dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Ophef over uitspraak pastoor 'dat Surinaams volk moet sterven voor Bouterse'

VIDEO: Ophef over uitspraak pastoor ‘dat Surinaams volk moet sterven voor Bouterse’

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is afgelopen weekend ophef ontstaan over de uitspraak van pastoor Kenneth Donk vrijdagavond in Ocer ‘dat het Surinaamse volk moet sterven voor één man‘, doelende op president Desi Bouterse. De Nationale Democratische Partij (NDP) had vrijdagavond een kadervergadering in Ocer om nader in te gaan op de veroordeling van Bouterse tot 20 jaar celstraf voor de Decembermoorden.

Donk was op het podium om een boek te overhandigen aan Bouterse. Alvorens hij het boek overhandigde sprak hij de aanwezigen kort toe. Daarbij zei hij dat tweeduizend jaar geleden de hypocrieten, lafaards en misleiders gezegd hadden dat één man moest sterven voor het volk. Volgens Donk bedoelden zij het niet goed. “Laat het Surinaamse volk sterven voor één man”, hield hij de aanwezigen voor.

Verschillende politieke partijen en organisaties hebben hun stem laten horen over de uitspraak. Beweerd wordt dat het niet gepast is dat een pastoor zo een uitspraak doet. Naar hun zeggen zou hij neutraal moeten reageren ondanks dat hij een topper van de partij in het district Nickerie is. Dit vanwege het feit dat hij in het dagelijks leven ook een pastoor is. Het filmpje in kwestie:

https://www.instagram.com/p/B526i1hgaZG/?igshid=12m7jw9m571tu

Het was een avond vol verdraaiingen. Naast donk kwamen enkele partij toppers en raadsman Irvin Kanhai aan het woord om uit te leggen wat er is gebeurd rond het 8 Decemberstrafproces en welke stappen er ondernomen zullen worden. Bouterse zelf kwam ook aan het woord in Ocer. Hij speechte met weinig overtuigingskracht. “Jullie hebben mijn hart gestolen”, sprak Bouterse een bomvol Ocer toe. Hij sprak van een ‘soort politiek proces’ bij een ‘soort Krijgsraad’.

Bouterse, zei dat hij de Krijgsraad moet bedanken voor het politieke vonnis dat is uitgesproken. De eenheid in de NDP is helemaal hersteld en de mensen staan als één man achter hem. De menigte in Ocer zong uit volle borst: “We shall overcome!”

Het staatshoofd is op 29 november door de Surinaamse Krijgsraad veroordeeld tot 20 jaar celstraf als hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden. Bouterse heeft laten weten dat ondanks de veroordeling zijn naam “natuurlijk en met dikke vette letters” weer op de kandidatenlijst van De Nationale Assemblee op 25 mei 2020 zal staan.

UPDATE: Apostel Steven Reyme van Logos International tevens de voorzitter van de politieke partij Alternatief 2020 (A20) distantieert zich van de uitspraken gedaan door Pastoor Kenneth Donk gedaan tijdens de informatie vergadering van de NDP dd vrijdag 6 december jl.De heer Reyme geeft duidelijk aan dat Donk niet namens de christelijke gemeenschap heeft gesproken en voelt zich genoodzaakt hem te corrigeren.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

88 REACTIES
 1. M.a.w. de NDP-pastoor zegt tegen het NDP-volk: je moet sterven voor Bouta anders ben je hypocriet, laf en een misleider.

  NDP-ers:
  Jullie worden misbruikt door jullie zelf gekozen leiders. Succes ermee !


  Maak melding
 2. Dit is trouwens een zware belediging voor iedereen die in Jezus geloven !

  Donk plaatst namelijk een veroordeelde drugscrimineel en veroordeelde moordenaar, Bouterse, op het hetzelfde voetstuk als Jezus.

  Schande !


  Maak melding
 3. Wat de pastoor bedoeld is dat de achterban Bouterse at all cost moet beschermen tegen Neo-kolonialistische verraders. Deze verraders zullen niet schromen deze volksleider op te offeren ten nadele van Suriname om zo het land weer in de boezem van Nederland te werpen, dat is precies wat vhp en hun volgelingen willen.


  Maak melding
 4. Ik hoorde mensen vaak praten over het intelligentie niveau van Surinamers, en ik dacht dat het wel mee viel.
  Ik heb de Ndp ers gezien op tv, Zanderij en ocer…

  jee, wat een domme massa….er komt geen zinnig woord uit.
  Ik heb medelijden met dit Land, het is verworden tot echt een bananen Republiek..

  Jammer…..


  Maak melding
 5. Knettergek net zoals domme paupers die achter moordenaar/drugscrimineel Bouterse blijven staan.

  Afrikaanse toestanden en dan weet je genoeg.


  Maak melding
 6. “Laat het Surinaamse volk sterven voor één man”, hield hij de aanwezigen voor. ??? Is dit serieus ??? Wat vindt aanhang zelf van deze versie van de bijbel, dus geschiedenis en deze vooruitzicht voor SU?


  Maak melding
 7. Pastor begin je zelf en vrouw op te offeren voor de Onreine NDP Partij .

  Vrouw Simons DNA voorzitter wanneer word er weer vergadert nodig Bo Bo Bouterse ook uit en Belfor Abop is ook aanwezig


  Maak melding
 8. Miesjikkakaba en deze pastoor hebben alles te danken aan de VEROORDEELDE MOORDENAAR:

  Dus het verbaast mij niets dat ze hemel en aarde bewegen om deze MOORDENAAR te bewieroken.

  Zonder de MOORDENAAR zou Afoenswa bijvoorbeeld nooit parlementslid zijn geworden.

  Deze MOORDENAAR is hun Afgod en dat begrijp ik. Dit geldt voor nog meer hooggeplaatste personen binnen de Cosa Nostra Orga die deze MOORDENAAR aanbidden.

  Zonder deze MOORDENAAR stellen deze gasten niets voor.


  Maak melding
 9. Bingo !!!!! Daar heb je het al zoals elke andere pastoor op de wereld , is deze nog een grotere variant ! Deze is een volks verkrachter , en 1 man die het volk verkracht m.a.w. Hoe durft deze man een massa menigte om te praten zodat iedereen voorover moeten bukken voor bouta . Misselijk en weergaloos dat een geestelijke op deze manier een moordenaar verdedigd. Hopelijk krijg de paus in Rome dit alles te horen .
  Er is 1 verschil met onze heer van 2000 jaren geleden en bouta . Jezus was namelijk geen moordenaar geweest. En bouta anno 2019 een drugs baron, crimineel en moordenaar. Ik bid liever tot de heer Jezus. Donk heeft behoorlijk goed gesnoven die coke .


  Maak melding
 10. Heb toch op verschillende sites gezegd dat bouta achterban dom en achterlijk zijn. Vandaar dat ik in jaren niks meer van bouta wil horen, laat staan zijn geiten. Zowel donk als miesingkba en die schele achterlijke lepra pastoor met bril op, zijn verkondigers van de kerk en herders van bouta en hun doel is om zoveel achterlijken te brainstormen en het is bouta goed gelukt. Deze herders worden goed betaald en moeten hun geiten zover krijgen dat ze in bouta geloven en op een dag zichzelf kun doden omwille van bouta. Ik hoop dat ze dat ook doen want zijn de armsten onder de ndp die op bouta pakketten wacht. Stom achterlijk gespuis. Noot: Kan me niet voorstellen dat er toch mensen in hun geloven.


  Maak melding
 11. Deze Donkey mag het goede voorbeeld geven door als eerste voor bouta te sterven door van de bosjesbrug te springen. Mooi toch de ndp is nu ook in doomday cult aan het veranderen. Paramaribo wordt binnenkort Donkey Town in navolging van Jonestown, Guyana,


  Maak melding
 12. Als die ongeletterde aanhang zoveel houden van Messias Bouterse, laten ze dan hun leven geven voor dit stuk ongedierte, zijn wij er ook van verlost,en speelt die paarse rotzooi helemaal geen rol meer van betekenis.


  Maak melding
 13. Openbaring 22:6Daarna zei de engel tegen mij: ‘Deze woorden zijn waar en betrouwbaar. De Here God, die de profeten ingeeft wat zij moeten zeggen, heeft zijn engel gestuurd om zijn dienaren te laten zien wat er binnenkort moet gebeuren. 7Jezus zegt: “Ja, Ik kom gauw.” Gelukkig is de mens die zich houdt aan de profetische woorden van dit boek.’
  8Ik, Johannes, zag en hoorde al deze dingen en viel op mijn knieën voor de engel die ze me had laten zien en wilde hem aanbidden. 9Maar hij zei: ‘Doe dat niet! Ik ben slechts een dienaar van de Here, net als u en uw broeders en zusters, de profeten en net als ieder die zich houdt aan wat in dit boek staat. Aanbid alleen God!’
  10Daarna zei hij: ‘Verzegel dit boek met profetische woorden niet, want de tijd waarin zij uitkomen, is niet ver meer. 11Wie verkeerd doet, zal nog meer verkeerd doen. Wie vuil is, zal nog vuiler worden. Maar wie goeddoet, moet nog meer goeddoen en wie aan God toebehoort, moet zich nog meer aan Hem toewijden.’
  12‘Ja,’ zegt Jezus, ‘Ik kom gauw met mijn beloning. Ik geef ieder het loon voor zijn daden. 13Ik ben de Alfa en de Omega, de eerste en de laatste, het begin en het einde.’ 14Gelukkig zijn zij die hun kleren wassen: zij mogen van de levensboom eten en door de poorten van de stad binnengaan. 15Buiten de stad zijn de honden, de tovenaars, de overspeligen, de moordenaars, de afgodendienaars en allen die met plezier liegen en bedriegen.
  16‘Ik, Jezus, heb mijn engel gestuurd opdat u dit allemaal aan de gemeenten zult vertellen. Ik ben de nakomeling uit het geslacht van David. Ik ben de schitterende morgenster.’
  17De Geest en de bruid zeggen: ‘Kom.’ En wie dat hoort, moet ook zeggen: ‘Kom.’ Wie dorst heeft: kom maar. En wie graag wil drinken: neem maar van het water dat leven geeft, gratis.
  18Ik waarschuw ieder die de profetische woorden van dit boek hoort: als iemand er iets aan toevoegt, zal God hem de rampen laten overkomen die in dit boek staan. 19Als iemand iets van de profetische woorden van dit boek afneemt, zal God hem het recht afnemen om van de boom die leven geeft te eten en in de stad van God te komen, waarover in dit boek gesproken wordt. 20Hij die dit alles bekend heeft gemaakt, zegt: ‘Ja, Ik kom al spoedig.’ Amen. Ja, Here Jezus, kom!
  21Ik wens u allen de genade van de Here Jezus Christus toe. Amen.


  Maak melding
 14. Donkey voordat je vn de bosjebrug sprinkt vergeet niet jw mag te vullen mt diarhee poep vn jw afgod the fucking moordenaar die denkt dat sur vn hem is.wees vervloekt jullie achterlyke bende zwervers.


  Maak melding
 15. Deze voorganger is 100% een dief en wolf in schaapskleren. Oma taki ai, na wang tra awariedomrie bakkading. Baas kong lai deng awariedomrie disi sa ai bai. Opa taki ach, na monie takki, soso lafu deng dong dwaze debiele idiote paarse paria’ s en zombies. Wat een afgang met land en volk.


  Maak melding
 16. Begint erop te lijken dat een bepaald gedeelte van de Surinaame bevolking geindoctrineerd is door de paarse evangelie. Ze zijn niets anders dan een applaus machine. Vroeger deden ze nog klusjes voor een broodje bakkeljauw, tegenwoordig nemen ze genoegen met een bosje knippa’s of ze komen belangenloos opdraven. Kennelijk is de persoon Bouterse groter en belangrijker dan Suriname. Het is 5 voor 12 voor Suriname. Geld overname Alcoa zal op tafel moeten worden gelegd (lenen op basis van B- rating).
  Her-kapitalisering Hakrin en DSB moet ook per omgaande geeffectueerd worden anders zijn spaarders hun geld kwijt ivm een faissement. Het Nearshore Drilling-project van Staatsolie is afgesloten. Er zijn zes putten geboord voor de kust van ons land. Er is geen commerciële olievondst gedaan. Hoeveel fin. mogelijkheden heeft Staatsolie nog ? Dan heb je het dossier SLM nog. 2 stuntacties van KLM en de Nationale Luchtvaartmaatschappij kan haar failssement aanvragen. Tot op heden is er geen reddingplan gepresenteerd. 5G netwerk van Telesur is operationeel, feit is dat een gemiddelde burger dit niet kan betalen. Hoe men ooit de investeringen uit wil halen is mij een raadsel. Zaken waar meneer Pastoor niks van wil weten omdat hij zijn meester op een voetstuk heeft geplaatst.


  Maak melding
 17. Pastoor Donk heeft geen Fernandes Gebak maar een Space Cake gegeten voorbereid door zij President hij is Zo High ervan geworden en wilde zijn Dankbaarheid tonen door President Bouterse te Bevorderen tot Jezus Christus En de President gaat Donk bevorderen tot President van de Militaire Rechtbank en daarna volgt Amnestie cq Vrijspraak.


  Maak melding
 18. Na zijn woorden juichtte niemand, zelfs zijn afgod niet. Want ook zij schrokken zich kapot, a mang disi erg moro Meyje en Misika. Boi na didibripastoor egte egte


  Maak melding
 19. @Robert

  De enige die hier het laagste van de laagste niveau vertoont ben jij zelf… Jij denkt niet in voordeel van SU, jij ziet alles wie/wat anders is en welvarender dan jij als ” DE ” vijand en schuld voor alles.

  Wat gebruik je,heb je enig opleiding, trauma’s uit je (jeugdige)omgeving? Ben je jaloers op alles wat met welvarendheid en welzijn te maken heeft, vooral in SU? Wat heb jij voor SU gedaan? als een parasiet niet verder dan zn vuilcontainer is gekomen en zijn opleiding ” social media ” is, stiekem hopende dat 1 van zn “vijanden” toch van de week een restje weggooit en wil leven als een vampier… Goed voorbeeld hoor … Denk aan de toekomst van SU en de kinderen… Ach als je niet beter weet… zegt iets over je geestelijke gesteldheid of opleiding… Nog eentje die zn ” favoriete” partij te schande zet…


  Maak melding
 20. Deze pastoor weet waarschijnlijk nog niet, dat als Kabouter de pijp uit gaat, dat dan de hemelpoort nog niet eens open gaat voor hem.
  Deze reetkever wil dat mensen voor Kabouter moet gaan sterven🤣🤣🤣
  Geloof het of niet, als het zo ver is zullen deze zelfde hersenloze aanhangers hem in de steek laten.


  Maak melding
 21. De komende 100 jaren is er genoeg te eten aan de Noordzee .

  Een Kommetje tomaten 20 SRD prijs van robert van NDP.

  Wij uit de Noordzee hebben niets nodig uit Suriname geen Grondstof en groenten .

  Misikaka in december 2016 zou Pramesser je klap in de DNA vergadering geven wat heb je gadaan .


  Maak melding
 22. Deze man bedoelt te zeggen: alle NDPers moeten hun leven voor Bouterse geven. Hij denkt niet verder dan zijn neus lang is want wie moet daarna op Bouterse stemmen. Toppunt van domheid is wanneer je het zelf niet door hebt dat je de grootst stommiteiten uitkraamt.

  Wij hebben dus niets geleerd van de affaire Jim Jones van Guyana. Zijn kerk was na de zelfmoordactie bijna verdwenen.


  Maak melding
 23. Misikaka de klap was niet raak maar de volgende vergadering zat je naast Pal van Palu

  Laat Pal van Palu het vertellen van de klap dat vrouw Simons van DNA had afgewenteld tegen Misikaka .

  Ik had zelf gekeken naar de live begroting behandeling vergadering waar Pramesser Misikaka een klap zou geven .

  Misikaka je moet minder fluiten op de podium van NDP .

  Misikaka je ben minister van volks huisvesting je zeg er gaan huizen gebouwd worden .

  Misikaka hoe ga je de huizen .

  1 Met welke grondstoffen ga je de stenen maken
  2 Hoe zwaar word een steen hoeveel kilo
  3 Hoe warm word een woning wat is de binnen Temperatuur overdag en avond Temperatuur .
  4 Hoeveel weken duurt het voor een twee kamer woning om te bouwen .
  5 Hoe of met wat ga je een Dak plaatsen of bouwen .
  6 Kunnen de doelgroepen zonder een lening een huis kopen .
  Misikaka ik heb nog een paar vragen maar die zal ik voor jou mailen .

  Indien je geen Vakman ben Misikaka moet je minder fluiten want jij ben Hoogopgeleide schurk .


  Maak melding
 24. Toen Keizer Caligula ( 31 augustus 12) ernstig ziek was werd voor hem gebeden.
  Onder andere door hypocrieten, zoals sommige senatoren.
  De keizer werd beter en zei tegen de senator; ik heb gehoord dat u voor mij gebeden heeft, u bad dat u uw leven wilde geven als ik maar beter werd. Is dat zo?
  Waarop de senator zei: ja dat is zo. O machtige keizer.
  De keizer zei: welnu, ik ben beter. U houdt toch wel uw woord die u aan de goden gegeven heeft!
  Vervolgens gebaarde hij aan zijn soldaten om de consul ” te helpen”

  Ik wil Bouterse niet vergelijken met Cailgula, maar deze malloot wel met de senator

  Een grapje? of was het ernst?
  Er werd gezegd de keizer (Caligiula) is waanzinnig


  Maak melding
 25. Bouterse 74 jaar de oudste veroordeelde in Suriname toch bleef hij ontkennen .

  Wij van de Oppositie komen met meerdere President kandidaten .

  Met de gestolen 26 zetels na 20 dagen tellen hebben ze computer in Suriname

  Van Dijk Silos Akan Troesoe kan je niet tellen je was ook minister van Justitie geweest om Bouterse vrij te krijgen .


  Maak melding
 26. De pastoor heeft mijn inziens niets verkeerd gezegd. Hij mag zulke uitspraken doen omdat niemand ” harm ” wordt gedaan. Het lijkt alsof onder de dictatuur van de oppositie en haar aanhang dit soort uitspraken ten strengste verboden zijn. Waar zijn ze bang voor? Natuurlijk weten wij dat de mensen bij wie deze boodschap niet in goede aarde valt, zeerfurieus zijn. Zij willen niet hebben dat de mensen massaal gaan stemmen op de partij van de president.


  Maak melding
 27. Heel erg mang! Ee pastoor …..
  Nu zie ik duidelijk hoe erg t is met NDP. Heel zielig ….
  t Is werkelijk echt zo, wat er hier al die tijd op NDP(ers) wordt gescholden.
  Zelfs hoogopgeleiden spreken dronkenmanstaal daar en adviseren hem niet eens om af te treden.
  NDP is al verdorven.

  Er kan liever eerst een nationaal kabinet gevormd worden, totdat het land stabiel is geworden. En dan kunnen weer normale verkiezingen komen.

  Heel erg, mang! Heel erg …..

  De oppositie moet wat bedenken op dit tij te keren.
  Top Priority!


  Maak melding
 28. He realitymaster, ik denk juist enkel en alleen in het voordeel van Suriname, daarom moet ik niets van Jullie minderwaardige Neo-koloniale kakkerlakken hebben. Enne daarom ben ik van mening dat elke rechtgeaarde vaderlandslievende Surinamer de President moet beschermen tegen jullie verraders. Wat jij parasiet, hoe durf je mijn liefde voor Suriname ter discussie te stellen.


  Maak melding
 29. Hopelijk worden het geen Jim Jones toestanden voor Bouta zijn achterban. Een emmer
  punch met rattengif en Bouta kan het in bekertjes gaan uitdelen aan zijn achterban met een laatste bordje bruine bonen.De sekte volgelingen van Bouterse komt precies overeen met het drama in Guyana. Jim Jones Town “Bouta’s Town Ocer.
  Ze verdedigen Bouta de moordenaar met hun leven en zijn zelfs bereidt voor hem te sterven.

  Benne benieuwd.


  Maak melding
 30. Ook ii de afdeling van ndp nickerie doet men zulke domme uitspraken …..maar deze uitspraken zijn bedoeld om bouta goed te laten voelen….als je de waarheid in fie partij spreek hoo je niet daar thuis ..je moet kunnen liegen en slijmen mensen voor de gek houden ..zulke van die mensen heb je ook in nickerie..


  Maak melding
 31. Robert: Je verheerlijkt een MOORDENAAR. Heb je dat nog steeds niet door. Het zou mij niets verbazen: Je hebt een Criminele inborst.

  What kind of human are you? Soortoe libisma na you Robert.

  Deze MOORDENAAR heeft een halsmisdrijf gepleegd welk je blijft verdedigen.

  Dit halsmisdrijf valt niet te verdedigen vriend: Hier moet je afstand van nemen menselijkerwijs.


  Maak melding
 32. Pastoor Dong of Donk heb je ooit een huis voor iemand gebouwd gekocht .

  Pastoor Misikaka heb je ooit een huis voor iemand gebouwd of gekocht

  Misikaka je beloofd huizen aan de armen met welke machine ga je dat doen .

  Als Minister moet je weten welke machine en Grondstoffen je gaat gebruiken .

  Zelf in de kerk van jullie hebben ze geen zaag en hamer hoe wel je dan God woord in praktijk laten komen .

  Indien je het Volk geen Eten kan geven hoe ga je dan een huis bouwen Misikaka .

  Vize President Adin had ook een noodplan hij zij ik ga een paar Elementen uit de noodplan uitvoeren waar is de noodplan van NDP gebleven .


  Maak melding
 33. Het Surinaamse volk zou gek zijn om te sterven voor een oude idioot van 74 jaar, die menselijkerwijs gesproken niet lang meer te leven heeft. Als Bouterse, met zijn kwakkelende gezondheid en zoveel shit op zijn bord, de tachtig haalt, mag hij van geluk spreken.


  Maak melding
 34. Dee uitspraak zal de NDP meer kwaad doen dan goed! Wat een imbeciel!! De geestelijken in Suriname denken werkelijk dat zij ongestraft alles kunnen zeggen en roepen! Bah!!


  Maak melding
 35. Verbroedering van NDP is verloedering van NDP geworden in Suriname hongersnood heeft NDP bevorderd .

  Bo Bo Bouterse is de oudste veroordeelde in Politiekj Suriname .

  De bewoners Santo Boma hebben al een plek voor Bouterse geregeld .

  R Abrahams gaat voor President de schurk .


  Maak melding
 36. Pastoor donk mankeert nog een paar woorden, hij wil dat wij net als hem moet doen. Wat denk hij van zichzelf.
  Moeten wij net als die donkies doen? Als die man als een donkie wil gedragen, dat is zijn hoofdpijn. Wij, althans ik wil niet als een donkie gedragen.
  Laat die man zich niet bemoeien met andersmans leven


  Maak melding
 37. Bouterse je heb niets gedaan waarom zoek je da Amnestie met Abop en PL van Somo er was dan 32 zetels in de eerste Regering .

  Bouterse waarom had J Wijdenbosch je geen Amnestie gegeven hij was met bruggen bezig en jij was Adviseur van J Wijdenbosch

  Gekker zijn jullie niet in NDP .

  Wij leven nu in 2019 de kinderen die nu 19 jaar oud zijn gaan Bouterse afstraffen mei 2020


  Maak melding
 38. Mijn Koning Jezus Christus , heeft zich nooit met politieke aangelegenheden bezighouden of bemoeit. Omdat zijn koninkrijk geen deel van deze wereld is.


  Maak melding
 39. NDP is gewoon een tijdbom dat in Ocer gaat ontploffen .

  Bouterse zij ook de laatste weken gezeg dat Suriname Liefde en Vrede gaat Exporteren .
  Verploetering en verloedering gaat Bouterse Exporteren niet naar Noordzee maar naar America voor Trump


  Maak melding
 40. Bouterse beweert dat Nederland, de kolonisator, medeplichtig is aan de coup. Nu Bouterse veroordeelt is voor moord waarom beschermt hij dan nog steeds de kolonisator ?
  Indien er werkelijk sprake is van dekolonisatie dan zou Bouterse Nederland in staat van beschuldiging moeten stellen en dus moeten aanklagen. Maar dat doet Bouterse dus niet.
  Wat voor band heeft hij met de kolonisator ?
  Bouterse is immers veroordeeld voor moord terwijl hij en zijn advocaat, Kanhai, menen dat Nederland erachter zit. Hoe dan ?


  Maak melding
 41. Pastoor Dong uit Nickerie waarom heb je geen advies van Doehkie Vice President in Nickerie genomen .

  Doehkie Vice President wanneer ga je de Haven en luchthaven van Nickerie af maken daar voor betaald de staat jou kom met een goede idee of je dat heb .

  Dagoe Hooghart noem een probleem op en geeft dan de oplossing met je afgedankte Nederlands van jou met je er is file in Suriname dus het gaat goed .


  Maak melding
 42. “Laat het Surinaamse volk sterven voor één man”.

  Hij bedoelde te zeggen: “Laat het Surinaamse volk sterven door één man”.

  Failed state in optima forma, helaas.


  Maak melding
 43. ” …[b]uitspraak van pastoor Kenneth Donk vrijdagavond in Ocer ‘dat het Surinaamse volk moet sterven voor één man‘, doelende op president Desi B[/b]

  Opgezweept door het demagogisch geweld is deze ” herder” vooral schapenloos.

  Als zelfs zijn eigen genootschap zich binnen een dag distantieert…

  Enige realititeit die telt is dat de drie vrouwelijke rechters hun onafhankelijkheid hebben getoond. En de verdachte naar de eis van de aanklager veroordeeld hebben tot 20 jaar.
  Dat door drie durga’s de wetten en de feiten zijn gewogen zal nog meer pijn doen bij de veroordeelde

  Door het in verzet gaan is ongewild wellicht maar onomstotelijk het vonnis en deze rechtbank erkend.

  Dat er van allerlei djugudjugu en onfrisse zaken naar voren komen is zoals verwacht..


  Maak melding
 44. In NDP praat of schrijf men tweedehandse Nederlands als je ben een Koe ,Ezel,Geit,Schaap Aap en Kip dit zijn de worden van Hooghart Bouterse Van Der San .

  Hoe bouw je een land op met deze worden in DNA Vergaderingen NDP hebben jullie dit geleerd op de Universiteit .


  Maak melding
 45. Para Express

  9 december 2019 At 23:11

  Bouterse beweert dat Nederland, de kolonisator, medeplichtig is aan de coup. Nu Bouterse veroordeelt is voor moord waarom beschermt hij dan nog steeds de kolonisator ?
  Indien er werkelijk sprake is van dekolonisatie dan zou Bouterse Nederland in staat van beschuldiging moeten stellen en dus moeten aanklagen. Maar dat doet Bouterse dus niet.
  Wat voor band heeft hij met de kolonisator ?
  Bouterse is immers veroordeeld voor moord terwijl hij en zijn advocaat, Kanhai, menen dat Nederland erachter zit. Hoe dan ?

  ================================

  EN DAARMEE LEG JE DE VINGER OP DE ZERE PLEK ! In principe heeft DDB niks meer te verliezen, waarom trekt hij zijn muil niet open dan. Hij kan de oud kolonisator in zijn val meetrekken. Dezelfde oud kolonisator die hem tot 11 jaar heeft veroordeeld. Komt vreemd nogal vreemd over voor iemand die medeplichtig is aan de coupe.


  Maak melding
 46. Paars schorem en ddb onguur tuig zijn allen, die deze bij verstekveroordeelde drugscrimineel en moordenaar verafgoden.Opa taki, het zijn paars geindoctrineerde geesteszieke debielen, dwazen, idioten en imbecielen. Zelfs als baas hen zijn eigen stinkende ontlasting op een paars bord en een glas van zijn urine zou geven, ze dat gretig zouden opeten en opdrinken. Zo verziekt slaafs boutaduivels zijn deze paarse verziekte en misdadig besmette zombies aan het worden. Als ze nou geschoold zijn of niet, corrupt rijk of corrupt verarmd, domgelovig of niet, jong of oud, mooi of lelijk, alle ndper’ s behoren tot een paarse politieke sekte en zijn niets anders dan paars didibri geestelijk gebonden dwazen. Oma taki, maar Tjallie en motjo Lena beginnen eindelijk te beseffen, en ook veel ndper’ s te AbraBroki, dat baas na werkelijk een zoon des duivels. Want alleen een duivelse zoon is in staat zovele mensen te vermoorden, te drogeren, te beroven, te bedriegen, te misleiden en uit handen van de Justitie, Waarheid en Gerechtigheid te blijven, uit het gevang en president dictator te worden aanbeden. Opa taki, didibri bouta heeft vele maskers. Als hij met zijn drugsmaffioso bendeleden vergaderd, dan heeft hij een drugsmaffiosomasker, met debielen, dwazen, imbecielen en idioten, dan doet hij zijn debiele, dwaze, imbeciele,idiote masker op, Met zijn corrupte roverheid dan ook zijn roversmasker op, met zijn marionetten, dan ook zijn marionettenmasker, met kleine kinderen dan ook een kindermasker. Oma taki ai, als men nog steeds in deze duivels zoon blijft geloven dan verdienen al deze paarse sekteleden ook de plaats waar hij straks heen zal gaan, het dodenrijk. Do ka no mpp.


  Maak melding
 47. Mensen van Oppositie blijft ver weg van discussie met mensen van NDP ik hoor het op Radio SRS hoe agressief men denk boosheid in hun geest .

  Limbo en Slooten SRS Radio wanneer Bouterse jou vader zo laat op halen thuis en je vader komt nooit meer thuis zouden jullie anders fluiten .


  Maak melding
 48. Hi robert

  dat is precies het niveau. Er wordt niet gesproken PRO-NL, PRO-politieke partij, PRO-ras er wordt gesproken TEGEN zielige toekomst voor de nieuwe generatie door parasitaire gedrag die je weer aantoont om bij voorbaat tegen “andere” te zijn ( racisme ).Geen belang voor het land, of misschien reikt jou kennis tot daar kan je ook niets aan doen…zeker als je over JULLIE soort begint. Elk land zal met ” alle soorten” moeten werken in belang van het land. En om jou uit je waanbeelden te helpen … dat gebeurt al, alleen op hoger niveau die boven je kennis reikt blijkbaar…Duidelijk taal gebruik van een kakkerlak. Je zou als aanhang een schande zijn voor elk partij en volk… Met je zelfbenoemde liefde voor SU… mag… maar bereikt SU er wat mee op deze manier…alleen maar internationale schande voor elke su die wel echt iets voor SU voor heeft!!! En trouwens wat heb jij afgelopen 140 jaar voor SU gedaan? CV ? Wereld Geschiedenis / aardrijkskunde / economie? Volg/luister naar je pastoor als je dan niet beter weet…


  Maak melding
 49. Dat Surinamers in Holland het zo goed hebben is een leugen.

  Ik zeg niet dat we Hollanders moeten haten, maar hou aub op om te zeggen dat mensen in Suriname als dom en achterlijk zijn.

  Zo ziet de Hollanders ons ook.


  Maak melding
 50. Het wordt de hoogste tijd om deze zieke figuren nu weg te poetsen uit het toneelstuk.
  Deze Bokito heeft Su alleen maar leed en verderf gebracht en zijn miskraamachtige aanhang werkt als coke op de lachspieren van de wereld .
  Hopelijk heeft de oppositie de saamhorigheid om het nog gezonde gedeelte van het electoraat te mobiliseren en samen een normale regering aan de wereld te presenteren.
  Het wordt wel puinruimen want deze debielen gaan een flinke hoop stront en een lege staatskas achterlaten.
  Het frauderen met stemmen bij de verkiezingen is geen optie meer.
  De buitenwacht zal dat niet accepteren.
  Hopelijk zullen alle veroordeelden over enige tijd hun kamertje toegewezen krijgen.
  Ik hoop dat er snel een eind aan deze shit komt want als men Bokito gaat vergelijken met Jezus dan zijn ze wel heel ver afgegleden.
  Dit is gewoon erg ziek.
  Sterke Sranang.


  Maak melding
 51. Hij erkent de krijgsraad niet maar tekent wel verzet aan tegen de straf die door dezelfde krijgsraad is opgelegd.
  Bokito als je een vent met ballen was, was je nooit never in verzet gegaan .
  Immers jij erkent de krijgsraad niet …dus ook niet de veroordeling .
  Maar door in verzet te gaan laat je get surinaamse volk zien dat je geen man bent maar een heel zielig balloos insect.


  Maak melding
 52. Geef die pastoor gauw wat vitamines en mineralen…..onbewuste zielsinhouden komen naarbuiten het lichaam! Ipv aan de onderkant komt het bij hem door de mond


  Maak melding
 53. Religie is er door de slavernij, terwijl we spiritueel waren daarvoor … Daarom Zal geen enkele gelovigen mij kunnen omdraaien om in een Jezus of God te geloven .. dat alleen maar ellende heeft gebracht tot de dag van vandaag .. wees wakker broeders. Geloof in je zelf en wat je kan


  Maak melding
 54. Para expres heeft gelijk. Maar als de dominee dat gezegd heeft laat hij de 1 ste zijn en dan de volgelingen die zo dom zijn. Dominee geef het voorbeeld en doe het. Is de Dominee en Bouterse zo dom dan… De media stond er bol van… Zijn vrouw heeft een oproep gedaan om naar Zanderij voor een verwelkoming te zorgen. Massaal is op gereageerd al was het voor de rit en de maaltijden maar toch. Een dominee mag niet liegen dus meneer aan U de eer. Dit is schandalig die man moet gelijk afgezet worden want een goede Dominee zal nooit en te nimmer tot zulke daden aanzetten. Surinamers gebruiken jullie je verstand.


  Maak melding
 55. @Oom Bert: Jullie hebben echt een bord voor je kop. De jeugd stemgerechtigde jeugd heeft jullie keer op keer laten weten dat de periode 80 ze niets zegt. Wie denk je dat de NDP zoveel zetels heeft bezorgd? Ga op jongerenfora kijken, dan zal je zien dat ze jullie geleuter meer dan zat zijn en zich richten op hun toekomst, niet het verleden en alleen een charismatische leider zullen volgen en Charisma is niet iets waarop we Chan, Gregory en Paul kunnen betrappen. Zelfs Brunswijk lukt het de jeugd te inspireren. Jullie hebben gewoon een leiderschapsprobleem! Jullie leiders zijn los van de realiteit, zitten vast in hun oude denkpatronen, zijn totaal niet inspirerend, zien in hun machtswellust niet dat ze hun partij juist schaden met hun leiderschapsstijl.


  Maak melding
 56. Mischien neemt hij waar voor bishop steve meye…want we horen niets meer van boutas geestelijke adviseur…RARA WAAR IS BISCHOP ZOALS HIJ ZICH ZELLF NOEMT..


  Maak melding
 57. NDPERS JULLIE HOREN TOCH WAT DIE PASTOR HEEFT GEZEGD ..JULLIE MOETEN DOOD GAAN VOOR DIE MOORDENAAR.

  DIE INDIAANSE DAME HADT HET BIJ DE AANKOMST VAN DE PRESIDENT UIT CHINA HAD HET AL BEVESTIGD DAT ZE VOOR BOUTA DOOD GAAT…….


  Maak melding
 58. Volgens mij zijn het mensen die hun positie in het bestuur van nickerie niet willen verliezen…vanaf de veroordeling is ndp in paniek…als je naar die.domme maar gevaarlijke uitspraken van die knechten van bouta luisterd …


  Maak melding
 59. Bouterse is charismatisch dat klopt. En daar maakt hij flink misbruik van door kortzichtige Surinamers voor de gek te houden en te belazeren. Bouterse projecteerd de Surinamer als slachtoffer van de kolonisator.
  NDPers beperken zichzelf door te kiezen voor een “slachtofferrol”.

  Een land ontwikkelen doe je niet alleen met charisma! Maar met kennis, kunde en liefde voor je land en landgenoten en dat heeft Bouterse en zijn bende weer niet.


  Maak melding
 60. Het moraal in su is ver beneden het nulpunt gedaald als ook geestelijken zulke dwaze uitspraken doen. Deze geestelijke had wel op zijn rit naar ocer teveel met z’n neus in de witte poeder gezeten. Schandalig wat er in mijn geboorteland gebeurd!


  Maak melding
 61. Pastor Donk moet uitkijken. Hij gaat de eerste kogel door zn kop krijgen.

  Weet je waarom?
  Als iedereen sterft voor De Duivel dan sterft De Duivel zelf ook. Dan is hij zijn Narcistische voeding kwijt. Dat bestaat uit Adoratie en Verheerlijking, Aanbidding en Verheffing,
  Onderkruiperigheid en Onderdanigheid.
  Een continue toevoer heeft hij nodig (zoals n Asema bloed nodig heeft). Zonder dat kan hij niet leven… dat is zijn drijfveer, zijn inspiratie om zich boven God te wanen.
  Als je hem dat ontneemt is hij slechts een lege huls. Een moordmachine zonder ziel.

  Pastor Donk dacht: Ik ga mij tot aan het ultieme vernederen om nóg meer in aanzien te stijgen. Wat een grote vergissing heeft hij gemaakt…hij heeft zijn leider in paniek gebracht. Hij zal het bezuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES