur willen.
  Prettige bijkomstigheid: Peking stelt geen lastige vragen. Ook niet over de veroordeling van de vriend van de Volksrepubliek tot 20 jaar cel door Surinaamse rechters, nota bene tijdens het staatsbezoek, vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op vijftien oppositieleden in 1982.

  Rode loper
  Van oud-kolonisator Nederland heeft de ex-dictator weinig te verwachten. In juli 2000 werd hij door het gerechtshof in Den Haag wegens cocaïnesmokkel bij verstek veroordeeld tot elf jaar.
  Peking rolt de rode loper uit en rijdt hem in een ruim $750.000 kostende Hongqi L5 limousine rond. Surinamers zien hem op tv met Xi Jinping de erewacht inspecteren. Voor zijn geloofwaardigheid bij zijn achterban is dat, met verkiezingen voor de boeg, van onschatbare waarde.
  ‘Om Peking te paaien heeft de Surinaamse regering Chinees Nieuwjaar als officiële feestdag erkend’, zegt de in Paramaribo geboren sinoloog Paul Tjon Sie Fat. ‘Door de nauwe betrekkingen ontstaat in de media het beeld van een soort rekolonisatie’, signaleert hij.Desi Bouterse spreekt de menigte toe bij zijn aankomst uit China.Foto: Ranu Abdelakh/ANP
  Hoe gevaarlijk is China? De Amerikaanse regering waarschuwde enkele jaren geleden voor ‘roofzuchtige leenpraktijken’. Wie zijn schulden niet kan terugbetalen loopt het risico grondstoffen of infrastructuur kwijt te raken. Sri Lanka verloor zo de zeggenschap over een met geleend Chinees geld gebouwde haven.
  Die verhalen over debt trap diplomacy doen ook in Paramaribo de ronde. De Chinese ambassadeur, Liu Quan, beet eind november van zich af. ‘Verhaaltjes’ dat China Suriname plundert zijn ‘pure waanzin’, schreef hij in een ingezonden stuk in het dagblad Times of Suriname. China verbindt volgens Quan ‘nooit politieke voorwaarden’ aan zijn helpende hand.
  Op zijn vorige post, de eilandstaat Vanuatu, had hij nog tegen een journalist gezegd dat Chinese hulp ‘geen gratis lunch’ is. Peking verwacht politieke steun. Bouterse levert: tijdens zijn bezoek verdedigde hij China’s aanspraken op Taiwan en zei dat andere landen zich niet met Hongkong moeten bemoeien.

  Bouterse in Peking
  Verslag van de Chinese staatstelevisie van het staatsbezoek van Bouterse.

  Camera’s van Huawei
  Dat de Chinese invloed in Suriname groeit, valt niet te ontkennen. De lijst met projecten waarbij grote Chinese ondernemingen, vaak staatsbedrijven, betrokken zijn is lang.
  Asfalteermachines van de China Dalian Investment Group namen al honderden kilometers weg onderhanden. Het bedrijf werkt nu aan een 9,6 kilometer lange snelweg – ‘Highway’, zeggen de Surinamers – bij Paramaribo.
  Telecomreus Huawei, door westerse landen geweerd uit angst voor spionage, voorzag Suriname van breedbandinternet, introduceerde 5G, en leverde 300 camera’s waarmee de Surinaamse overheid Paramaribo in de gaten kan houden.
  China Harbour mag de Surinamerivier uitbaggeren en gaat voor $200 mln de luchthaven aanpakken. Er komt een terminal met slurven naar de vliegtuigen, zodat passagiers niet meer via de trap hoeven. Een modern vliegveld is een ‘visitekaartje’, vindt minister Gillmore Hoefdraad van financiën.
  Dat Chinese bedrijven het werk uitvoeren is geen toeval. Peking leent geld aan landen voor projecten en verbindt daar meestal de voorwaarde aan dat Chinese bedrijven de klus klaren. Peking verzekert eigen bedrijven zo van orders.
  Bestuurskundige August Boldewijn uit Paramaribo heeft, zoals meer Surinamers, bedenkingen bij die aanpak. ‘De Chinezen nemen hun eigen mensen mee. Bij de projecten van Dalian zie je heel weinig Surinamers. Je vraagt je af: wat is onze eigen inbreng?’ Het antwoord: geld, al moet Suriname dat wel eerst in Peking lenen.
  Chinese winkels
  De samenwerking gaat verder dan infrastructuur. Honderden Surinamers volgden de afgelopen jaren cursussen in de Volksrepubliek. In Peking maakten beide landen afspraken over politiesamenwerking en een uitleveringsverdrag.
  De voor Suriname belangrijke goudwinning is voorlopig nog voor een belangrijk deel in handen van Canadezen en Amerikanen. Maar afgelopen zomer werd bekend dat een Chinese goudproducent interesse heeft in het Canadese Iamgold, dat de grote Rosebel-goudmijn in Suriname exploiteert.
  Op straat is de Chinese invloed zichtbaar. De laatste decennia kwamen veel nieuwe migranten naar het land. Betrouwbare cijfers zijn schaars: tussen 2004 en 2013 ging het om 6850 mensen. Een groot deel van de winkels is in handen van Chinezen.
  Niet iedereen omarmt ze. De houding tegenover Chinezen in Suriname is ambivalent. ‘Men vindt ze nuttig, omdat ze handel drijven. Aan de andere kant is er een sterk racisme’, zegt Tjon Sie Fat. ‘In het Sranan heet een vlo, een bloedzuigende parasiet, sneisi. Chinees.’
  Oude en nieuwe Chinezen
  De eerste Chinezen kwamen ruim 160 jaar geleden naar Suriname. Hun nakomelingen raakten vermengd met andere bevolkingsgroepen. Dat maakt het lastig om het aantal Chinezen in Suriname te tellen. Bij de volkstelling in 2012 waren het 7885.
  ‘Mensen in Suriname hebben vaak een hybride achtergrond. Iemand met een Chinese naam hoeft geen Chinees te spreken en kan volledig doorgaan voor Afro-Surinaams of iets anders’, zegt sinoloog Tjon Sie Fat, die in 2009 promoveerde op de Chinese gemeenschap in Suriname.
  Er zijn grote verschillen tussen Chinezen die naar Suriname kwamen. De nieuwe migranten, die meestal Mandarijn spreken, kunnen de oude Chinezen die Hakka spreken niet verstaan. Het China dat de nieuwe migranten achterlieten, de communistische Volksrepubliek, is bovendien een compleet ander land dan het keizerlijke China van de eerste migranten.
  Wat Chinezen aantrekt in Suriname? Tjon Sie Fat: ‘Landen waar Chinese migranten graag heengaan hebben een zwak bestuur met elkaar gemeen. Het is een soort wildwest, zonder veel regels. Je kan er dus ook een bedrijf opzetten zonder dat je de benodigde kwalificaties hebt. Het biedt kansen.’
  Kiezers paaien
  Bouterse is vol lof over de Chinezen. Maar als er één plek is waar de Chinese invloed pijn kan doen, zijn het de overheidsfinanciën. De schuld aan Peking verdubbelde tussen 2016 en de zomer van 2019 bijna tot $447,9 mln.
  De totale schuld van Suriname liep in die periode op tot 75% van het bbp, berekende kredietbeoordelaar Fitch. Ondertussen heeft het door de Nationale Democratische Partij (NDP) van Bouterse gedomineerde parlement de mogelijkheden om te lenen fors verruimd. Het ‘ongebreidelde leengedrag’, schreef dagblad De Ware Tijd eind november, ‘leidt het land naar de afgrond’.

  ‘Het financieel beleid is al jaren slecht’, zegt Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname. ‘Eerst zijn de financiële reserves opgegeten en toen die op waren is men geld gaan lenen.’
  Volgens kredietbeoordelaar Fitch komt de staatsschuld eind 2019 uit op 88%. Dan zijn de nieuwe leningen die Peking toezegde, goed voor zo’n 11% van het bbp, niet meegeteld. Dat geldt volgens Ramautarsing ook voor delen van oudere leningen die nog niet zijn uitgegeven.

  Leenlasten
  De Chinese leningen nemen in omvang toe, maar het is niet alleen geld uit Peking waar analisten bezorgd naar kijken. Suriname wil op de valreep van 2019 een commerciële lening van $150 mln afsluiten via investmentbank Oppenheimer. Met die ‘bridge loan’ tegen 10% rente wil de regering de Afobakadam in het binnenland overnemen van de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa, een verkiezingsbelofte van Bouterses partij. Suriname leende in 2016 ook al $550 mln tegen 9,25%. De regering is dit jaar volgens kredietbeoordelaar Fitch 18% van zijn inkomsten kwijt aan de rentelasten. Omdat veel schulden in dollars luiden – in september stond de teller volgens het Surinaamse Bureau voor de Staatsschuld op 77% – loopt de houdbaarheid van de schuld ook gevaar als de eigen munt terrein verliest.
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde dat de regering maatregelen moet nemen. Lees: minder uitgeven, zoals aan subsidies op energie. Dat zijn impopulaire maatregelen, en het ziet er niet naar uit dat er voor de verkiezingen in mei wat gebeurt. Ramautarsing: ‘We stevenen af op een nieuwe crisis, die zich direct na de verkiezingen gaat manifesteren.’
  Wat als Suriname de schulden niet kan terugbetalen? Veel waardevolle infrastructuur om op te eisen is er niet. Het land heeft wel goud, vis en hout. China heeft nu al een stevige vinger in de pap in de houtindustrie. ‘Quid pro quo’, zegt Boldewijn. ‘Voor wat hoort wat.’
  De hoop op een grote stroom petrodollars als panacee tegen begrotingszorgen is tot nu toe niet uitgekomen. Boringen in zee hebben niets opgeleverd. Buurland Guyana had de jackpot: voor de kust is een enorme hoeveelheid olie gevonden. Het IMF voorspelt voor 2020 een economische groei van 85%. Suriname moet het doen met 2,5%.
  Ramautarsing ziet maar een oplossing: ‘De overheid moet de tering naar de nering zetten. Maar het devies is: na ons de zondvloed.’

 26. Dit is risico v.h. vak. Deze primaat zal in elk geval geen schade meer kunnen aanrichten met z’n criminele daden en er hoeft ook geen geld verspild te worden aan de financiering van zijn opvang in de gevangenis. Opgeruimd staat netjes.

 27. Met een crimineel als lijder zal het als maar erger worden.De lijder van Suriname geeft het voorbeeld en boi,de criminelen volgen zijn vb heel goed.

 28. Grote criminele met jas en das blijven kleine schade plegen opgeruimd staat netjes .

  Zij blijven lekker kippen vlees eten en een auto rijden wat kleren dragen verder komen ze niet .

  Werken zal hun straf zijn ,zij die denken dat met alleen werken je verbetering breng .

  95%van de wereld bevolking gaat nooit naar een kerk of Mokee maar liegen kunnen ze wel .

 29. @Pico
  Bedankt voor de link en info.

  Sri Lanka en Angola laten zien hoe lenen bij China afloopt.

  De premier Mathahir van Maleisië heeft op staatsbezoek in China zijn gastheren flink voor schut gezet door hun aanbod van miljarden dollars af te wijzen met als reden dat Maleisië geen Chinese dominantie wil nadat het zich heeft ontworsteld aan Britse kolonialisme.
  Verstandige bestuurder.

 30. @Pico
  Bedankt voor de link en info.

  Sri Lanka en Angola laten zien hoe lenen bij China afloopt.

  De premier van Maleisië heeft op staatsbezoek in China een aanbod voor leningen van miljarden dollars afgewezen.

 31. Suriname gaat de Chinezen beginnen te voelen wanneer de 2e generatie van de nieuwe Chinezen de ambtenarij en politiek ingaan. Wait and watch! Want de nieuwe Chinezen zijn uitgerust met een soort superioriteitsgevoel (Chiana als Supermacht) en dat gaan ze niet onder stoelen en banken steken.

 32. Misschien is het een goede zaak om de wapenen wet in Su aan te passen waarbij de burger het recht krijg zijn persoonlijke eigendommen met alle middelen te kunnen verdedigen .

 33. de eerste die voor ddb sterft
  hij was op zoek naar propaganda geld om de komende verkiezingen te financieren
  singi neti vindt plaats in ocer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.