vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameStart wettelijke kiezerslijsten terinzagelegging in februari

Start wettelijke kiezerslijsten terinzagelegging in februari

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse kiezerslijsten zullen in de periode 14 februari tot en met 14 maart komend jaar ter inzage gelegd worden op verschillende locaties in het land. Deze terinzagelegging (TIL), zoals vastgelegd in de Kiesregeling, zal geschieden op de verschillende districtscommissariaten, Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) en nog andere nader te bepalen locaties, zegt Michaël Kromodimedjo, coördinator van de werkgroep Kiezerslijsten.

De locaties in Suriname zullen bepaald worden in samenspraak met de districtscommissarissen. “Wij zullen zoveel mogelijk op verschillende locaties aanwezig zijn en zichtbaar zijn voor de kiezers, zodat de kiezer de gelegenheid krijgt de persoonsgegevens te controleren”. De TIL is van eminent belang bij elke verkiezing van het land. De stemgerechtigden kunnen nagaan of ze voorkomen op de kiezerslijst en of alle persoonsgegevens juist zijn.

Iedere kiesgerechtigde is bevoegd te controleren of hij/zij op de kiezerslijst van zijn/haar district en ressort is opgebracht. Van elke kiezer worden in het kiezersregister vermeld de geslachtsnaam, de voornamen of de beginletters daarvan, de datum, het jaar en de plaats van geboorte, het adres, de datum van afgifte van de identiteitskaart, het identiteitsnummer alsmede het nummer van het ressort.

Indien de kiesgerechtigde van mening is dat de informatie op de kiezerslijst niet klopt of als hij niet voorkomt op de kiezerslijst, dan moet betrokkene een verzoekschrift richten aan de minister van Binnenlandse Zaken, voor verbetering of aanvulling. De vorm en inrichting van voormeld verzoek worden bij staatsbesluit vastgesteld. Het formulier waarop het verzoek wordt gedaan, wordt kosteloos ter beschikking gesteld. Om te kunnen stemmen moet men in het bezit zijn van de Surinaamse nationaliteit, ingezetene zijn en de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt op de dag der verkiezing.

Na de afsluiting van de TIL bestaat er geen mogelijkheid om nog iets te laten veranderen op de kiezerslijst. Volgens de coördinator is het daarom heel belangrijk om tijdig de persoonsgegevens te gaan controleren. Hij doet een beroep op de stemgerechtigden om de datum van de ter inzagelegging goed in de gaten te houden. Door de controle wordt voorkomen dat er hinder optreedt bij de distributie van oproepingskaarten, het stemmen zelf en/of als men zich verkiesbaar wilt stellen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Men rekenen op 100% frauduleuze handelingen in sommige kiesdistricten, ai 100% volle zekerheid met deze rovende criminele paarse roverheid olv misdadigers, dieven, rovers, drugscriminelen, moordenaars olv van de allergrootse misdadiger, didibri, aanbeden door paars onguur tuig en schorem, opa en oma taki.


  Maak melding
 2. Paars verworden moordenaars en drugscriminele marionette WAARSCHUWT OP ACP-MEETING TEGEN POLITIEKE INMENGING

  PARAMARIBO – Suriname treft voorbereidingen voor de verkiezingen van mei 2020 en zal geen enkele onwettige poging toestaan om zijn democratisch gekozen corrupte criminele regering en voor drugsveroordeelde en moordveroordeelde president uit het machtscentrum te verwijderen.

  Die waarschuwing uitte minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Beighle-Pollack, innerlijk vol angst voor haar baas die haar indoctrinerend, manipulerend dirigeert, tijdens de dinsdag beëindigde tweedaagse negende staatshoofdenconferentie van Afrikaanse, Pacifische en Caribische landen (ACP) in Kenia, Nairobi. Ze vertegenwoordigde president Desi Bouterse, de meest misdadige meedogenloze en gewetenloze van geheel het land, aanbeden door paars uitschot, tuig en schorum. Ook zoon en pleegzoon zijn verworden misdadigers en schorem.

  Beighle voerde in haar toespraak aan dat Suriname een jong leeggeroofd door haar baas en roverheid soeverein land is, dat in zijn dictatoriaal ontwikkelingsproces te maken heeft gehad met grote uitdagingen en zijn standpunt omtrent multilateralisme. “Die uitdagingen strekken zich uit op financieel, economisch en milieugebied, maar ook op politiek gebied”, zei ze.

  De bewindsvrouw voegde toe dat de door baas en trawnaten gekozen weg “is om onze mensen op de eerste plaats te zetten”, zoals tijdens zijn militair dictatoriaal regiem in de jaren tachtig en dat sociale huisvesting, onderwijs en vrije basisgezondheidszorg niet tot de nationale topprioriteiten behoort, maar misleiden, bedriegen, beroven en land als onderpand weggeven, naast drugshandel, smokkel en eigen behoud van onze baas, de duivel in mensengedaante, die er alles over heeft ons op te offeren, al kost het ook levens van zijn eigen oerdomme dwaze idiote imbeciele ndp zombies en paria’s. Ze zei dat de prioriteit van de misdaige baas is om los te komen van “de pogingen van koloniale en extraterritoriale dominantie en patronage, een aanpak die grote tegenstand ondervindt”.

  Beighle zei “dat baas zal blijven pleiten voor het handhaven van het internationale recht en de democratie en elke vorm van interventie en inmenging in de interne aangelegenheden van onze soevereine staat en van elk ander soeverein land sterk verwerpt.” Ze stelde verder dat dit namelijk in strijd is met de beginselen van het Verenigde Naties-handvest en de belangrijkste doelstellingen van de ACP. Het land is echter niet van baas en zijn roversbende, noch van al die paarse idiote sekteleden.

  Ambassadeur Georges Rebelo Pinto Chikoti van Angola, de door de Zuid-Afrikaanse regio voorgedragen kandidaat, is tijdens de topontmoeting verkozen tot de nieuwe secretaris-generaal van de ACP. Hij volgt in maart Patrick Gomes op.

  Voorafgaand aan deze topontmoeting vonden ministeriële vergaderingen plaats over onder andere ontwikkelingsfinanciering, landbouw en handel, de status van de nieuwe ACP/EU-overeenkomst en de Georgetown-


  Maak melding
 3. Dus ik word eerst opgeroepen om te controleren of degene op wie ik ga stemmen op de kiezerslijst staat?
  En zo wordt voorkomen dat er hinder optreedt bij de distributie van oproepingskaarten. Welke hinder? Surinamers slikken werkelijk elke kolder als zoetekoek. Van de mensen die op de kiezerslijst staan begrijp ik het, maar dat iedereen die mag stemmen opgetrommeld wordt, kan ik echt niet volgen. Afrikaanse toestanden daar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES