‘China scheldt 12,3 miljoen USD schuld Suriname kwijt en schenkt 14 miljoen USD’

36
us dollars

De Surinaamse minister van financiën Gillmore Hoefdraad, heeft tijdens een persconferentie na het staatsbezoek van een presidentiële delegatie aan de Volksrepubliek China, aangegeven dat Suriname 12,3 miljoen USD schuld kwijtschelding heeft gehad. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut zondag.

Deze kwijtschelding wordt volledig toegejuicht door de regering, aldus Hoefdraad. President Bouterse zegt desgevraagd dat de kwijtschelding een spontane actie is vanuit China. Het is volgens het Surinaamse staatshoofd geen unicum bij staatsbezoeken. Ook heeft Suriname een schenking van 14 miljoen USD voor een road monitoringsproject ontvangen, welke volgend jaar afgerond moet zijn.

Daarnaast is op het gebied van landbouw een donatie van de Volksrepubliek ontvangen, bestaande uit 10 pick uptrucks, 2 graafmachines, 16 tractoren, 100 waterpompen alsook technischebijstand verlenen voor onderhoud van deze goederen. Vanuit China is de toezegging gedaan om sociale projecten van Suriname te blijven ondersteunen.

Ten aanzien van gestes gedaan door China, zegt het staatshoofd dat wordt verwacht dat Suriname het tempo opvoert, als het aankomt het tot stand brengen van verdere ontwikkeling van de desbetreffende sectoren.

Minister Beighle-Pollack gaf tijdens de persconferentie aan dat er in totaal 14 samenwerkingsovereenkomsten zijn getekend. Deze zijn gespitst op verschillende ontwikkelingssectoren. Tijdens een business lunch breedvoerig gesproken over investeringsmogelijkheden in Suriname. Een groot bedrijf op het gebied van Solar energie is bereid gevonden binnenkort af te reizen naar Suriname om het binnenland te helpen met het energievraagstuk.

Verder is er een leningsovereenkomst getekend voor het upgraden van JAP-luchthaven.

- Advertentie -

36 REACTIES

 1. Waarom hebben ze niet direct een zachte lening van 2 of 3 miljard USD gevraagd. Dan heb je veel meer speling en maar 1 schuld om af te lossen ipv al die andere leningen.

  Gemiste kans bij grote broer Ping.


  Maak melding

 2. China wist, dat hij bedelaars had uitgenodigd. Voor niks gaat de zon op, dat weet Bouta en Boefdraad nog niet. En die Nijlpaard, die denkt dat ze overeenkomsten getekend heeft, nou geloof het of niet, ze hebben hun dood vonnis getekend daar voor een beetje geld en eten. Die Chinezen naaien jullie staande, zonder vaseline.


  Maak melding

 3. De nationale debielen partij en haar leden zijn dol op vaseline. Je worden op klaar lichte dag gepakt en pakken anderen ook. Voor hun is dat een tik-tak spelletje. Zo simpel is dat tik-tak en daar heb je een lading coke, tik-tak en daar heb je weer een lening, tik-tak en daar verdwijnen de miljoenen. Het is een kwestie van tik- tik boem, weg met deze nationale schorems.


  Maak melding

 4. Het geleen houdt niet op. Hoe meer leningen hoe meer geld je in je zak kan stoppen. En waar gaat het kwijtgescholden geld naar toe? Naar wiens zakken?


  Maak melding

 5. Opa taki, alleen de wijze hoe een ndp idioot zijn gedachtengang hier op dit forum verspreidt, is niet alleen lachwekkend, maar getuigd nog meer van zijn oliedomheid. Oma taki, maar hij geeft de domheid aan van de doorsnee na dong partij aanhanger.


  Maak melding

 6. Wat niet wordt verteld is dat Suriname reeds aan china 450 miljoen euro verschuldigd is. En nu komt 500 miljoen euro erbij met als onderpand luchthaven, zeehaven, staatsoliemaatschappij en grassalco. Die rente die suriname per jaar aan china zal gaan betalen is meer 14 miljoen euro per maand. Dus op jaar basis meer.dan 140 miljoen euro. Welkom to suribabwe


  Maak melding

 7. Dat is wat??14 miljoen om op te maken voor de verkiezing…hahahaha chan wilde dat voorkomen door alles in het werk te stellen dat de regering geen leningen meer kon krijgen en BOEM…Daar heb je onze vriend uit china die iedereen verguist maar o zo graag zaken mee doet Alle grote landen hebben een china town maar owee als kleine landen vrienden worden met de chinezen dan is lijden in last. Stelletje hypocrieten


  Maak melding

 8. Damsco, domme paarse trol. Bouterse en Suriname staan op de voorpagina van alle kranten in de wereld. Elke nieuwszender kent nu moordenaar president Bouterse. Suriname staat zo voor lul en jij beweert dat het 2-0 voor Bouterse staat.

  Jij gaat vast en zeker voor DINO stemmen als president.


  Maak melding

 9. Wat echt in Suriname ontbreekt is kennis, inzicht en wijsheid.
  Mensen, doe aan zelfstudie, Ontwikkel je verstand zodat je niet
  afhankelijk blijft.
  Emotie is gevoel en gevoel zonder verstand is gewetenloosheid.


  Maak melding

 10. De ondervoorzitter de schurk Abrahams heeft meer gestolen dan wat ze nu krijgen van China .

  NDP heeft alleen de Regering gevorm door gierigheid en domheid .

  Wij van de Oppositie partijen brengen allemaal een President kandidaat op de verkiezing dag .

  Bouterse mocht nooit alleen president kandidaat zijn de laatste verkiezing van 2015 .


  Maak melding

 11. Volgens mijn logica zegt dat Chinezen geen domme mensen zijn. Ze geven adem, ze delen op kinderachtig manier snoep goed uit, MAAR ze pakken abrupt alles terug ten tijde dat men aan ademnood lijdt. En dat kan Suriname niet terug beantwoorden. Nergens op de wereld zijn de Chinezen erg geliefd. Niet voor niets voert de USA een handelsoorlog uit tegen China . Suriname wordt een tweede Hong Kong. Let maar op!


  Maak melding

 12. Hoor velen roepen dar Abraham gestolen heeft en dat Sardjoe voorgetrokken wordt. Kortom dat ze door corruptie rijk zijn.
  Maar hoor je de heren Santhokie, Brunswick, Bee, Somo of Who ever die de macht willen, zeggen: dat ze de dieven gaan straffen???? Of de moordenaars gaan opsluiten?????

  Waarom praten zij niet over hoe zij zichzelf en anderen gaan weerhouden om staatsgelden en gronden te roven???
  Logisch: ze laten het vrij, om ook te roven.

  Laten zij die nu klagen de ballen hebben om te roepen dat ze die en die gaan opsluiten. Of dat ze wetten gaan slaan om woekerleningen te voorkomen.
  Dan zullen ze in naam van de Heer waarachtige leiders zijn.

  Indien niet, zijn ze een pot nat.

  Let wel, dit is het probleem van dit land.
  Een land die niet zelfstandig prudent beleid kan uitstippelen. Geen morele wetten stelt.
  Om in de staatskas te kunnen graaien.

  Brunswick heeft concessies, waarom tolereert men dat? Conflict of interest. Geen egards.
  Laten hij en alle andere wolven goed in de spiegel turen. Dan zien ze dezelfde schurken als die ze nu uitschelden.

  Mensen, dit land bestaat uit 90 procent boeven als politici en ze zullen alles eraan doen om ook te gaan stelen en reizen en eten.

  Zulke landen dienen onder buitenlands toezicht gesteld te worden. Zoals de Gemenebest of whatever.
  Regels van gevestigde landen moeten hier ook gelden. Dan zal je zien dat weinig minister of assambleelid willen worden. Als ze geen grond en pensioen zullen krijgen.

  Niet te vergeten de staatsreizen enz enz.

  Succes


  Maak melding

 13. Ai boi…!!! Wat zijn we blij …!!! Wij zijn gaan bedelen in China. Je krijgt een dubbeltje mee en nemen ze miljarden terug naar China. Hoe blij moeten we zijn??
  Een Ezel kan nooit een Paard worden!!
  Hoefdraad is blij !!!
  Kinds blij is de delegatie van Suriname.
  Alsof je een kind SRD 10.00 geeft om snoep te kopen. Dolblij is ie dan en zegt tegen zn moeder…:
  Mama kijk Omoe sinesie heeft me 10 SRD gegeven om snoep te kopen in zijn winkel!!


  Maak melding

 14. Wie neemt wie in de maling:

  De kwijtgescholden $ 12.3 mio was gewoon marge in de reeds uitgevoerde projectem.
  De gift van $ 14.000.000 is niet meer dan een opgeklopte advies opdracht die ze zelf gaan uitvoeren tegen een marginaal kosten plaatje. Het eind resultaat zal zijn dat de Chinezen hun eigen slechte werk gaan goed keuren en een onderhoudsprogramma gaan adviseren tegen veel te hoge prijzen en Suriname feitelijk slecht werk gaat aanvaarden en gaat betalen voor het herstel.

  De leningen voor Pengel International en de Zeewering naar Weg aan Zee zijn niet meer dan loze briefjes die door deze regering niet meer uitgewerkt zullen worden. Daarnaast zijn het bedragen die niet in overeenstemmng zijn met enige realiteit voor de aard en omvang van het werk.

  Prof Naipal kan de zeewering naar Weg aan Zee voor een fractie realiseren en morgen beginnen met een goed plan voor een aanwas kust en een veel betere en goed kopere dijk.


  Maak melding

 15. Lenen, lenen, lenen= stelen, stelen, stelen. Bouta en Boefdraad kom met de originele, officiele, getekende, afgestempelde bewijzenstukken dat China het geleende 12,3 USD aan Suriname heeft kwijt gescholden. Zolang China dit ook niet wereldkundige heeft gemaakt spelen deze van Surinaamse afkomst, deze bedriegers weer een politieke vies spelletje om het volk suiker in de ogen te strooien. Zieltjes winnen. Het volk, dan heb ik het niet over de hielenlikkers, onderkruipsels, stelletje ongediertes die als een zwerm om Bouta neerstrijken en zo profiteren van de kinderbijslag en de pensioenen van onze oudjes, die weg zitten te rotten in de verzorgingshuizen. Deze hele Bouta en aanhang horen weg te rotten in Bouta.
  Mw de buffel van buitenlandse zaken Yildiz Geile-Pollack “zijn geilt op het tekenen van overeenkomsten, mede ook door haar gaat ons land naar zijn malle moer. Laatst hoorde ik verhalen hoe zij ook haar eigen familie, goed in de zadel heeft geholpen met huizen en percelen. Haar eigen Oma zit niet in een verzorgingshuis, daar past zij wel voor op. Minister Geile-Pollack gaf tijdens de persconferentie aan dat er in totaal 14 samenwerkingsovereenkomsten zijn getekend. Samenwerking voor wat domme Ashole? Ze kan nooit open kaart spelen over wat voor soort overeenkomsten ervoor de 100.0000x zijn getekend. Ons land verder verkopen???? Dit is om letterlijk van te kotsen. Hopelijk is zij ook geinformeerd over de rattengif uit China die niet alleen voor ratten bestemd is.

  Sarie Torie


  Maak melding

 16. Suriname word geregeerd door een bedelaar.De surinamers moeten zich doodschamen.
  100% zeker dat China ons land bestuurd vanuit Beijing en bouta die is gewoon loopjongen.De surinamers moeten China prijzen want die geeft en vergeeft de leningen.De surinamers moeten liever kiezen voor een Plesjident die uit China komt.Bouta in dit alles is slechts boodschapper in dienst van China.Onbegrijpelijk waarom de ndpers trots op vloermat bouta zijn.


  Maak melding

 17. In ruil daarvoor zullen de Chinesen wel weer heel wat hout- en goudconcessies plus verblijfsvergunningen krijgen zodat de chinese kolonisatie verder kan gaan.
  Voor wat hoort wat.
  Dit met medewerking v.d paarse landverraders.


  Maak melding

 18. Zelfs in de aller uiterste uithoeken van de wereld is het bericht door gedrongen van de moord president.Erge opwinding bij de koppensnellers.Ze zien één van hun ook president worden en die gaat zorgen dat ze niet meer hoeven te jagen.


  Maak melding

 19. Er zijn voor mega bedragen geleend en er worden voor mega bedragen projecten gefinancierd !
  Een lening en een financiering zij beide schulden !

  Het totale bedrag waar het omgaat is veel meer dan 300 miljoen US $.

  Reken maar op het dubbele.


  Maak melding

 20. China heeft ongeveer 4 miljoen mensen die onder slavernij omstandigheden werken en leven. (BBC van gisteren). Toch leuk dat ze Suriname 12,3 mljoen kunnen schenken. Dan nog even 12300 criminele chinezels in Suriname dumpen en de rente op de rest te verhogen en is zo terugverdiend. En die dwaze indiaan en zijn bende zijn zo gelukkig.


  Maak melding

 21. Ja mang Gado e luku fu unu winsi do taki oeng go begi neks te maken nanga deng teh na Bouta oso Gakadien srefi beng go begi eng fu wroko nanga deng om in t machtscentrum te zijn dus duhhhh mi ede


  Maak melding

 22. Ondertussen beraden de Chinezen zich ernstig als ze nog verder zullen samenwerken met de bij verstek voor moord veroordeelde president. Doen ze dat dan zullen ze door het Westen nog argwaner bekeken worden. Opa taki hmm baas is in zeer moeilijk vaarwater terecht gekomen op zijn oude dag, geen rust, soso slapeloze nachten en nog meer wantrouwen. Oma taki, hij en gewetenloze oud geworden trawanten no mang peddel moro leki jare tachtig hoe uit deze stroomversnelling te komen. Ondertussen slapen en breken de ndp roverende elite hun paarse koppen, hoe koste wat kost baas aan de macht te houden, want efoe baas fadong, deng ooktoe fadong. Opa taki, alleen erg dat die paarse debiele idiote imbecielen dat nog steeds niet kunnen inzien. Oma taki, Maar Tjallie en Lena hebben zitten nu vol twijfels, al zijn ze niet geschoold, ze twijfelen over baas zijn oprechtheid naar land en volk toe. Baas en roverbende kong rijk, wi dat kong poti.


  Maak melding

 23. Suriname is weer kolonie geworden maar deze keer van China. Zijn ze daar zo dom dat ze niet beseffen wie al die schulden gaan betalen? Straks als een andere partij de verkiezing gaat winnen dan is de schuld van hun omdat ze al die schulden niet kunnen betalen. Alleen maar leningen en leningen tot de plafon. En schreeuwen van hier tot Tokio Bouta heeft zoveel gedaan. Maar die pang pang Surinamers weten niet-dat ze straks hun moeders en dochters moeten laten werken in een bordeelmoeten laten werken om dit allemaal te betalen. Met name Ramdhani en alle kont likkers van Bouterse


  Maak melding

 24. Inplaats van schuldenvrij terug te keren met een schone lei,komt men weer met schulden terug. Al die miljoenen zien nooit meer het daglicht,het is al tijdens de vlucht verdeelt. De meeste NDP ratten gaan al vlluchten voor de verkiezingen want ze hebben geen vertrouwen maar wel zakken vol geld mee.


  Maak melding

 25. WAAROM KOOPT CHINA NIET DE SCHULDEN VAN SURINAME AF.HOOFDSTAD SURINAME IS HONGKONG.DIT KOMT DOOR POLITIEKE DRUK VAN NEDERLAND,NEDERKAND IS ZO SCHULDIG VOOR DE DECEMBER MOORDEN SURINAME.(CANADA)
  CHINA PLUNDERT EN GEEFT VERBLIJF AAN TERRORISTEN.CHINA HEEFT TIBET NEPAL IN BESLAG GENOMEN MET GEWELD.KASMIER (BOLISTAAN) BURGERS OORLOG TUSSEN MOSSLIM EN HINDUS.DE DEUREN VAN CHINA GAAN SLUITEN.
  VRAAG AAN NDP EN VHP IN DUBAI WAT IS MADE BY CHINA.DE BESTE PRODUCTEN EN KENNIS KOMT UIT INDIA.
  MR BOUTA DE ZERO 0 IS DOOR INDIA UITGEVONDEN.AYURVEDIC NATUURLIJKE WIJZE OM MENSEN TE GENEZEN OOK.DE ZORGSTELSEL VOOR MEER DAN 500MILJOEN WORDEN VERZEKERD.
  MENEER BOUTA SURINAME IS GEEN BEDELAAR.
  VHP DIT HEBBEN JULLIE VEROORZAAKT MAHATMA GHANDI EREN.
  2019 WAS INDEPENDENT DAY VOOR INDIA PAKISTAAN IS AANGEVALLEN IN HET HART.KASMIER LEEFT IN VREDE,RAM TEMPLE DE GEBOORTE VAN RAM WORDT GEBOUWD. NDP,, DE GROOTSTE DEMOCRATISCHE LAND TER WERELD IS INDIA.
  NDP EEN BETERE BESTAAN VOOR SURINANE IS CHINA GEEN OPLOSSING.BIJNA IN ALLE SECTOREN HEEFT CHINA PROBLEMEN.
  NDP HET GELD IS MINDER WAARD GEWORDEN NOG MEER BEDELEN WORDT HET NOG MINDER.


  Maak melding

 26. Dooie mus, sigaar uit eigen doos ga zo maar door.
  Bouterse moest voor zijn achterban met iets “gratis” terugkomen uit China
  Ze zijn dol op gratis.


  Maak melding

 27. Wat heeft Suriname weer gegeven aan China.
  Zijn deze leningen rechtsgeldig afgesloten.
  Mag de volgende regering de leningen wijzigen.
  bestaat het land Suriname nog.
  Mag 1 man het hele land aan de Chinezen verkopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.