Lid RBTP aangehouden voor zware mishandeling verdachte

22
Archieffoto: Echte manschappen van het Regio Bijstandsteam (RBT)

Een lid van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) is eerder deze week aangehouden en in verzekering gesteld. Dit nadat de politieman een verdachte tijdens zijn aanhouding zodanig heeft mishandeld dat hij fracturen heeft opgelopen.

De redactie van Waterkant verneemt dat de familie van het slachtoffer aan de bel trok bij de afdeling Onderzoek Personeelszaken. Vervolgens is er aangifte gedaan waarna de zaak terstond onderzocht werd.

Uit onderzoek is daadwerkelijk gebleken dat de Surinaamse politieman de verdachte tijdens de aanhouding heeft mishandeld en hij daarbij fracturen heeft opgelopen.

In het belang van het verdere onderzoek is het lid van RBTP in Suriname in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

- Advertentie -

22 REACTIES

 1. Zo hoort men niet met burgers om te gaan, ook al zijn ze in overtreding. In een rechtstaat zijn er voldoende legale middelen om een overtreder terecht te wijzen. Er is een burger in Suriname die continue de wetten aan het overtreden is, maar die loopt vrij rond en blijft tegen de schenen van justitie te schoppen zonder dat hij ervoor wordt opgepakt. Er komt zeker een dag dat hij zich zal moeten verantwoorden. Dit geldt trouwens voor een ieder.


  Maak melding

 2. Jullie allemaal die commentaar hebben over de optreden van de agent ik wil jullie een advies geven neem die criminelen in jullie huis dan heeft niemand last van ze en dat hoef meneer de age t niet opgetreden als de agent niets doet is het niet goed doet hij wat is ook niet goed en alles vergelijken met de precedent als hij er niet meer is wat gaan jullie nu doen gek worden denk ik


  Maak melding

 3. Al gaan zij die man opsluiten, zij gaan die man weer nodig hebben, vanwege onderbemanning. Suma hor Suma na spotu, ano mi. Al wordt er gezegd is niet waar. Dit is de realiteit


  Maak melding

 4. Ik ben benieuwd waarom deze politieagent overmatig geweld heeft toegepast.Misschien was de verdacht weerspannig bij zijn aanhouding en probeerde hij het wapen van de agent zich toe te eigenen.Dit soort grappen moet je niet met een Surinaamse agent uithalen.Het is ongeveer hetzelfde om s’avonds op een fiets zonder licht langs een politiebureau/post langs te rijden. Dat noemt disrespect hebben voor de dienders.


  Maak melding

 5. Wanneer criminelen worden opgepakt en mishandeld worden, dan loopt hun familie te schreeuwen. Waarom bieden deze families hun eigen verwekte misdadigers geen hulp om op het rechte pad te helpen. Ik heb geen medelijden met hun.Wanneer deze criminelen roven en moorden en anderen mishandelen, hoor je hun families niet. Zijn ze nergens te bespeuren.
  Deze RBTP lid heeft juist gehandeld. Hopelijk krijgt hij geen straf. Anders mag de KPS dit heel RBTP team opdoeken. Dit team is niet voor niets in het leven geroepen. Criminelen moet je hard handig aanpakken en voorgoed opsluiten. Criminele families zijn gauw geneigd elkaar te beschermen en de dienstdoener wordt gestraft. Het is net de omgekeerde wereld in ons land. Criminelen gaan zoals bekend vrij uit. Daarom komt ons land niet vooruit en leven wij hier nog steeds in onze huizen achter de tralies. Oeng libie mie.


  Maak melding

 6. Deze agent doet zijn werk. Ik zie het dagelijks hoe agenten worden gekleineerd en uitgescholden. Ze worden bespuigd. De criminelen hebben letterlijk schijt aan het wettelijk gezag. Dit moet nu direct ophouden en de criminaliteit moet nog harder worden aangepakt anders heeft het volk geen leven. Er wonen hier veel mensen in bittere angst.
  Wat mij betreft letterlijk opruimen er is.
  Help ze gauw naar de geestenwereld
  KPS doet zijn werk.


  Maak melding

 7. Sommige ouders zijn struisvogels en willen geen erkenning voor de misdaden van hun eigen kinderen.
  Thuis voorbeeldige kinderen en op straat ellendige wezen.


  Maak melding

 8. Ik ben benieuwd waarom deze politieagent overmatig geweld heeft toegepast
  Don’t be a dick rob.
  Geef een zwarte ongeschoolde schooier een hemd met epauletten en een wapen
  Dat weet jij, dat weet ik, dat weten we allemaal


  Maak melding

 9. Het verbaasd me dat “verdachte ” om allerlei drogredenen verdedigd wordt.
  De handelwijze van meneer de agent moet als WAARSCHUWING gelden voor collega rovers.
  Hoe vaak werden/worden mensen niet beroofd en zwaar mishandeld … deze verdachte is zeker een bekende van de politie.

  Meneer de agent mag in geen geval gestraft worden !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.