Districten beschikken nu over officiële rampenplan

5
Districten beschikken nu over officiële rampenplan

Afgelopen vrijdag vond de officiële overhandiging plaats van het rampenplan aan de verschillende districtscommissarissen van Suriname. Dit in aanwezigheid van de minister van Regionale Ontwikkeling Edgar Dikan, de coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) Jerry Slijngaard en vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname Margaret Jones Williams.

Volgens Slijngaard is het document slechts een handleiding c.q. richtlijnen om rampenbeheersing systemen voor de verschillende districten te implementeren. “Dit project is noodzakelijk voor Suriname, waarbij de focus van first respons bij de lokale overheid ligt”, aldus Slijngaard.

UNDP vertegenwoordiger Margaret gaf aan waarom het risico hoog is voor Suriname, omdat ± 90 % van de totale bevolking in de kustvlakte woont, waar de meeste activiteiten zoals: bedrijvigheid, overheidskantoren en export etc. plaats vindt. Wij moeten daarom voorbereid zijn op rampen. Samenwerking is hierbij van essentieel belang. Verder onderstreep zij de uitspraak van de Surinaamse RO-minister, dat alle districtsplannen in lijn moeten staan met de Duurzame Ontwikkeling Doelen (SDG’s).

Minister Dikan gaf aan, dat de slogan van het NCCR precies past binnen het beleid van de regering. Hierbij komt SDG no 17 tot uiting nl. partnerschap om doelstellingen te bereiken. Hij bedankte iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan het totstandkoming van dit plan.

Het plan is aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee voor behandeling en verheffing tot wet.

- Advertentie -

5 REACTIES

 1. Maak de inhoud van het rampenplan bekend in de media. Dikan komt met een onderbuik verhaal. En rampenplan of rampen bestrijdingsplan had er al jaren moeten zijn.
  Het volk hoort hierover geïnformeerd en getraind te zijn. Alles hier wordt in de doofpot gestopt. Bij rampen is niemand op voorbereid. Geen deugdelijk materiaal voor handen. Oeng libie mie


  Maak melding

 2. Een rsmpenplan is een vereiste. Hoe lang duurt het om het plan operationeel te maken? Zijn emergentie supplies op strategiesche plaatsen in place? Good luck.


  Maak melding

 3. @ Boeboe bit sjorie
  Als een goed rampenplan aan de regering wordt aangeboden, moet deze regering zichzelf oplossen, dan is Suriname van de grootst denkbare ramp bevrijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.