Eerste voetbalster uit Suriname die contract tekent bij Eredivisieclub in Nederland

13
Eerste voetbalster uit Suriname die contract tekent bij Eredivisieclub in Nederland
Kees Punt (ADO Den Haag) en Orthea Riley (SV Athena ) - Foto (c) Ado Den Haag Vrouwen

Dit is de Surinaamse voetbalster Orthea Riley, de eerste voetbalster uit Suriname die een contract tekent bij een Eredivisieclub in Nederland. De 18-jarige tekende onlangs een contract voor één jaar bij ADO Den Haag met een optie voor nog een jaar.

De aanvalster afkomstig van SV Athena in Suriname, wordt gezien als een buitengewoon talent, dat nog volop in ontwikkeling is. ADO Den Haag heeft haar talenten erkend en biedt haar de kans om zich door te ontwikkelen tot een volwaardige profvoetbalster, schrijft Haaglanden Voetbal.

Riley zal nu komende week terug naar Suriname vliegen om de feestmaand met haar familie door te brengen. In januari keer zij terug naar Nederland en sluit zij weer aan bij haar nieuwe club ADO Den Haag.

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Succes Orthea, besef wel dat je op het veld voetbalster bent en geen Surinaamse !

  Het is een valkuil voor veel jonge Surinaamse voetballers die ondanks hun talent de top nooit halen in Nederland.

  In je vrije tijd ben je Surinaamse met familie en vrienden.

  Lineth Beerensteyn speelde trouwens ook voor ADO.

  Het ga je goed !


  Maak melding

 2. Heel mooi voor haar, zo,n kans moet je met beide handen aanpakken en er voor gaan,ondanks de koude periode die aanbreekt en een zwaarder trainingsschema die je zal ondergaan, en wie weet ligt er voor jou na een tijdje ook de mogelijkheid, om met een sportpaspoort in het Nederlandsvoetbalvrouwenelftal te spelen.heel veel succes, het is je gegund.


  Maak melding

 3. Awarie domries ..haar zogenaamd geluk wensen en tegelijkertijd waarschuwen iets dat ik nog nooit heb zien gebeuren hoe oprecht zijn jullie stelletje stinkdieren Jullie hopen natuurlijk dat het niet goed gaat zodat jullie weer kunnen schelden jullie oranje vuilzakken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.