KLM vlucht naar Suriname loopt uren vertraging op na defect onderdeel

51
KLM vlucht naar Suriname loopt uren vertraging op na defect onderdeel
Het onderdeel wordt ter plekke vervangen.

Een vliegtuig van de KLM, dat vandaag om 11.05u zou moeten vertrekken van Schiphol naar Suriname, staat nu meer dan drie uur later nog steeds aan de grond. De reden daarvoor is een defect onderdeel, vertelt een passagier aan boord aan de redactie van Waterkant.Net.

Passagiers zitten nog steeds in het vliegtuig en balen van de situatie. Ze hebben van de KLM crew begrepen dat het inzetten van een vervangend toestel niet te regelen is. Het onderdeel zal ter plekke vervangen moeten worden.

In de tussentijd moeten de passagiers in het vliegtuig blijven zitten. Dit lange wachten heeft er ook voor gezorgd dat het warm is geworden in het toestel. Daarom is nu ook een van de deuren opengezet.

De redactie van Waterkant heeft inmiddels vernomen dat het onderdeel na 3 uur is aangekomen en dat het ruim een half uur zal duren om het euvel te verhelpen. Dan zal het vliegtuig opnieuw opgestart worden en zal er gekeken worden of vetrekken naar Suriname mogelijk is.

UPDATE: het vliegtuig is rond 15:05u, dus 4 uur later, alsnog vertrokken.

KLM vlucht naar Suriname loopt uren vertraging op na defect onderdeel
De deur van het vliegtuig werd opengezet omdat het warm werd.
- Advertentie -

51 REACTIES

 1. Enkele jaren geleden een vertraging meegemaakt van ruim 6 uren. Toen was het weer spelbreker.
  Vliegtuig moest worden ontdaan van ijsresten op de vleugels, vervolgens kon er geen push back plaats vinden ( wielen van de karretjes slipten) en uiteindelijk werd het weer slechter en werden alle grondactiviteiten op Schiphol gestaakt.
  Wij stonden nog aan de gate toen het avondeten werd gereserveerd.
  Uiteindelijk werd het toestel (een A380) verplaatst naar een emplacement waar met 4 spuiten het toestel helemaal schoon werd gespoten.
  Iedere keer als de captain met een nieuwe mededeling kwam, ging er gelach door de cabine.
  Het is in een dergelijk toestel overigens prima uit te houden.


  Maak melding

 2. Inderdaad. Dit is een KLM-toestel. Het kan gebeuren nietwaar? Niets aan de hand. Jammer dat het geen SLM-toestel is. Nu kan ik de boel niet gaan afkraken omdat het een Nederlands toestel is. Shit happens. Het is wachten op betere tijden wanneer een Surinaams toestel vertraging oploopt zodat ik lekker weer uiterst negatief bezig kan zijn. Wat ben ik toch een hypocriet. Ik gedij ervan. Mijn witte meester gaat voor en hem treft geen enkele blaam.


  Maak melding

 3. @Hanu
  KLM is betrouwbaar.Aan een paar ongeduldige surinamers gaan ze zich niet storen.Nou nu als het de SLM geweest zou zijn dan zou die met defect onderdeel de lucht vliegen want een paar boze surinamers daar is de slm bang voor.


  Maak melding

 4. @Hanu
  Bovendien zijn we het gewend van de surinamers dat dat een toestel met defecte onderdelen ze niet bang maakt en dat ze niet bang zijn dat hun vliegtuig gaat instorten…ze zouden eisen dat hun vlucht doorgaat.
  Met de KLM moeten de surinamers niet denken deze grapjes te maken..
  Nogmaals toon wat geduld.Het is voor je eigen veiligheid.


  Maak melding

 5. Vergoeding zit er niet in ,men was al in het vliegtuig ,vliegtuig is ALSNOG vertrokken .
  Dagoebal is de vergoeding. En terecht ,mensen klagen altijd over SLM.


  Maak melding

 6. Ik lees met stijgende verbazing en woede de reacties van de hypocriete varkens hier op dit forum. Nu het een KLM, een toestel van de witte meester die de VHPers al masturberend verafgoden, betreft is het een en al begrip voor de situatie. Mek a ben de wan SLM-toestel!!!…dan waren de rapen meer dan rijp, stelletje huigelaars, a-nationalisten, koloniale slaven, chamaars, VHPers!!


  Maak melding

 7. Ja de hypocrieten. Is KLM dus mensen moeten geduldig zijn. Je zal met oudjes of kinderen zitten. Je kont wordt stijf van het zitten. In de kist blijven want jullie krijgen geen euro.
  Hopelijk brengen ze de mensen veilig.
  Jullie zijn echte witte kont likkers.


  Maak melding

 8. @ Wendy: Je hebt gelijk. Maar weet je, deze mensen hebben zich nooit Surinamers gevoeld. Ze voelen zich eigenlijk Indiërs. Toch willen ze ons wijs maken dat zij een nationale partij aan het vormen zijn,…mijn mars!! Het zijn en blijven a-nationale Hindustanen die zich alleen maar wensen in te zetten voor zichzelf, hun partijbelang en zij die op hun lijken. Hun grote doel is de absolute economische macht in Suriname en daarvoor schuwen zij geen enkel middel. Velen kunnen zich nog de dagen waarin de VHP heeft getracht de totale binnenstad van Paramaribo plat te branden, enkel en alleen maar om politieke en economische macht. Gelukkig bleef het maar bij een deel van de stad. Moni na dem Gado! kijk maar elders in de wereld, waar zij zich ook vestigen, het gedrag is hetzelfde. Slijmen, ondermijnen en dan toeslaan,graaien en roven. Vraag het maar aan Zuid-Afrika, kijk maar in Guyana en andere Caribische landen, overal vertonen zij dit gedrag. In Suriname is het niet anders. Surinamers u zijt gewaarschuwd!


  Maak melding

 9. KLM kist alsnog vertrokken na 4 uur Belangrijk hierbij is dat de passagiers continue op de hoogte zijn gesteld over de ontwikkelingen en de verwachte vertrektijd. Dat is zeker fijn en een pluspunt. Wij weten allemaal de punctionaliteit van KLM.
  Daartegenover is de SLM kist meestal 24 uur vertraag en communicatie laat te veel wensen over. Passagiers worden gewoon aan hun lot overgelaten. Maar dat weten we inmiddels wel.


  Maak melding

 10. O,kijk, de billen van de ndpers staan in brand.Nu we alle begrip tonen waarom KLM zijn vlucht heeft vertraagd,zou de ndpers graag hebben dat de klm toch zou vliegen en dan neerstorten.Boi,dan moest je hun bek horen….hahaha…de KLM maakt zich niet druk om de surinamers vooral niet om de ndpers.De slm is prive taxi van hun maffia baasje bouta…
  En nu zijn de ndpers zo verbitterd dat ze een vertraging van KLM zien als politiek bedrijven.Hahaha wat ze niet snappen is dat deze stap is genomen voor de veiligheid van de passagiers.
  Ndpers vreet mars….


  Maak melding

 11. @Ray;
  Wat heeft dit met dankbaarheid te maken?
  Dus m.a.w een toestel zonder mankementen kan niet neerstorten?
  Laat me duidelijk zijn over 1 ding meneer: als je gaat vliegen is het alles of niets.
  Er zijn andere forumleden hier die ik groot gelijk geef. Was het een SLM toestel zou je ze horen janken over alle kwaad op de wereld! Maar jah…als je een billen likker en ja knikker bent en wilt blijven van de blanken, kan je het ook niet helpen hé.
  We mogen een verdoemd land en volk zijn, dan wat? Als jij zelf niets voor Suriname doet, hoef je ook niets te zeggen.
  In ieder geval: een lang verhaal kort gezegd: dit heeft niets met dankbaarheid te maken!


  Maak melding

 12. @Ray: Nee, het gaat ons om de ongelooflijke hypocrisie die jij en de andere varkens hier tentoonstellen. Ga terug naar jou eigen comments en van anderen op dit forum in het verleden als de SLM ook maar even vertraagd was! Dan gilden jullie het van de daken en spoorden de mensen aan geld terug te vragen….nu het de witte mensen betreft……wat een verandering!! Zo zijn jullie altijd al geweest en zijn geen drup veranderd, dit laag bij de grondse gedrag wordt blijkbaar genetisch overgedragen van geslacht op geslacht.


  Maak melding

 13. @Nina1 en Lucien
  Luister jullie2,

  het is niet elke dag dat de KLM een vertraging heeft.Een mankement hoe klein dan ook ,kan een tragedie betekenen als het niet serieus word genomen.
  De KLM gaat zich niet storen aan een paar surinamers.die als passagiers geen begrip hebben en geen begrip kunnen tonen.Voor de KLM hun gaat het om de veiligheid van de passagiers .
  En nu,
  de SLM die is oud en moet uit handel gehaald worden.Altijd happert er iets eraan.Dat heel ding moet vervangen worden.


  Maak melding

 14. @Ray:Daar ga je weer, de KLM ophemelen. Ga eens op Schiphol staan, kijk naar de aankomst en vertrektijden van de KLM en zie hoeveel vertragingen er elke dag zijn, lummel! Ik begin steeds meer te denken dat jij of ongeschoold bent of gewoon leeft in een onderontwikkeld gat. Je hebt totaal geen kijk en weet van vele zaken, vandaar dat je alleen maar weet te schelden. Hou eens op met dat ezelachtig gedrag want je bent aan het evolueren tot aguburiki! Dat Chan je niet stopt in dit gedrag is een ongelofelijke blunder van zijn kant, want ik zou niet willen dat varkens en ezels mijn partij uitdragen en zo voor schut zetten.


  Maak melding

 15. @ray;
  Waaaaarrrrr in het bericht leest of heeft u gelezen dat Surinamers ongeduldig waren????
  Of, volgens jou omdat de vlucht naar Suriname moest, alleen Surinamers in zaten?? Bedoel je dat?
  Of bedoel je dat alleen Surinamers naar Suriname vliegen?
  Hmm…🤔


  Maak melding

 16. @Nina1: Hier op dit forum zijn er velen zoals Ray, die hun eigen interpretaties en werkelijkheid maken naar gelang het hun belang dient en de verfoeilijke zaken waar zij voor staan, worden zaken uit context gehaald, verdraaid en verknipt, net als hun zieke geesten en die van hun leiders.


  Maak melding

 17. Lucien,

  Ieder ras / geloof / afkomst heeft een deel dat zich A-sociaal gedraagt en Nederland is geen gratis paradijs, maar op deze ongeschoolde ( blijkbaar door geïndoctrineerde omgeving) manier iedereen van ” een soort ” al over 1 kam scheren… dat breekt suriname op… Ga de juiste!! ( dus niet de omgekeerde cq zondebok versie) geschiedenis leren hoeveel schade dit de wereld al heeft toegebracht en ga een erkende studie doen op hoger niveau om te zien hoe je / een land vooruit gaat door juist te kijken hoe ieder zijn/haar talent kan bundelen en mensen die racisme promoten in hun eigen shit te laten… Aan jou de keus… fijne toekomst! Op een hoopvolle SU!


  Maak melding

 18. Ai toch, ik zou denken dat KLM tig vliegtuigen heeft en gewoon eentje uit een hangaar tovert maar nee ze knutselen aan het vliegtuig wat een armoe.
  Ik zweer het bij mijn geliefd SLM.


  Maak melding

 19. Lucien & Pakiratigri
  Natuurlijk is ook dit fout en is het niet de Norm. Echter een paar kanttekeningen.
  1>> Hoe vaak gebeurd bij KLM
  2>> De passagiers worden geïnformeerd.
  3>> De passagiers maken aanspraak op compensatie.

  Voor de goede orde ik vlieg sinds 1987 alleen KLM als het niet anders kan of als het veel goedkoper is. KLM is voor mij beslist geen kwaliteits maatschappij.


  Maak melding

 20. @Lucien
  je hoeft niet naar schiphol. Je kunt gewoon op 24flightradar.com gewoon de historie van vluchten zien.
  Vertragingen vallen geweldig mee. De vliegtijden worden ook zo geprogrammeerd dat er heel wat ingehaald kan worden.
  u wilt alleen maar wijzen naar anderen. U vergeet dat bij wijzen naar anderen er 3 vingers naar u zelf wizen.


  Maak melding

 21. Gelukkig kan KLM aan onderdelen komen en betalen. Een vliegtuig, dat vertraagd is, heeft naar mijn inziens, niets te maken met de politiek.

  Het is een feit dat, ook vliegtuigen kapot gaan.
  Het mooie daarvan is, dat er mensen zijn die het adequaat kunnen verhelpen.

  Elk vliegtuig, die neerstort, heeft altijd een mankement.
  Het geheel heeft niks te maken met kontelikken.
  In Suriname, likken ze elkaars konten en dat noemen ze éénheid. De verkiezing nadert en het is al begonnen met likken en ja en nee knikken.


  Maak melding

 22. Laatst was mijn terugvlucht(TUI😒) ook vertraagd vanwege ‘klein’ technische storing.
  Ik dacht ook hetzelfde, namelijk als het SLM was zou je hun smoel horen met hun Nederlandse accent.
  Ik zeg altijd alles gebeurt met een reden en gelukkig dat ze een mankement ontdekken als het vliegtuig nog op de grond staat en niet in de lucht.
  Tot nu toe alleen vertraging(SLM) door gasten die worden gepakt met drugs.


  Maak melding

 23. Ik vind dat jullie gewoon lullen met klm rotsoi.het zyn machines en je moet altyd zulke dingns verwachten.en gesproken over de slm dan hoe dat ook t s het gaat en komt veilig met zyn klanten.slm heeft maar 1vliegtuig ramp gekent..hoeveel heeft de klm????24april 1924 1e klm ongeluk.in 1977 de zwaarste vliegtuigramp waarby 583 mensn dood waren.klm Douglas DC3 (ijsvogel).klm Lockheed super (ekster)klm Douglas C-47.klm Douglas DC-6B.klm Saab SF-340.dit zyn allemaal van klm.dus voordat die fans van klm hun smoelwerk opne ga eve de geschiedenis na van klm dan maken jullie j bek ope ja.jullie houdn ervan om suriname laag te wyzen maar dankzy rykdomen van suriname glimt die koulo nederland van jullie.hoeveel ton goud hebbn ze niet van suriname naar daar gebracht.die dingns zegt niemand.alleen suriname laag wyzen kunne jullie heel goed.dus liever houdn jullie j bezig met j eige koulo zaken dan te kyken naar suriname.1 2 3suriname dit suriname dat.hoe dan ook suriname s de beste land.ik ben 8keren naar nl geweest en daar leven ze als honden.wat k met myn ogen heb gezien hele ka dag op werk en na werk opgesloten in huis.daar als j ergens moet gaan dan denk j 100keren.hier s alles vry en lekker.soms denk k dat t gewoon jaloezie s van nederlandrs en niks meer..I LOVE U SU…


  Maak melding

 24. @ Na korie kan tor (m k) das

  Ten eerste zal uw “BAKRA” nederlandse taal niet beginnen met ” IK vind ” , dat zal sinds 1863 en daarvoor, elk SU volk ras geloof leeftijd en elke leider voor schut zetten en je overgrootouders…ten tweede als U uw mening wil laten horen vragen wij namens heel volk of U in een nette taal wil spreken ( Nederlands, sranang tongo, desnoodes Engels, Frans, Spaans, Portugees, Hindi, Chinees Javaans, etc…) of vraag je fam om een nieuwe tel uit Holland!!!. Los van SU als je 8 x naar “NL” bent geweest en vanwege JOU persoonlijke situatie, waardoor uw visie heeft dat alle nederlanders als honden leven…komt door je ouders fam waarschijnlijk… de echte RAS-honden sponseren wel bepaalde kansloze figuren… cq ” LOVE-SU” hooligans die rotzooi schoppen, maar voor een halve eur iedereen verraden… JE BENT EEN K SCHANDE VOOR SU , VOLK EN zelfs huidige regering en in 145 jaar voor elk… of ben je juist die type die olie op vuur wil gooien ten koste van 100+ prominente su die zijn gestorven in de slm ramp op die “ENE” toestel terwijl er 3 uitgerangeerde uitzend piloten op de bewuste vlucht zijn gezet? ‘ maar wel binnen 24U vertrokken” Moer k mongool volgens mij heb je 8x gehoord van mensen die naar Holland zijn geweest en ben je k jaloers… en anders ben je 8x misbruikt… ja SU, mening is ok maar zoals dit … is alleen ANTI vooruitgang su.
  na 99 jaar / 357 vluchten per dag/ 200 toestellen / 160 bestemmingen / +10 miljard P J kan je wel rekenen ???… appels met ratten drollen vergelijken… hoop dat je omgeving wijst wat voor K antwoord je hebt gekregen van en voor 145 jaar … .groeten aan je grootouders en vraag hun school boeken…dan mag je weer met 5 x generaties,continenten, culturen, geloven bemoeien die op zijn / haar manier een beter SU willen maken…. geen parasieten aub… groeten en tot hoors met je nieuwe mening…


  Maak melding

 25. Realitymaster voor jw heb k niks om te zeggn.de wyze hebbn gezegd dat j geen steen in poep moet gooien.en wraak wat jy in j bericht toont zeg het rekstreeks aan j fam.jw bericht heeft me wel laten lachen hahahahaha.


  Maak melding

 26. nina wil alleen sensatie, net hoe de wind, zon en slissen gratis is … nee voor slippers uit china moet je ook betalen…. hoor graag jou 5 afgelopen en toekomstige generaties wat je voor Su / regering / nakomelingen hebt gedaan, kom wel met officiele weerlegbare feiten … Vraag 1 … hoeveel recht hebben de passagier in geval dat de +3 uur vertraging wordt erkent? 600 eur pp… onder enkele voorwaarden / voorbeeld euclaim.nl , no cure no pay lees wel voorwaarden…. ( in su geval 3 maand salarissen indien SU officiele job / of een jaar aow ? ) groeten van buurvrouw/ overgrootmoeder die 1500 eur p/maand aow ontvangt + 80000 eur per jaar zorg kosten slijt… ( net als paar anti hollanders IN HOLLAND die niet capabel zijn voor een job , waardoor ze verbitterd zijn en echte / andere suri’s niet gunnen… dus hou op met jaloezie

  ps is dat OOK mogelijk moeite/kennis op te doen in holland en TERUG te gaan naar SU… ps salarissen van 1600 tot 7000 eur pm afhankelijk van studie en studeren gem door staat vergoed studie 12000 eur per jaar p p p j. O ja mocht j op onverwacht op IC belanden en je bent niet illegaal, wordt er minimaal voor 2500 eur gezorgd… p dag … ook voor j kinderen…. maar j kijken welke eigen “fam” borg wil staan / gunt…. heb je dat wel verteld in SU? en o ja hou wel rekening er zijn gezellige winters, normen en waarden en de bussen stoppen op tijd… ouderen weten het… 1 v SU en holland is ook niet perfect … keuzes, maar stop zinloze racisme in SU…zo werkt laatste woord helaas niet 🙂


  Maak melding

 27. @ Nakoriekantodas

  Wel eerlijk/top dat je toegeeft dat je op dit moment ook niks meer te zeggen hebt en erom kan lachen 🙂 Waardering, want als je net bepaalde …omgekeerd met poep naar een steen gaat proberen te gooien :-p … zal niemand vooruitgang bieden… een nette eerlijke dialoog wordt gewaardeerd… wie weet bereiken we nog wat…


  Maak melding

 28. Ah, de realitymaster is erbij gehaald om zoals jullie het blijkbaar ervaren, de schade te beperken. Duidelijk een poging van WK om de discussie om te buigen naar een die voor hun, de VHP, prettiger aanvoelt. En dat VIND ik, weet niet wat jij ervan VINDT. Trouwens, dit topic een beetje weg stoppen is zooo kinderachtig!


  Maak melding

 29. @Realitymaster; Dit nog even, ik heb geprobeerd enige zinvolle, ter zake doende informatie in jou bijdragen te bespeuren, helaas tevergeefs, een en al verwarde opmerkingen zonder enige zinvolle samenhang en onthoud je aub van commentaar op het Nederlands door anderen gebezigd op dit forum.


  Maak melding

 30. Lucien

  Voor jou duidelijkheid, ben niet WK / ras / geloof / partij gebonden. Het gaat bij mij erom dat de realiteit/kennis onder ogen wordt gezien in belang dat een ieder vooruit gaat in het rijke Su. Het is juist deze insinuaties, discriminatie/haatzaaien en feiten-verdraaiing door individuen dat schadelijk is voor de toekomst van SU. Een nette dialoog, zonder meteen 1 ” soort ” als zondebok aan te wijzen zou velen sieren. Volgens mij ben jij daar wel capabel voor, in tegenstelling van een enkele ongeschoolde kansloze figuren die alleen maar sensatie en vuur willen om ergens een botje mee te kunnen pakken in de chaos. De topic was juist dat bepaalde figuren ongeacht welke partij, nu al beginnen te zeggen/misgunnen dat er geen vergoeding mogelijk is…Spoor je sranangmangs aan om juist te kijken hoe elke passagier hopelijk recht kan maken op die 600 eur p p van de KLM… KLM/AIR FRANCE gaat heus niet failliet van die 400 passagiers.. 🙂


  Maak melding

 31. 4udat,

  is de krant uit 2003 nu pas aangekomen? Heb jij wel ooit een KLM zitplaats kunnen permitteren terwijl je over ” die SURINEDS ” begint? Of ben je jaloers? Als je toch ** internet hebt ga dan goed checken dat het om een fusie gaat; waar NL-staat + KLM ongeveer 15-20 % , France staat + AirF ook, de rest overige aandeelhouders … met een gem. omzet van 25 miljard eur p jaar? Ga aub eerst naar school… dit bedoel ik nou… Roepen maar wat, als het maar anti-Holland/anti-Surined is…. dombo!

  Lucien sorry dat mn gegevens weergave soms te beknopt / telegram stijl is… bovenstaande voorbeelden zijn soms vermoeiend…


  Maak melding

 32. Thanks broer/zus Konijn,

  Terecht het is minimaal een poging waard, is klote 4 uur vertraging, maar indien recht, is dat toch een tegoed van minimaal 400 passagiers x 600 eur ( 240.000 eur) voor dit ” feestje ” . Kijken wie claimt, want er zijn heel wat internet-gangsters, weet beters, dr anussen… die altijd eigen/mede SU-“soort” durft af te zeiken, maar als ze alleen aan de email-aanhef denken om iets van een “HOLLANDER” te claimen waar ze misschien recht op hebben worden ze duizelig, ziek , zwak, durfniet, etc… Met de uitzonderingen daar uiteraard… Veel succes allen… 1 v SU… 🙂


  Maak melding

 33. 1. Hoeveel vertragingen kent KLM, vergeleken met SLM?
  2. Indien er vertragingen zijn, van welk luchtvaartmaatschappij krijg je dit netjes te horen?
  3. Indien er vertragingen zijn, welke passagiers krijgen hiervoor een compensatie?

  Uiteraard komt het voor dat Surinamers veel klagen over de kleine dingen (in het algemeen), maar het feit dat een mooi land als Suriname rijkdommen bezit, een vruchtbaar land is en al 45 jaren onafhankelijk is van rovers als Nederland kan het vooralsnog geen vooruitgang boeken.

  Nu zijn er ‘internet-professoren’ die met hun domme mentaliteit klagen en wijzen op ras, politiek en de oud-kolonisator (45 jr terug). Maar vergeten hoeveel vingers terugwijzen bij het wijzen naar anderen.

  Stop met klagen, durf te dromen en werk er naar toe. Wees kritisch op jezelf en kijk hoe goed het beleid is bij SLM vergeleken bij KLM. Ik kan me dan wel voorstellen waarom normale, hardwerkende mensen dan meer klagen over SLM…


  Maak melding

 34. Nee bij SLM is het anders daar hoor je niets en na uren schelden hoor je dat het toestel voor de VIP is, en dat de geplande vlucht niet door gaat.
  En elk toestel kan een defect hebben en het wordt gerepareerd bij KLM of een vervangende toestel maar bij SLM nu ??????


  Maak melding

 35. Technisch mankement een buitengewone omstandigheid?
  De familie Wallentin-Hermann eiste een financiële compensatie, omdat hun vlucht kort voor vertrek geannuleerd werd en zij daardoor 4 uur en 20 minuten later op hun bestemming aankwamen. Alitalia heeft dit verzoek afgewezen, omdat zij van mening was dat een technisch mankement een buitengewone omstandigheid was en de familie dus geen recht had op een financiële compensatie. Naar aanleiding hiervan zijn een aantal prejudiciële vragen gesteld aan het Europese Hof van Justitie. Een van deze vragen was of er sprake is van een overmachtssituatie, oftewel een buitengewone omstandigheid, wanneer een technisch probleem bij een vliegtuig annulering van een vlucht tot gevolg heeft.
  Uitspraak: technisch mankement is geen buitengewone omstandigheid
  Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat technische mankementen horen bij de dagelijkse uitoefening van een luchtvaartmaatschappij. Technische problemen zijn namelijk onlosmakelijk verbonden aan de werking van een vliegtuig. Het oplossen van een technisch probleem, veroorzaakt door fouten bij het onderhoud, moet dan ook worden beschouwd als inherent aan de werkzaamheden van een luchtvaartmaatschappij. Technische problemen die worden vastgesteld tijdens het onderhoud of zijn ontstaan vanwege fouten bij het onderhoud zijn dan ook geen buitengewone omstandigheid.
  Uitzonderingen
  Een technisch mankement is een buitengewone omstandigheid als het technische mankement ontstaat uit gebeurtenissen die niet behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van een luchtvaartmaatschappij. In deze situaties heeft de luchtvaartmaatschappij geen invloed gehad op het ontstaan van het technisch mankement en hebben zij te maken met een overmachtssituatie. Voorbeelden van deze technische mankementen welke een overmachtssituatie opleveren, zijn een verborgen fabricagefout, sabotage of terrorisme.
  Recht op compensatie bij annulering of vertraging van de vlucht door een technisch mankement
  Als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is door een technisch mankement, oftewel een technisch probleem, is er meestal geen sprake van een buitengewone omstandigheid. U heeft dan ook recht op een financiële compensatie voor het geleden tijdsverlies. Of u recht heeft op een financiële compensatie bij annulering of vertraging van uw vlucht is afhankelijk van de dag van informeren en de opgelopen vertraging.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.