Suriname heeft een eigen ‘Uber-achtige’ dienst: Ride

8
Suriname heeft een eigen 'Uber-achtige' dienst: Ride
Foto: (c) Ride Suriname

Suriname heeft sinds kort een geheel eigen Uber-achtige dienst die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. Het bedrijf Ride Suriname verbindt via zijn mobiele app klanten met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs.

Ride heeft de ambitie om het Surinaamse taxiwezen naar een hoger niveau te tillen. Zowel op het prijzenfront als dienstverlening denkt Ride Technologies een nieuwe standaard in Suriname te hebben neergezet.

Ride Technologies rolt het Uber-concept uit in Suriname met de lancering van telefoonapplicaties. Klanten kunnen een taxi vinden en boeken via één van deze apps. Telefoneren is dus niet langer nodig.

De introductie van Ride vond vorige maand november plaats. In deze video van DIME network meer over Ride:

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. @Lucien,

  Suriname heeft geen taxiwet. Niet zoals in Nederland

  Dus ik verwacht weinig problemen voor deze startup.

  Misschien is Ride wel een betere alternatief daar de chauffeur ook wordt vastgesteld.

  Dit in het geval van onoirbare praktijken


  Maak melding

 2. De vraag is of dit niet gevaarlijk is voor passagiers en toeristen??? Wie zijn de taxi chauffeurs?
  Worden deze taxi chauffeurs wel gescreend wat misdaad betreft???? Hebben zij een strafblad zou goed informeren bij de politie voordat je zo’n chauffeur zich laat aansluiten bij Ride.
  Elke gek kan zich aanmelden zo te horen, zonder te weten met wie je te maken hebt. Een bordje Ride is zo gemaakt. Kunnen deze taxi chauffeurs van Ride zich ook legitimeren met een geldig bewijs. Hoop dat het goed gaat. Want een app kan ook misleidend zijn. Ik hou mijn hart vast dat het goed gaat. Uber is een hele grote organisatie voor Europa. Hopelijk brengen de taxi chauffeurs mensen niet het bos in of verdwijnen spoorloos. Alle Ride taxi chauffeur horen in het bestand van Ride te staan met alle persoonlijke gegevens en foto’s.
  Dit lijkt mij een wild west organisatie in Suriname. Ziet doen, gaat doen met alle gevolgen van dien. De taxi’s moet je ook kunnen volgen met een tracer. Dus Ride weet waaraan je begint.


  Maak melding

 3. Er zijn regels en wetten in su. Maar wie leeft ze na en wie controleerd en wie wordt vervolgd en door wie. Kijk maar naar de regering. Dus de taximannetje en de rest doen maar.


  Maak melding

 4. Ride heeft een goede bedrijfsplan. Maar de chauffeurs moeten goed gecheckt worden. Er zijn berovingen gedaan door uber chauffeurs.
  Een van mijn vrienden was een uber driver op zijn vrije tijd. Hij moest een vrij recente auto hebbdn en altijd een schone suto hebben. Hij kreeg een code van Uber en de passagier ook. Als het klopt dan is de ride on. De passagier kan ook bijv. een dief zijn die vlug met zijn buit vzndoor wil gaan. Hopelijk heeft Ride dat uitgewerkt voor een safe ride.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.