Suriname heeft nu vijf medailles binnen op Consude Games

3

Suriname heeft nu vijf medailles waarvan allemaal brons binnengehaald op de Consude Games die momenteel in Paraguay worden afgewerkt. Dit nadat vier Surinaamse judokas vanmorgen elk een bronzen medaille hebben gewonnen. Gisteren won de Surinaamse atleet met een beperking Ronald Green de eerste medaille op de 80 meter sprint bij de specials.

Suriname doet voor de 8ste keer mee aan de Zuid- Amerikaanse scholierencompetitie voor spelers van 12 tot en met 14 jaar. Het toernooi is zondag begonnen en duurt tot en met 6 december.

Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse scholieren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Ook de vriendschapsbanden tussen de deelnemende landen door acceptatie van elkaars cultuur zal middels deelname aan deze spelen worden versterkt. Suriname doet aan acht takken van sport mee met name schaken, atletiek, atletiek voor scholieren met een beperking, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen, judo en volleybal.

In 2018 werden de spelen in Arequipa, Peru georganiseerd. Daarbij wist Suriname twee medailles te bemachtigen. Door Imaan Kalidjo werd 1 zilveren medaille bij het onderdeel schaken behaald en door Ezra Bouwer een bronzen medaille bij judo.

- Advertentie -

3 REACTIES

  1. Gelukkig zijn er andere Surinamers die ervoor zorgen dat het land positief in het nieuws komt. Als het aan het zgn hoogste gezag ligt, blijft het kommer en kwel in ons geliefd Suriname


    Maak melding

  2. Goed zo, gelukkig iets positief over ons land dankzij jullie. Van het hoogste gezag in Suriname is het alleen kommer en kwal wat de klok slaat


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.