Opnieuw zelfmoord schoolgaande tiener in Suriname

17
Vrouw dood op poli binnen gebracht na cultureel bad

Opnieuw heeft een schoolgaande tiener in Suriname zich van het leven beroofd. Volgens Actionnieuws Suriname zou het gaan om een 16-jarige vwo studente uit Nickerie. Dit zou donderdag 5 december zijn gebeurd.

Volgens de eerste berichten zou het meisje alleen thuis zijn geweest, haar moeder was naar een begrafenis. Toen zij terugkwam trof zij de tiener levenloos aan.

Het is het zoveelste geval dit jaar, van jongeren in Suriname die de hand aan zichzelf slaan. Recent waren er gevallen op school en op de Bosje brug.

Begin november pleegde een leerlinge van de Hendrikschool in Suriname ook zelfmoord op school. En later in die maand belandde drie leerlingen van O.S Marowijne project in het ziekenhuis nadat zij een verdelgingsmiddel hadden ingenomen.

https://www.facebook.com/100008609329488/videos/2170898859873737/
- Advertentie -

17 REACTIES

 1. Geef je niet over aan het kwaad en de duisternis. Zolang er nog een lichtje in jou brand is er altijd hoop op overwinning.

  Zonder sterk geloof en felle weerstand zo raakt het lichtje uitgebrand en neemt de duisternis de overhand…


  Maak melding

 2. Het i een verschrikkelijke drama dit weer te moeten horen. Onze jeugd heeft de toekomst. Zelfs tieners hebben door dat het in on land een uitzichtloze situatie is. velen worden aan hun lot overgelaten en moeten het zelf uitzoeken. Het leven wordt voor de tieners ondraaglijk gemaakt, zowel thuis als op school. Ouders herkennen de signalen totaal niet. Hier moet zeker iets aan gedaan worden. Bewustwording naar de ouders toe en op school. Vraag je dan af waar de vaders zijn???? Veel alleenstaande ouders die het zelf moeten uitzoeken met hun kids. Zeer slecht beleid van deze regering. Tieners leven in erbarmelijke omstandigheden. Ouders nemen de tijd niet om tot hun kinderen te praten, zo komen zij er ook niet achter wat er in het kind omgaat zodat er een oplossing gezocht kan worden. Er wordt van dag tot dag geleefd. Het is vreselijk dat dit de nieuwste trend is in ons land. Er heerst zoveel kwaad in ons land. Hoop dat dit veranderd.

  R.I.P. lief meisje.
  Familie sterkte met dit ondraaglijk verlies.


  Maak melding

 3. Zeer verdachte handelingen bij de tieners in de laatste tijd, wordt er onderzocht of zegt onze president “ go dok en mek deng Dede”. Het lijkt wel op een sekte beweging. Dit kan niet zo maar gebeuren!


  Maak melding

 4. Wereldwijd is zelfdoding onder jongeren hoog. Suriname vormt hierop geen uitzondering. Voor zelfdoding onder jongeren zijn diverse factoren aan te wijzen. Mogelijke oorzaken zijn o.a. psychische-, sociale-, culturele-,financielefactoren,enz. Media kunnen zowel positieve als negatieve effecten op zelfdoding hebben door het copycateffect. Er zijn ook accounts die zelfdoding verheerlijken.

  Mensen die actief zijn op de sociale media moeten een heel goed sociaal imago hebben dat ze op sociale media moeten onderhouden. Dat kan ook afwijken van hoe ze zichzelf voelen. Gaan ze met hun imago in de fout, ja dan zijn de gevolgen moeilijk te overzien. Denk maar aan de ‘”sex things” incidenten met desastreuze gevolgen.


  Maak melding

 5. Armoede maar ook hebzucht kan de oorzaak zijn dat mensen van zichzelf en van hun eenheid en verbondenheid met de aarde vervreemd zijn. Als je bevrijdt wil zijn van je dorheid en doodsheid wees dan bewust van de aarde, de zon, de wind, het water, de bomen, bloemen en planten maar ook van de dieren en insecten en ontvang nieuw leven.


  Maak melding

 6. Ze copieren liever negatieve gedrag als positieve dat is jeugd eigen.
  De jeugd van nu heeft het veel te goed thuis hoeven ze niks te doen en ze krijgen alles van hun ouders maar weinig liefde en aandacht.
  Zoals bij volwassenen je geen liefde kunt kopen zo ook niet bij kinderen.
  Kinderen van 19&21 jaar zitten thuis en moeder zorgen voor ze me mond valt open van verbazing.
  Hopo tik mang/vrouw dat willen ze alleen en 24/7 op FB verder komen ze niet.


  Maak melding

 7. Triest Triest en nogmaals Triest is er in Suriname geen Speciale Telefoonnummer beschikbaar voor Kinderen die het om de één of andere reden niet meer zien zitten en en hun gevoelens kan uiten om deze op andere gedachten kan brengen dat het leven zeer kostbaar is en dat er altijd een oplossing is voor elke probleem, De Regering zou in dit geval een belangrijke bijdrage kunnen Leveren om een Landelijke telefoonnummer in het leven te roepen er zullen voldoende Personen zich vrijwillig kunnen aanmelden met de juiste instelling en nodige ervaring. Ik wens de familie en vrienden van deze zo jong meisje veel sterkte toe. Lieve Meisje R I P.


  Maak melding

 8. Is hier in het verlichte Holland niet anders, lopen genoeg jongeren te zwerven en niemand die ze helpt. Momenteel +/- 100.000 zwerven er rond, ze weten niet eens precies hoeveel het er zijn.


  Maak melding

 9. Vroeger dronken ze azijn en sprongen ze van de Marinetrap nu moet de brug het ontgelden en verdelgingsmiddel.
  Me hoofd met de jeugd hoor ben ook een tiener geweest wilde ook alles hebben maar kreeg het niet maar nu heb ik alles door goed mijn best te doen op school en hard te werken.
  Me no dede.
  Ik kan nu alle luxe zover mijn beurs rijkt kopen maar koop ze niet. Altijd een appeltje voor de dorst.
  Toen er nog geen kinderen in huis waren gingen we vaak uiteten nu alleen als ik echt trek heb.

  De jeugd is amper begonnen met werken of ze hebben een burnout of zijn depressief.


  Maak melding

 10. Robg de oorzaken die jij noemt dat zijn precies de Ndp problemen en dit is maar een fractie. Kijk niet naar andere landen kijk naar su. Als j toch wilt vergelijken neem een land met 450k inwoners en vergelijk die dan met su. Niet een land met biljoen mensen. Jij probeert ndp continue goed te praten maar de bevolking is niet stom.


  Maak melding

 11. Een club psychologen is zeer wenselijk als vertrouwelijk adres om de tieners op andere gedachten te brengen. Dat zou de overheid moeten faciliteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.