Grote tapijtslang aangetroffen bij baggerwerkzaamheden

9
Grote tapijtslang aangetroffen bij bagger werkzaamheden

Tijdens het afvoeren van baggermateriaal hedenmorgen zijn arbeiders gestuit op een grote tapijtslang. Dat heeft de bestuursdienst Bic Paramaribo Zuidwest bekend. Het dier werd aangetroffen op de hoek van de Manassezegenweg in het ressort Latour.

Het is niet de eerste keer dat er bij schoonmaakwerkzaamheden in Suriname reptielen zijn aangetroffen. Eerder dit jaar werden er kaaimannen aangetroffen in duikers en in een goot. Die werden toen dood gemaakt.

Het is niet bekend wat er met de vandaag gevonden tapijtslang is gebeurd.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Tapijt boa of dagoewe slang worden soms offers gegeven voor de geesten die er in wonen. Hopelijk is het niet gedood.
  Dicht bij de bewoonde wereld kan de slang ratten en veldmuizen vangen.


  Maak melding

 2. De bewoners horen zelf voor een schone omgeving te zorgen. Overal zie je veel troep op de percelen, langs te straten in goten. Wat verwacht men dan dat er gaat gebeuren??. Hoop dat men de slang niet heeft gedood, maar ver weg heeft verplaatst naar een onbewoond deel in Suriname. Surinamers jong en oud moeten bewust gemaakt worden dat zij dieren niet moeten doden, maar laten verplaatsen naar een veiliger oord. Maar aangezien de wreedheid in vele ongeletterden hun DNA zit, zullen ze onze natuur blijven vernietigen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Deze boa constrictor of tapijtslang of Dagwe houdt zich niet op in water (althans, niet voortdurend). Dat doet de aboma of anaconda. Dit brengt me terug naar een artikel van ongeveer een drie weken geleden waar er beweerd werd dat men enkele boa constrictors uit de goot gehaald had. Dit geschiedde tijdens het ophalen van een trens. Keek men naar de foto, leken het echter anaconda’s. Deze foto is inderdaad die van een boa constrictor wat dus inhoudt dat de foto die ongeveer een maand geleden verscheen, niet een boa constrictor kan zijn geweest. Anyhow, deze dieren leven dichter bij de mens dan men denkt. Je ziet ze alleen niet. Ze vragen niet veel. Een goot, prooidieren in de vorm van ratten, muizen, lagadisa , fowru enz., een stukje terrein dat onbewerkt is, (hoog wied) en zijn ze al dik tevreden. Niet nodig het te doden. Ze doen niets. Stop het in een zak en gooi het ergens in een bos. Het zal wel gedesoriënteerd zijn en met de nodige stress. Maar het redt zich wel na een tijdje.


  Maak melding

 4. Iedereen weet nog hoe men vertelde dat hindustanen slangen dienden. Je mag niet in die kamer. Was mooi de coke die ze dienden en dat het geld bracht. De gehandicapten kinderen was gewoon het gevolg van misbruik door familie.


  Maak melding

 5. We leven in een bosrijk en natuurrijk gebied, dan moet je niet alleen kleine kikkers, muskieten en tjietjaks verwachten toch. De ene keer is het een kaaiman, de andere keer een slang en dan soms een loiri (luiaard voor de bakra’s).

  De ene heeft neemt ze als huisdier, de ander gaat het aanbidden, en sommigen kappen het in stukken en eten het.

  To each his own…


  Maak melding

 6. @wendy;
  Wat is jouw punt eigenlijk??

  En trouwens….hoever ik dat weet krioelt het van de creolen in Latour.

  Het heeft niets te maken met bevolkingsgroep. Het heeft te maken met netheid en schoonheid. Van jezelf ook en van je eigen buurt. Want Latour is een vreselijk smerige buurt. Dus het is beter als wij als mens eerst aan onszelf werken en ons netheid, dan anderen de vingers te wijzen (iets wat suri’s gauw en te vaak geneigd zijn te doen)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.