Verongelukte betonfabrieksarbeider negeerde waarschuwing om mixer uit te maken

12
Man dood na val in betonmixer bij bedrijf in Suriname

De 32-jarige Guillermo Adraai die woensdagmiddag overleed nadat hij tijdens schoonmaak van een draaiende betonmixer erin werd gesleurd, negeerde de waarschuwing van zijn collega om de mixer eerst uit te maken. Dit meldt het Korps Politie Suriname zojuist in een persbericht.

Het ongeval vond plaats bij de betonfabriek aan de Welgedacht-C weg. De politie van bureau Santo Boma kreeg de melding van het bedrijfsongeval en ging ter plaatse voor het instellen van een onderzoek.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat de overledene een betonmixer wilde schoonmaken die nog draaiende was. Dat hij de waarschuwing van een collega arbeider in de wind sloeg, om het apparaat eerst uit te schakelen voor dat hij met het schoonmaken begon.

Op een bepaald moment boog Guillermo iets naar voren en daarbij is vermoedelijk een T-shirt, die hij om zijn hoofd gebonden had en/of een deel van zijn “rasta” haardracht verstrikt geraakt in een der draaiende delen binnen de betonmixer. Guillermo werd daardoor in de nog draaiende betonmixer getrokken.

Collega’s schoten Guillermo te hulp door het apparaat uit te schakelen en hem daaruit te halen. Guillermo was helaas al bezweken aan de opgelopen verwondingen. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Voorafgaand aan de meeste ongelukken worden de slachtoffer vaker gewaarschuwd. Ook middels vele borden en aanwijzingen om je te houden aan regels en wetten. Maar wat zo opmerkelijk is, is dat sinds 2010 men lak heeft hieraan. Vooral ndper’ s behoren tot de groep van deze mensen met het noodlottig gevolg. Opa en oma taki, woorden zijn ijdel als men wordt gewaarschuwd stuurt men je gewoon naar je moer, zoma na joe, ieja mi sabi, no weri mi edi, altijd joe e warskow, lokoe joe egi en doe joe fasi. No bemoei altijd mi dwing so. Sari tori. Wie niet willen luisteren moeten dan maar voelen.


  Maak melding

 2. Precies zo slaan mensen ook geen acht op de catastrofale gebeurtenissen die in de toekomst wereldwijd zullen plaatsvinden volgens Mattheus 24. Voorbeeld van ongehoorzaamheid.


  Maak melding

 3. Oom Ludwig foe Abra Broki!! Het zou eens goed zijn wanneer jij jouw grote walapawaffel dicht houdt en niet steeds alles hier in de politieke sfeer brengt. Om bij een triestig ongeval ook nog te beweren dat vooral ndp’ers tot deze groep mensen behoren, gaat mij een stukje te ver. Om ook nog te zeggen dat het sinds 2010 gebeurt. Toon mij jouw statistieken. Ik ontkom niet aan de indruk dat je een gefrustreerde marktwijf bent die haar waar niet kwijtkan. Het zou beter zijn jouw waffel te gaan verkopen aan de Watermolenstraat zodat het elke avond volgestopt wordt met reuzefrikandellen. Hopelijk kan je op het Kerkplein ook vanachter genomen worden, daar het lijkt alsof die viezigheid zich ipv uit je onderste door je bovenste komt. Laat nou je gaatjes gestopt worden.


  Maak melding

 4. Soms gebeuren er dingen omdat ze moeten gebeuren hoe gek het ook klinkt.. de mensheid kan er nix tegen doen.

  Jammer dat zo een jonge man die nog midden in het leven staat op zo een manier aan het eind van zijn leven moet komen..

  Mogen zijn ziel in vrede rusten


  Maak melding

 5. Talk Right 13 december 2019 At 15:49
  Oom Ludwig foe Abra Broki!! Het zou eens goed zijn wanneer jij jouw grote walapawaffel dicht houdt en niet steeds alles hier in de politieke sfeer brengt. Om bij een triestig ongeval ook nog te beweren dat vooral ndp’ers tot deze groep mensen behoren, gaat mij een stukje te ver. Om ook nog te zeggen dat het sinds 2010 gebeurt. Toon mij jouw statistieken. Ik ontkom niet aan de indruk dat je een gefrustreerde marktwijf bent die haar waar niet kwijtkan. Het zou beter zijn jouw waffel te gaan verkopen aan de Watermolenstraat zodat het elke avond volgestopt wordt met reuzefrikandellen. Hopelijk kan je op het Kerkplein ook vanachter genomen worden, daar het lijkt alsof die viezigheid zich ipv uit je onderste door je bovenste komt. Laat nou je gaatjes gestopt worden.

  Wie de schoen past. Mi tjies joe mooi.


  Maak melding

 6. #Talk Right 13 december 2019 At 15:49. Ik ben het volkomen eens met jouw reactie.
  Ik had het niet beter gezegd. Die man/vrouw DEBIEL is goed gestoord. 👍


  Maak melding

 7. Dit is gewoon duidelijk een gebrek aan kennis wat betreft veiligheid en dat licht toch aan de werk gever 2 mans bij zo een apparaat zou ook goed zijn wat schoonmaken aan gaat in de bouw in nl gebeurd dat ook had die wel de (papieren)om zo te werken maar word gouw verschoven naar de dood wat die kan niet parten kijk naar de papieren had die wel voldoende kenis


  Maak melding

 8. @Talk Right 13 december 2019 At 15:49
  👍🏽

  NO NONSENSE. 13 december 2019 At 18:15
  #Talk Right 13 december 2019 At 15:49. Ik ben het volkomen eens met jouw reactie.
  Ik had het niet beter gezegd Die man/vrouw DEBIEL is goed gestoord.

  Alvorens de splinter in jullie eigen ogen te verwijderen, moeten jullie eerst de paarse balken uit jullie ogen verwijderen, dwaze, debiele, idiote, oerdomme ndp zombie’s.


  Maak melding

 9. Ik kan dat bedrijf helpen met het opstellen van : werkvoorschriften ; werkplek instructies en veiligheidsvoorschriften en ook een werkeenheidsvoorschtiften . Als ik OOIT weer op vakantie kom. Gratis !


  Maak melding

 10. Zeker nog nooit van een hoge drukspuit gehoord om dit soort klusjes schoon te spuiten. Deze werkgever hoort nog heel veel te leren en de werknemers ook. De collage had de stekker eruit moeten trekken.

  R.I..P jongeman
  Familie sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.