donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenNatuurVerbrandingsoven Brownsweg in gebruik genomen

Verbrandingsoven Brownsweg in gebruik genomen

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft de elfde verbrandingsoven binnen Bouta’s Milieuplan in gebruik genomen. Dit gebeurde op woensdag 4 december te Brownsberg in het district Brokopondo. Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid vindt hiermee het milieuplan flink voortgang. Vandaag staat de ingebruikname van unit nummer 12 op Witagron op het programma, terwijl er ook verbrandingsovens op Snesi Kondre, Brokopondo Centrum en Langatabiki in de pijplijn zijn.

De bewindsman zegt dat op wat technische zaken na deze units al bijna rond zijn. Hij benadrukt dat de verbrandingsovens bij ingebruikname meteen operationeel en functioneel moeten zijn. Het ligt in de bedoeling om landelijk een totaal van 30 van deze ovens te hebben. Elias geeft verder te kennen dat ook de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) dit Surinaamse milieuplan koestert. Hij heeft tijdens een bezoek aan deze organisatie voorgehouden wat dit project inhoudt. De PAHO wil gedaan krijgen dat ook in verre gebieden van Azië en Afrika zo’n plan wordt geïmplementeerd.

Het ministerie van Volksgezondheid treedt op als uitvoerder cq trekker van dit door president Desiré Bouterse geïnitieerde project. Minister Elias zegt dat zijn hele ministerie eraan meewerkt het tot een succes te maken. Het ministerie blijft ook na ingebruikname van de ovens controle uitoefenen. In de gebieden waar de units worden opgezet, worden de lokale bewoners getraind in hoe hiermee om te gaan.

Van belang is volgens de minister vooral het onderhoud. De mensen worden getraind door personeel van het Mungra Medisch Centrum.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Dit hoort bij de propaganda strategie.
    En heeft een minimale bijdrage aan de nationale ontwikkeling.

    Alleen de kortzichtigen zullen hier blij mee zijn.

    By the way hoeveel waren de werkelijke kosten en hoeveel de uitgaven ?


    Maak melding
  2. Ja, het is duidelijk waar de kracht van de regering zit.
    Uitvoeren aan de basis staan, rotzooi opruimen. Is ook belangrijk hoor
    Als dit nou ook maar in hun botte kop doordringt en het beleidsbepalende, het hogere werk, overlaat aan anderen die meer kennis bezitten dan kan er veel gebeuren.

    I’m sure they can do that job


    Maak melding
  3. Bouta’s milieuplan, lekkerrrr.. wat een persoonsverheerlijking zeg. Zoals die Elias er ook bij staat…man, man, man wat een volk.
    Ik kan mij niet zo gauw voorgaande regeringsleiders herinneren, anders dan deze zielige mannetjes van de NDP, waar op elke wissewasje de naam van hun baasje op een uithangbord moet komen te hangen. Waarom niet de naam van het volk, zij zijn toch degene die uiteindelijk met hun belasting geld de boel bij elkaar moeten opbrengen of komt dit weer persoonlijk uit Bouterse z’n zakken?
    Sommige soorten ego structuren bieden hun gastheer geen enkele rust of respijt. Vanuit zo iemands bekrompen belevingswereld is alles en iedereen tegen hem gezind. En valt tegenspraak of ongelijk hebben, niet te verkroppen en wordt de ander meteen bestempelt als verrader.
    Zoals een Chinese gezegde luidt: Zelfs de koers van een razende rivier verleggen, is geen grotere opgave dan iemand uit de groeven van zijn karakter te bevrijden


    Maak melding
  4. Je denkt toch niet dat ik als toerist een bezoek ga brengen aan een verbrandingsoven. Ik heb wat beters te doen. Een verbrandingsoven is geen toeristische attractie. en wordt er elektriciteit mee opgewekt? Zonde. De doordenkers van deze verbrandingsoven hebben even niet doorgedacht


    Maak melding
  5. En de schurk van een Nurmohamed gaat ze afgeven asn zijn vrienden. Schaamt deze vloek zich niet??
    Benzine te duur, maar de Staat hft Staatsolie. Ik hoop dat de mensen hem in de oven gooien. PAHO zegt dt het projekt goed is maar kleine etterbak gast de ovens aan zn kornuiten GEVEN.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES