LVV-ressort Marowijne hield survey onder kassentelers

1
LVV-ressort Marowijne hield survey onder kassentelers

Landbouwvoorlichters van ressort Marowijne van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben in het district een survey gehouden. Deze survey vond plaats in het kader van de uitvoering van het IDB-project: “Strengthening of Vegetable Production under Protected Condition “.

Het doel van dit project was om data te verzamelen van de verschillende kassen die in Suriname voorkomen en hoe de gewassen die worden geteeld in de kassen gedijen. Een aantal aspecten van telen van gewassen in de plantenkassen kwamen hier aan de orde. De survey geschiedde in de periode van 26 november tot en met 28 november.

Om de gevolgen van de klimaatverandering op landbouw te verminderen, kunnen verschillende maatregelen worden toegepast, zoals bijvoorbeeld beschermde teelt en wel in een plantenkas. Met de verkregen informatie uit deze survey, wil het ministerie aan de slag gaan om te komen tot een ideale plantenkassysteem voor Suriname.

Deze plantenkas zal betaalbaar moeten zijn voor de doorsnee Surinaamse landbouwers en voor de verdere ontwikkeling van de kassenteelt in Suriname. De kassentelers hebben hun medewerking verleend voor een vlot verloop van de survey.

1 REACTIE

  1. @ Imo Nibas: Suriname is een land waar het veel regent. Daardoor worden voedingsstoffen uitgespoeld. In een kas kun je de watervoorziening veel beter doseren en worden voedingsstoffen minder uitgespoeld. Dat kasplanten meer water bevatten is gewoon onzin.
    Of ze minder goed smaken is ook maar de vraag. De smaak van groenten en zaken zoals peper, paprika en tomaten wordt bepaald door de opgenomen voedingsstoffen en hoeveel licht ze ontvangen. Meer licht geeft meer suikers. In een kas krijgen de planten iets minder licht, maar of het veel uitmaakt in Suriname is maar de vraag. In ieder geval zijn ze beter van kwaliteit omdat ze minder van het weer te lijden hebben.

    Voedingsstoffen zijn van belang, ook voor de smaak. Niet voor niets plant men bananen naast de septic tank. Planten kun je bewateren met water waarin per 10 liter een halve liter urine is opgelost. Bevat veel fosfor en stikstof, (de N en de P uit NPK). Fosfor is een dure meststof. Je hoeft dan geen mest te kopen, belangrijk als je weinig te besteden hebt en wel zelf groenten wil kweken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.