16-jarige gewelddadige rovers aangehouden en opgesloten

16
verdachte-aangehouden-politie-suriname
Foto: Archieffoto - aangehouden verdachte wordt afgevoerd.

De 16-jarigen F.N. en D.K. zijn door de politie van het bureau Geyersvlijt in Suriname aangehouden en opgesloten voor onder andere diefstal door middel van geweld in vereniging.

Op donderdag 12 december hielden de jeugdigen een supermarkt exploitant in Paramaribo-Noord onder schot met een gaspistool dat sterk lijkt op een vuist vuurwapen. Onder bedreiging met dat wapen wilden zij de dagopbrengst buit maken. Het gelukte de Surinaamse supermarkt exploitant om zijn alarm te activeren en dat maakte dat F.N. en D.K. weg vluchtten op een fiets.

Ter hoogte van de “Maretraite Mall’’ beroofden zij een scholier van zijn rijwiel en zaktelefoon waarbij zij de scholier zodanig sloegen dat hij naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis moest gaan om medisch behandeld te worden. Er zijn camerabeelden opgenomen van de poging tot beroving van de supermarkt exploitant en die beelden zijn op Facebook gedeeld.

De oudere broer van de F.N. zag de beelden en herkende hem. Hij confronteerde zijn broertje met de camerabeelden en die gaf toe dat hij het strafbaar feit gepleegd had samen met D.K. Zijn broer bracht hem vervolgens naar de politie van het bureau Geyersvlijt. F.N. werd aan de tand gevoeld en bekende de beroving van de scholier. Op aanwijzing van F.N. werd zijn kompaan D.K. op vrijdag 13 december, op diens woonadres opgespoord en aangehouden .

Bij de voorgeleiding heeft het tweetal verklaard dat zij de mobiele telefoon aan een onbekende Braziliaanse man hebben verkocht en het rijwiel aan een man op een locatie te Tourtonne Vier. Het rijwiel is terug gevonden bij de heler en die werd ook aangehouden. De jeugdigen zijn in verzekering gesteld maar de heler is na verhoor heen gezonden. Het gestolen rijwiel is inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

- Advertentie -

16 REACTIES

 1. Inderdaad zeer oplettende en corrigerende broer die zijn broertje naar het bureau heeft gebracht.

  Deze jongens dachten misschien stoer te zijn, maar als die winkelier of die scholier ook een mes of andersoort wapen bij zich hadden dan wisten die jongens het ook wel.

  Jong en dom. Ga nooit met een neppistool op pad, als de ander een echt vuurwapen bij zich heeft dan is het einde verhaal.

  Hopelijk klaar met die stommiteit en stoerdoenerij, maar ik vrees van niet.

  Tegenwoordig zijn jongens en meisjes al vroeg op weg naar het gangsterleventje…


  Maak melding

 2. Dit zijn mannen die bewust deze praktijken uitoefenen om de NDP in een kwaad daglicht te stellen, aldus de dwaas rob, de achterlijke hond van Waterkant.


  Maak melding

 3. Opmerkelijk was dat tijdens hun aanhouding ze aan de agenten trots zeiden, neks no fout, we hebben neks fout gedaan, we doen zoals de plesitent en zijn roversbende. We houden van Boefie van de bank, ie sabi tog. We gaan amnestie vragen aan de plesitent.


  Maak melding

 4. Ik zou hem eerst een afgedonderd pak rammel hebben gegeven.om hem duidelijk te maken wat zijn gedrag heeft gedaan naar anderen toe. De ellende daarvan , kon hij dan
  voelen.


  Maak melding

 5. Als ook de president met zijn bende, corrigeert optreed dan komt het goed met Suriname. Neem deze goede voorbeeld over van deze broer en succes is gegarandeerd.


  Maak melding

 6. Opvoeden is een fulltime job.
  Criminelen onstaan in zowel arme en rijke gezinnen.

  Bij die arme is het vaak onstaan uit armoede, verveling, geen goede voorbeelden, geen goede toekomst perspectieven.

  Bij de rijken, de ouders verwennen de kinderen tot ze een bedorven vrucht worden, stellen geen grenzen, stellen geen goed voorbeeld, denken dat alleen geld en het materiële belangrijk is.

  Een ouder heeft altijd een toffe job. Al doet die zijn of haar uiterste best, je hebt geen enkele garantie dat jouw kind op het rechte pad blijft.

  Je kunt moeilijk een kind 24 uur per dag in de gaten houden en corrigeren…

  De ene ouder heeft het geluk dat het goed gaat, de andere ondanks alle inzet, niet.

  Elke familie heeft rotte appels en zwarte schapen. Geen enkel huis is vrij van zonde…


  Maak melding

 7. Omdat ze minderjarig zijn zullen ze een lichte straf krijgen. Jong geleerd is oud gedaan dus de kans is heel groot dat ze na hun straf gewoon verder zullen gaan met hun criminele carriere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.