Suriname heeft voor het eerst een ambassadeur in Estland

27
Suriname heeft voor het eerst ambassadeur in Estland

Ambassadeur Gardelito Hew A Kee heeft zijn geloofsbrieven in de hoedanigheid van niet-residerend ambassadeur van Suriname aangeboden aan president Kersti Kaljulaid van Estland. Naast de Surinaamse ambassadeur hebben op 4 december 2019, ook de ambassadeurs van Italië, de Filippijnen en Eswatini hun geloofsbrieven overhandigd aan het staatshoofd.

De ceremonie heeft plaatsgevonden op het Kadriorgpaleis in Tallin, de hoofdstad van Estland. Na de ceremonie heeft ambassadeur een audientie gehad met de president. Er is onder andere gesproken over hoe beide land kunnen samenwerken op onder andere het gebied van e-government en klimaatsverandering. Binnenkort zal de ambassadeur van Suriname ook gesprekken voeren met de Kamer van koophandel en fabrieken in Estland.

De ambassadeur benadrukt dat er aardig wat voordelen vallen te halen uit de samenwerking. Zo heeft Estland ruime ervaring op het gebied van e-government. We kunnen daarvan natuurlijk heel veel leren. Ook met de e-governments academie heeft hij gesprekken gevoerd.

De aanvang van de diplomatieke relatie tussen Suriname en Estland dateert van het jaar 2005. Ambassadeur Hew A Kee is de eerste ambassadeur van Suriname voor Estland.

- Advertentie -

27 REACTIES

 1. Wat heeft dit voor zin. Als of er honderden Surinaamse toeristen Estland bezoeken. Hoeveel Surinaame bedrijven doen zaken met Estland. Ze zijn op 1 hand te tellen.
  Wat kost dit geintje wel niet. Personeel staat op de loonlijst en ik neem aan dat er huur betaald moet worden voor hun onderkomen. Bizar……..en niet gebeurd allemaal onder ogen van de hongerige bevolking. In 2020 afrekenen met Bouterse & Co.


  Maak melding

 2. JK, sterker nog de man is 2x veroordeeld. Zelfs dan nog wil Bouterse weer op de kieslijst staan. Hij kent geen schaamte. Vraag is of de Suri’s bestand zijn tegen het gratis bordje Bruine Bonen met rijst.


  Maak melding

 3. Dit is nu typisch geld over de balk smijten. Waarblijven RobG, Pakiratigri, Damsco en Frantz met hun comments. Deze hardcore NDP ers hebben vast een verklaring hiervoor. Het is toch overduidelijk dat hier sprake is van visieloos handelen. Estland….hoe verzin je het. Volgende ambassade wordt op antartica geopend tussen de pinguins in.


  Maak melding

 4. Opa en oma taki, het wordt met de dag dwazer met het paars wanbeleid olv van de drugscrimineel en moordenaar en zijn trawanten. Wtf hebben Oost Blok landen te maken met Suriname. Oma taki, kande na drugssmokkel of witwassen. Vele ndp paria’ s vinden dan ook dat baas er echt een rommelbende sinds 1980 van land en volk heeft gemaakt. De dieharde ndper’ s, die dwaze, debiele, idiote oerdomme honden vinden van niet, want alles wat baas doet, al is hij een veroordeelde misdadiger, is neks no fout. Oma taki geen wonder, anders schijten en pissen ze als baas ze geen gratis pakket meer gaat geven en een bordje loesbere eten.


  Maak melding

 5. Estland,alweer een land waarvan de surinamers nooit hebben gehoord.Wat voor een voordelen heeft Estland voor ons?!Geen enkel surinamer gaat ooit naar Estland ,behalve bouta en troep,die hebben een nieuwe vakantie land erbij.Hun next trip zal Estland worden met een goed betaalde vakantie trip door de belastingbetalers van Suriname.


  Maak melding

 6. Heel veel mensen in ons eigen continent, eveneens Noord en Midden Amerika weten niet eens van het bestaan van Suriname af.

  Daar is ook veel werk aan de winkel.

  Leuk dat er banden worden gelegd met landen buiten de regio, maar begin eens dichterbij.

  Al die verdragen zeggen 0,0 zolang ze geen positieve bijdrage leveren aan bevolking en economie…


  Maak melding

 7. Het land is naar de klote geholpen door deze paarse gespuis.
  Wat is de meerwaarde van zo een ambassade in Estland?
  Enkel maar geldverspilling door deze paarse ratten !!!!


  Maak melding

 8. De man is niet-residerend ambassadeur. Waar resideert hij dan wel?
  Ben benieuwd welk voordeel deze diplomatie heeft voor beide landen. Kan mij er vooralsnog weinig bij voorstellen maar dat ligt vast wel aan mij.


  Maak melding

 9. Ook al is hij niet-residerend, zou ik willen weten wat de ratio is achter dit oerdomme besluit. In Estland houden ze niet van Zwarte mensen. Ik ben er vaker geweest. Als zwarte loop je daar ‘s-avonds niet over straat, grauw, grijs en donker. Spreekt de ambassadeur een van de talen, wat is zijn opdracht, kent hij de cultuur van deze staten? kent hij de geschiedenis van deze satelliet staten, neen! Want hij heeft alleen de lagere school doorlopen.


  Maak melding

 10. Ai mi Gado, ik krijg er hoofdpijn van.
  Wat heeft sur hier te zoeken.
  Dit suggereerd dat de adviseur van de president OERDOM is. Want Bouya zelf kent dit land niet eens.


  Maak melding

 11. Dit soort strategisch partnerships biedt Suriname veel voordelen. Estland heeft veel kennis en ervaring van de technologie achter E-government.

  Voor Suriname zouden bepaalde sectoren effectief en efficiënt kunnen ordenen. Bijvoorbeeld de uitgifte van gronden of verlenen van vergunningen of het geven van subsidies. Fraude wordt dan bijna onmogelijk.


  Maak melding

 12. A vrouw aks a mang
  Wie ben jij nou weer?
  Ik, ik ik ben van Suriname.
  Ow, interessant, dat ligt toch… eh, waar ligt dat ook al weer.
  Ooh, wat leuk. Is dat het land waar ze de gehele dag liever liggen
  Nou, veel succes ik zal je waarschijnlijk niet meer zien.
  Fijne dag


  Maak melding

 13. Volgens mij een combinatie van accomoderen..
  .was hij niet een gevallen bestuurder van Telesur? Tja ipv alleen wacht toucheren kan hij zijn handen laten wapperen…..allees Estland? En E-government kun je overal leren; goedkopen en efficienter, zou ik denken…maar goed , er zal wel een goede reden zijn, trust me.


  Maak melding

 14. Ram geplukt van het Internet

  19 februari 2017 Ivan Cairo De Ware Tijd Online

  Moe van de talrijke aantijgingen tegen de raad van commissarissen (rvc) en de regering omtrent de schorsing van financieel directeur Russ Headley, verbreekt president- commissaris bij Telesur, Gardelito Hew A Kee, het stilzwijgen.

  President-commissaris Telesur verbreekt stilzwijgen

  Hew A Kee wijst de beweringen met klem van de hand. Omdat Telesur al jaren een systeem heeft om overtollige voertuigen na loting aan medewerkers te verkopen, hoefde het bedrijf geen auto’s aan de regering af te staan. Het bedrijf is echter door het Kabinet van de President middels een “bedelbrief” benaderd om een aantal van deze voertuigen aan hem te doneren.

  Hew A Kee stelt verder dat de ongefundeerde berichten ruim een jaar geleden begonnen te circuleren nadat hij naar China was vertrokken om zaken te bespreken met potentiële partners en investeerders. Zo werd gesteld dat Telesur zou worden verkocht aan Chinezen of als onderpand zou worden gesteld voor een lening. “Een jaar later blijkt daar niets van waar te zijn.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.