‘Bouterse minst favoriet als president van Suriname’

77
Desi Bouterse

De huidige president van Suriname tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, is het minst favoriet als toekomstig president van Suriname. Dat is één van de resultaten van een opiniepeiling die de afgelopen weken in Suriname gehouden is.

Onder de eigen NDP achterban is Bouterse nog wel de grote favoriet met 87%, maar bij de andere kiezers is Bouterse juist het minst favoriet (70%). Dit als gevolg van het vonnis in het 8 decemberstrafproces waarbij Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Het onderzoek is uitgevoerd door OpiniePeilingen Suriname (OPS) in opdracht van een internationale organisatie. Het primaire doel van het onderzoek was na te gaan wat het effect is geweest van het vonnis op de NDP.

Het aantal NDP-kiezers was in 2015 gelijk aan 53% van het electoraat. Dit was al vóór het vonnis gedaald naar 34% en is na het vonnis verder gedaald naar 25% blijkt ook uit het onderzoek. De NDP-ers hebben een afwijkende mening over het vonnis en zien deze als politiek. De overige kiezers (75% van het electoraat) vinden niet dat het om een politiek vonnis gaat.

Binnen de NDP is dus een grote groep voorstaander van Bouterse als president. Buiten de NDP is dit uit den boze en is Chandrikapersad Santokhi het meest favoriet (54%), gevolgd door ex-Staatsolie topman Eddie Jharap (38%) en Gregory Rusland (28%).

Bouterse reageerde zaterdag al op de uitkomst van het onderzoek en noemt het ‘één van de scenario’s die afgewerkt wordt‘.


77 REACTIES

 1. Deze moordenaar en veroordeelde drugscrimineel had nooit president van dit land moeten worden. Echter, door toe doen van criminelen als Herrenberg, Alibux, Van der San, Wijdenbosch, Chotelal en al de anderen die voor hun eigen gewin achter deze crimineel geschaard hebben, zien nu in dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt en met hun steun aan deze etterbak, land en volk naar verdoemenis hebben geholpen. Een poeppresident met en waslijst aan poepverdiensten. So so dong kaw deh baka a looser diesie.


  Maak melding

 2. Dit soort lasteringen moet men niet gaan vertellen, want hij gaat weer een coup plegen. Hij is vast overtuigd dat hij het hele volk gaat meeslepen in een shit.
  Weten jullie nog de kreten van hem tijdens de avond klok na de rambocus coup : WIE MIJ niet Luistert, worden zonder pardon neergeknald op televisie.
  Dat komt weer . En hij weet het ook dat hij geen president meer gaat worden .
  Voor Suriname is het al te laat . Alleen schulden en nogmaals schulden zadelt hij het volk van Suriname. EN durft nog hond Abdul te zeggen dat de economie stabiel is. Een gezonde economie heeft geen financiële schuld . Logica !
  Ik zeg niet dat er geen wonder bestaat voor Suriname, maar de riemen zullen per 1 januari 2020 strakker getrokken moeten worden. De piek van de wereld crisis nadert aan. Basta .


  Maak melding

 3. Deze MOORDENAAR en veroordeelde Drugscrimineel Musu Haradang voordat het land een 2e Haïti wordt.

  SURINAME: STEM DEZE MOORDENAAR WEG.

  JULLIE WILLEN TOCH GEEN MOORDENAAR ALS PRESIDENT.

  WEG MET DEZE VERNIETIGER VAN DE SURINAAMSE ECONOMIE.


  Maak melding

 4. In een fatsoenlijke democratie en rechtstaat is er geen plaats voor een massamoordenaar als president. Waarom een bepaald gedeelte van de bevolking deze man nog addoreert is mij een raadsel.
  In ieder andere land hadden ze deze man verjaagd.


  Maak melding

 5. Surinamers stem met verstand en denk aan de toekomst van je kinderen, klein klein kinderen, laat hun schuld vrij leven en niet afhankelijk zijn voor een pakket , zorg dat uw nakomelingen in rechtstaat leeft en goede gezondheid zorg en opleidingen kan volgen. De toekomst van Suriname gaat tussen recht en onrecht, corruptie en eerlijkheid


  Maak melding

 6. En desondanks de uitkomsten van deze enquête zullen de de NDP junkies weer het tegenovergestelde beweren. 100% van de Surinamers staat nog steeds achter Bouterse!!!!! Begin maar te wennen aan het feit dat het regime Bouterse een aflopende zaak is. De enige manier waarop hij aan de macht kan blijven is door een konijn uit de hoge hoed 🎩 te halen en met geweld de macht behoud in het kader van neokoloniale tegenstanders die de staatsveiligheid in gevaar brengen. Deze enquête vindt hij ook maar een opgezet scenario. Deze man is zo voorspelbaar en valt keer op keer weer door de mand . Het zal nog heel veel voeten in de aarde kosten om af te komen van het addergebroed genaamd Bouterse.


  Maak melding

 7. @ Koos,

  Iedere keer dat ik in discussie ga met paarse aanhangers, krijg ik dezelfde onzin te horen waarom ze voor deze moordenaar gaan, alsof ze gehersenspoeld zijn, want een zinnige verklaring hebben ze niet, spreken gebrekkig Nederlands, vanwege hun scholing, hun woordenschat, is minimaal, zijn vaak werkeloos, en wonen in bepaalde wijken, waar jij je kinderen nooit zou willen zien opgroeien, en wanneer jij ze in dialoog overtreft, en geen weerwoord meer hebben, worden ze nog agressief, en dit soort volk heeft geen moeite met een veroordeelde moordenaar en veroordeelde drugsdealer.


  Maak melding

 8. “Het aantal NDP-kiezers was in 2015 gelijk aan 53% van het electoraat.”

  Die bewering is gewoon aantoonbaar ONJUIST. Bij de verkiezingen van 2015 had 45% v.h electoraat dat was komen opdagen om een stem uit te brengen gestemd op de ndp.
  Dat is een MINDERHEID v.h electoraat maar dankzij een onrechtvaardig kiesstelsel heeft de ndp daarmee wel een nipte meerderheid aan parlementszetels behaald.


  Maak melding

 9. @Manu

  Vroeger ging ik ook in discussie met de paarse aanhangers oa in Amsterdam Oost.
  Heb precies hetzelfde meegemaakt, ze verdedigen de NDP te vuur en te zwaard. Lijkt erop dat ze geindoctrineerd zijn.
  Bouterse heeft zijn succes te danken aan zijn populistisch nationalistische boodschap. Hij heeft daar een snaar geraakt, met name bij jongeren, van arm tot rijk. Voor veel jongeren, een fors deel van het electoraat, zijn de gebeurtenissen van 8 December 1982 iets uit het verleden. Waar de oppositie vooral bestaat uit etnische partijen, zijn in de NDP alle rassen te vinden: van hindoestanen en creolen tot Javanen en indianen. De NDP heeft daar handig gebruik van gemaakt door die jongeren een thuis gevoel te geven met oa massa meetings, food en beloftes te doen dat ze ambtenaar kunnen worden. Onder de NDP is het aantal ambtenaren fors toegenomen zgn spook ambtenaren. De NDP mag in 2020 niet groter worden dan 16 zetels, dan is er nog hoop voor Suriname.


  Maak melding

 10. Wie is bouterse..en waar staat hij voor?

  Ik zou zeggen antwoorden zat..kijk naar suriname na 30 verwoestende jaren van cocaine corruptie oplichting en ga zo maar door.

  Suriname is overgeleverd aan een graaicultuur onze heren id politiek bestelen ons verkopen suriname onze grondstoffen onze visgronden alles!!!!

  Ze hebben totaal geen vaderlandsliefde ..maar verkrachten het volk en land!!

  Waarom worden deze superschurken niet berecht…maar beloond met meer envolopjes met bloedgeld.

  Het gaat immers altyd om geld!

  De kleine criminelen worden als honden op straat doodgeschoten…en de alpha schurk onze killer pres geniet van zn champagne en kaviaar.

  Waarom in hemels naam lijkt dit op een boze droom???

  Suriname word wakker!!!!!!! Praatjes vullen geen gaatjes…jullie hebben 30 jaar alleen bs zitten aanhoren, en hebben de duivel een troon gegeven.

  Denken jullie dat je met ali baba en zn 40 schurken …het land goed gaat komen?


  Maak melding

 11. De trend in normale democratieen is meestal dat na 2 regeertermijnen/10 jaren de regerende partij achteruit gaat in zetels. Ndpers bluffen dat ze gaan voor 34 zetels.
  Wel de enigste manier waarop de ndp bij de komende verkiezing 26+ zetels kan behalen is als ze fors gaan sjoemelen en gelet op hun verrotte & criminele mentaliteit en hun buitenlandse vrienden (schurkenstaten als rusland, venezuela etc waar men ervaring heeft met manipuleren van verkiezingen ten gunste v.d. machthebbers) is dat niet uitgesloten.


  Maak melding

 12. ik merkte op dat bij mijn reacties Kokro bakroe is vervangen door WIR. ik heb het intussen rechtgetrokken. FYI Bakroe is de oude spelling moet nu zijn Bakru, helaas is deze oude spelling in gebruik bij FB en elders


  Maak melding

 13. @ Jay
  Ik dacht ook eerst dat het percentage 53% niet klopte en 45% moest zijn.
  Echter er staat bij dat het om het electoraat in Paramaribo en Wanica gaat daar zou het wel eens kunnen kloppen.

  Als een Facebook enquête representatief kan zijn dan zal het wel schrikken zijn voor Abdoel en Misiekaba maar vooral zij die wat lager op de lijst komen te staan.
  Heel veel carrières gaan dan in rook op.
  Bij deze verhoudingen valt de NDP in puin en kunnen ze het met fraude ook niet reden.


  Maak melding

 14. Als hij al 10 volle vette jaren heeft gediend dan mag hij toch wel de stok overdragen aan een jonge vrouw of man.
  Neks no fout toch president.
  Nog 5 jaren paars, Zekers🙌😘😛😛😛😛😛😛😛 voor de oppositie🙋💩


  Maak melding

 15. Alle Oppositie partijen hebben een President kandidaat de komende verkiezing .

  Al moeten wij kinderen van de Basis school zetten als President ,Bouterse en vrienden helemaal niet meer .


  Maak melding

 16. @ JoJo, bedankt voor de aanvulling. Als die 53% betrekking heeft op het 2015 electoraat van alleen de districten Paramaribo & Wanica dan zou het inderdaad kunnen kloppen. In dit artikel op waterkant.net ben ik dat echter niet tegen gekomen.


  Maak melding

 17. Als het Surinaamse volk gaat stemmen op 25 mei moeten zij hun gezond verstand laten prevaleren boven ongezonde sentimenten.Wat heb je aan iemand die je vandaag te eten geeft en in de toekomst zal laten verhongeren?


  Maak melding

 18. De fout dat V7 had gemaakt om Bouterse alleen als President Kandidaat te laten gaan 2015 gaan wij niet meer maken .

  Er ga ook een hertelling van de stem kaarten gevraag worden na de verkiezing mei 2020 .

  Wij van Oppositie gaan ook geen 20 dagen wachten op de telling zo dat Van Dijk Silos en Miranda en de DC gaan rommelen met de stem kaarten en stem bussen in de avond uren .


  Maak melding

 19. Kondremangs
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA

  EN GRAAG OOK EEN REACTIE VAN LAWPI EN DE PRO DIDIBRI AANHANG. ….DAT IS DEMOCRATIE EN GEEN DICTATUUR. ….BTW DIDIBRI AANHANG. ..WAAR WAS JIJ OP 8 DECEMBER 1982 EN 29 NOVEMBER 1986? ???? TOG NIET BIJ DE SLACHTER VAN BASTION VEERE? ???
  ALWAYS. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. Als DDD op 2020 verliest heeft hij dan genoeg tijd om pampers te gaan dragen

  Loon Politie Agent en Militair onder oude politiek 2500 SRD was 800 EURO

  Loon Politie Agent en militair onder NDP Politiek 2500 SRD is nu 300 Euro

  Loon schoonmaakster onder oude politiek nieuw Front 1000 SRD was 350 euro

  Loon schoonmaakster onder NDP Politiek 1000 SRD is tien jaren 125 Euro

  Alle loon trekkers hebben een hekel wat NDP gedaan heeft met de inkomsten en devaluatie in 10 jaren .


  Maak melding

 21. Wij van de Oppositie doen niet meer mee met gedoog politiek van Nationale Duikboot Partij .

  Wij gedogen geen Onderdrukkers van NDP meer na de verkiezing ook geen samenwerking met deze schurken .


  Maak melding

 22. Nog nooit van OPS gehoord maar voor de zwakzinnige vhp’ers hier op waterkant.net is hun opinie de naakte waarheid. Vhp heeft volgens deze debielen al gewonnen. Vhp die nog geen 1000 mensen bijelkaar kan harken voor een gewone massameeting.
  In 2015 heeft front/v7 Maurice de Hond naar Suriname gehaald voor een onafhankelijke opinie, toen zijn opinie uitwees dat NDP grandioos zou winnen, hebben ze zijn resultaat in twijfel getrokken.

  Mei 2020 zullen we zien, NDP wint weer grandioos want het volk lust die onbetrouwbare Santokie niet.


  Maak melding

 23. Ha,ha,ha, ik lach me rot om dit onderzoek. Niks van waar dat het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van een internationale organisatie.Het bureau dat het onderzoek heeft uitgevoerd is het eigendom van een top bestuurslid van de VHP. De volksmisleiders van de VHP denken met goedkope doorzichtige djote’s stemvee binnen te halen. Ik vraag me dan ook af welke internationale organisatie belang heeft bij een onderzoek naar de voorkeur van de stemmers. Niet Bouterse gaat de gevangenis in maar wel die Wayne Telg wel. Read nu words. Zij van de oppositie gaan Wayne Telg hard laten vallen als de beschuldingen over zedenmisdrijf/pedofilie welmkloppen


  Maak melding

 24. @koos….een bepaald gedeelte van het land bestaat nu eenmaal uit imbicielen en hoerengebroed …daarom staan ze achter hun soortgenoot.
  Laten wij hopen dat het buitenland …usa of een westeuropese coalitie Su militair te hulp schiet en deze duivelse klootzakken verdrijft uit Su.


  Maak melding

 25. “Het onderzoek is uitgevoerd door OpiniePeilingen Suriname (OPS)???? in opdracht van een internationale organisatie???????.” Wahahahaha!
  Buiten de NDP is dit uit den boze en is Chandrikapersad Santokhi het meest favoriet (54%)..Whahahahahahahahaha!!, gevolgd door ex-Staatsolie topman Eddie Jharap (38%) en Gregory Rusland (28%).
  Wat een doorzichtige grap! Ik bedoel, come on, you can make better jokes than this. In een poging de schijn toch nog een beetje op te houden is er nu plotseling ene OPS en niet die joker van de VHP die een opiniepeiling houdt in opdracht van een internationale organisatie…. welke organisatie…..de klas van Sinterklaas of de pedovereniging Martijn? Zijn jullie zo in paniek dat jullie zelfs naar dit doorzichtig, laag niveau afdalen? Durven jullie een 2e afgang zoals toen met de peiling van Maurice de Hond niet te riskeren? Ops in opdracht van een Internationale organisatie…..ey,…. tjoerie..!!!


  Maak melding

 26. @Ab Rabroki: Die interventie hebben jullie al eens geprobeerd toch?? Het resultaat was 8 december!! Om te zien dat jullie tot alles instaat zijn!! De geschiedenis gaat met jullie afrekenen!!


  Maak melding

 27. Dit zyn de ondankbare slaven kinderen en huurarbeiders kinderen die willens en wetens weer terug willen in het gareel van de slavenhandelaar, vergeet het maar SURINAME is van INHEEMSEN en is een ONAFHANKELYK STAAT en zal dat blyven in lengte van eeuwen bevalt het niet ga dan maar terug waar je voor ouders vandaan kwamen,kortzichtige elendelingen die alleen voor zichzelf opkomen ,zo genaamd rechtvaardig jullie zyn een stel hipocrieten


  Maak melding

 28. RobG, Tenminste heeft Wayne Telg al zijn fuccties netje neer gelegd. Maar wat doet die klote moordenaar president van je ?
  Steeds heeft hij de grondwet vertrapt, en waar staat die klootzak klootzak nu ?Gebruik je verstand een beetje als je dat nog hebt….


  Maak melding

 29. Het onrecht dat nederland jullie voorouders heefd aangedaan staan in het niets wat toen gebeurt is in 1980, het dosier dat nederland niet wil openen zegd jullie ook niets, al die vryheidt stryders die toe vermoordt zyn en anton de kom niet tevergeten betekend niets voor jullie alleen deze man heefd SURINAME verpest, DEZE man hadt ballen hy sterft staande en niet op zn knieen, jullie SURINAMERS zyn laf om hem te veroordelen dit terwyl nederland nog steeds weigerd om excuse aan tebieden aan de slavenkinderen en huurarbeiders ,eerlyk gezegd moet de komende 5jaar een streng regime komen om jullie normen en waarden by tebrengen want daar schort het aan ,jullie doen alsof julie stront in de ogen heb en niet zien wat aan de handt is ,is bouta hoor je de hele dag zyn jullie ziek of ziende blind, Bouta zegd jullie hoeven niet van my tehouden maar als je niet van het landt houdt iem gwe .uit


  Maak melding

 30. Lucien, Vhp’ers kun je bestempelen als landverraders, ze zijn na 82 bij de Amerikanen en Nederland gaan smeken om militair in te grijpen in Suriname. Ze werden terecht de deur gewezen, niemand gaat met verraders in zee.


  Maak melding

 31. Bouta is favoriet van zichzelf. De nalopers zijn ook zijn uitbuiters en schoot hondjes. Alleen wanneer er iets te halen valt is hij hun favoriet. Op Zanderij dacht het grootste gedeelte van de zogenaamde aanhangers hem gaan verwelkomen omdat zij dachten dat zij wat USD toegestopt zouden krijgen. Is dus niet gebeurt. Ze wachten nog hierop.

  VHP en NPS dat na a mang.


  Maak melding

 32. Er is een onderzoek gedaan wat een negatief resultaat heeft voor de NDP. En natuurlijk zullen de Bouta-lovers dit niet accepteren.

  Maar laten ze eens naar de NDP kijken.
  Wie keuren omstreden wetten, die alleen goed uitkomt voor de NDP, goed ?
  De vrienden van Bouterse.
  Wie krijgen asfalteringsprojecten ?
  De vrienden van Bouterse.
  Wie zijn de zogenaamde adviseurs die tegen exorbitant hoge belongingen worden ingehuurd ?
  De vrienden van Bouterse.
  Wie verdient het meest aan corruptie?
  De vrienden van Bouterse.
  Etc. Etc.


  Maak melding

 33. De zelfde Grondwet is door deze klootzaken van NDP in 1986 tot 1989 gemaakt met hun Militaire Raad .

  Laat Bouterse en Dagoe Hooghart en Doehkie Pampers al vast kopen voor na de verkiezing .

  Wij van de Oppositie werken niet met Maffia NDP Schurken gedogen .

  Zelf Groen Bananen en Cassave kunnen ze niet eens voor een bejaarde huis planten of kopen .

  Zelf een stuk VIS krijgen de bejaarde niet om te eten Limbo en Slooten van SRS Radio


  Maak melding

 34. “Bouterse reageerde zaterdag al op de uitkomst van het onderzoek en noemt het ‘één van de scenario’s die afgewerkt wordt‘.”

  Met de nadruk op “één van de scenario’s”….hahaha…de Man van de scenario’s noemt de uitkomst van het onderzoek één van de scenario’s…het kan verkeren, laat me niet lachen.


  Maak melding

 35. Stront Ramon Abraham had Henk Aron voor een truck zwaarte Arde zand aangehouden en vast gezet .

  Stront Ramon Abraham was in Rotterdam gekomen dat NDP flora Project heeft gebouwd .

  Doehkie vice President van Nickerie ik hoor hoe je de beschermde VOGELS neer schiet en op eet te BIGI PANG heb je geen geld om kippen vlees te kopen .


  Maak melding

 36. Waar is de 5000 hectare cacao en cocos dat NDP zou planten niet eens een Cassave Fabriek kunnen ze opstarten maar lullen over Noordzee

  In noord zee heeft men niets nodig van Suriname gaan jullie wat doen met de Grondstoffen .

  Komende 100 jaren heeft men genoeg om te eten ,wij gaan Bruine bonen voor Bouterse sturen en kaas en Witte poeder .


  Maak melding

 37. Surinamers zijn laks. In 2016 werden we door de EU reeds gewaarschuwd dat er importmaatregelen tegen onze groente en fruit genomen zullen worden. Niemand geloofde het en vanaf 14 december 2019 breekt de hel in Suriname los toen dit gebeurde.
  Er is een bureau dat voorspelt dat de NDP zwaar zal verliezen bij de verkiezingen van 25 mei 2020 en niemand gelooft het. Ik zou dit zien als een teken aan de wand en voorzieningen treffen om deze klapper op te vangen. De NDP gelooft dit niet? 25 mei 2020 zal ons leren. ik voorspel dat het verbod op de pre-electorale samenwerkingsverbanden zeker in het nadeel van de NDP zal werken. Zeker is dat een groot deel van de bevolking blij zal zijn en de minderheid onder het volk ( de boutisten)zullen huilen bij dit verlies, maar dan is het te laat.
  Verzoeken aan de volgende regering:
  s.v.p de volgende grondwetswijzigingen doorvoeren:
  1. de partijleider van een politieke partij mag geen president, kamervoorzitter , minister en kamerlid worden.
  2, een president mag maximaal 2 termijnen president zijn.
  3. Geen enkele kandidaat met een juridische stank of zweem om zich heen mag een van bovengenoemde functie vervullen.

  Bouterse heeft ons geleerd hoe het niet moet. Gebruik zijn stomme beslissingen juist als wijze lessen voor de toekomst van Suriname. Draai al zijn beslissingen, die in het nadeel van Suriname werken terug.


  Maak melding

 38. Als elke dag 10 betergschoolde boutist inziet dat hun leider n misdadiger is en ze daardoor de party de rug toekeren gaat de ndp leeglopen nr de verkiezingen toe. 1 ding is zeker de ndp wordt mt d dag zwakker. Bouta abrahams bouva aapdoel miskakeba n de hele ndp clan is in zwaar paniek/rep n roer.


  Maak melding

 39. @Kemp,
  De aanklacht tegen president Bouterse heeft politieke motieven omdat er destijds een NPS regering werd gesommeerd om het veld te ruimen. Dat was terecht. De december gebeurtenissen waren vooraf georchestreerd door mensen die dachten dat de tijd rijp voor hen was om de macht over te nemen. Hoe dom moet je dan niet zijn om je te laten misleiden door politici van NPS, VHP,enz. die enkel en alleen naar politieke macht streven. De anderen die gebruikt zijn leven vandaag de dag niet meer. Maar dezelfde huichelachtige politici van NPS en VHP van vroeger zijn vandaag de dag nog actief bezig om de macht.


  Maak melding

 40. NOS Nieuws • Buitenland • Gisteren, 19:16 • Aangepast Gisteren, 19:37

  Frankrijk levert junta-verdachte uit aan Argentinië

  Frankrijk gaat de voormalige politieagent Mario Sandoval uitleveren aan Argentinië. Hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden tijdens de militaire dictatuur in Argentinië 40 jaar geleden. Er zijn meer dan 600 aanklachten tegen hem ingediend, waarin hij wordt beschuldigd van mensenrechtenschendingen, waaronder marteling.

  De Argentijnse officieren van justitie baseerden hun uitleveringsverzoek op één zaak: die van de student Hernán Abriata, die in 1976 verdween nadat hij was gearresteerd en werd vastgezet in een berucht martelcentrum.
  Biefstuk

  Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat Sandoval in Argentinië de bijnaam ‘Churrasco’ kreeg. Dat is het Spaanse woord voor biefstuk en verwijst naar een martelmethode waarbij gevangenen worden vastgebonden op een metalen bedframe en worden geëlektrocuteerd.

  De 66-jarige Sandoval werd woensdagavond gearresteerd nadat het hoger beroep tegen zijn uitlevering na een jarenlang juridisch gevecht definitief was verworpen door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.
  Ethiek

  Sandoval vluchtte naar Frankrijk na de val van de Argentijnse junta en kreeg in 1997 het Franse staatsburgerschap. Hij doceerde als hoogleraar Latijns-Amerikaanse studies aan de universiteit van Sorbonne en de universiteit van Marne-La-Vallée.

  Collega’s op de universiteit zouden om zijn arrestatie hebben gevraagd nadat ze hem hadden herkend op een foto uit het onderzoek naar hem. “Strafrechtelijk onderzoek is essentieel om de waarheid boven tafel te krijgen en er zeker van te zijn dat iemand die zich schuldig heeft gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid niet kan lesgeven in een openbare instelling”, schreven ze in 2017. “Dat is onverenigbaar met de ethiek van de universiteit.”

  Volgens Franse media wordt Sandoval vanavond nog op het vliegtuig naar Argentinië gezet.


  Maak melding

 41. NPS en VHP hebben geen mensen laten ophalen en dood schieten .

  Bouterse heeft zelf de verklaring dat deze mensen dood moesten anders zouden meer doden vallen .

  Kanhai heeft de ondertekend brieft van Bouterse naar de Krijgsraad gebracht .

  Dan moest hij geen bevelhebber zijn om mensen te laten op halen en te vermoorden .

  NPS en VHP hebben geen stukken naar de Krijgsraad gebracht is Kanhai de domme .


  Maak melding

 42. Laat Bouterse Bananen en Cassave gaan planten voor de bejaarde huizen .

  Weet jij hoe gierig Bouterse is jonge, laat mij niet vertellen ,

  Laat Krolis van Palu je vertellen wie Bouterse is of Wijdenbosh had hij ook een klap gegeven .


  Maak melding

 43. Vandaag heb ik bij Chotelal toiletpapier met de foto van de pleesident van Suriname gezien. Er staat ook een opdruk met NDP erop en is paars van kleur. Geen hond die het toiletpapier lust, alleen ongeschoolde paarse ratten…mie e poepe paars en denkie paars…mie plee-sident foto deh tap a poepepapiera….flush!


  Maak melding

 44. Bouterse zeg hij gaat liefde en vrede exporteren hij heeft geen wit meer om te exporteren ,laat hij eind producten maken er zijn grondstoffen genoeg .

  De noord zee heeft geen enkel grondstoffen van Suriname nodig om te overleven .


  Maak melding

 45. Oppassen mensen. Recht en vrede lopen altijd samen. Hoe dan ook wordt er beweerd op school/samenleving/etc. Onrechtmatig USD geld lenen in het buitenland, parlement/Jenny keurt de wetten goed, mensen die teveel ophef maken worden omgekocht met dat geleende USD dollars en wij moeten het terugbetalen want alle SU andelen worden als dekking aangeven(verpand). Dus die Bouterse is een slimme vent, al is hij niet academisch geschoold. Dus al wil niemand Bouterse meer, toch gaat hij schoren want een dief is altijd de politie voor, want zijn onderdanen/slaven(a miesjing-kba/a-boel/de-boef) doen er alles aan om het goed te praten en het volk te brainstormen middels leugens dan wel pakketjes/etc uit te delen. Hoop dat de meerderheid van SU wel gaat stemmen zodat Bouterse niet een ieder kan omkopen. Dus komt U massaal in 2020 stemmen zodat Bouterse niet meer terugkomt maar in de hel zal verrotten of ergens in een eenzame cel zal kreperen. Sjonge sjonge, kan iemand echt niks eraan doen? Ja, geld maakt macht, vooral de begerige USD, dat is overall ter wereld zo totdat Karma het opeist.


  Maak melding

 46. NDP praat over verbroedering zie je NDP met een andere partij regeren .

  Vele van ze worden werkloos na de verkiezing met hun DNA loon van 16000 SRD is maar 2000 euro per maand

  DNA loon van nieuw Front was 16000 SRD was 5000 EURO lees goed per maand .

  De salaris van de DNA leden is wat een schoonmaakster verdient in Nederland .

  Met mijn sociale uitkering en huur subsidie en zorgtoeslag verdient ik meer dan een DNA lid in Suriname ik hoeft zelf niet er voor te werken .


  Maak melding

 47. Die kortzinnige boutisten denken dom, ik citeer wat bouta zegt: ik hou van u en wenst u slapeloze nachten de komende jaren. Dus deze geraffineerde rover en moordenaar heeft usd dollar geleend in het buitenland zodat wij (het volk) het terug zullen moeten betalen, want als we het niet kunnen/willen gaat SU overgenomen worden door een andere land terwijl de grondstoffen nog in de bodem zit!!! Zie maar alle projecten door boutisten uitgevoerd, geen 1 houd stand. Vandaar dat de geschiedenis boeken vanaf 1980 moorden door boutisten uit de roulatie zijn gehaald zodat de jongeren het niet weten. Trouwens een misdadiger en moordenaar door rechters veroordeeld tot 20 jaren gevangenis straf moet uitgevoerd worden, al is hij nou de president. Kijk maar naar de andere landen en hoop van harte dat deze moordenaar echt zn straf niet zal ontlopen. Maar steeds geldt nog de wet van de sterkste/macht.


  Maak melding

 48. @ RobG ……” Zij van de oppositie gaan Wayne Telg hard laten vallen als de beschuldingen over zedenmisdrijf/pedofilie welmkloppen.”
  ******************************************************
  Een grotere IDIOOT is op planeet aarde nergens te vinden …. alleen bij de NDP … in de persoon van het Mislukt Product van de Spinazie Universiteit … RobG.

  De oppositie laat haar mensen niet vallen. Als iemand van de oppositie in de fout is gegaan dan worden de nodige maatregelen genomen. Als W. Telgt een sex-misdrijf heeft gepleegd dan wordt hij via het Recht gecorrigeerd.

  De Bermpartij is een Huis van Bewaring voor Moordenaars, Dieven, Fraudeurs en Verkrachters { fufuru Neede… is bewezen en veroordeeld }.


  Maak melding

 49. nieuwste LETTERLIJK wereldwijd ( miljarden views ) nieuws ? : Slippers en speelgoed buitgemaakt bij winkeloverval door jeugdigen… dus alles ” kan ” echt in SU ???.. hoop dat niemand dit wou voor SU… zoo jammer


  Maak melding

 50. Een moordenaar tot president kiezen is de rampspoed over je afroepen. Het volk schijnt dat nu in te zien.
  De gebeden van awarie domri en verkrachter Meye en een randdebiel Donk die zichzelf apostel noemt zullen Bouterse niet helpen. De zogenaamde evangelische pastors denken allemaal dat ze God zijn terwijl ze de duivel dienen. Oprotten deze volksverlakkers.
  Alleen de hersenloze volgers van deze duivelsaanbidders stemmen straks op een laffe moordenaar die stelselmatig weigert zich voor hemt gerecht te verantwoorden voor zijn wandaden


  Maak melding

 51. oom bert 17 december 2019 At 00:12

  “Vele van ze worden werkloos na de verkiezing met hun DNA loon van 16000 SRD is maar 2000 euro per maand

  DNA loon van nieuw Front was 16000 SRD was 5000 EURO lees goed per maand .

  De salaris van de DNA leden is wat een schoonmaakster verdient in Nederland .

  Met mijn sociale uitkering en huur subsidie en zorgtoeslag verdient ik meer dan een DNA lid in Suriname ik hoeft zelf niet er voor te werken”

  Met die 2000 euro kun je VEEL meer in Suriname dan in Holland…

  Bovendien verdienen de Surinaamse schoonmakers gemiddeld tussen de 1000 en 1500 srd per maand…
  Er zijn ook gevallen van veel lager zoals 300 of 500 srd in de maand…


  Maak melding

 52. @ Oom Bert: Beter schreeuw je niet van de daken dat je in Nederland leeft van een uitkering met huurtoeslag en zorgtoeslag. Jij bent zo een van die mensen die Surinamers in Nederland een slechte naam bezorgt.
  Enerzijds verdient een echte man zelf zijn brood en leeft niet als een bedelaar van geld waar anderen voor werken. Anderzijds, waarom je vroegere landgenoten in Suriname de ogen uitsteken met je inkomen waar je niets voor doet, terwijl veel mensen in Suriname hard moeten werken om alleen maar in leven te blijven?


  Maak melding

 53. Hong kong Free: in de jaren 60 werkte mijn moeder als werkster bij de witte elite in Suriname voor sf 30, per maand. Busgeld zelf betalen, geen pensioenrechten, geen vrije dagen, geen vakantiegeld, geen vakantie. Het enige wat mocht is mee-eten. Ze is intussen met totaal versleten ledematen en zonder 1 met pensioen gaan rusten. En toch durven ze te spreken over de goede oude tijd. Het was verkapte slavernij.


  Maak melding

 54. john 18 december 2019 At 13:49

  jaren 60, witte elite, busgeld zelf betalen, geen pensioenrechten, geen vrije dagen, geen vakantie geld, geen vakantie, mee eten, zonder 1 (srd) pensioen gaan rusten.

  …en is er volgens jou iets verandert behalve witte naar zwarte elite?


  Maak melding

 55. Bron: starnieuws

  Vraag aan Bouterse:

  Heb je een verklaring voor het feit dat in 2015 meer stemmen zijn uitgebracht dan en stemgerechtigden waren in Para. dit is pure Fraude en mevrouw van Dijk silo had dit moeten zien. Ze heeft dus een frauduleuze uitslag geratificeerd. Ik zou die vrouw wegjagen..

  citaat
  Para
  In dit district bedroeg het aantal kiezers bij de verkiezingen van 2010 13.210. Bij de verkiezingen van 2015 bedroeg het aantal kiezers 10.093, wat een afname inhoudt van 3.117 kiezers oftewel 24%. De voorlopige cijfers geven aan dat er in 2020 18.238 kiezers zullen zijn in Para, wat ten opzichte van 2015 een toename is van 8.145 kiezers oftewel 81%. De grootste toename in Para is te vinden in de categorie van kiezers vanaf 30 jaar en ouder. Deze categorie is gegroeid van 5.096 naar 12.457, wat een toename is van 7.361 kiezers oftewel 144% in 2020 ten opzichte van 2015. Het aantal geldig uitgebrachte stemmen was in 2010 9.819 en in 2015 11.833 stemmen, wat een toename inhoud van 2.014 oftewel 21%.

  Hoe is het mogelijk dat 10,093 stemgerechtigden in Para 11.833 stemmen kunnen uitbrengen.
  deze simpele controle moet bij elke verkiezing worden uitgevoerd.
  mevrouw van Dijk Silos: u bent diep in mijn aanzien gedaald. ik vertrouw u niet meer.


  Maak melding

 56. Winston Wirht (62) neemt vrijdag de voorzittershamer van de bond bij Rosebel Gold Mines over van Lloyd Read, die de werknemersorganisatie sinds 2013 heeft geleid, in twee zittingstermijnen van elk drie jaar. Wirht is op 3 december gekozen.

  En Desi: is deze mn niet die neef van jouw die als directeur bij de belastingdienst 5 miljoen SRD achterover heeft gedrukt? En ga je hem nog straffen zoals Hoefdraad ons beloofd heeft? Of wordt dit weer een geval van Zand erover. Je begrijpt wel dat Suriname in ieder geval een betere leider verdient. je bent niet goed geweest voor Suriname.


  Maak melding

 57. Je hebt NDP-ers die van het land houden, maar je hebt NDP-ers die het niet om de politiek gaat of dat het land naar de klote gaat , dat zijn de zij-stromen,De Boutisten. Deze Boutisten, die zijn over het algemeen de hersenloze arme mensen, die nauwelijks of geen scholing hebben gehad, en die al te paaien zijn met een bordje eten op zijn tijd. En het zijn ook de groep uit Nederland die het goed hebben, en niet iedere stuiver nodig hebben om hun bil mee schoon te krabben, die alles in overvloed hebben, en die geen familie hebben verloren, maar wel bereid zijn hun hard verdienende geld te gebruiken om hun mensen in Suriname van pakketten te voorzien. 😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.