Eerste medaille binnen voor Suriname op Consude Games

2
Eerste medaille binnen voor Suriname op Consude Games

Suriname heeft vanmorgen haar eerste medaille binnengehaald op de Consude Games, die dit jaar in Asunción, Paraguay worden gehouden. De Surinaamse atleet met een beperking Ronald Green won brons op de 80 meter sprint bij de specials.

Suriname doet voor de 8ste keer mee aan de Zuid- Amerikaanse scholierencompetitie voor spelers van 12 tot en met 14 jaar. Het toernooi is gisteren begonnen en duurt tot en met 6 december.

Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse scholieren in de leeftijdscategorie 12-14 jaar. Ook de vriendschapsbanden tussen de deelnemende landen door acceptatie van elkaars cultuur zal middels deelname aan deze spelen worden versterkt. Suriname doet aan acht takken van sport mee met name schaken, atletiek, atletiek voor scholieren met een beperking, basketbal, zaalvoetbal, zwemmen, judo en volleybal.

In 2018 werden de spelen in Arequipa, Peru georganiseerd. Daarbij wist Suriname twee medailles te bemachtigen. Door Imaan Kalidjo werd 1 zilveren medaille bij het onderdeel schaken behaald en door Ezra Bouwer een bronzen medaille bij judo.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.