Suriname protesteert tegen verklaring VS, UK, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje

93
Desi Bouterse

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) in Suriname is niet te spreken over een gezamenlijke verklaring die afgelopen vrijdag door de VS is uitgegeven namens Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In die verklaring, die ook hieronder te lezen is, moedigen de zes landen Suriname aan om de rechtsstaat intact te houden en het vonnis tegen president Desi Bouterse te respecteren.

Vrijdag werd Bouterse veroordeeld voor betrokkenheid bij de Decembermoorden in 1982. Hij kreeg twintig jaar cel opgelegd. Suriname noemt de verklaring van de landen een regelrechte inmenging in de interne aangelegenheden van de Republiek Suriname.

“Internationaal aanvaarde regels en principes, zoals vervat in onder anderen het Handvest van de Verenigde Naties, alsmede het Verdrag van Wenen inzake het Diplomatiek Verkeer, verbieden iedere vorm van inmenging in interne aangelegenheden van soevereine staten” aldus BuZa via het Nationaal Informatie Instituut.

In de verklaring van BuZa stelt het ministerie verder dat het 8 december proces een politiek proces zou zijn en benadrukt dat de Surinaamse regering zich niet laat dicteren in nationale aangelegenheden.

De gezamenlijke verklaring namens Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje:

- Advertentie -

93 REACTIES

 1. Nu is het duidelijk bewezen dat Nederland hierachter zit.
  Deze landen allemaal zijn met bloed besmeurd.
  Kijk wat ze met onze zwarte mensen doen. Hoe ze in America worden doodgeschoten.,afgeslacht en Racisme.
  What a Shamed.!!!! Vs,Nederland, Frankrijk ,Duitsland Fuck You Go To Hell.🖕


  Maak melding

 2. Typische reactie van een bananenrepubliek.
  Contacten tussen landen loopt via regeringen en deze landen willen geen contact onderhouden met een regering die bestaat uit een criminele organisatie/groep moordenaars.
  De isolatie van Su wordt als maar groter dankzij Bouterse. Als de domme aanhang dat niet ziet zullen ze het voelen.

  Ja hè . Ze zijn allemaal fout en wij zijn goed. Neks no fout.

  Kruipen jullie maar lekker weer onder je steen en hou geen rekening met de wereld om je heen . De Chinezen trappen straks hard op de steen om jullie te verpletteren


  Maak melding

 3. Nederland !!!!!!!
  Waarom heb jij de Dossiers tot 2060 achter slot en grendel onder strenge bewaking bewaard. En wat was jouw Aandeel .!!!!!
  Kom nou eens eerlijk uit de kast.
  Schaamteloos.!!!!!


  Maak melding

 4. Door deze man is een vloek en ook zijn meedogenloze, gewetenloze, corrupte, misdadig stinkend rijk geworden roversbende, die hem aan de macht houden, voor eigen gewin. Dankzij hen zijn land en volk, en gelukkig alle ndp paria’ s en zombies belachelijk geworden in de ogen van het gehele westen. Wat men paars misdadig geeft gezaaid vol van misdaad op misdaad onder het mom van nationalisme zal nu worden geoogst. Het gaat in werkelijk sinds 1980 altijd om machtzucht door deze misdadiger,( ai zoon is misdadiger, ai pleegzoon is misdadiger, ai velen die hem adviseren, om hem heen zijn en bewegen zijn ook misdadiger). Deze duivelse zoon en zijn criminele roversbende zijn de werkelijke oorzaak dat land en volk sinds 1980 maar niet op vooruit kunnen komen. A no mie, a fout na neks, altijd weer is het de schuld van anderen. Maar Gode zij dank, dat de Rechtvaardige Heerser en Rechter de vele gebeden van allen die smachten naar gerechtigheid heeft verhoord op 29 november 2019. Deze drie heldinnen staan onder bescherming van machtige Vorst Michael. Wee deze vervloekt zijnde moordenaar en zijn trawanten als er slechts een haar van deze vrouwelijke rechters zal worden gekrenkt. De Eeuwige Rechter zal met vreselijke straffen deze misdadigers die land en volk vernietigen en ook de natuur afrekenen. Straffen waar de gehele wereld getuige zal zijn er geen enkele djadja ndper of boutist zal in staat zijn deze komende afrekening door de grote Vorst Michael te weerstaan. Want het recht zal zegevieren.

  Wat kan men verwachten de komende tijd. Er wordt een militie in het leven geroepen om zo de wandelgangen van oppositieleden, radio- en tv station werknemers en eigenaren, journalisten, advocaten, politie te schaduwen. Maar wahahahaha a no go jepi, de kracht van sociaal media zal voor velen die waarheid en de gerechtigheid in hun vaandel dragen helpen met het verspreiden van feiten. Geen spottend, intimiderend, kleinered, bedreigend fake paars nieuws, maar echt nieuws uit het Westen. Ai nu al baas en geboefte staan berucht als criminelen en zijn aanhangers als debiele, idiote, dwaze oerdomme stommelingen. Ndp gaat een heel erg vuil en vies stinkend spel vol scenario’ s spelen. Maar anno 2019 A NO E GO LUK DENG NA DAGOE PARTIJ niet. Opa en oma zijn zelfs getuige hoeveel djadaj ndper’ s en boutisten in twijfel zijn geraakt over baas zijn oprechtheid en eerlijkheid. Ze gingen er altijd van uit dat baas onschuldig is, maar met dit vonnis twijfelen veel ndper’ s . Is egt waar noh, eeh et moet waar zijn, want eeh zomaar ga baas toch niet vonnisen. Baas die zoveel macht heeft als president. Hij kan doen wat hij wil, ontslaat, maakt en breekt. Maar het heeft niet geholpen bij de rechters. En nog vrouwen ook, na heldinnen, deng sma no fredi baas, dus da eeh hij is egt een moordenaar. Ai nanga a vonnis disi baas go ka moro, dan hij is bang geworde om weer te gaan reizen no? reizen of niet geen enkel land op schurkenstaten na wil baas ontvangen. Ai baas e viering, mek a viering mooi beet. hij mag mense opsluite, doden en denke ik ben machtig ik heb ka, ik ben mr. I’Nasty. Da fa a mang kang vonnis efoe ai taki is politiek proces, maa et zijn nabestaanden hept deze procedure ingezet, deze aanklachten. Dang is baas egt moordenaar noh en bedrieger. Wi no sabi efoe wi go stem ndp baas bakka, no boi, no sisa, no brade, no mati, no mang, want dan oe doeng no mpp.


  Maak melding

 5. Jk misschien gaan zijn vrienden..Abrahams en de andere pief paf boys de ambassades kapotschieten.
  Deze randdebielen denken echt dat ze iets betekenen in de wereld terwijl ze hun fu##ing broek niet eens kunnen ophouden.
  We leven niet in de tijd van Fred Flintstone
  waar je kon moorden en beroven zonder dat dit consequenties had.
  Big brother gaat nu wel langskomen want we hebben nu wet- en regelgeving .
  Gelukkig staat de surinaamse bevolking er niet alleen voor in onze wereld om van deze idioten af te komen.


  Maak melding

 6. Tranga Nederland heeft de wapens geleverd : Maar dat wil niet zeggen als ik jou een mes geef dat je dan maar iemand moet dood steken duik eerst de geschiedenis in en lees alles er over dus niet selectief dan kom je misschien ook tot een ander conclusie


  Maak melding

 7. Hoe groot moet dat bord voor je Paarse kop zijn om te denken dat een voor massamoord veroordeelde president gewoon kan blijven zitten alsof er niks is gebeurd???


  Maak melding

 8. In de jaren negentig was er reeds sprake van een amnestiewet in Suriname. Volgens wet en regelgeving. De internationale gemeenschap heeft dat geaccepteerd. Op zich niet van belang omdat het ging over een interne aangelegenheid binnen de soevereine staat Suriname. Cijfermatig bekeken zijn er veel meer doden en moorden gepleegd tijdens de binnenlandse perikelen dan de december kronieken. Met moorden bedoel ik ook handelingen die vergelijkbaar waren met de december kronieken.

  Dat ze vooraanstaande mensen waren is niet van meerwaarde. Men moet toch niet komen uitleggen dat een moeder die misschien van beroep schoonmaakster is en die een zoon of meisje verloren heeft, van minder waarde is dan deze zogenaamde vooraanstaanden. De amnestiewet kwam er. Ook daar zie je een bepaalde willekeur afhankelijk van wie de macht had op dat moment. Dit wel en het andere niet.

  Deze zelfde wet is gewijzigd in de jaren 2000. Het was additioneel wat inhield dat de december kronieken ook onder de amnestiewet viel. Ook dat geschiedde volgens wet en regeling . Het vonnis is nu geveld en de amnestiewet is ook geveld. Het vonnis accepteer je en de amnestiewet ook. Daar wordt niet over gesproken. Mooi dat het vonnis is uitgesproken en de amnestiewet gehandhaafd blijft. De eerste stap hebben we achter de rug, gelijk gevolgd door de tweede stap en de derde stap is de verdere toekomst van de staat Suriname. Niet het vonnis en de amnestie. De toekomst. De buitenlandse mogendheden laten hier zien hoe bekrompen ze denken en zich uitsluitend richten op het vonnis terwijl het vonnis een momentopname is. Ze laten ook zien wat ze van het Surinaamse volk vinden en gewoon schijt hebben aan ze als puntje bij paaltje komt. Respectloos. Ze willen niet dat Suriname in het reine komt met zichzelf. Het is heel goed dat je weet met wie je dealt.


  Maak melding

 9. Je eigen volk uitmoorden en dan zich verschuilen achter een amnestie wet biedt helaas geen soelaas.Mensen met een beperkt verstandelijk vermogen schuilen zich achter een amnestie. Gezien de bedreigingen van Abrahams en Bouta de moordenaar zelf naar onze gemeenschap toe zegt al heel veel. Die geven echt niet om hun eigen Surinaamse gemeenschap.Hoezo buitenlandse inmenging??? China mengt zich ook in Suriname,die hebben het ook voor het zeggen en dragen ons land leeg, Cuba, Turkije, Brazilie zitten ook in Suriname. Buza minister Yildiz Geile-Pollack is diverse keren op pad gegaan en nodigt de buitenlanders veelvuldig uit, tekent verdragen en overeenkomsten net als Bouta en Boefdraad om te investeren in Suriname, heeft ook met interne zaken/aangelegenheden in ons land te maken. Wil men geen bemoeinissen van andere landen in Suriname, ga ze dan niet lullen en bedelen als een hond om hulp. Want daar gaat het om. Deze regering bestaat uit leeghoofden.
  Deze landen hebben allemaal gelijk om te bemoeien,omdat de hele situatie in ons land erg zorgelijk is op alle fronten. Het gaat totaal niet goed. Rechten worden veelvuldig met de schoenen vertrapt. Hoezo is Suriname een rechtstaat wanneer Bouta zelf en kornuiten de mensenrechten met de schoenen betreden??? Het buitenland mag niet bemoeien ze moeten alleen geld geven aan deze stelletje ordinaire boeven bende.

  Sarie Torie


  Maak melding

 10. Die hele coupe was een politieke aangelegenheid !
  Bouterse en zijn bende betrekken door de schuldige vinger naar Nederland te wijzen Nederland er zelf bij !
  Door de internationale drugshandel van Bouterse en het internationaal geld witwassen en internationaal projecten middels corruptie af te sluiten betrekken Bouterse en zijn bende andere landen er zelf bij.
  Omdat Bouterse op de stoel zit van de president is hij automatisch internationaal betrokken en is alles daaromtrend politiek beladen.
  Bouterse maakt misbruik van de functie van president zijn. Maar wilt niet de verantwoording !


  Maak melding

 11. Geen enkel Ambassade komt meer op bezoek bij deze Regering .

  Deze Regering de besmet door de militairen als Bouterse Abrahams ,Graanoost ,Boerenveen met hun vijanden om de hoek zien ze spoken in NDP

  De militaire raad van Bouterse heeft ook geholpen de grondwet te schrijven met Dhr Nijhorst in 1986 tot 1989 Van Der San was ook bij de wette kenner .

  Deze militairen en Politie gaat NDP niet kunnen misbruiken want ze verdienen veel minder geld met NDP Regering .

  Loon militair met Nieuw Front 3000 SRD was 1000 euro

  Loon militair met NDP Regering 3000 SRD is nu 350 euro

  Salaris Politie agent onder Nieuw Front 2500 SRD was 750 euro

  Salaris Politie agent met NDP Regering 2500 is nu 300 Euro .

  NDP Regering had een mail naar Khadaffi van Lidie dat hij moet aftreden .

  De mail had zalig Lacking van buitenlandse zaken gestuurd naar Libie dat khadaffi naar de demonstranten moet luisteren .

  Wie gaat de schade vergoeding aan de nabestaande betalen Gaat Bouterse en Abrahams het betalen .

  Bouterse en NDP Regering hebben ook met deze landen mee gewerkt om Khadaffi te doden .

  Denk Abrahams Bouterse Boerenveen en Graanoost dat ze beter zijn dan Khadaffi .

  Uit Olie inkomsten alleen in Libie kreeg ieder gezin 1200 USD van de staat van Libie .

  Uit Goud OLIE groenten Vis Bauxiet kan NDP Regering de ouderen niet eens 100 per maand geven .

  Waar is Henk Herrenberg ,Dagoe Hoogie ,en Van Der San en Limbo racisten zijn jullie in NDP

  Verbroedering politiek van NDP is NEP jullie alleen zijn de Regering gaan vormen door Ba Griedi Bouterse .

  Wat NDP doet heeft niets te maken met land opbouwen maar land vernietigen .


  Maak melding

 12. NDP houd niet van Hindoestanen dat heb ik zelf gehoord van NDP toppers .

  Hindoestanen in NDP Adin vice President Adboel Doehkie jullie kunnen het weten men hout niet van jullie .

  Ik een blakka mang ik zeg en geeft jullie een waarschuwing NDP hout niet van Hindoestanen .


  Maak melding

 13. Bouterse had in het verleden een Hindoestaanse dame of meisje verkracht in Saramacca daarom gaat hij nooit naar Saramacca had ik gelezen van een familie lid .


  Maak melding

 14. Gelukkig zijn er nog wel mensen die duidelijk inzien dat Suriname regelrecht verder afdwaalt de goot in. Ja wat verwacht je dan ook van een criminele bejaarde clown?


  Maak melding

 15. Het lijkt wel het verhaal van Ruben onze rottweiler en Sylvia de chihuahua van onze buren.
  “Wee je gebeente om nog één keer in onze tuin te poepen” kefte Sylvia met piepklein stemmetje naar onze Ruben.
  Één enkele grom van Ruben was voldoende om Sylvia te pletter laten slaan tegen de muur van de tuin.


  Maak melding

 16. Reactie:
  ——————————————————–
  Tranga 3 december 2019 At 03:42
  Nu is het duidelijk bewezen dat Nederland hierachter zit.
  Deze landen allemaal zijn met bloed besmeurd.
  Kijk wat ze met onze zwarte mensen doen. Hoe ze in America worden doodgeschoten.,afgeslacht en Racisme.
  What a Shamed.!!!! Vs,Nederland, Frankrijk ,Duitsland Fuck You Go To Hell.🖕

  Tranga 3 december 2019 At 03:44
  Ruimen jullie je vuile Troep eerst op .
  ———————————————————–
  Dit bedoelt men dus met “Holle vaten klinken het hardst”. Heb je je ooit wel eens ergens in één of andere materie verdiept? Wel eens een boek ergens over gelezen? Want je komt echt heel erg dom over weet je dat?
  Het heeft er helemaal niks mee te maken van wat jij roept. Jij mag juist trotst zijn dat jij als burger niet vergeten wordt door sit soort landen en dat zij keihard voor de mensen rechten opkomen, in welk land dan ook. Anders vreet jij straks straatstenen om je maag tw kunnen vullen.

  Verdiep je eerst eens ergens in, in een materie voordat je zomaar wat begint te roepen wat er notabene helemaal niks mee te maken heeft, kokosnoot. Dat is duidelijk bacove taal wat jij schrijft 🤣😂


  Maak melding

 17. Jullie missen allemaal het moraal van dit protest. Het gaat niet eens om wie fout is in suriname of wie straf moet krijgen etc. Het gaat om de inmenging en de bemoeienissen zoals europa en america gewent zijn. Ze houden zich niet aan de internationale voorgeschreven regels over inmenging. Dan zou je kunnen zeggen ja maar Suriname heeft ook een paar regels geschonden. Ja maar daar gaat deze inmenging niet over en van daar dus het protest. Buitenland mag bemoeien masr niet over interne aangelegenheden..
  En al die sabisohs die niet verder denken Dan hun met stront gepropte stompe neus reageren erop los en volgens hun hebben ze een punt. Think again.. Jullie zijn zo verblind door je eigen naïviteit dat helder denken bij jou niet meer voorkomt. Je pakt alles aan om steeds aan te geven hoe politiek incorrect je zelf bent.. sari hor


  Maak melding

 18. Stuur de Ambassadeurs dan weg uit Suriname met je grote mond ministerie van buitenlandse zaken

  Bouterse was zelf op TV met Jozef Slaveer leeft hij nog minister van buitenlandse zaken .

  De Amnestie wet is nog geldig waarom gaat Kanhai dan naar de rechtbank de zaak dan verdedigen voor Bouterse .

  Vrouw Simons van DNA hout niet van Bouterse en Abrahams en Graanoost maar ze duft het niet te zeggen .


  Maak melding

 19. Bouta maakt de achterlijke Boutisten zijn favoriete groep, wijs dat Nederland achter alles zit, ze vergeten dat deze man een moordenaar en drugsdealer is, Nederland wil hem voor de moorden en Amerika voor de drugs, net als de overige landen. Hoezo heeft Nederland invloed op de denkwijze van de andere landen, jullie schatten dat wel hoog in. Dat Nederland Bouta wil veroordelen, is omdat ten tijde van de moorden hij een Nederlands paspoort had, en wat zijn vrouw en kinderen dus nog steeds hebben..Zij maken er nog steeds goed gebruik van, jullie Boutisten moeten een visum aanvragen. Zijn familie kan met het Paspoort overal heen reizen waar ze ook flink gebruik van maken, en dat op staatskosten. Bouta als de Godfather 11jaar voor drugshandel, en 20 jaar voor moord. Zoon Dina zit 16 jaar voor drugshandel, komt binnenkort naar Suri terug als troonopvolger,en pleegzoon Meriba zit 15 jaar voor moord en doodslag, krijgt straks misschien wel een ere baantje, als hoofd van Justitie, je wil toch echt geen lid zijn van deze clan.🙄


  Maak melding

 20. Bouterse en NDP gingen ook bemoeien in Libie moet ik je de mail toe sturen .

  De mail naar Khadaffi is door zalig minister laking van buitenlandse zaken gestuurd namens Suriname .

  Khadaffi moest nog in leven zijn ,dan zo men de antwoord van de mail krijgen in Suriname .


  Maak melding

 21. Wat waren de reden dat Khadaffi weg moest en dood gaan .

  Wat zijn de reden dat Bouterse weg moet ,een vergelijking moet je nu maken ministerie van buitenlandse zaken van Suriname .


  Maak melding

 22. Koos ik volg politiek sedert 1968 van huis uit zijn mijn voorouders NPS altijd was er wat te eten .

  Ik ben zelf met de trein naar kwakoe grong met NPS gegaan de ouderen van toen volop eten .

  Ik moest de lege flessen terug in de kratten zetten dat was in 1970 .

  Bouterse was in 1970 wiet op de kruiskade Rotterdam aan het verkopen .


  Maak melding

 23. Als ik DB was zou ik die verklaring zeer serieus nemen. Vooral de VS houdt hem nauwlettend in de gaten.Deze man staat totaal buiten de realiteit en helaas velen met hem.


  Maak melding

 24. Het ministerie is de weg kwijt. de VS en EU mengen zich niet in interne zaken ze laten blijken te vertrouwen in de rechtstaat en eerbiedigen die.

  De minister geeft juist blijk dat zij de internationale rechtsorde en verhoudingen niet begrijpt en bereid is de rechtstaat en de het ambt van de president te vervuilen voor het belang van de persoon Bouterse.

  In de volkslrant geven zelfs dye hard NDPers aan dat zij het vonnis zien als iets tussen de rechtstaat en de verdacht Bouterse en niet tussen de rechtstaat en de presidenr resp. de NDP. Kort gezegd er ontstaat op dit moment een NDP van mensen die nadenken en van mensen die zich laten gijzelen door wat oude mannen.


  Maak melding

 25. De verklaring van de zes landen moet men met een korreltje zout nemen om er een smaak aan te geven. Het is Men meet met twee maten. President Bouterse is staatshoofd en is mijn inziens onschendbaar. Ik denk alleen maar aan de Saoedische zakenman Adnan Khashoggi die in de Saoedische ambassade in Turkije is afgeslacht door personeel van de Saoedische ambassade. Kashogi was een fervent tegenstander van het bewind in Saoedische bewind. Geen enkel rijk westers land heeft strafmaatregelen tegen Saoedi Arabie ingevoerd of met harde woorden het bewind duidelijk gemaakt dat dit onaanvaardbaar is. Reden waarom? De economische belangen zijn te groot. In Yemen worden ziekenhuizen, markten en voedsel opslagplaatsen door Saoedi Arabie gembadeerd. Er is een grote hongersnood in het land uitgebroken en iedereen draait het hoofd weg voor wat er daar gebeurd. Het gaat om business, de tientallen miljraden dollars en Euro’s die de westerse landen niet willen mislopen als zij het bewind in Saoedi Arabie bekritiseren.


  Maak melding

 26. Oom Bert, heel goed. Leer mijn kinderen ook politiek te volgen. Als je stemrecht hebt en je hebt gestemd dan mag je ook je mening geven. Heb Suriname verlaten maar niet uit het hart. Beschouw het land nog steeds als thuis. Ps naast wiet verkocht Bouterse ook boekjes en vhp tapes. De man hosselde voor zijn centen ipv een baantje te zoeken. In die tijd was er genoeg werk op de kruiskade en omgeving. Hij koos voor de makkelijke weg.


  Maak melding

 27. Wie heeft gemoord
  Wie heeft gedealed
  Wie liegt alles bijeen en veroorzaakt verdeeldheid
  Waar is suriname na 44 jaar in beland

  Belachelijk dat men ieder als schuldige aanwijst behalve coke bouta.

  Jammer dat men niet inziet dat deze lage hond de bevolking gebruikt als schild…zijn wij surinamers zo laag gevallen dat we alleen criminelen dulden in onze politiek!!!!

  Jullie zijn verloren idioten…jullie houden niet van suriname jullie breken alleen maar!


  Maak melding

 28. Als deze man al gecrepeerd is zullen jullie schijten om zijn schulden leningen af te betalen …en dan zal alle dirt naar boven komen

  Gooi hem drna maar voor de piranias zodat zn dood toch nog nut heeft…op wie gaan ze stemmen na bouta, denk goed na deze man is een narcist

  Na zn dood mag deze killer niet begraven worden in suriname…vervuil aub onze grond niet!

  Gebeurd dat wel ben ik de eerste die zn behoefte zal gaan doen op zn graf,hopelijk volgen dr meerdere behoeftigen en geloof me ik zal een laxeermiddel innemen i will give this fucker a pile off shit.


  Maak melding

 29. Kondremangs
  Wederom de jaren 80 retoriek dat ALLE problemen in Su de schuld is van het buitenland. .mn nederland. …..DiDiBri is pase hier. ….houdbaarheid. …verstreken. ….wij moeten ervoor waken dat er geen noodtoestand wordt uitgeroepen. …grondwet opgeschort. …DNA geschorst. …avondklok. …etc. ……dat op basis van artikel 148 van de grondwet. …die helaas niet veranderd is in 1987. ..ondanks beloftes van arron …lachmon en soemita. ….
  Die bange schijterd is doodsbenauwd voor de VS. …..hoezo politiek proces? ????? ALS JE GEMOORD HEB….MOET JE GAAN ZITTEN. ..PUNT UIT. ……COUP PLEGEN DOOR DE SLACHTOFFERS? ??? KOM MET BEWIJZEN. ……MOORD MET VOORBEDACHTE RADE. ……ER WERD VAN TEVOREN GEZEGD TEGEN EEN LATERE WEDUWE. ….JE BENT NOG JONG. …ZOEK EEN ANDERE MAN. ….WANT JE GAAT JE MAN NOOIT MEER ZIEN. ….
  OP DE VLUCHT NEERGESCHOTEN? ????? LEUGEN UITGESPROKEN DOOR DIDIBRI HIMSELF NA DE 8 DECEMBERMOORDEN. …
  DUS WAT LULLEN DE DIDIBRI LOVERS? ?????
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 30. Koos Bouterse is in 1974 in Suriname gekomen door om scholing van Palu heeft wat politiek geleerd maar dat was niet juiste .

  In 1980 is hij zo geschoold door Krolis en Bruma dat hij een staatsgreep pleeg .

  Van Kruiskade 1970 wiet verkopen door Bouterse .

  In 1974 in Suriname aangekomen .

  In 1980 Kolonel Bouterse geworden met avond klok rovers .


  Maak melding

 31. Koos ik ga zelf stenen produceren voor jong en oud zo dat ze makkelijk een woning zonder lening kunnen bouwen .

  Mij vervroeg pensioen is voor mij en de jongeren en ouderen in Suriname .

  Na de verkiezing starten wij met stenen en huizen bouw voor jong en oud .

  Wij werken met Hydraulische systemen uit Kaszachstan niet uit China .


  Maak melding

 32. De trailer is bijna afgelopen. Binnenkort begint de film. Ik ben blij dat ik mijn toevlucht heb genomen tot mijn God JHWH! We zien allemaal wat menselijke regeringen tot stand brengen. Verdeeldheid en ruzies.


  Maak melding

 33. Oom Bert, dat zijn mooie initatieven waar de bevolking iets aan heeft. Een fatsoenlijk dak boven je hoofd is een mensenrecht. De volksmisleider heeft 18.000 huizen beloofd.
  De man heeft niets eens 1000 in zijn 2 ambta termijnen kunnen realiseren. Zegt genoeg over de daadkracht van de ndp.
  De ndp staat bekend dat ze met andermans successen van door gaan. Hou je project goed in de gaten. Suc6


  Maak melding

 34. Als je wat meer zou lezen en een beetje kennis had van het geheel, zou je misschien wat gecultiveerdere vrienden hebben, het vertaalt zich als ‘Je bent ongeschoold en je vrienden zijn arme stakkers.’

  Gezamenlijke verklaring die afgelopen vrijdag door de VS is uitgegeven namens Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje.
  WAT IS ER MIS MEE?
  NEKSCHOT NO FOUT.
  Laat je niet manipuleren. Je bent al gestrikt, in de leugen web, van je “leider ” luister niet alleen, naar wat je wilt horen, maar kijk in de breedte.


  Maak melding

 35. @RobG

  “De verklaring van de zes landen moet men met een korreltje zout nemen om er een smaak aan te geven. Het is Men meet met twee maten.”

  U bent grappig door Suriname te vergelijken met Saoedie Arabie. Een land dat een primaire bondgenoot is en jaarlijks in de VS 5 maal meer aan wapens besteed dan de hele economie van Suriname.

  Daarnaast is dit slechts een ondersteunende verklaring die stelt dat de Surinaamse rechtstaat nog functioneert zolang de rechtelijke macht haar uitspraken kan doen, Helaas is er een persoon die dat slecht uitkomt en lak heeft aan de rechtstaat en die saboteert middels de functie die aan hem toe vertrouwd is.

  De proef of the pudding gaat komen zodra de kieslijsten bij de verkiezingsinstanties ingediend moeten worden.
  Bouterse stelt dat hij lak gaat hebben aan de grondwet en op de lijst van de NDP zal staan.
  Het kiesbureau zal hem van die lijst moeten halen aangezien meneer veroordeeld is voor een misdrijf tegen de menselijkheid. De DNA kan Bouterse niet kiezen als president aangezien hij niet meer voldoet aan de grondwettelijke vereisten.

  Ofwel Bouterse veroorzaakt door stijfkoppig buiten de wet te treden een constitutionele crisis. Dat is hetgene waar deze verklaring op duidt. Deze verkaring is een steun in de rug voor de rechtstaat en een bedreiging voor de veroordeelde persoon Bouterse.

  Bouterse en co, komen steeds met fabeltjes die nergens op slaan of die vals zijn
  twee voorbeelden uit de reis naar China:
  1>> Minister Elias komt terug met traditonele geneeskunde voor het Wanica ziekenhuis waarvan hij nu hoopt dat het begin 2020 opgeleverd zal kunnen worden. Ze bouwen ondertussen sinds november 2014 en het is nog steeds niet klaar, aangesloten en bemenst.
  hoevaak heb ik de fabels niet door geprikt.
  2>> Minister Tsjang komt terug uit China met 150.000 Chinese toeristen per jaar en dat Suriname zelf in de accommodaties moet voorzien. Aan echte toeristen ontvang Suriname nu nog geen 100.000/ jaar de rest is familiebezoek. Ofwel Tsjang droomt een groei van 150% bij elkaar zonder markt onderzoek en zonder te weten hoe die mensen binnen moeten komen en of chinezen voor Suriname wel 20 uur in een vliegtuig willen zitten. Er zijn binnen 20 uur vliegen heel wat betere en veel goedkopere alternatieven !50 echte chinese toeristen ligt dichter bij de waarheid.

  beste RobG de alternatieve waarheden volgen elkaar nu wel heel snel op.


  Maak melding

 36. Mooi torie buza .ze bemoeien en wenzen alle maal het kwaade ..voor onze lobie suri .stelletje moordenaars bij me kaar moordenaars .nederland no bemoei in sma go olo .moordennaars


  Maak melding

 37. Ned probeert altijd zijn aandeel te verhullen zo ook wat ze allemaal met onze voorouders hebben gedaan en de joodse aandeel daarin nooit een excuus gedaan naar nabestaanden van onze voorouders nu ook niet maar wel Bouterse willen berechten hoeveel moordenaars lopen vrij in ned hoeveel oorlogmisdadegers lopen rond in ned hoeveel zijn nooit berecht door ned ook hun misdaden in Indonesië en hun sclachters die mensen hebben afgeslacht alsof het beesten waren want zelfs voor de beesten komen mensen op voor hun lot maaar voor zwarte mensen niet die zijn nog steeds niks in de ogen van heel veel rassen


  Maak melding

 38. Politiek neutraal. In de bijbel wordt er flink wat afgemoord hoor. Bijvoorbeeld Jozua 6.20. De HEERE geeft Jozua de stad van Jericho in zijn hand, vs. 1, enz. Doch eerst doet Hij de krijgslieden, alsook de ark en zeven priesters, zeven dagen lang rondom de stad gaan, 3. Op den zevenden dag wordt de stad ingenomen, de muur invallende, 20. De Israëlieten vallen van alle kanten daarin, en zij vernielen met het zwaard beide mensen en vee, 21. Doch zij verschonen Rachab, met alles wat zij heeft, 22. De stad, en al wat daarin is, wordt verbrand, uitgezonderd het goud, zilver, koper, en ijzeren vaten, 24. Jozua vervloekt dien man die Jericho zou herbouwen, 26. God is met Jozua,


  Maak melding

 39. RobG 3 december 2019 At 10:25
  De verklaring van de zes landen moet men, wij paarse debeiele idiote zombies, met een korreltje zout nemen om er een smaak aan te geven. Het is Men meet met twee maten zoals wij dat met vier weten te doen. President Bouterse is staatshoofd geworden namens zijn agenda en is mijn inziens onschendbaar in onze hoofden.Whaaa gelukkig niet voor de drie heldinnen die hem zijn verdiend vonnis hebben gegeven, slecht 20 jaren. In uS zou dat de doodstraf zijn en in China de kogel. Eigenlijk zou hij precies zoals hij die mensen heeft mishandeld, gemarteld en doodgeschoten met merdere kogels moeten worden gestuurd naar de hel. Ik denk alleen maar aan de Saoedische zakenman Adnan Khashoggi die in de Saoedische ambassade in Turkije is afgeslacht door personeel van de Saoedische ambassade. Kashogi was een fervent tegenstander van het bewind in Saoedische bewind. Geen enkel rijk westers land heeft strafmaatregelen tegen Saoedi Arabie ingevoerd of met harde woorden het bewind duidelijk gemaakt dat dit onaanvaardbaar is. ( eeh me vergelijking gaat geen kant op, maar eeh is om indruk te maken op me domme ndp paria’ s) Reden waarom? Ndp elite corrupte economische belangen zijn te groot, daarom moet koste wat kost baas aan de macht blijven. In Yemen worden ziekenhuizen, markten en voedsel opslagplaatsen door Saoedi Arabie gembadeerd. Wij hebben mensen vermoord, hun have en goed verbrand en de staatskas leeggeplunderd, en nu verpanden we het gehele land aan China, ook onze eigen oerdomme zombies. Er is een grote hongersnood voor deviezen etc. in ons land uitgebroken en iedereen draait het hoofd weg voor wat er daar gebeurd. Neks no fout. Het gaat om business, de tientallen miljraden dollars en Euro’s die wij niet willen mislopen als baas zijn paars wanbeleid bekritiseren. Mi dati na bgoutist van het eerste uur en heb me flink verrijkt op coorupt slinkse wijze. Mi ookoe adviseer baas hoe verder te misleiden, bedriegen en onze domme volgers te manipuleren en te indoctrineren, want na so wi ndp de keba, een en al duivels.


  Maak melding

 40. Janmohal 3 december 2019 At 13:37
  Politiek neutraal. In de bijbel wordt er flink wat afgemoord hoor. Bijvoorbeeld Jozua 6.20. De HEERE geeft Jozua de stad van Jericho in zijn hand, vs. 1, enz. Doch eerst doet Hij de krijgslieden, alsook de ark en zeven priesters, zeven dagen lang rondom de stad gaan, 3. Op den zevenden dag wordt de stad ingenomen, de muur invallende, 20. De Israëlieten vallen van alle kanten daarin, en zij vernielen met het zwaard beide mensen en vee, 21. Doch zij verschonen Rachab, met alles wat zij heeft, 22. De stad, en al wat daarin is, wordt verbrand, uitgezonderd het goud, zilver, koper, en ijzeren vaten, 24. Jozua vervloekt dien man die Jericho zou herbouwen, 26. God is met Jozua,

  Het waren afstammelingen van reuzen, die moesten worden vermoord.


  Maak melding

 41. Natuurlijk heeft die man die 1500 hosselaar met een bordje vreten per 5 personen vertegenwoordig meer gelijk dan de integere regeringleiders die hoog geschoold zijn en meer dan 100 miljoen mensen vertegenwoordigen. Hij verklaart immers dat hij door God zelf gezonden is.
  .
  Ik zou bijna de zendelingen gaan vervloeken die ooit het Christendom naar SR brachten.
  Gelukkig besef ik dat die dat met goede bedoelingen, als dan niet terecht, deden en nooit de bedoeling hadden dat er een gevaarlijke en gestoorde sekte leider misbruik van zouden maken.


  Maak melding

 42. @pakiratigri 3 december 2019 At 08:20

  Je zit weer schaamteloos te liegen en draaien.
  Ja er was eerder al een amnestiewet maar het gaat bij een wet niet om de naam maar wat er instaat. De amnestiewet van Bouterse is in strijd met de GW en internationale verdragen en daarom nooit toepasbaar.
  En ja bij de binnenlandse oorlog zijn veel meer doden gevallen. Denk ik aan MoiWana dan zou ook daarvoor Bouterse en maties terecht moeten staan. Ook zijn de meeste doden gevallen door opdrachten van Bouterse en matie die niets met oorlogshandelingen van doen hadden. Zelfs in Delft heeft hij mensen laten vermoorden. Of een andere zaak, die van de moorden met kettingzagen!! Of de vele zonnesteken, hart aanvallen, verdwaald in het oerwoud, etc. Ja Bouterse is verantwoordelijk voor vele 100-de doden waarbij geen sprake was van strijd of sprake was van een schandalige overtreding van het oorlogsrecht
  Eigenlijk had Bouterse vele malen 20 jaar en zware lijfstraffen moeten krijgen.

  Erg dat er nog steeds mensen zijn die door een paarse bril het ware karakter van deze machtswellustige psychopaat niet kunnen en vooral willen zien.


  Maak melding

 43. Slechts 1, wang, een, uno, one mier is van nature slimmer dan al dat paars tuig en schorem dat een bij verstek veroordeelde drugsbaron en een tot 20 jaar gevonnisde moordenaar aanbidden, vereren en op handen dragen. opa en oma taki, ndper’ s leven in een omgekeerde wereld en verkeren in een staat van ontbinding, vandaar hun laatste stuiptrekkingen en grote bekken. Ai slecht een amoebe kan van nature onderscheiden wat kan en niet, maar deze debiele dwaze ongeschoolde idioten laten zich manipuleren en indoctrineren door baas en medogenloze paarse elite. Soso kommer en kwel verdienen deze paria’ s. Ondertussen blijft alles rondom ndp in lachwekkende neerwaartse gang de hel in gaan. Thuis bij baas is alles op scherp, extra camera’ s worden geinstalleerd en zelfs zijn eigen wachthonden worden dubbel nagetrokken door zijn geheime militie. Baas vertrouwd neimand meer, zelfs zijn schaduw laat hem soms schrikken. Nu slijmen en likken zijn paarse elite en ministers nog meer zijn billen en pie, vol verering en aanbidding krijsen ze schijnheilig, we hebbe maa een lijder, niemand komt aan hem, a wiens wi dede. Oma taki, soso mofo, holle vaten, tegen het Westen strijden is je doodvonnis tekenen. Wat China betreft, zij hebben grote delen van SU plus die domme paarse dwazen al in bezit. Zij zullen als slaven worden ingezet en behandeld door de toekomstige chinese president van Su. China heeft veel geduld, en zal baas en rovende elite alles geven. Maar als baas eenmaal terug gaat naar de hel, zal China korte metten maken met land en volk en alles claimen. Als zij hun chinese president daar zetten zal die alle schurken die baas heeft rijkgemaakt alles afpakken en terug in de staatskas storten. Onder China verowrden alle paria’ s slaven, en wie en grote bek heeft, gaat in de chinese kookpot als voedsel voor overige paarsdomme slaven.


  Maak melding

 44. De 8 decembermoorden vallen onder misdaden tegen de menselijkheid waar geen verjaring noch amnestie van toepassing is.Ze vallen onder dezelfde categorie als de misdaden gepleegd onder het bewind van Videla in Argentinië.Duiken jullie maar de geschiedenis is.Daarom reageert de internationale gemeenschap zo fel.Wil DB zijn vingers branden?


  Maak melding

 45. Vanwege de amnestiewet is Bouterse gevrijwaard en kan hij dus gewoon president blijven en zich wederom kandidaat stellen. Zo werkt het .De buitenlandse inmenging en dat is het en is bijzonder brutaal, is voor wat het is. De perikelen die zich hebben afgespeeld in de jaren tachtig zijn te wijten aan activiteiten op Surinaamse bodem. Daarna is er een amnestie wet in werking getreden .Welke van deze mogendheden hebben zich daarmee gemoeid? Ook in Syrië bijvoorbeeld is amnestie verleend onder omstandigheden waarbij we praten over tientallen duizenden doden. Wat internationaal geldt is van geen waarde omdat ieder land het op haar eigen wijze doet. Dat is de keiharde werkelijkheid. Ook de F-16 en het feit dat men niks te maken heeft met gerechtigheid. Daar moet je de oplossing zoeken . Van boven naar beneden.

  Diezelfde amnestiewet in Suriname is gewijzigd in de vorm van een toevoeging. In de jaren 2000 dus. Als jij als buitenlandse mogendheid zich over iets wilt uitspreken moet je wel de kennis hebben van de historie van Suriname. Niet de kennis alleen vanwege social media en 15 slachtoffers en de nabestaanden.
  De meeste Nederlanders weten geen bal over Suriname. Ze kennen hooguit Bouterse en Brunswijk.

  De andere landen weten nog minder. In het verleden zijn sommige van deze landen wel in Suriname geweest. De reactie van hen is voor wat het is. De amnestiewet hebben ze hierbij niet genoemd. Alleen het vonnis. Dezelfde amnestiewet die in de jaren negentig plaatsvond hadden ze geen moeite mee. Waar er dus honderden doden vielen in de jaren tachtig. Er is geen sprake van een normaal proces waarbij een dader gewoon op een dag besluit 15 mensen te doden. Of dat mensen in een binnenlandse perikel elkaar vermoorden. Het politieke klimaat moet je wel degelijk in acht nemen. Vandaar de amnestiewetten die aangenomen werden in de jaren 90 en 2000.

  Let ook op het feit dat de regering destijds geen moeite gedaan heeft om Bouterse voor het gerecht te slepen. Wel een amnestiewet afgekondigd die uitkwam op dat moment. Nu Bouterse aan de macht komt doet hij precies hetzelfde als wat de vorige regering gedaan heeft en wel de toevoeging dat de amnestiewet is uitgebreid. Let op het feit dat sommige van deze landen zelf, de feiten die ze gepleegd hebben, proberen te verhullen en daarmee wegkomen. Maakt niet uit of er een debat komt en kritische vragen enzovoort, er gebeurt gewoon niks.

  De onbevoegde beslissingen van de krijgsraad en actoren hebben gezorgd voor een vonnis waarbij de amnestiewet in werking is getreden. Suriname moet zich allerminst druk maken . Gewoon aan de slag. Wat Suriname weet en reeds vermoedde, waren de valselijke landen . Neemt niet weg dat je nog steeds men hen kan dealen. Dan gaan we Sneisi spelen. De landverraders zijn ook tevoorschijn gekropen. De slangen.Het meest belangrijke is dat Suriname in het reine moet komen met zichzelf.


  Maak melding

 46. Oom Bert, eigenlijk niet wettelijk bepaald worden dat in de toekomst een DNA lid academisch geschoold moet zijn, een President ook en ministers, evenals andere toppers die het land zullen runnen. President mag niet partijgebonden zijn anders functioneert het DNA niet! Het wordt dan een gatlikkersgilde. Een jongetje die nauwelijks een mulodiploma heeft en de handelsschool niet volledig heeft doorlopen kan toch geen President zijn door wat boekjes te lezen over Che, Fidel en Lenin? Als je de reacties van de partijgenoten leest voel je die gangstersfeer! Conform de gedragscode van hun Baas…. Stront te maken met wet rn recht, oenoe abi un egi denki! Nou, sarie torie!


  Maak melding

 47. Kondremangs
  Volgens @ pkt mag ik ongelimiteerd moorden met de amnesteiewet in mijn hand. …..dus mag ik zijn lijder ook een kogel door zijn kop schieten en kom ik ermee weg. ……want wat DiDiBri mag. .mag ik als surinamer ook. ….want we zijn tog gelijk? ???
  Maarre. ..je praat over valselijke landen. …ga Dino halen dan in de VS? ?? Ik ben geen landverrader. …ik ben een echte surinamer die alleen maar Rechtvaardigheid wil hebben voor de MOORD MET VOORBEDACHTE RADE OP MIJN ZWAGER! !!!KNOOP DAT GOED IN JE OREN. ……..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 48. @Janmohal. God heeft inderdaad opgetreden tegen geweldenaars(denk aan de vloed van Noach)Toen was de aarde vol met geweld waardoor een wereld omvattende vloed over de aarde kwam. Alleen Noach en zijn gezin overleefde het omdat ze trouw en gehoorzaam waren. En overspelige mensen( Sodom en Gomora). Toen koning Sanhereb een aanval wilde uitvoeren op Gods volk heeft Gods engel 185.000 soldaten gedood in 1 nacht. Toen de Israëlieten onderdrukt werden in Egypte, had JHWH de rode zee op een wonderbaarlijke manier open gespleten zodat zijn volk veilig konden vertrekken. De bijbel zegt ook dat de ene mens over een ander heeft geregeerd tot diens nadeel. De eens zo machtige koning Farao, en zijn leger kwamen allemaal om. En zo kan ik nog doorgaan.Daarom heb ik mijn vertrouwen gezet op de Almachtigste van het universum JAWEH. Zijn koninkrijk is geen deel van deze wereld. Daarom laat ik me niet in met politiek.


  Maak melding

 49. @Pakeritigri

  U bent verstandiger dan u zich voor doet.

  1>> De oorspronkelijke Amnestie wet is in volksoverleg tot stand gekomen om het binnenlandsconflict niet door te laten etteren en een streep te zetten. Kort gezegd de misdrijven van beide zijden in het heetst van het gevecht zijn tegen elkaar weg gestreept. Dit om aan herstel te kunnen werken.
  2>> Indien een zaak onder de rechter is moet de rechter werken op basis van de wetten die van toeoassing zijn bij aanvang het proces. Spelregels tijdens de wedstrijd aanpassen is niet toegestaan. Zie het als voetbal. voor de rust krijg je een penalty als je de bal met de hand beroert en na de rust mag je met je handen scoren. Bouterse heeft in 2012 tijdens de wedstrijd de spelregels veranderd toen Rosendaal de omerta veriiet en ging fetuigen tegen Bouterse. Bouterse speelde vals in 2012 en dat laat de grondwet niet toe.
  3>>De rechtelijke macht is bevoegd/ Als de regering na laat een constitutioneel hof in te stellen dan moet Bouterse op de blaren zitten en zal de DNA de regering op het matje moeten roepen met de vraag waarom niet,
  4>> Ook al zouden de 15 coupplegers geweest zijn dan nog hadden ze na hun planmatige gevangenneming geen mogelijkheid om de machthebbers te hinderen in het uitoefenen van haar gezag. Ze waren geen bedreiging en in de macht van het gezag. Ze standrechtelijk veroordelen en executeren is een misdrijf dat door geen enkele amnestie wet in een rechtstaat geneutraliseerd kan worden. Niemand kan ontkennen dat er planmatig opgepakt is, Planmatig voor een tribunaal geleid is, Dat Bouterse aanwezig was en de hoogste gezagdrager was en dat er geëxecuteerd is. Welk bewijs is er meer nodig voor de ten laste legging en de veroordeling.

  Kort gezegd in de normale wereld is geen enkel argument van u steekhoudend


  Maak melding

 50. Kopro Kanoe begrepen wat je bedoeld ik ben zelf tot de basis school gegaan en een vrouw heeft mij leren Timmeren .
  Ik sta nu klaar om de jong en oud te gaan onder steunen wat woningbouw betref .

  Bouterse Abrahams Graanoost Zalig Sital grote adviseur in de jaren tachtig .

  Stelletje Nep wette kenners Henk Herrenberg is ook zo een onderdrukker telkens maar roepen vijanden om de hoek .


  Maak melding

 51. Pakiratigri, heb een vraag voor je. Vind jij dat Bouterse weer kieslijst moet staan en waarom ? Voor de goede orde, de grondwet is duidelijk daarover.

  Je komt iedere keer met amnestie aanzetten maar de zaak is nog steeds onder de rechter. Amnestie speelt nu niet.
  Volgens Kanhai gaat deze zaak 10 jaar duren. Onzin, dit kan in 2 jaar afgewerkt worden en dat weet jij ook wel.


  Maak melding

 52. In welke normale wereld leeft men dan? Ik zou graag in die ‘normale ‘ wereld willen zijn. De amnestiewet blijft van kracht.
  Dezelfde amnestiewet die afgekondigd werd in de jaren 90 is alleen maar uitgebreid in de jaren 2000. Tijdens de binnenlandse perikelen zijn mensen ook afgeslacht. Niet in fort Zeelandia. Afgeslacht is afgeslacht. Moet je pas in de jungle zijn om afgeslacht te worden? Of moet je liever in fort Zeelandia zijn? Of moet je liever vooraanstaande mensen hebben en nabestaanden die een maatschappelijke gebeurtenis puur strikt benaderen en daarin heil hebben gezocht? In ieder geval ben je dood. De huidige regering destijds en bij de eerste amnestiewet ,reageerde ook naar willekeur en vanwege de meerderheid. Die koos dus voor de amnestiewet. Bouterse paste niet in het straatje destijds. Die wet is gekomen. Zo ook de uitbreiding van de amnestiewet in de jaren 2000. Die geldt dus ook. Net zoals het vonnis en van daaruit gaan we verder. Bouterse is geen Idi Amin. Hij heeft niks op systematische wijze gedaan. Een keer is er iets gebeurd. Een maatschappelijke ontwikkeling op dat moment .Daarna niet meer. Hoeveel mensen zijn hierbij om het leven gekomen? Vergelijk het daarna met landen waarbij dezelfde toestanden zich hebben voorgedaan waar we dus praten over duizenden doden en er dan nog sprake was van amnestie.

  Er was geen normale wereld om te zeggen dat het niet normaal was. En plotseling had je een normale wereld die zich wel bemoeide met deze zaak terwijl ze daarvoor schijt hadden aan Suriname. Dat blijkt duidelijk. Deze zelfde normale ‘wereld’ heeft schijt aan zichzelf en haar bewoners. Er zijn een heleboel toestanden in deze landen waar zoveel dingen misgaan terwijl ze over meer middelen beschikken. Ik zou zeggen; laat Suriname lekker met rust.


  Maak melding

 53. Kondremangs
  Draaien om de hete brij kan iedereen. …abnormaLe wereld. ……precies zoals DiDiBri de lafaard. ….geen antwoord geven op normale vragen getuigt van onkunde. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 54. De waarheid. Sinds de rasistische blanke man of vrouw bestond. Het zijn de kinderen van de duivel zelf. Want alleen slechte zielen doen zo iets. Je hoeft het niet eens te zijn met mij want jullie weten allemaal dat het de waarheid is.

  Amerika who the fuck are you. Jullie zegen God bless Amerika. Jullie aanbidden de Duivel. De duivel is de baas over Amerika. Er is geen een land die Amerika mag over de hele wereld heeft Amerika oorlog en vernietiging gebracht. Als je over Amerika praat hun geschiedenis is alleen maar moord en moord. Al die landen wat te zeuren heeft een geschiedenis van moord. Fuck Nederland, slaven moordenaars kunnen niet van hun zwarte piet af omdat binnen huis willen ze zo graag een zwarte slaaf na spelen. Fuck Nazi Duitsland zij zijn
  De meester in mensen doden who the fuck zijn hun om iets te zegen over Suriname

  Wat Bouta heeft gedaan is niet goed te praten. Maar wat die mother fuckers landen zegen is om te lachen. Een kindermoordenaar zegt tegen een andere kindermoordenaar je mag geen kinderen doden. Welke idioot luistert naar deze bullshit. Dus Europese Shit, praat geen shit als je zelf een moord geschiedenis hebt.


  Maak melding

 55. Sinds wanneer oordeeld een andere moordenaar over een andere moordenaar ze zegen altijd onschuldig te zijn dus Amerika Europees shit unie hou gewoon je bek en kijk liever naar je eigen shit geschiedenis ok.


  Maak melding

 56. Ik hoop in iedergeval voor Suriname dat het land niet weer gaat afglijden naar een armzalige republiek. Het is tijd voor ontwikkeling een goede eventueel nieuwe president en landen die ons vooruit willen helpen en het volk in de praktijk en economisch willen ontwikkelen.
  Dan heb ik het niet over het handjevolle rotary club van Paramaribo die zichzelf tot adel verheven hebben.


  Maak melding

 57. @ Rivaldo

  “De waarheid. Sinds de rasistische blanke man of vrouw bestond. Het zijn de kinderen van de duivel zelf. Want alleen slechte zielen doen zo iets. Je hoeft het niet eens te zijn met mij want jullie weten allemaal dat het de waarheid is.”

  U vertelt de halve waarheid. Ja blanke mensen hebben gruwelijke misdaden begaan en hebben sneller meer technoligie ontwikkeld om te overheesen en in massa te doden.
  Echter hoe konden de blanke european in west Afrika en de iets gekleurde Arabieren in Oost Afrika Zwarte mensen als slaven kopen. Omdat ze door zwarre mensen te koop werden aangeboden.
  Leest u wat meer over Afrika en u zult duizelen van de wreedheden onder elkaar. Ook van voor de conferentie in Berlijn die Afrika middels rechte lijnen verdeelde onder Europese grootmachten.

  Hoe veel mensen zijn er door de Mongolse horden vernietigd en hoeveel Chinezen heeft Mao tse toeng op zijn geweten (70.000.000 beste Rivaldo).

  Slavenij is van alle tijden en van alle rasen en ook nog van nu. Uw smart phone was niet te maken en zo goed koop als er in Afrika geen zwarte kinderen in bergen, gaten onder de grond kruipen, verhongeren en verongelukken. Goedkope textiel wordt ook door min of meer slaven geproduceerd die naast een openriool onder hun naaimachines van werkdagen van 12 uur moeten slapen.

  Het haat over goed en kwaad en dan kunt u zeggen dat de blanken wat meer faciliteiten hebben ontwikkeld om het kwaad grootschaliger toe te passen voor hun voordeel.

  beste Rivaldo u shopt misleidt u zelf en dat komt waarschijnlijk door dat u altijd de schuld eders parkeert en niet zelf verantwoordelijk wilt zijn. U volgt de kreten van Bouterse “A no Mie” en “Neks no Fout’ altijd slachtoffer en nooit dader.


  Maak melding

 58. het wachten is nu op reactie’ s van die debiele, dwaze, idiote ndp paria’ s en schorem. Opa en oma taki, ach ze weten het al bliksemsgoed, maar zijn waarlijk ddb duivels bezeten en verblind. Ook meyje, Misikeba, en Breeveld, paars verworden voorgangers die ook hun zielen aan de moordenaar hebben verkocht voor aardse slijk, dat ze toch zullen moeten achterlaten, wanneer ze hem vroeg of laat ook navolgen in het dodenrijk.

  ACHTERGROND: RECONSTRUCTIE VAN DE DECEMBERMOORDEN

  In de nacht van 7 op 8 december 1982 werd het sluitstuk van een macaber draaiboek tot uitvoering gebracht. Een scenario om medeburgers van het leven te beroven, omdat de militairen de politieke macht niet wilden overdragen aan een burgerregering. Hieronder volgt een reconstructie aan de hand van getuigenverklaringen tijdens het gerechtelijk vooronderzoek en op de terechtzittingen, een proces dat in totaal negentien jaar heeft geduurd.
  In de nacht van 7 op 8 december 1982 werd het sluitstuk van een macaber draaiboek tot uitvoering gebracht. Een scenario om medeburgers van het leven te beroven, omdat de militairen de politieke macht niet wilden overdragen aan een burgerregering. Hieronder volgt een reconstructie aan de hand van getuigenverklaringen tijdens het gerechtelijk vooronderzoek en op de terechtzittingen, een proces dat in totaal negentien jaar heeft geduurd.

  In een ongekend lange presentatie is tot verrassing van velen vrijdag vonnis gewezen in de strafzaak naar de geruchtmakende platte moorden van 8 december 1982, door militairen onder leiding van toenmalig legerbevelhebber, luitenant-kolonel Desiré Delano Bouterse. Als voorzitter van het Beleidscentrum was hij indertijd ook de feitelijke regeringsleider. Wat heeft zich voorgedaan op die gitzwarte dag in de recente Surinaamse geschiedenis?

  Tekst: Ivan Cairo / Beeld: Jason Leysner

  Suriname is in 1982 in de greep van politieke spanningen. In maart waagt luitenant Soerendre Rambocus een couppoging. Die mislukt grandioos. Sergeant-majoor Wilfred Hawker, ingesloten voor deelname aan een eveneens mislukte couppoging een jaar eerder, ontsnapt te midden van de chaos uit detentie. Hij sluit zich aan bij Rambocus. Hij wordt in het Militair Hospitaal gearresteerd waar hij wordt behandeld nadat hij gewond was geraakt.

  Hawker wordt overgebracht naar het legerhoofdkwartier Fort Zeelandia, waar hij enkele uren later wordt gefusilleerd nadat hij door een krijgsraad te velde ter dood is veroordeeld. Rambocus wordt aangehouden, vervolgd en veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. Het blijft echter onrustig in Paramaribo, waar protestmanifestaties van de vakbeweging geleid door De Moederbond, evenals betogingen van studenten en maatschappelijke groeperingen dagelijkse kost zijn. De roep dat de militaire regering van Bouterse terugtreedt en de macht overdraagt aan een burgerregering wordt steeds luider.

  Aanloop
  Daags vóór de Decembermoorden vertrekt de ‘Groep van 16′ die op 25 februari 1982 een succesvolle staatsgreep pleegde en sindsdien de dienst uitmaakt in het land, naar de schietbaan achter Zanderij. Leider van de groep tevens bevelhebber, Bouterse, is aanwezig met een aantal lijfwachten. Op de schietbaan worden nieuwe, zware militaire vuurwapens uitgetest. De wapens komen vermoedelijk uit een bezending die eerder dat jaar is aangevoerd op een lijnvlucht van de SLM – zoals later zal blijken buiten medeweten van de SLM-top.

  In een uitgelaten stemming keert de groep terug naar Paramaribo. Bataljonscommandant Etiënne Boerenveen wordt gebeld door garnizoenscommandant tevens tweede man in het leger Roy Horb. Hij moet het alarmplan in werking stellen, wat hij ook doet, omdat dat tot zijn taakgebied behoort. Het complete leger wordt geconsigneerd, manschappen worden geplaatst op strategische plekken in en rondom de hoofdstad en nutsbedrijven worden door militairen bewaakt. Dan beginnen de razzia’s.

  Razzia’s
  Stolk

  Op instructie van Paul Bhagwandas gaan kleine groepjes militairen rond om de mannen op te halen die gearresteerd moeten worden. Hun namen staan op een lijst. Luitenant Jimmy Stolk, toen aangesteld als gevangenisdirecteur, ligt op 7 december 1982 ’s avonds al in bed wanneer hij een telefoontje krijgt van Bhagwandas met de opdracht de veroordeelde militair Jiwansingh Sheombar uit de gevangenis te Santo Boma te halen en naar Fort Zeelandia over te brengen. Sheombar had meegedaan aan de mislukte Rambocus-coup.

  Zonder te mopperen of vragen te stellen – want de opdracht komt van een meerdere – wordt de opdracht uitgevoerd. Stolk krijgt twee manschappen van de MP ter beschikking. In de strafinrichting loopt hij naar boven waar Sheombar wordt gewekt. Hij is gekleed in korte broek en T-shirt en krijgt de gelegenheid een lange broek aan te doen. Wanneer hij weggaat, zegt Sheombar aan de dienstdoende cipier om op te schrijven wat hij allemaal in zijn cel heeft achtergelaten.

  Deze militair zal nooit meer terugkeren naar zijn cel. Stolk levert hem af te Fort Zeelandia, keert terug naar huis en gaat weer slapen. Wanneer hij een aantal uren later op het werk verschijnt in de strafinrichting draait de geruchtenmachine al op volle toeren. Zo hoort hij dat de man die hij persoonlijk heeft afgeleverd bij het fort, samen met een aantal andere mannen is doodgeschoten.

  Rozendaal

  Ruben Rozendaal krijgt van Bhagwandas de opdracht om Radio ABC-directeur André Kamperveen en vakbondsleider Fred Derby op te halen. In eerste instantie weigert Derby mee te gaan, wanneer Rozendaal hem voorhoudt dat hij moet meekomen naar Fort Zeelandia omdat Bouterse hem nodig heeft. Door de grimmige houding van de militairen die hem komen ophalen beseft hij al gauw dat weigeren geen optie is.

  Derby mag niet eens schoeisel aandoen en verlaat op blote voeten de woning. Vanaf het balkon gooit een van zijn dochters hem haar eigen badslippers toe. Groene badslippers, maat 39. De telefoonkabels worden doorgesneden: er mag met niemand gecommuniceerd worden en het gezin Derby moet zich in de woonkamer verzamelen. Bij het huis is een militair achtergelaten om hen in de gaten te houden.

  Bij Kamperveen gebruikt het groepje van Rozendaal bruut geweld. Kamperveen stribbelt tegen om mee te gaan. Een hond van de Kamperveens die zijn baasje kennelijk wil verdedigen wordt doodgeschoten. Daarna worden schoten gelost op de woning en granaten gegooid. In korte broek wordt Ampie meegenomen. Ook bij zijn huis werden de telefoonkabels doorgekinpt en een militaire wachtpost achtergelaten.

  Gefferie

  Bij Moederbondvoorzitter Cyrill Daal duurt het even voordat de groep militairen geleid door commandant van de marine Ernst Gefferie hem vindt. Eerst worden zijn zoon Michael en broer Eddy afzonderlijk opgepakt. Zij moeten onder een scheldkanonnade en incassering van slagen verklaren waar Cyrill is. Uiteindelijk wordt hij gevonden. Daal doet zijn sieraden, ring en horloge af en geeft die aan zijn vrouw voordat hij meegaat. “Eddy, mi k’ka”, zei hij aan zijn broer voordat hij werd afgevoerd.

  Brandstichting
  Zo vergaat het ook de overige slachtoffers die worden opgepakt. Dezelfde modus operandi wordt overal toegepast. In het fort aangekomen moeten zij zich uitkleden; zij mogen alleen hun “jockey” aanhouden. Intussen wordt brand gesticht bij de radiostations ABC en Radika, dagblad De Vrije Stem en het gebouw van de Moederbond. Rozendaal krijgt de opdracht De Moederbond in de fik te steken, wat hij ook doet met brandstof en granaten.

  De brandweer die is uitgerukt om de branden te blussen krijgt in opdracht van bevelhebber Bouterse te horen dat er niet geblust mag worden. Met lede ogen zien de brandweerlieden hoe de zaken door het vuur verteerd worden. Bij Radika is het blussen al begonnen, maar de brandweerlieden worden gesommeerd om daarmee te stoppen. Deels voor hun eigen veiligheid, want een aantal granaten die op het pand zijn afgevuurd, zijn niet ontploft en vormen dus een gevaar.

  Doodsangst
  In Fort Zeelandia treft Derby een aantal gearresteerden aan. Na hem worden nog vijf arrestanten aangevoerd. Wanneer Rambocus wordt binnengebracht, daagt hij de militairen uit hem een vuurwapen te geven zodat hij het met Bouterse kan opnemen in een duel. Slachtoffers huilen, jammeren, gillen en smeken. Sommigen staan of zitten te bidden. In doodsangst slaat een van de arrestanten met zijn hoofd tegen de muur.

  “Ik hoorde mannen huilen, schreeuwen, gillen”, stelt Derby later in een verklaring. Ze werden door de militairen bespot, beschimpt, gekleineerd en afgesnauwd. “Wij geven geen water aan mensen die wij straks gaan doodschieten. Dat is vermorsen van het water”, krijgt een van de slachtoffers te horen toen hij om een beetje water vroeg. De echtgenote van een van de mannen die medicijnen komt afgeven moet aanhoren, dat haar man geen medicijnen nodig heeft waar hij naartoe gaat.

  Roerloze lichamen
  In groepjes worden de arrestanten om het leven gebracht. Kort nadat ze bij Bouterse in zijn werkkamer zijn gebracht, worden geweer- en pistoolschoten gehoord. De mannen komen niet terug. Zo gaat dat de hele dag door met tussenpozen. Derby verschijnt twee keer voor Bouterse. De tweede keer op weg naar de werkkamer van de legerleider ziet hij “de roerloze lichamen van Kamperveen en Slagveer” liggen. Aan Bouterse vraagt hij of de mannen dood zijn. De bevelhebber snauwt hem toe dat hij geen vragen moet stellen.

  Dan krijgt hij van Bouterse te horen dat hij naar huis mag. De vakbondsleider vraagt Bouterse of de drie andere arrestanten die nog in leven zijn en zich nog in het fort bevinden, Eddy Hoost, Frank Wijngaarde en Harold Riedewald, ook mogen vertrekken. Hij moet zich daar niet mee bemoeien, maar snel zijn kleren gaan zoeken en weggaan, wordt hem door Bouterse toegebeten. Als Horb hoort dat Hoost nog in leven is, reageert hij verbaasd: “Hoost? Die hebben we toch al afgewerkt?”

  Derby is de enige overlevende van de zestien opgepakte mannen. Hij wordt tot ongenoegen van Horb en Bhagwandas – de afspraak is dat iedereen om het leven wordt gebracht – door Bouterse gespaard en heengezonden. Volgens hem is er niet echt sprake geweest van een tribunaal. Het was Bouterse die de beslissingen nam. De bevelhebber was “kalm en koelbloedig”. Derby had niet de indruk dat hij onder invloed verkeerde.

  Verklaringen
  Jozef Slagveer en Kamperveen moeten onder dwang een door de legertop opgestelde verklaring voorlezen die later zal worden uitgezonden op radio en televisie. De opname wordt gemaakt door een cameraploeg van de STVS. De verklaring houdt in dat ze bekennen dat ze hebben deelgenomen aan een poging om de regering van Bouterse omver te werpen. Nadat ze de verklaring hebben voorgelezen, worden Kamperveen en Slagveer doodgeschoten.

  Derby wordt op een later moment door Bouterse gevraagd om te adviseren over een verklaring. De legerleiding wil namelijk vertellen dat een vliegtuig boven het Fort Zeelandia was verschenen. Er zou paniek zijn uitgebroken en in de chaos zouen de arrestanten zijn doodgeschoten. De vakbondsleider houdt Bouterse voor dat die verklaring totaal ongeloofwaardig is. Op 9 december 1982 komt Bouterse op de televisie met de verklaring dat de arrestanten tijdens een wilde vluchtpoging uit het Fort Zeelandia op de vlucht zijn doodgeschoten. Dat verhaal blijkt naderhand een grove leugen te zijn.

  Schoten
  Uit het strafdossier blijkt verder dat Bouterse op 8 december omstreeks één uur ’s middags het fort heeft verlaten en rond zeven uur ’s avonds is teruggekeerd. In de periode van zijn afwezigheid zijn er geen schoten gehoord door getuigen. Ook blijkt dat er op een gegeven moment onenigheid was tussen Bouterse enerzijds en Bhagwandas en Horb anderzijds over de procedures die gevolgd werden bij het afhandelen van de arrestanten. Een ex-militair die was aangesteld in het vuurpeloton vertelde uit angst te hebben geschoten op arrestanten. Weigeren was geen optie, omdat daarop ernstige consequenties konden volgen.

  De mannen zijn op instructie van leden van de Groep van 16 neergemaaid. Op 9 december 1982 brengen militairen vijftien lijken bij het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De koelcellen worden verzegeld en de militairen nemen de sleutels van de ruimte mee. In opdracht van de legerleiding mag geen lijkschouwing worden verricht en bij de identificatie mogen familieleden de lakens over de lijken niet verwijderen van de lichamen. Toch hebben nabestaanden kunnen zien dat sommige lijken schotverwondingen in borst en buik hadden en ledematen vermoedelijk kapot waren.

  Onderzoek
  Uit het sporenonderzoek is naar voren gekomen dat er 93 kogelinslagen in de muren van Bastion Veere in Fort Zeelandia zijn aangetroffen. Er is geschoten met pistolen en machinegeweren. Het forensisch en obductierapport dat in 2002 door Surinaamse en Nederlandse deskundigen is opgesteld geeft aan dat in de stoffelijke resten van sommige slachtoffers drie, vijf en 21 kogels zijn aangetroffen alsook schedelperforaties.

  De meeste slachtoffers sterven aan verbrijzeling van het hersenweefsel, wat erop duidt dat zij door het hoofd zijn geschoten. Sommige mannen overlijden door shock wegens bloedverlies; zij zijn door het hart of de longen geschoten.

  Vonnis
  De Krijgsraad acht wettig en overtuigend bewezen dat een groep verdachten – geleid door de drie-eenheid Desi Bouterse, Roy Horb en Paul Bhagwandas – zich schuldig heeft gemaakt aan de moorden. Bouterse had volgens het tribunaal echter de absolute macht en was degene die de eindbeslissingen nam. Hij besliste over leven en dood, zeker in het geval van Derby heeft hij dat bewezen.

  De ex-legerleider wordt een gevangenisstraf van twintig jaar opgelegd. De medeverdachten Ernst Gefferie, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein zijn veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Luciën Lewis, Kenneth Kempes en Stephanus Dendoe krijgen elk tien jaar. Jimmy Stolk, Etiënne Boerenveen, Dick de Bie, Errol Alibux, Winston Caldeira, Orlando Heidanus, Wim Carbière, Iwan Krolis, Edgar Ritfeld en Imro Themen zijn vrijgesproken.

  Lees meer: ACHTERGROND: Reconstructie van de Decembermoorden – DWTonline.com


  Maak melding

 59. DB moet beseffen dat ook het langste touw een eind heeft.Deze man heeft onschuldig bloed vergoten.Hoe zal het zijn nazaten vergaan in het leven? Gaan zij de gevolgen moeten ondergaan van zijn daden? Wat zal door deze man heengaan in zijn stervensuur?


  Maak melding

 60. Als je protesteert tege inmenging van ee binnenlandse aangelegenheid want ee wet verbiedt dat, da moet je ook protestere tege jezelf, want ee wet verbiedt ook je nie aan de rechterlijke macht mag tornen. Hihi….


  Maak melding

 61. Wat een geklets allemaal . Die massa moorden oppakken en opsluiten . Zulke massa moordenaar krijgen levenslang opgelegd door het Europese hof. Deze moet in zijn handen klappen met die opgelegde 20 jaar.


  Maak melding

 62. @ Pakiratigri: Lees dat verhaal van Oom Ludwig eens. Waar was jij in die tijd? Ik was daar, ik heb het schieten gehoord en het afgebrande gebouw van de Moederbond aan de Coppenamestraat gezien. Ook Radika in brand, ABC in brand, enzovoorts. Het was een afschuwelijke moord- en vernietigingsnacht bedoeld om te intimideren. Uitgevoerd in opdracht van een narcistische psychopaat door lafaards die geen nee durfden te zeggen. Zonder medeplichtigen kan geen dictator macht uitoefenen. Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar maar de uitvoerders zijn net zo schuldig. Wat ben je voor iemand die zo maar mensen doodschiet omdat baas het zegt?
  Wanneer vindt men in Suriname eindelijk eens zijn zelfrespect terug?

  Je zeurt steeds over amnestie. Alleen wie schuldig is heeft amnestie nodig en vergeving kan pas plaatsvinden na schuldbekentenis. Je denkt met het verkeerde lichaamsdeel.
  Erg makkelijk als je lekker veilig in Nederland zit en je dank zei de sociale voorzieningen nergens druk over hoeft te maken en elke dag je babbel babbel babbelstukjes hier kan plaatsen.


  Maak melding

 63. Elke ndper is een slaafse atinkende vieze straathond van baas der misdaad in dit ooit zo mooi gezegend land en zijn stinkend rijk corrupte elite.


  Maak melding

 64. @Jojo. Ik weet niet wie je bent, maar blijkbaar ben jij de modererne slaaf. Jij vindt blijft blijkbaar alles goed wat die blanke racisten doen. Maar ken je geschiedenis weet waar je vandaan kom.

  Jouw Blanke racistische vrienden hebben nooit van Suriname gehouden. Dan zijn er mensen zo als jij die niets anders te doen heeft en denkt alles te weten.

  Er is ook in deze moderne tijd nog geen president op gestaan die echt om de volk heeft zolang er geld bestaat zal mensen zijn die dat eren boven hun volk zo is dat en zolang de mens bestaat zal het zo zijn. Amerika is al failliet dat weet iedereen hun infrastructuur is kapot. In Amerika is er meer armoede en meer shit in hun land. En Nederland met hun grote bek gaat die kant ook op. Ze stellen niets meer voor in de wereld en dat weten zij ook.

  Fijne dag verder JoJo


  Maak melding

 65. DAT VENEZUELA NU OOK VERKLARING UITGEEFT PRO BOUTERSE IS DAT GEEN INMENGING IN BINNENLANDSE ISSUES?

  ZOU YLDIZ BEDEL NIET DIRECT IN DE PEN KLIMMEN?


  Maak melding

 66. @Rivaldo

  Geen enkele regering van vroeger of nu zal 100% heilig zijn. Vooroordelen en racisme is jou probleem, in jou geval is dat alles wat blank / europees /amerikaans is, slecht is. Dat toont genoeg over jouw (opgedane) kennis. Het is toch zelfs o.a. de infrastructuur / taal / opleidingen / e.d. restanten van de “kolonisator” waarop je leeft? En de euries / dollars / die binnen komen van de ” blanke-landen” en de suri-neds? Wat heb je zelf voor suriname gedaan? Wat is jou onderzoek dat het in Nederland niet goed gaat? Zelf-studie op facebook?

  Wat je niet hebt zal je ook niet missen… Op deze manier maak je juist duidelijk waarom en door welk type mensen SU niet vooruit gaat en zichzelf helaas genoeg belachlijk maakt


  Maak melding

 67. @ rivaldo

  Wat lessen wat je mist en wat je je mede suri-kids had moeten toewensen uit ” blanke/Neder land” :

  – Beste engels voor niet engelstaligland
  – Volgens Unicef kinderen uit nederland gelukkigste ter wereld, geestelijk en qua materiaal
  – wereldtop fysiek gezondheid
  – 250 sluizen, 950 beweegbare bruggen en ca. 17.500 km aan dijken. De hele wereld komt kijken
  – 135000 km autowegen, 35000 km fiets paden compleet electriciteitsnetwerk
  – 2,1 miljard euro is Nederland een hoofdrolspeler op het gebied van jachtbouw en watersport
  – kassenbouw is Nederland de absolute wereldleider
  – universiteiten die wereldwijd bekend staan om hun prestaties
  – top gezondheidzorg, studiemogelijkheden, aow, salarissen en ondernemers begeleiding waarvan meeste gefinancierd door de staat
  – ter indicatie : BNP= +50000eur per persoon, 600 miljard eur export, 550 eur miljard import, juni 2019: Nederland geeft voor het eerst 100 miljard euro uit aan zorg

  Het is wel hard werken en studeren, maar dan heb je ook kennis en eur om SU te helpen
  180 nationaliteiten maken er al gebruik van… Is dat jou ooit verteld?

  Jij ook een fijne avond


  Maak melding

 68. @Rivaldo

  u heeft duidelijk geen beeld van waar u vandaan komt, Ik heb in Nigeria gewerkt en moord en doodslag tussen stammen mee gemaakt.
  U heeft de gate of no return in fort Elmina duidelijk niet gezien.

  Roue Verveer heeft wat jaren geleden met Daphne Bunsbroek een heel mooie tv serie gemaakt over de slavernij (is op 5 cd;s gezet). Als ik u was zou ik die cd’s eerst eens uit kijken voor dat u anderen tot slaaf verklaart omdat ze een genuanceerder beeld weer geven.
  In West Afrika worden nog steeds slaven gehouden en er zijn nog steeds mensen die het jammer vinden dat de slavenhandel nu voorbij is.

  Ik ben heel vrij. het lijkt er op dat u gevangen zit een heel beperkt beeld van hoe de wereld echt in elkaar zit.

  Er zijn goede en slechte mensen, dat slaat los van kleur en waar je geboren bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.