woensdag, april 10, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Bouterse aangekomen in Suriname

President Bouterse aangekomen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

President Desi Bouterse is zojuist aangekomen op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname. Er heerst momenteel een enorme drukte op de luchthaven in verband met de aankomst van president. NDP aanhangers over het hele land zijn met bussen die de partij heeft ingezet of eigen vervoer getogen naar de luchthaven om het staatshoofd groots te ontvangen.

De partij heeft vrijdagavond tijdens een spoed kadermeeting in OCER opgeroepen om Bouterse groots te ontvangen. Dit nadat hij in de middag door de Surinaamse Krijgsraad onverwachts veroordeeld is tot 20 jaar celstraf in de zaak van de Decembermoorden.

UPDATE: Bouterse gaat nu met zijn delegatie naar Colakreek. Daar zal er een persconferentie gehouden worden. De massa is opgeroepen zich ook naar daar te begeven.

Op Colakreek heeft Bouterse samen met zijn delegatie de resultaten van het officieel staatsbezoek aan China laten weten. Bouterse merkte over het vonnis op dat er morgen met deskundigen gezeten zal worden om te stroomlijnen. Het is een politiek spel dat openlijk wordt gespeeld. “At the end of the day gaat het om 25 mei”.

Video van de aankomst:

opening
Fernandes Express
BODO Party

92 REACTIES
 1. Gelijk opsluiten die moordenaar.
  De meute die zich nog steeds slaaf waant en een basja nodig heeft om te functioneren, verwelkomt hem en onderwerpen zich . Triest om te zien dat zoveel generaties na afschaffing van de slavernij er nog zovelen als slaaf denken.


  Maak melding
 2. De mensen die naar de luchthaven zijn gedirigeerd zijn vooral laag opgeleide mensen die via radio SRS zijn opgezweept. Er is veel belastinggeld beschikbaar gesteld om bussen te huren om mensen naar de luchthaven te brengen. Daarnaast zijn er personen die door de NDP aan een baan zijn geholpen bij de overheid. Deze mensen zijn bang dat ze straks hun baan zullen verliezen als de NDP geen macht meer heeft. In Nederland zijn het ook vooral uitkeringstrekkers die achter Bouterse staan. Mensen die een beetje opleiding hebben gehad en hun verstand gebruiken denken er anders over.


  Maak melding
 3. Triest en indoor triest om te zien hoe dom en makkelijk te beinvloeden een gedeelte van de Suries zijn…hoe moet of kun je zulks domheid bestrijden???..mi sab moro….ze rennen achter een persoon die 2 veroordelingen aan zn broek heeft hangen..


  Maak melding
 4. Ik heb de moeite genomen naar zijn persconferentie te luisteren. Het gaat nergens over. Het is ook overduidelijk dat de pers helemaal niet vrij is in Su. Op de mevrouw van ATV na, alleen maar onzin vragen


  Maak melding
 5. Na een dergelijke vonnis had ik meer kritische vragen verwacht van de Surinaamse journalisten. De vragen die ze op de persconferentie aan Bouterse stelden waren zeer braaf.


  Maak melding
 6. Zie daar het volk dat zijn buik nog niet vol heeft van alle shit die binnenkort over hen zal worden gestort.
  Je kunt met alle goede wil de analfabeten niet leren rekenen en uitkomsten beoordelen van inkomsten en uitgaven.
  Bouterse is momenteel zwak begaafd in de zin van redelijk denken en handelen.
  Ik las dat er 1.000 man op de been waren om hem te verwelkomen.
  Welnu Suriname telt 600.000 dus nog geen half procent heette hem welkom


  Maak melding
 7. Hij heeft iedereen uitgenodigd, richting cola kreek. Hij gaat daar zijn nieuwe menukaart presenteren. Aan de stemvee, jullie krijgen dit keer stront en droge broodjes te vreten.
  Als jullie denken dat de Chinees hem “bami pang pang’ heeft beloofd hebben jullie het mis. De “pang pang” krijgt hij en jullie gratis met de groeten van de Chinees


  Maak melding
 8. De Drugscrimineel die pas is gepromoveerd tot MOORDENAAR waant zich de Messias Jezus Christus.

  Suriname moet af van deze man die het land in de ravijn wil doen belanden.

  Deze MOORDENAAR zal never nooit uit zichzelf aftreden als president.

  Welk buitenland wil nou dealen met een president die veroordeeld is voor meervoudige moord.

  Weg met deze Crimineel.


  Maak melding
 9. @.REDIEMOESOE..punk ASS Coon HMolenaar.
  NDPers zijn geen verraders of overlopers dat stoort jullie.WE ARE STRONG.jullie praten denigrerend toe naar het volk omdat zij hebben gekozen voor hun leider…CHE..FIDEL CASTRO. MALCOLM X enz enz.NDPers vinden jullie ook moordenaars. omdat zij niet wensen te dansen naar de pijp en van jullie BLANKE MAASA aan de Noordzee jullie weten precies hoe de vork in de steel zit bij dit proces. WIJ OOK dus over onze dead body of you want to get out LEADER.REMEMBER THAT.punk assCOON
  The Purple mouvement will get you domme oude OMHOOG GEVALLEN ROODE PANNENKOEK !


  Maak melding
 10. Als bevelhebber heb ik niets geweten wat op 8 december gebeurd is ik was aan het slapen .

  Nederland heeft dat 8 december gedaan het was Rutte geen Bouterse


  Maak melding
 11. Dat een paar handenvol van de ndp gasten hun tijd hebben verspilt om naar Zanderij te gaan om hun moordenaar te verwelkomen is om heel hard te lachen.De moordenaar is Onafhankelijkheidsdag vertrokken na een korte speech en speltjes uitdelen en heeft het volk de rug toe gekeerd en het vliegtuig in gestapt.Een echte president viert het feest met het volk. Gezien Bouta en kornuiten het volk als voetveeg gebruiken hebben zij het volk als een nummer achtergelaten. Laten zij maar hier feesten en hij en zijn gevolg zijn in het buitenland gaan feesten, tevens geld gaan bedelen. Wat bezielt deze hersenloze ongeschoolde volgers van de zogenaamde dievenpartij? Dat deze zieltjes op Zanderij aanwezig zijn geweest om de moordenaar en zijn gevolg te verwelkomen heeft te maken met hun zwakheid, zijn flink gedrogeerd door de pakketjes die zijn krijgen en sommigen een stukje grond.
  De angst en manipulatie van de ndp, lopen deze schaapjes in het gareel.De moordenaar is nog geen 7 dagen uit het land geweest en bij terugkomst gaan zij op hun knieen voor hem. Het zijn net kleine kinderen die hun papa hebben gemist. Ramon Abrahams en Adhin en Ingrid zijn de schoothondjes. Deze veroordeelde moordenaar met zijn psychopatisch gedrag weet precies hoe hij zieltjes moet winnen en behouden. Het is merkbaar dat niet heel het volk op Zanderij aanwezig was. De niet aanwezigen hebben hun gezond verstand gebruikt. Het tijdstip is om in je bed te liggen en niet naar Colakreek te gaan midden in de nacht. De boslandcreolen die daar aanwezig waren, zijn precies degenen die een lapje grond hebben gehad. Velen zijn geen aanhangers van de ndp, maar nieuwsgierigen, die dit schouwspel zijn komen aanschouwen. Wat een belachelijke vertoning van deze ndp schaapjes.

  Sarie Torie


  Maak melding
 12. Wat een schijnvertoning…die man ontloopt gewoon zijn straf! Hier noemen ze het: “iemand blij maken met een dood vogeltje”….Als Suriname een échte rechtstaat was dan hadden ze Bouterse gelijk in de boeien moeten slaan! In vrijheid hoger beroep afwachten…nou zijn vrijheid heeft hij allang verspeelt…..


  Maak melding
 13. ik ben blij dat de president van de republiek Suriname veilig is geland in Suriname.
  en nu ga ik lekker in mijn luie stoel zitten en kijken hoe deze episode in de Surinaamse politiek zich verder voltrekt


  Maak melding
 14. @Damsco, forumlid Henk Molenaar heeft meer fatsoen in zijn donder dan heel de NDP bij elkaar. Hoe haal je het in je botte hersenen een een meervoudige moordenaar de hemel in te prijzen. Dan moet je goed ziek zijn. Ik zal het je nog een keer uitleggen, in een geciviliceerde samenleving is er geen plaats voor een moordenaar als President.
  En zeker niet als je 2x bij verstek bent veroordeeld. Suriname staat internationaal voor joker. Toeval wil dat ik straks met de kinderen pannenkoeken ga eten. Je kan schelden wat je wil, het boeit me niks. Waarheid is hard.


  Maak melding
 15. Laat Bouterse de beelden van Jozef Slagveer weer op STVS afdraaien voor jong en oud .
  Nederland heeft niets te maken met mensen laten op halen en vermoorden op 8 december Bouterse was Bevelhebber .

  Men probeert deze zaak te verbloemen met Nederland en verkiezing en koloniaal gedoe van NDP

  18 mensen gaan dood in 12 uren op de zelfde locatie Fort Zee landia en nog zeg men in NDP Nederland heeft het gedaan

  Voor het eerst moeten mensen in hongersnood leven heeft Nederland dat ook gedaan .

  Een kommetje tomaten 20 SRD
  Een sigaret 2 SRD
  Een kleine Fernandes 5 SRD
  Een potje pindakaas 35 SRD

  Loon nieuw Front 1000 SRD was 300 euro

  Loon NDP 1000 SRD 125 EURO


  Maak melding
 16. NDP werk voor het volk voor deze rot bedragen 1000 SRD 125 voor een heel maand werken voor een huis moeder dit is puur slavernij van NDP Regering .

  Wij van de Oppositie betalen zulke honger lonen niet .

  De Groeten

  aan

  Bo Bo Bouterse en de onderdrukte in NDP


  Maak melding
 17. De wil van de meerderheid van de bevolking telt. Bouterse en compagnons hebben in het verleden weliswaar inbreuk gedaan op de grondwet en dat telt inmiddels niet meer. Hij en het land Suriname zijn gevalideerd en gelegaliseerd. Kijk maar naar recente ontwikkelingen in Bolivia. Het betekent dat iedereen de macht kan overnemen bij een bepaalde onvrede. Zodra de bevolking het accepteert en buitenlandse mogendheden , zijn er geen problemen. Als een voorname buitenlandse mogendheid primaire belangen zou hebben in dat land kunnen er problemen ontstaan. Dan worden er tegenmaatregelen getroffen in de vorm van sancties ,steunen van de oppositie, inschakelen van proxies enz. Dat is niet gebeurd in Suriname. De ellende begon bij de december kronieken.

  Deze zaak en vonnis is vanaf het eerste moment beïnvloed geweest door de publieke opinie van tegenstanders van Bouterse. Tot in Nederland is er op de staatstelevisie een of andere anonieme getuige verschenen .Spong en consorten waren er ook bij. Inmiddels was de rechtszaak bezig. De krijgsraad heeft vanaf het allereerste begin zich laten beïnvloeden door de tegenstanders van Bouterse, hetzij in Suriname ,Nederland en elders. De krijgsraad is zelf ook partijdig geweest. Dat zie je doordat op eigen houtje besloten is door te gaan met het proces. Oké ,laten we daar geen probleem van maken. De amnestiewet destijds genomen in de DNA blijft als een kankantri bestaan. Recht overeind. Met andere woorden ,jij (de krijgsraad) doet je ding en wij doen ons ding. Dat is met recht scheiding der machten . De opschorting van het proces had niet gemoeten. Het had parallel moeten lopen met de amnestiewet. De amnestiewet is een eerste ,een tweede is te gelasten dat de rechtszaak beëindigd/opgeschort moest worden. Dan is het inderdaad inmenging in een lopend proces. Maar ondanks beide kanten niet geheel juiste constructies genomen hebben , blijven ze wel bevoegd. Het vonnis blijft overeind . De amnestie ook. Vervolgens laat je de amnestie in werking treden.

  De amnestie wet is strategisch bekeken de eerste optie. Kies je voor beroep negeer je min of meer de amnestiewet die jezelf hebt afgekondigd in de DNA daar waar het gelegaliseerd werd. Hoe officieel was het dan? Daar in de DNA is het officieel afgehandeld waarbij men beter had moeten letten op de constructie. Dan had niemand zich druk hoeven te maken over de uitspraak. De krijgsraad heeft slechts vonnis geveld. Dat valt weer in lijn met de amnestie. En zo zijn we dus bezig met rechtsmiddelen en het gescheiden houden van de machten.

  De overige opties zijn voor het geval dat. Het is belangrijk dat men de zaak niet alleen vanuit een NDP-hoek benadert maar gewoon gestalte geeft aan de officiële wettige beslissingen destijds. Dat was de amnestie. Wil men echt graag afrekenen met Bouterse of praten we over de vooruitgang van Suriname ? In het gevang zal hij niet belanden hoor. Hij maakt gewoon gebruik van de wet. Wacht liever op de verkiezingen en doe je best. En als je pech hebt en je verliest weer ,wordt het wel tijd jezelf te gaan afvragen waar je mee bezig bent. A bun oppositie? Zorg ervoor Bouterse niet het middelpunt te laten zijn van de huidige ontwikkeling van Suriname. Het volk heeft voor hem gekozen. Men mag het Surinaamse volk dom noemen. Net zo dom zijn dan de Amerikanen die op Trump gestemd hebben. Het is niet relevant. Is het wel verstandig mensen zo te betitelen als je hun steun nodig hebt? Het kan toch ook anders?


  Maak melding
 18. Wat een belachelijke vertoning, zowel nationaal als Internationaal, dat er nog in deze tijd, een bepaald volk bestaat, die zich zo mee kunnen laten slepen, om na middennacht richting luchthaven af te reizen, om een veroordeelde moordenaar te verwelkomen, het geeft een signaal af, dat dit land zwaar verziekt is, en helemaal de weg kwijt is, als je alleen al die reacties leest op starnieuws van bv. die alles beter weter v.d. Sande en van rover Abrahams, dan kom je tot maar ėėn conclusie, zwaar psychisch gestoord, en dan dat antwoord van die veroordeelde moordenaar, die nu helemaal geen recht van spreken heeft na zijn veroordeling zegt, er zal een gepast antwoord komen, Wat een bananenrepubliek met criminelen aan het roer.


  Maak melding
 19. Dank je Koos,

  Suriname heeft nu veroordeelde drugscriminelen/moordenaar als president die een zoon heeft die in is de usa als drugsdealer/wapenhandelaar nog 10 jaar in de bak zit.

  I rest my case


  Maak melding
 20. Op NDP vergaderingen worden de academische titels van de sprekers voor de naam genoemd door de conferencier. “En brada nanga ssa.Mag ik op de podium nu roepen drugdealer,massamoordenaar pikin ingi boi.”Mag ik groot applaus….


  Maak melding
 21. Als je met de NDP bus meegaat,krijg je SRD 50,- standaard.
  En v.d San vergist zich.Is niet die president is veroordeeld,maar de toenmalige Lt.Kolonel.Het is een fout van Geerlings -Simons geweest dat zij de luitenant-kolonel in de huid van president heeft laten kruipen.Als president heeft hij geen moorden gepleegd.

  Henk Molenaar kan gelijk hebben dat de presidentschap van Sur.erfelijk wordt.Is in Haiti ook gebeurd met papa doc en toen kwam baby doc.


  Maak melding
 22. @Damsco jo koe. Jouw basja Bouterse is een redimusu. Hij heeft vrijwilling dienst genomen in het leger van de kolonialen, Nederland dus. Hij onderdrukte het Surinaamse volk toen al en nu nog in ergere mate.


  Maak melding
 23. In Afrika hebben haast alle presidenten op de een of ander manier een hals misdrijf gepleegd of laten plegen.Van laten doodschieten van tegenstanders tot genocide.Nu passen we als land naadloos bij die landen met zulke fraaie presidenten.


  Maak melding
 24. De denk beelden van NDP zijn slechter dan een Natuur ramp .

  Een natuur ramp herstel nog .

  De denkbeelden van NDP vernietig de alle bevolking groepen .

  Bouterse heeft niet in Nederland gestudeerd hij heeft in die tijd Wiet verkocht op de kruis kade Rotterdam .

  Daarom onder Bouterse Regering is in 10 jaren tijd ruim 50000 of 50 ton aan cocaine in de binnenland en buitenland gevonden .

  NDP scheld Nederland uit waarom geen America laat Bouterse uitkijken voor Trump van America .

  Van Der San en Limbo en Slooten jullie hebben het over apen kip schaap geit Ezel deze beesten zijn slimmer dan jullie in NDP .

  Jammer dat mensen van NDP deze beesten op eten en toch geen verstand krijgen .

  Van Der San het Nederlands dat je praat is te agressief met je aap opmerking kom je echt niet ver Van Der San .

  De Nederlandse taal van NDP bestaat uit benoemen van Ezel ,Koe ,Kip ,Schaap ,Geit .

  Zelf deze beesten hebben meer verstand dan de beleid mede werkers van NDP.


  Maak melding
 25. 1000 mensen die een koekje van eigen deeg krijgen; vervoer en uiteraard versnaperingen op Colakreek. 🥱

  Laat nog eens 1000 mensen net iets te laat zijn geweest voor deelname. Waar praat je dan over op een bevolking van ruim 500.000? Massale steun?
  Hoe sneu is het om je eigen theater vol te moeten krijgen, je publiek tekort te doen door hún centen te verkwanselen aan persoonlijk eerbetoon?

  Landgenoten, wees wijs en laat je niet van de wijs brengen, in de breedste zin van het woord.
  We zullen het hiér moeten doen met de situatie.
  We zullen hier zélf wat aan moeten veranderen indien gewenst.
  Het is echter geen kwestie van wensen, maar van noodzaak en de noodzaak is overduidelijk.
  Laten we alle dom geouwehoer door “betweters” doorstaan en laten zien dat wij een sterk en daadkrachtig volk zijn.
  Laten wij TROTS zijn op de daadkrachtige, kundige vrouwen die recht hebben gesproken.
  We zijn een jonge natie van nog geen 45 jaar, met genoeg ellende achter de rug, die getoond heeft in deze complexe samenleving, recht te kunnen spreken!
  In welk vergelijkend land kan men dat zeggen?
  Óók al ben je het niet mee eens met deze uitspraak, WIJ zijn geen bananen Republiek zoals men ons wil doen geloven!!

  Er is nog winst te behalen bij een deel van ons volk JA.
  Dat is zeker zo en daar ligt de uitdaging, maar achterlijk zijn we niet en dat moeten we laten zien. Geen intimidatie, van welke zijde dan ook.

  Als ik het ordinair gescheld en alle onzinnige “beste stuurlui staan aan wal” commentaar hier mag volgen, dan zijn WIJ dom, achterlijk en slaafs?

  Hoe meer kun je je eigen volk, of een volk waar jij niet toe behoort, kleineren , minachten om jezelf een pluim te geven en superieur te voelen?
  Die “gasten” hier die zich WIT en superieur voelen: ik heb het al vaker geschreven maar hierbij nogmaals “beschaving begint bij je zelf en als je ons niet menswaardig vindt, laat je dan niet meer zien op dit podium.
  Is jullie IQ te laag om je eigen nieuws te kunnen volgen?
  Is jullie smerige politiek, net als politiek over de hele wereld, te complex om te volgen?
  Laat ons vieze Afrikanen en Hindoes het zelf hier uitvechten en hou je bezig met jullie eigen sores en ga jezelf op andere wijze bevredigen .

  Personen die niet eens fatsoenlijk uit hun woord kunnen komen, noemen anderen dom en slaafs?
  En dan de vinger naar een ander wijzen?


  Maak melding
 26. Davis, u hebt, heel goed geformuleerd, op mensen als ben ik trots. In een paar regels, hebt u een geweldige inhoud neergezet. Tussen uw regels schuilen erg veel
  ” waarheid “. Er zijn weinigen die het spreekwoord “” wiens brood, men eet, dienst woord men spreekt “” echt snappen.


  Maak melding
 27. Huisslaven 2.0

  Een gedeelte van de Surinamers zal altijd dom blijven. Ze kennen de gebeurtenissen niet van de Decembermoorden, alsook de verhalen van de nabestaanden niet. Heel triest om zo een verwelkoming te zien.

  Maar treur niet…het land gaat toch naar de verdoemenis met zulke domme mensen.


  Maak melding
 28. Dus Bouterse zei een keer dat hij meer mensen op de been kan brengen dan de actievoerders. Daarvoor zei hij wanneer hij de straat op komt dan komt hij met meer dan 30.000 man.

  Bouterse heeft zijn massa opgetrommeld en zij hebben massaal gehoor gegeven. Hij is door zeker 1500 man verwelkomt. Ok, het was al laat en het NDP-volk kennende sliep de overige 28.500 man van Bouterse als een roos.

  Geen paniek, er is niets aan de hand. Het hoort er gewoon bij.


  Maak melding
 29. Alle ontwikkelingen die zich momenteel in Suriname afspelen, bevinden zich binnen de rechtstaat en de Surinaamse grondwet. Buitenlandse mogendheden en critici moeten zich niet bemoeien met interne zaken van soevereine naties die zich binnen het recht begeven. Ze kunnen wel een mening geven en tot daar. Bijvoorbeeld de amnestiewet en het vonnis. Accepteer je het ene moet je wel het andere accepteren. Het Surinaamse volk moet zelf haar weg kiezen. Met het oog op de toekomst. We kunnen als het ware gaan zeggen dat gerechtigheid is geschied. De Surinaamse rechtstaat heeft altijd bestaan. Het is niet alleen gebaseerd op de persoon Bouterse, noch de nabestaanden. Zodra de NDP (vertegenwoordigd door het merendeel van Surinamers ) gebruikmaakt van legale middelen (wat altijd het geval is), beginnen de tegenstanders bij voorbaat te huilen en te jammeren. Waarom? Ze krijgen hun zin niet. Dan telt de wet, regelgeving en democratie niet meer voor hen. Ga niet huilen , ga werken aan betere promotie opdat men de keuze op je maakt.


  Maak melding
 30. Zieke-& waterhoofd mensen zijn dat . Ze hadden honger en kregen wat troep te eten . Bouterse laat de wereld zien dat er massa mensen achter hem staan, los van het feit dat hij levenslang krijgt. En nog eens een keertje wordt het volk misbruikt en dit keer met een gratis bekertje stroop en BBR . Ik schaam mij dood toen een collega op mijn werk zei : wat een feestelijk omhaal in Suriname voor een crimineel. Ik zei terug : Narcosur is in de maak op Netflix .


  Maak melding
 31. @Ray,
  Olga ben ik niet. Ik ben pakiratigri. Dat is mijn enige naam. Ik hoef geen gebruik te maken van allerlei namen. Ik zeg gewoon wat ik moet zeggen en dat is mijn mening ,vraag, oordeel, visie of wat dan ook. En wel honderd procent alleen onder de naam pakiratigri. Geen andere namen dus. Ik ga mensen niet voor de gek houden en zo. Zo simpel is het.


  Maak melding
 32. Pakiratigri. De vraag is: wie heeft de mensen gemarteld, hun geslachtsdelen afgesneden en daarna vermoord. Wie was de enige persoon die de macht had dit te doen?


  Maak melding
 33. Toen hij verkozen werd tot president[1e keer],nam hij dezelfde dag zijn intrek in Hotel Torarica.Zie niet in waarom hij weigert zijn intrek in hotel Santo Boma in te nemen.Boma bevindt zich ook in Sur.


  Maak melding
 34. Loon schoon maaksters met nieuw front 1000 SRD was 300 EURO

  Loon schoon maakster met NDP Regering 1000 SRD is 125 EURO

  een potje pindakaas 35 SRD NDP prijs


  Maak melding
 35. @Janmohal,

  Waar ik naar toe wil is gewoon het officiële gedeelte en dat is dus de verdere afwikkeling. Het gaat zich ook plaatsvinden binnen het recht precies zoals we dat wensen toch? De december kronieken praat ik niet goed. Dan ben ik goed gek. Ik zie voor mijn ogen een aantal mensen die zich opgezweept hebben. Militairen dus. Wel een plan en toch kan je niet praten over kalm beraad. Derby is de dans ontsprongen. Als het beraad zo kalm was had hij feitelijk ook op dat moment wijlen moeten zijn. Dat was niet het geval. Als militair en de noodtoestand uitroepend doe je gewoon wat je moet doen .Houdt dus niet in martelingen en zo. Uit al deze handelingen blijkt dat op het moment de suprême men elkaar aan het opzwepen was. Ik noem het geen kalm beraad. Voorbedachte rade kan wel omdat men informatie had waaruit bleek dat de tegenstanders van plan waren met snode dingen. Anders ga je niet de noodtoestand uitroepen.

  De daden vallen onmogelijk goed te praten voor dat moment. Intussen zijn we decennia verder. Nog steeds zijn de daden niet goed te praten en inmiddels hebben we amnestie en een vonnis. Amnestie heeft te maken met de vooruitgang van het Surinaamse volk en zeker ook de nabestaanden om in het reine met zich te komen. De doden breng je immers niet tot leven . De genoegdoening van de nabestaanden is zeer betrekkelijk. Wat nu als volgens de legale weg Bouterse niet in het gevang belandt? Is er dan geen gerechtigheid? Wacht liever dat Bouterse vanzelf dood gaat. Wat is de gemiddelde leeftijd in Suriname? Misschien gaat hij nog lang niet dood. God weet dat. Als mens zal men zich ergeren. Maar men heeft ook een andere keuze.


  Maak melding
 36. Pakiratigri leuk verhaal over wetten maar het klopt van geen kant. Internationale wetgeving gaat boven Surinaamse wetten. Bouterse kan zich straks verschuilen achter gratie maar houd rekening mee dat Suriname een hoge prijs gaat betalen. Dat is die oude zak toch niet waard.


  Maak melding
 37. Dat was me een zondagochtend in de vroege uurtjes. Ai, het was werkelijk zoals Tjallie en motjo Lena vertelden en apten een drukte vol paars schorem. Het leek wel een soort religieuze bijeenkomst waar de sekteleider zijn dwaze volgelingen en aanhangers zou toespreken en preken, hoe hij is geroepen en door zijn god om hen te leiden in rampspoed en onderdrukking, veroorzaakt door hemzelf en roversbende. Met veel herrie, gejuich, gelach en gezang, stree de foe free etc.,lsof men in trance was luisterden die paarse paria’ s als zombies naar hun bij verstek veroordeelde moordenaar, bij verstek veroordeelde drigscrimineel en staatkas rover die land en volk heeft verpand en verarmd. We want Bouta krijsten enkele paarsdom ophitsende ndp stommelingen. Tjalie zei dat het leek alsof het net jaren tachtig was, vol geheime paarse agenten in burgerkleding, naast Politie voor de orde. Menig paarsdomme volgeling stond echter met een open mond vol tanden en hongerig koekeloerend kijkend om zich heen. Wie weet waren het criminele zakkenrollers die hun eigen mensen zoals de baas der misdadiger doet, roofden. Tjallie beng meti ooktoe Nelis. Nelis werkt undercover voor de ndp als spion. Nelis taki, eeh brada Tjalie, power, what’ sup, deng moeilijk baas bakka. Tjallie taki, boi Nelis sa e pesa, fa baas kan vonnis? Nelis taki, boi, mi sreef no sabi fa kang dat onder baas regering hij is veroordeeld. Tijdens ndp 1 regering ooktoe deng sroto eng zoon na VS. Tjalli taki, baas sreef kong owroe a heri inlichtingendienst foe baas no e wroko so bun moro noh, Nelis. SSSSTTT Nelis taki alla sani bun foe njang, maa no alla sani bun foe taki sa joe sabi. Tjallie taki dus dang baas ka, want zomaar sma no vonnis baas. Stt, Nelis taki bakka, mi sreef e twijfel a heri sani rondom baas is onze echte Leider of lijdsman. Ondertussen begonnen vele ndper’s monotoon te zingen als bij een dedesma oso, soso lobo soso lobo didibri. Baas zag er vreselijk moe uit, als een echte oude van dagen, gesteund en omringd door zijn bodyguards die eruit zagen alsof ze nooit slapen. Meer volgt de komende dagen, ten nadele van baas, zijn ndp sekte en verdere intimidatie alla jaren tachtig. Opa en oma weten een ding met volle zekerheid, baas zijn dagen zijn geteld en na hem de zondvloed. Voor die oerdomme debiele idiote imbecielen hersenloze paarse fossielen zal het nog meer paarse ddb schijt eten en pis drinken vol armoede, kommer en kwel, onvrede, onrust en oerdom vasthouden, hij is me egte lijder.


  Maak melding
 38. Wat is er over van een beschaafd volk.
  Vroeger toen alles beter was zouden wij nooit een moordenaar bejubelen.
  Waar zijn onze normen en waarden gebleven.
  Afrikaanse toestanden terwijl de leider en kornuiten leven in weelde penaart het volk.
  Kijk naar de tv de domme bevolking blijft dansen terwijl ze niks hebben.
  Sarie Torie vandaag de dag!


  Maak melding
 39. De hersenloze paarse imbecielen zaten flink te zeiken over dat het een ‘politiek proces’ was maar zoals gewoonlijk hebben ze het weer faliekant mis.

  Een voorbeeld van een politiek proces is het impeachment proces tegen Trump waar hij aangeklaagd wordt door het Huis van Afgevaardigden en uiteindelijk berecht zal worden in de Senaat welke beide politieke instanties zijn. Dat is niet het geval bij Bouta waar hij berecht is geworden door 3 onafhankelijke rechters v.d. krijgsraad.

  Als het O.M. Bouterse had vervolgd in opdracht (een art 148 resolutie) v.d. regering (ook een politieke instantie) dan kon e.v.t. ook gesproken worden van een politiek proces. Maar dat is niet het geval bij de decembermoorden.

  Het O.M. is pas begonnen met het onderzoek en de vervolging na een opdracht daarvoor te hebben gehad van het Hof van Justitie, een onafhankelijke rechterlijke instantie.
  Het Hof had die opdracht gegeven nadat de nabestaanden v.d. slachtoffers van hun wettelijk recht gebruik hadden gemaakt om een verzoek daartoe in te dienen.
  Als ze dat toen niet hadden gedaan in 1999/2000 dan was deze hele zaak verjaard en in de doofpot terecht gekomen.

  Men zit dus gewoon te liegen wanneer men het heeft over een ‘politiek proces.’
  De moordenaar bouterse heeft alle gelegenheid gehad om zich te verdedigen voor 3 onafhankelijke rechters, hij heeft alle gelegenheid gehad om zich te verzekeren van juridische bijstand en om van zijn politieke macht misbruik te maken door te intervenieren in een lopend proces.

  Zijn slachtoffers hebben die voordelen en mogelijkheden nooit gekregen.
  Zij zijn in de holst v.d. nacht uit hun huis gesleurd, opgesloten in fort zeelandia en vervolgens gemarteld en zonder vorm van rechterlijk proces geexecuteerd/vermoord.

  Alleen maar omdat ze zich via vreedzame stakingen en demonstraties hadden ingezet voor een herstel v.d. democratie en eerlijke verkiezingen opeisten.

  Daarmee vormden ze een uitdaging voor het voortbestaan v.d. toenmalige militaire dictatuur o.l.v. Bouterse die ze heeft laten vermoorden alleen maar om langer aan de macht te kunnen blijven als militaire dicatator.

  Het verhaaltje over ze waren met een coup bezig en ze zijn op de vlucht doodgeschoten is nu officieel ontkracht geworden door de krijgsraad als een leugen.

  Het enigste wat paars/ndp heel goed kan doen is liegen en zaken verdaaien. Ze zijn ook kampioen in het leegplunderen v.d. staatskas en het vernietigen v.d economie. Wie nu nog tot die paarse bende behoort en een dubbel veroordeelde crimineel (meervoudige moorden en drugssmokkel) als president ondersteunt moet zich doodschamen. Dat soort figuren hebben geen gezond verstand in hun kop en een heel zieke inborst.


  Maak melding
 40. @Koos ,
  Voor wat betreft internationale wetgeving en verdragen kun je beter de vraag stellen aan de Amerikanen bijvoorbeeld? Zoek eerst een bunker op. Want wanneer ze over je heen scheren met de vliegtuigen praten ze niet over internationale wetgeving. Dan doen ze wat ze moeten doen. Suriname is wel in de gelegenheid het netjes binnen haar eigen mogelijkheden vanwege de grondwet en daaruit voortvloeiende handelingen af te werken.


  Maak melding
 41. Pakiratigri, je kan Suriname toch niet vergelijken met het machtige VS. Suriname heeft zich te houden aan Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Die is niet bindend maar wordt inmiddels door veel landen gezien als leidraad. Suriname kan niet haar eigen koers varen. Daarmee zouden ze zichzelf buitenspel zetten.


  Maak melding
 42. Alle hulde van de wereld aan de rechtbank die meer ballen hebben dan het hele parlement.
  Een diepe buiging voor deze rechter.
  Eerlijke en oprechte uitspraak gedaan zonder bull shit.
  Diepe bewondering edelachtbare.


  Maak melding
 43. Precies Koos,

  Daar zeg je wat. De ene kan wel de dans ontspringen en de andere niet. We praten dus niet over gerechtigheid. We praten dus niet over recht voor een en recht voor allen. Ik nam Amerika als een voorbeeld. Hiermee bedoelend dat Suriname wel degelijk binnen de mogelijkheden het recht van amnestie heeft kunnen afkondigen ook al was men er niet blij mee. De soevereiniteit staat voorop. Dood is gewoon dood . Je wordt gemarteld en je gaat dood. Dat klinkt heel erg. Maar als je geëlimineerd wordt op een directe manier ga je ook dood. Als jij een verhaal eromheen kan bouwen dat iets gerechtvaardigd is, accepteert men dat. Dood is dood ,er zijn talloze gevallen waar men zich niet houdt aan de regels. Kennelijk wordt dat wel geaccepteerd.

  Als Trump iets doet is dat oké. Bouterse niet ,want we willen gerechtigheid. Bouterse heeft geen talloze moorden op zijn geweten. Hij en zijn makkers hebben verkeerde beslissingen genomen . En het is allerminst toegegaan als zijnde kalm en zo. Omdat Bouterse slechts een keer iets op zijn geweten gehad heeft (officieel) kan wel de amnestiewet tevoorschijn getoverd worden. Het volk staat nog steeds achter hem. Het is hetzelfde volk dat zowel de amnestiewet en het vonnis vertegenwoordigd heeft. Dit, in de vorm van de gescheiden machten dus, de Surinaamse vertegenwoordigers (het volk) in het parlement, de krijgsraad en de Surinaamse grondwet.


  Maak melding
 44. De meeren deel van de mensen die je ziet op zanderij waren slaven afstammelingen, deze soort mensen hebben geen verstand wat vrijheid en rechtstaat betekend. Voor een pakket zijn ze bereid om alles te doen en NDP maakt lekker misbruik ervan. Kijk op youtope het gedraag van mensen uit zambia, oeganda, ghana ect zijn echt het zelfde als de grootste groep NPD aanhangers.


  Maak melding
 45. @ Jay,

  Inderdaad weer leugens over dat het een politiek proces is, en die paarse analfabeten, praten als papagaaien dezelfde taal, terwijl ze niet eens begrijpen waar het over gaat.


  Maak melding
 46. Hij maakt grof misbruik van de sociaal zwakkeren en minst opgeleide mensen in de samenleving.Hij geeft ze brood geld en spelen om zijn doel te bereiken maar deze man geeft niks om mensen.Hij is een gevoelloze narcist en psychopaat en zijn vonnis een politiek spel noemen en beweren dat Nederland daar een aandeel in heeft gehad? Hij wordt nu meer dan ooit door de internationale gemeenschap in de gaten gehouden.En in hoger beroep krijgt hij weer 20 jaar of meer.Want de straf kan in hoger beroep ook hoger uitvallen.


  Maak melding
 47. De coup van de oppositie m.b.v. de rechtbank zal nooit slagen. De uitspraak kwam voor velen als een verassing maar vriend en vijand hadden door dat de uitspraak was georchestreerd i.s.m. met de oppositie. Men had een Boliviaanse scenario voor ogen. De oppositie moest de macht overnemen. Deze hele opgezette scrnario zal in het voordeel van president Bouterse werken.


  Maak melding
 48. Dit is toch intriest😭😢 Dat er nog zoveel ongeschoolde, vreselijk domme mensen hier in Suriname rondlopen. Bouta houd de bevolking bewust ook dom, de jeugd van nu weet niets over de decembermoorden, want het is een taboe om dat überhaupt uit te spreken. In de geschiedenisboeken van nu mag het niet beschreven worden, want dat is door Bouta verboden. Een politieke moord zegt hij🙄, wel zodra die domme hongerige mensen weer een gratis pakket krijgen, hebben ze hun ziel weer verkocht voor nog een termijn Bouterse. Alleen de zwarte aanhangers van Bouta, staan op de airport, mensen die honderd jaar na de slavernij afschaffing, nog steeds niet van plan zijn te gaan, en willen werken, die alles voor niets willen hebben, en die hoe wreed dit ook klinkt, nog steeds een flinke zweep nodig hebben om iets te kunnen presteren.😏


  Maak melding
 49. Weten de Surinamers dat die zelfde Desi Bouterse er voor heeft gezorgd dat jullie ten tijden van de Coup 1982 toch te eten hadden.De toenmalige regering van Nederland had alle economische hulp afgesloten.OOK DE BERUCHTE STAKERS DE VAKBONDEN HADDEN DE STROOM AFGESLOTEN EN ZIJN ER MENSEN OP DE OPERATIETAFEL GESTORVEN.ER WAS GEEN KINDERMelK MEER NIETS MEER.Als Belgie Frankrijk en America Suriname niet te hulp was gekomen waren de meeste Surinamers er niet meer.Wat bijzonder is hij is een man van het volk en werkt dag en nacht.Toen er geen brandstof was heeft hij er voor gezorgd dat iedereen een fiets kreeg,tegen een zeer gunstige lening.Thuis bij ons hangt er een foto van onze Pesident ik hoop dat ik hem nog eens persoonlijk de hand mag drukken.Ja wij zijn trots op onze Desi .Moge hij noch hel lang onder ons blijven.Leeo en Corry Snel-Powel


  Maak melding
 50. @pakiratigri
  😱Je hebt paddi in je hoofd in plaats van hersens. Woon je wel in Suriname, hoe kan je ook maar 1 ding goedpraten, haal die rijstzak van je hoofd idioot.😠


  Maak melding
 51. @Pakiratigri

  “Het is belangrijk dat men de zaak niet alleen vanuit een NDP-hoek benadert maar gewoon gestalte geeft aan de officiële wettige beslissingen destijds. Dat was de amnestie.”

  beste Pakiratigri zegt het ene en doet het andere.

  De Amnestie wet is voor het proces tegen bouterse geen referentie kader om aan te toetsen. Hij is immers ruim 5 jaar na de start van het proces ontstaan.
  Nergens ter wereld in een rechtstaat kan getolereerd worden dat tijdens het proces de regels veranderd worden. Zie het als hands tijdens een voetbal wedstrijd dat na de rust niet meer van toepassing is voor de rust krijg je een strafschop om je oren terwijl na de rust de tegenstander scoort met z’n handen.

  De NDP heeft steeds gefrustreerd en getracht het recht naar haar hand te zetten.
  Men moet niet steeds de schuld elders neerleggen maar de verantwoordelijkheid voor daden nemen.
  Er worden steeds drogredenen gebruikt:
  >> NL heeft invloed. NL wil handeldrijven en heeft daarom geen enkel belang bij destructie van een potentiele markt waar jaarlijks heel veel euro’s naar toe lekken (familie, pensioenen en vakanties).
  Economisch is Su geheel irrelevant en ook altijd geweest. Een promotie onderzoek heeft recent het aandeel van zuid Amerika (niet alleen Suriname maar ook Guyana, de Caraiben etc.) op 5% van het BBP van NL in de 18de eeuw becijfert ofwel Su kan niet meer dan 1% geweest zijn omdat ook alle franse gebieden (Haiti) mee erekend werden.
  >> De rechterlijke macht is onafhankelijk en bewijst dat, ondanks de zware druk vanuit de regering alsmede het frustreren van het proces door de staat en de verdachten.
  >> Het ontbreken van degelijk bewijs is volledige onzin. er hebben mensen die geschotten hebben verklaart en toen Rozendaal de zwijgcultuur verliet toen was er in no time een uitbreiding van de Amnestie wet. In de NDP argumentatie wordt de tijdlijn rondom oorzaak en gevolg vaak omgedraaid. Het is een interessante vraag wie het proces politiek gemaakt heeft.
  >> Wie heeft de waarheid vinding verkracht door alleen de NDP waarheden zonder toetsing tot de Waarheid te verklaren. Hoeveel onpartijdige getuigen of getuigen van de andere partij zijn er door Baboeram betrokken in zijn waarheid vinding.
  >> De geschiedenis wordt geschreven door de winnaars. Het gevolg in Suriname is dat de jeugd van Suriname geen idee heeft van hoe haar natie vervormd is in de jaren 80. Het gevolg is dat de beste manipulatoren de instroom van onwetende kiezers heeft weten te pakken, Daar komt nu een einde aan.
  >> Dat de president er zit bij de wil van het volk is onzin. In 2010 werd Bouterse president door verraad tussen AC en PL en in 2015 door dat de NDP haar mega partners allemaal opgegeten had won zij door:
  a) de jongeren,
  b) 8.000 mensen in dienst van de overheid te nemen,
  c. te liegen over de stand van de economie (monetaire financiering) en
  d. niet duurzame verkiezing beloften
  e. overlopers.
  kreeg de NDP met 45% van de stemmen 51% van de DNA zetels. Waarna nog wat overlopers (BEP/HVB.Waidoe) het politieke beeld bepaalden

  Verder geld in een rechtstaat niet het volk wil het dus het is goed maar zijn het de regels die namens het volk ingevoerd zijn door wijze mensen die bepalen wat er gebeurd. De ratio gaat voor de emotie van de straat.

  Zie wat er op Pengel gebeurde. Alleen maar mensen die wat te verliezen hebben die staan te schreeuwen. Alleen mensen die aangevoerd zijn met Staatsvervoer. Er is een show opgevoerd waar relatief weinig paars was en veel niet al te enthousiaste mensen rond liepen.

  De manifestatie van Brunswijk op het Bronsplein was helemaal geel, gezelliger en vrijwel even druk.

  Bouterse is gevlucht naar Cola Kreek
  ik hoop dat u de filmpjes goed gezien hebt en u zult veel mensen gezien hebben die afhankelijk zijn van de NDP en niet echt blij zijn en zelfs wraak zullen nemen bij het stemmen.

  Pakiratigri u bent niet zo dom als 955 van de dye hards van de NDP en zult gezien hebben dat de eenheid ver te zoeken is.


  Maak melding
 52. RobG 1

  “De coup van de oppositie m.b.v. de rechtbank zal nooit slagen. De uitspraak kwam voor velen als een verassing maar vriend en vijand hadden door dat de uitspraak was georchestreerd i.s.m. met de oppositie.”

  Ziekelijk complot denken van het jaar nul beste RobG.
  Hoe kan een uitgedunde oppositie die al en decenium geen misbruik kan maken van de staatsmiddelen nu de rechtelijke macht en allerlei buitenslandse machten aan manipuleren.

  Indien er een groep was die de rechtelijke macht dwars zat dan was het de regering wel. Heeft u alle dreigingen niet gehoord die geuit zijn.

  VHP. NPS, ABOP. PL maken heel weinig indruk omdat ze al 10 jaar geen echte macht meer hebben. De rechtelijke macht heeft natuurlijk bescherming gezocht bij de VS en de EU en die gekregen met de verklaring van alle zaakgelastigden. Handen af van de rechtelijke macht.

  Het Volk gaat rechtspreken beste RobG en daarna zal het snel gaan als Bouterse zijn priveleges verliest. Dan zal hij het moeten doen met wat oude mannen en wat bange lijfwachten. Binnen de NDP wordt al nagedacht over het post Bouterse tijdperk.

  Waar was Misiekaba, waar was Abdoel, Waar was Coutino,, Waar waa Hooghart, Waar was Simons, Waar was Bouva en waar is Doekhie.


  Maak melding
 53. Met deze vonnis kan hij niet meer mee doen met de verkiezing .

  Bouterse houd van eten na verkiezing kan het niet meer gratis gegeten worden .

  Bij de rechter commissaris heeft hij zelf verklaard dat deze slagoffers dood moesten anders zouden er honderden doden vallen .

  Bouterse daarom ben je niet op de zittingen geweest ,de rechters zouden uit lachen met je verklaring bij Rechter Commissaris .

  Binnen NDP wel men Bouterse niet meer maar niet durf het te zeggen .

  Vrouw Simons van DNA draai overuren hoe de volgende wet gemaakt moet worden .


  Maak melding
 54. Geachte Jojo,
  Er waren best wel veel mensen aanwezig. Dit is niet persoonlijk aan jou gericht maar wel op een aantal reacties. Wat is het belang van of er donkergekleurde mensen bij aanwezig waren? Of dat ze laagopgeleid zijn? Het is niet relevant. Wat relevant is ,zijn de komende ontwikkelingen binnen het recht van Suriname de soevereine natie. Het punt is de verdere afwikkeling van deze zaak. En daarbij gebruikmakend van de legale middelen. En dan heb je de verkiezingen. Niks anders .De ‘hoogopgeleiden ’moeten toch weten dat binnen de wet geen onderscheid wordt gemaakt. De hooggeschoolden moeten toch weten zaken los van elkaar te zien? De hooggeschoolden moeten toch weten daarna een combinatie van te maken dat alles binnen de wet plaatsvindt. En wel de Surinaamse grondwet. De NDP doet dat. Gooi je ‘hoogopgeleid’ in de vuilnisbak. Het dient slechts voor het beroep dat je uitoefent. De ‘dommen ‘zijn wijzer geworden’. De ‘domme Surinamers’.


  Maak melding
 55. @leo snel, eten op je bord zeg je? waar haal die wijsheid vandaan, je vader is zeker niet zijn pik kwijtgeraakt en heeft ook geen kogel door zijn hoofd gejaagd gekregen? Wil je dat aan de kinderen benoemen die hun vader, broer of een familie zo wreed zijn kwijtgeraakt? Moet een moordenaar die nooit voor voor zijn daden heeft moeten boeten, overal mee wegkomen? Wil je pas iemand opsluiten als jezelf persoonlijk leed bent aangedaan? Laat je toch nakijken man, je hebt totaal geen empathie voor je medemens, echt een Bouta man dus.Geloof mij Bouta houd alleen van zichzelf, hij is degene met een dikke bankrekening en de rest van het volk kan schijt eten, waar komen al die berovingen en drugsverslaafden en zelfmoorden vandaan, door ontevredenheid en armoede doen mensen rare dingen. Als je het zo goed vind gaan en dit allemaal bijzaken vind? Wel ik hoop dat je in Suriname woont, want van een afstand is het makkelijker oordelen.


  Maak melding
 56. @ pakiratigri

  “Wat is het belang van of er donkergekleurde mensen bij aanwezig waren? Of dat ze laagopgeleid zijn? Het is niet relevant. Wat relevant is ,zijn de komende ontwikkelingen binnen het recht van Suriname de soevereine natie.”

  U raakt hier de kern van de zaak.

  Wat meer of minder pigment is niet relevant en heeft volgens mij geen invloed of men wat meer of wat minder intelligent is of wat meer of wat minder kennis heeft.

  De scheiding die willens en wetens gemaakt wordt is die tussen elite/ intelligentsia en het gewone volk. Als mensen hun geschiedenis niet kennen zijn ze gedoemd het te herhalen (George Santayana), is een lijfspreuk van mij.
  De wat meer gevormde zijde van de Surinaamse maatschappij weet echt wel dat er een rechtsorde is en die lopen echt niet in het gareel van voormalige colonisators en zeker niet in het gareel van demagogen.

  Het minder opgeleide deel van de bevolking wordt graag serieus genomen en herkende zich niet in de afstandelijke betrokkengheid van Venetiaan of de vaak despotische surinaamse baasjes met een opleiding.
  Daardoor kunnen leiders als Somo, Brunswijk en Bouterse achter bannen demagogisch voor hun kar spannen zonder dat de feiten er toe doen.

  Daarom kunnen minder charismatische leiders die met de feiten dealen zoals de rechtelijke macht of Chan of Rusland of Breeveld maar ook Waterberg veel moeilijker met de minder gevormde kant van de maatschappij uit de voeten.
  Luistert u maar eens naar Bouterse of Misiekada of Belfort weinig feiten en altijd demagogisch.

  Op Pengel waren alleen mensen die gestuurd kunnen worden en zich geestelijk hebben laten kolonialiseren

  u vergeet een belangrijk ding: Suriname is een souvereine staat met een wat minder perfect rechtsysteem en belabert kiesstelsel en nog beroerdere politieke partijen. Ze hebben vrijwel geen van allen een toekomst bestendig programma en bestaan op basis van macht en cleintisme.
  De rechtbank heeft bewezen het verschil te maken tussen clientisme en staatsrechtelijke verhoudingen. Het verschil tussen persoon en functie. Alleen kan de persoon in kwestie zich zelf niet scheiden van de functie en misbruikt de persoon de functie en zijn kiezers om zich zelf te vrijwaren. Ik denk dat u dat ook wel begrijpt.

  Ik ben er van overtuigd dat de NDP zonder de oude mannen een heel andere partij zal zijn die oprecht kan strijden voor haar kiezers. Helaas is door de straatwijze machtspolitiek van een leider, die de schoenen van Venetiaan nog niet mag poetsen, het land in de ellende gedompeld en ligt de ontwikkeling letterlijk en figuurlijk op haar rug.


  Maak melding
 57. Volgens die paarskneetrgekke oerdomme debiele idiote dwaze ndp’ paria’ s mag baas alleen coups plegen. opa en oma lachen al de hele dag, zingend, wang dee foe tongtoi, wan dee foe sabaku. Baas na straks verleden tijd. A moes loekoe bun ano tjies wang beroerte of hartaanval van al die misieri die hij voorzich, land en volk heeft gebracht, met valse bedoelingen en onder het mom van onze eige dingens, wi egi sani, wi lobi kondre, mi na basi foe alla sam. Baas en elite ndp kaders breken hun hoofden samen met Meyje, Misikeba hoe het oerdom volk verder op te hitsen onder het mom van is een rechtscoup, is politieke stunt, is Holland schuld, is etc allerlei revo spul zonder inhoud. opa taki, hihi we leve niet meer in de jaren tachtig. Anno 2019 is alles wereldwijd openbaar geworden, zoals die hele affaire van de rijken der aarde met de overleden miljardair Jeffrey Epstein. Boi , is zo gaat men nu weten dat baas gewoon een bij verstek veroordeelde notoire moordenaar is en een bij verstek veroordeelde drugscrimineel, die alleen maar de domsten onder het volk als volgelingen heeft. Ai soso lafu, hehehehehewahahahahahahahahaha, broeja ini a partijcentrum is wat komen gaat. Meer mensen gaan Ma Dini’ s raad opvolgen, en MA Dini kennende na wang leidster en paarse idiool onder de paarse vrouwen. Baas sa moes foe knoei nanga verkiezingen, zodat a winni bakka. Maar ook dat zal men weten. Ndp da nationale DEDESMA PARTIJ.


  Maak melding
 58. Volgens die paars knettergekke oerdomme debiele idiote dwaze ndp’ paria’ s mag baas alleen coups plegen. Opa en oma lachen al de hele dag, zingend, wang dee foe tjongtjong, wan dee foe sabaku. Baas na straks verleden tijd. A moes loekoe bun ano tjies wang beroerte of hartaanval van al die misere die hij voor zichzelf, land en volk heeft gebracht, met valse bedoelingen en onder het mom van onze eige dingens, wi egi sani, wi lobi kondremang, mi na basi foe alla sma. Baas en elite ndp kaders breken hun hoofden samen met Meyje, Misikeba hoe het oerdom ddb gelovig volk verder op te hitsen, onder het mom van is een rechtscoup, is politieke stunt, is Holland schuld, is etc allerlei mislukte revo spul zonder inhoud. Opa taki, hihi we leve niet meer in de jaren tachtig. Anno 2019 is alles wereldwijd openbaar geworden, zoals die hele affaire van de rijken der aarde met de overleden miljardair Jeffrey Epstein. Boi , is zo gaat men nu weten dat baas gewoon een bij verstek veroordeelde notoire moordenaar is en een bij verstek veroordeelde drugscrimineel, die alleen maar de domsten onder het volk als volgelingen heeft. Ai soso lafu, hehehehehewahahahahahahahahaha, broeja ini a partijcentrum en in Ocer de komende tijd,is wat komen gaat. Meer mensen gaan Ma Dini’ s raad opvolgen, en Ma Dini kennende , na wang leidster en paarse idiool onder de paarse vrouwen. Baas sa moes foe knoei nanga verkiezingen, zodat a winni bakka. Maar ook dat zal men weten. Ndp da nationale DEDESMA PARTIJ. In 2020 wordt het 100% weg met moordenaars, weg met drugscriminelen, weg met rovers, weg met dieven, weg met corruptelingen, weg met het paarse onrecht olv van het paars monsterlijk gedroch ( Alles wat ndp is en voor staat) voor een beter Suriname en uw nageslacht. Ndp gaat net als in 1987 verliezen dat baas no mang accepteer dat en van ergernis e go…….vul maar zelfs in paarse schorem op dit forum. Wahahahaha geen van jullie had gedacht dat baas zou worden gevonnisd. Wel stommelingen, baas wist dat en ook Kanhaai. Alles wordt nu in paarse scene gezet.


  Maak melding
 59. Wat een bitterheid.
  De haat druipt als gal langs de kaken.
  De wrok wroet als een varken in de nieren
  De afgunst gloeit als koorts in de ogen
  De mond en keel is als een graf vol doodsbeenderen.
  GOD behoede het volk van Suriname hiervoor.


  Maak melding
 60. Het NDP-volk vertegenwoordigt niet de hele Surinaamse bevolking !
  Het wordt zo nu wel wereldwijd in het nieuws gebreacht !
  De bevolking van Suriname wordt wereldwijd te schande gezet door NDPers en bezeten Boutisten.

  Het grootste gedeelte van Suriname is tegen Bouterse maar heeft geen vertrouwen in de politiek. Ook deze groep wordt, omdat zij zich afzijdig houden, nu dus ook tot de NDPers gerekend !


  Maak melding
 61. @ Pa Winti
  Tot nu toe weet ik nog niet wat de reden was voor het bezoek aan China.

  1>> 14 onnozele mou’s etc waarmee Suriname vazal van China wordt bij stemmingen in de VN
  2>> een kwijtgescholden lening van $ 12.3 mio
  3>> een nooit te materialiseren lening voor de verbouwing van Pengel van maar liefst $ 200.000.000 ofwel ongeveer 300% te veel inrelatie tot het werk. Er is geen plan en er zijn onvoldoende reizigers. Bij 1 mio reizigers per jaar kost een upgrade van Pengel 4 maal meer per passagier dan de uitbreiding van Schiphol.
  4>> een absude lening voor de zee wering naar Weg aan Zee van maar liefst $ 100.000.000.
  Beide leningen zijn onzin omdat deze regering nog geen enkel eigen plan van de grond gekregen heeft. Althans weinig verder dan een bouwbord of iets wat een paar jaar later al versleten of kapot is.


  Maak melding
 62. President welkom in ons heerlijk land.
  De verwensingen van de haters zijn niet uitgekomen, maar wie een gat graaft voor een ander valt er op een dag zelf in.
  Alles wat goed is voor jouw president is goed voor de haters en hun gezin.


  Maak melding
 63. Nu hoeft hij zich niet meer zo krampachtig vast te houden aan de presidentschap.Hij koos president te worden om een veroordeling en opsluiting te voorkomen.Veroordeeld is hij al en nu nog het uitzitten van zijn straf..gaat zeker gebeuren.


  Maak melding
 64. Wie haat er nou een moordenaar en drugsveroordeelde.
  Gelukkig heeft hij niet iemand van je familie doodgeschoten.
  Vandaag zou je dan anders piepen, debiel.


  Maak melding
 65. Psalmen 11

  1Ik zoek mijn bescherming bij de Here.
  Waarom zeggen jullie dan:
  ‘Vogel, zoek je schuilplaats in de bergen!’
  2Kijk zelf maar,
  de goddelozen
  leggen hun boog al aan de schouder
  en spannen de pijlen
  om de rechtvaardigen te treffen.
  3Als zo de bodem
  onder iemands voeten wordt weggehaald,
  wat kan een rechtvaardige
  dan zelf nog doen?
  4De Here woont in zijn heilige tempel,
  de troon van de Here is in de hemelen.
  Zijn ogen zien alles
  en beoordelen wat de mens doet.
  5De Here stelt de oprechte mens op de proef,
  maar Hij haat slechte en gewelddadige mensen. ( wie ndp niet haten zijn voor moord, drugs en roof)
  6Boven het hoofd van de slechte mensen
  trekken de wolken samen,
  vuur en zwavel hagelen op hen neer
  en een schroeiend hete wind wordt hun deel.
  7Want de Here is rechtvaardig.
  Hij waardeert het oprechte handelen.
  Zij die Hem volgen, doen zijn wil.
  Daarom zijn zij in staat
  Hem recht in de ogen te kijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES