Vp Adhin: Er bestaat nog amnestie en gratie als uitspraak hogerberoep niet bevredigend is

102
vp-suriname-ashwien-adhin

Vicepresident (VP) Ashwin Adhin heeft vrijdagavond tijdens een spoed kadermeeting van de NDP in OCER, de aanwezigen voorgehouden dat de veroordeling van president Desi Bouterse nooit kan uitwerken.

Volgens Adhin kan de veroordeling nooit uitwerken omdat zij genoeg middelen hebben om binnen de rechtsstaat te handelen. Daarnaast zei de vp van Suriname dat er nog altijd amnestie en gratie bestaan, indien de uitspraak van het hoger beroep niet bevredigend is.

De vp merkte verder op dat de Surinaamse Krijgsraad geen gevangenneming heeft gelast en Bouterse bij verstek heeft veroorded tot 20 jaar celstraf. Volgens Adhin zijn de 14 dagen waarin iemand hoger beroep kan aantekenen pas ingegaan. En als hoger beroep wordt aangetekend kan de zaak nog een jaar of zelfs 10 jaar duren alvorens het is afgerond.

Bouterse, hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden, is vrijdagmiddag door de Krijgsraad veroordeeld tot 20 jaar celstraf. Er is vooralsnog geen gevangenneming gelast voor het staatshoofd dat momenteel in China vertoeft voor een staatsbezoek.

102 REACTIES

 1. Er is geen gratie mogelijk bij meervoudige moorden vooral wanneer je nooit voor de rechter ben verschenen. Heb de rechtelijke macht altijd geschoffeerd. Da wil je gratie.. Wel dan heeft u de bhagwath gita niet goed gelezen nog de garur puran.


  Maak melding

 2. Ben benieuwd of hij binnen 2 weken verzet aantekent want dan moet hij wel in persoon aan aanwezig zijn en niet zijn advocaat Want onze held op sokken heeft is nog nooit naar de rechtbank geweest wed voor 100 % dat hij nu wel gaat maar als hij ballen heeft blijft hij nu ook weg en pakt hij gewoon die 20 jaar


  Maak melding

 3. Wij willen geen vice president, maar schone president.
  Waarover praat deze adhin, enige is amnestie en gratie. Wel adhin laat mij jou vragen, voor hoelang?
  Als hij geen president meer wordt, wat dan?
  Waar over heb je het?
  Je speelt met die t…….. van baas, noh?
  En je wordt ook goed betaald, als vice president.
  Bovendien we hebben geen papegaai nodig die alleen maar nonsense praat.


  Maak melding

 4. Waarom wordt deze moordenaar nog zo staandvastig vereerd als hy veroordeeld is dan is ht toch officieel dat hy n aantal moorden hft gepleegd .wat n schande vr sur dat ze n meervoudig moordenaar willen handhaven als pres n ht ergste is dat deze lafaard geen moment spyt hft betuigd hy voelt zich niet vies vn al het bloed dat aan zyn vervloekte handen kleeft


  Maak melding

 5. Wat deze klote idioot niet weet, is dat het niet zomaar een moord is, maar een politieke moord met vaste voorbedachte rade en in een goed georganiseerde verband . Op basis van welke moord typen is die amnestie wet gebaseerd . Is de wet ook geaccepteerd door amnestie internationaal. Want die organisatie verleend of vecht gratie aan alleen voor politieke vluchtelingen of daaraan gerelateerde. Die zelf gemaakte amnestie wet van Bouterse is gemaakt om zich zelf gratie te verlenen d.m.v. een hele zooitje Omkoperijen. Als we deze oude bandiet niet gaan omleggen op zeer korte termijn dan heeft Suriname een catastrofale probleem.


  Maak melding

 6. In de Surinaamse grondwet staat dat de President IEDEREEN gratie mag verlenen, er staat geen uitsluitsel of uitzondering in de grondwet. De President mag zichzelf gratie verlenen of nog mooierhij laat Adhin dat doen,die bevoegdheid mag hij officieel overdragen.

  Er is al een amnestiewet en die staat als een paal boven water, vandaar dat de rechter geen enkele aanhouding heeft gelast, zelfs niet aan de ex-militairen die zijn gevonnist. Officieel konden de rechters dat ook niet want die bevoegdheid missen ze. De rechters hebben de amnestiewet opzij geschoven in de rechtbank, maar voor de rest is het rechtsgeldig in het hele land.

  Nu is er dus aanhouding in het vonnis gelast, stel dat er geen hoger beroep komt binnen die 14 dagen, mogen deze mensen vrij en blij rondlopen want ze hoeven en kunnen op basis van het vonnis niet aangehouden worden.

  De rechters hebben duidelijk onder druk gehandeld en vonnis gesproken zonder dat ze de grondwet hebben overtreden. Ze zijn blij en opgelucht en hebben het probleem bij een ander neergelegd, alleen is het niet duidelijk bij wie. Het OM zal en mag deze geworpen handdoek ook niet vangen.

  Met deze uitspraak hebben we nu een constitutionele crisis in Suriname, waar er momenteel geen constitutionele hof is om het op te losse. Intussen wordt Bouterse gewoon herkozen tot President in 2020. Nederland lacht intussen zijn vuistje want ze hebben de domme Surinamers lees nabestaanden zover gekregen een probleem te creëren waar ze zelf onmogelijk uit zullen Komen of genoegdoening gaan krijgen.

  Waarheidsbevinding en verzoening is en was voor Suriname altijd de beste optie geweest.


  Maak melding

 7. Er is veel werk aan de winkel niet alleen voor de NDP maar voor alle politieke partijen in Suriname vooral voor de VHP, die bereid is na 2020 regeermacht te verkrijgen.
  De kandidatenlijst voor de komende verkiezing is nog niet samengesteld maar verondersteld mag worden dat Desi Bouterse NIET de presidentskandidaat zal zijn.
  Politiek voeren is vooruitzien en toch doen de Surinaamse partijleiders alsof deze uitspraak van de rechtbank als een donderslag bij heldere hemel op hen over komt.
  Vanaf het moment dat de rechtbank de zelfamnestie niet geaccepteerd heeft , is er druk overleg gevoerd hoe te handelen bij een te verwachten veroordeling van Desi Bouterse.
  Niet voor niets hebben insiders al jaren de toekomstige samenwerking tussen de NDP en de VHP voorspeld.


  Maak melding

 8. Brokobaka wacht nog steeds op Bouterse. Hij heeft een uiterst mooi buitenverblijf daar. Ga jagen ,vissen en spelen met je kleinkinderen. Pak een spade en ga in de aarde wroeten. Doe maar wat. De man is oud. We gaan allen dood. Vanachter de schermen kan hij altijd richtlijnen geven. De NDP heeft genoeg capabele opvolgers. Niks is een verrassing vanwege de vooringenomenheid van deze beslissing. Niks is ook een verrassing vanwege de Surinaamse grondwet.

  Suriname draait niet om Bouterse. Je spoort niet als jij je daarop hebt gefocust. Gerechtigheid? Vraag aan de (huidige en voormalige) presidenten en premiers van Amerika en Europa wat dat inhoudt. Zijn ze ooit voor het gerecht verschenen? Amerika bijvoorbeeld, heeft daarmee niets te maken. Maak tenslotte een rondje en ga de mensen in Irak ,Afghanistan, Syrië en Libië ondervragen. Slechts een paar landen als voorbeeld. Honderdduizenden doden waar men nergens om gerechtigheid kan vragen.

  In Suriname zijn er feiten gepleegd waarbij men de schuldigen wilden straffen. Dat is dus vooringenomenheid. Want je zet een proces op gang waar de uitkomst vaststaat.
  Bouterse mag men het allerbeste toewensen en degenen in Suriname die hem een warm hart toedragen, mogen loyaliteit aan hem bewijzen. Nu is de tijd. Suriname is een soeverein land. Het proces is nu pas op gang. De strijd is dus nog niet gestreden. Alle landen die voorbarig reageren, zijn tevens goede indicatoren wat ze nou eigenlijk in gedachten hebben. De chronologische volgorde was in feite eerst het vonnis en de afwikkeling daarvan. En hier gaat het om ; de verkiezingen . Dat is belangrijk! Dan kan men gaan kiezen . Of men vrede heeft met de huidige ontwikkeling of voor iets anders kiest. Maar de focus moet niet gericht worden op Bouterse.

  De pijn van de nabestaanden is volledig te begrijpen. De wraak en zogenaamde genoegdoening niet. Beter is het dat de nabestaanden en Bouterse bij elkaar komen en elkaar een bigi brasa geven en dat Bouterse erkent dat hij (en anderen) zeer onnadenkend gehandeld hebben. De nabestaanden gedragen zich of de gebeurtenissen zich gisteren hebben afgespeeld. Tijdsfactor speelt geen rol . Om dezelfde reden kunnen de nabestaanden van de slaven in Suriname ook recht doen laten gelden. Ga maar kijken of het zal lukken. Gerechtigheid is een F-16 of F-35. Een AK-47 is ook mooi.


  Maak melding

 9. Het vonnis is volgens hem pas uitvoerbaar wanneer er geen rechtsmiddelen meer zijn. Mocht er in hoger beroep een niet bevredigende uitspraak zijn, dan volgen er volgens de vicepresident nog amnestie en gratie.

  Adhin dan ga je dus ervan uit dat
  Bouterse nog in leven is
  En als Bouterse nog in leven is dan hoop je ook nog dat de NDP nog aan de macht is en ook de president levert.
  En als er een andere politieke partij aan de macht is met een ander president dan hoop je ook nog dat deze politieke partij jou en Bouterse goed gezind is

  En dan en dan nog moet je hopen dat het geld van Bouterse en consorten voldoende zal zijn om het volk te blijven omkopen
  En dan hoop jij Adhin dat de huidige vriendenkring van Bouterse in stand zal blijven mannen zoals Sardjoe Abrahams Boereveen Graanoogst etc zullen dan moeten kiezen of samen uit of de gladiolen en weg alle privileges


  Maak melding

 10. Zo zie je maar dat de NDP’ers het rechtsysteem /rechtstaat in Suriname aan hun laars lappen. En dan lopen ze schaamteloos te schreeuwen dat ze alles binnen de wet doen.

  Als in Suriname een contest worden gehouden van schaamteloos en ongeschoolde regering wint NDP 100% de trofee


  Maak melding

 11. Als Bouterse en zijn maten de Surinaamse rechtstaat nu niet serieus neemt. Dan is een ieder een Suriname gerechtigd om de rechtstaat ook niet meer serieus te nemen. Alle oude rechtzaken zouden teniet moeten worden gedaan. Iedereen weer vrij alle gevangenissen leeg. Het recht kan door toegepast worden door de heer Bouterse hemzelf in het mooie fortzeelandia. Als je nadenkt dan is hij in al die jaren niets veranderd! Toen speelde hij voor eigen rechter en nu weer.

  En nu zegt zijn vrouw ze hebben gewacht tot we in China waren. We zijn er ingeluisd we hebben geen kans gehad om ons te verdedigen. Het is politiek. Hij heeft nog geen minuut bij eerdere zittingen zijn zegje gedaan. En dan nu klagen!


  Maak melding

 12. Adhin jij bent een grote mormel.Wanneer Bouta alleen Hindoestanen had vermoord vraag ik mij af of jij ook zo voor hem in de bres zou springen.Een moordenaar hoort de bak in. Deze hele regering denkt enkel aan zichzelf. Een moordenaar beschermen geeft aan dat je zelf ook in dezelfde categorie behoort. Adhin denkt niet aan de families van de 8 december vermoorden. Trekt steeds een pokerface.
  Wat een randdebiel.

  Sarie Torie


  Maak melding

 13. Dit is duidelijk geen scheiding van machten, verankerd in de trias politica.
  De regering probeert steeds weer de positie van de rechtelijke macht te ondermijnen. Denk aan de amnestiewet.
  Admin maakt een grote denkfout. Hij denkt dat de NDP eeuwig gaat regeren. Neen, alleen de president van de NDP partij zal deze man gratie of amnestie verlenen. een president met een andere politieke kleur niet.
  Hij vergeet ook dat de rechterlijke macht ook een smerig spelletje kan spelen. De uitspraak in hoger beroep kan 1 tot 10 jaar duren. Als zij in 2020 weer winnen kan de rechterlijke macht de uitspraak rekken tot 2025 of tot 2030. Dus wachten met de uitspraak tot er een president van een andere politieke kleur is gekozen.
  Een ander denkfout is ook deze: men is nu tot de overtuiging gekomen dat de grondwet niet deugt. De grondwet is aan een grote revisie toe. De volgende regeringen zullen de grondwet veranderen.


  Maak melding

 14. Je moet boeng foeru dagoe poepoe in je achterkamer hebben om niet te willen en kunnen begrijpen dat een moordenaar zijn straf moet uitzitten. Dat heet genoegdoening/ voldoening aan de samenleving. Adhin jij was, bent en zal een strontzak zijn. Het is gedaan met jullie inmorele bastaards. Yo koe-lie!


  Maak melding

 15. @Wendy,

  Jouw God is een MOORDENAAR. Wettig en overtuigend bewezen dat hij de hand heeft gehad tijdens die moordpartij.

  Dan heb jij nog het lef om het op te nemen voor deze CRIMINEEL.

  GA JE SCHAMEN. Jouw adoratie voor deze charlatan geeft aan hoe jij in het leven staat.


  Maak melding

 16. Weer zo,n grote denkfout van deze onnozele Adhin, zijn voorzitter, die nu onder de categorie veroordeelde moordenaars valt, is nu door zijn veroordeling, uitgesloten om deel te mogen nemen aan de eerst volgende verkiezingen, dus zijn rol is hierbij uitgespeeld, er zal een andere president komen, met een nieuwe regering en nieuw parlement, bepaalde wetten die door deze paarse criminele bende veranderd zijn, zullen teruggedraaid worden, en zal er een grote bezem door dat paarse geboefte heen gaan, betreffende gestolen gelden en gronden, maar die droom van Adhin over gratie en amnestie, mag hij vergeten, daar er Internationale wetgeving bestaat, die in dit geval het niet zal toestaan, en bovendien boven de grondwet van Suriname staat.


  Maak melding

 17. De vraag waar het omgaat heeft Bouterse zich schuldig gemaakt aan moord.A tjierie sma?
  Daar zou Adhin duidelijk over moeten zijn.Daar word in NDP niet overgesproken.Wel 1+1=2 voor moord moet je de bak in.Politiek of geen politiek.Je bent en blijft een moordenaar.


  Maak melding

 18. Deze Crimineel moet voor eens en altijd woorden duidelijk gemaakt dat hij geen Good is die over dood en leven van mensen kans beslissen.

  Hij heeft nooit een dag voet gezet in de rechtszaal, hiermee aangevende dat hij totaal geen respect geeft voor het wettig gezag.

  Deze pas gepromoveerde MOORDENAAR heeft in het verleden de nabestaanden steeds bespot en belachelijk gemaakt.

  Deze MOORDENAAR moet boeten voor zijn criminele wandaden.

  HIEPIEPIE HIEPIEPIE: QUILTY QUILTY QUILTY


  Maak melding

 19. Even over vergeten van je overleden Familie, nu het blijf altijd in je leven, vergeten kan je nimmer hoe lang het ook duurt.
  Je neemt het mee in je rugzak, je hele leven.
  Vriendelijke groet.


  Maak melding

 20. Gewoon tzt een overeenkomst met Nederland sluiten waarbij Suriname haar eigen onderdanen uitleverd. NDP gaat toch niet de verkiezingen winnen. Wat moet Suriname met een President die 2x veroordeeld is.


  Maak melding

 21. Het dreigen is al begonnen. Zie hier comment van die laffaard Abrahams:

  Abrahams roept de leden op zich, voor het moment, fatsoenlijk te blijven gedragen. ,,Ik doe een beroep op jullie om ons nu nog correct te gedragen.’’ Ook waarschuwt hij voor personen die de ‘integriteit van de partij, de voorzitter en het land willen aantasten’. ,,Dan bent u regelrecht bezig om vijandig te zijn tegen de NDP en u moet ons niet dwingen om dingen te doen die we niet graag willen doen.’’


  Maak melding

 22. @Wendy
  Jij snapt het. Zo werkt het vaak. Ze helpen Bouterse zo steviger in het zadel.
  Hopelijk ziet het Sur volk dat NL ze andermaal als slaaf probeert te gebruiken onder het mom dat het recht zegeviert.


  Maak melding

 23. LAUWPIE alias RobG,

  Nu heb je het over GRATIE: Jouw God is een veroordeelde MOORDENAAR.

  Je hebt niets anders om te berde te brengen yu LAUWMANG YU.

  HIEPIEPIE HIEPIEPIE:QUILTY QUILTY QUILTY


  Maak melding

 24. @ Vp Adhin: Er bestaat nog amnestie en gratie als uitspraak hogerberoep niet bevredigend is
  **************************************************************************
  Baap’ re baap …. Adhin … toe pagla bati { sorry voor de schrijfwijze }. Wanneer de zaak in hogerberoep behandelt wordt … dan zit jij Adhin en al dat ander geboefte uit de NDP … voor jaren in Santo Boma. Wie gaat dan de Misdadige Moordenaar amnestie of gratie verlenen.
  Santhoki, Rusland, Somohardjo, Brunswijk ?????


  Maak melding

 25. Wat mij opvalt … de Bermpartij … maakt zich niet druk om de mede-veroordeelden, prominente leden van de Berm partij { z.a. Benny Brondenstein }. Alleen om de HOOFDDADER bekommert men zich. Conclusie: ………………………. wat is daarop het antwoord @ RobG,
  @ Pakiratigri, @ Damsco, @ Wendy.


  Maak melding

 26. Billenlikker Adhin toont hiermee aan dat hij een veroordeelde moordenaar ondersteunt en voorstander is van straffeloosheid. Dat maakt hem tot een waardeloze en minderwaardige paarse rioolrat. Ik zou het niet erg vinden als hij omver gereden zou worden door een DAF truck.


  Maak melding

 27. Ramon Abraham met zijn grote smoel, zit onder de plak van Bouta. In dwt gaaft hij aan dat Bouta een warm onthaal krijgt bij terugkeer op Zanderij. Een ieder moet richting Zanderij. Heeft deze Ramon Abrahams de kolder in zijn grijze kop gekregen.
  Het volk leeft grotendeels onder bittere armoede. Sommigen hebben 2 banen om hun kop financieel bovenwater te houden. Wat wil deze Ramon Abraham hiermee bewijzen?? Er zullen enkel de domme krachten en profiteurs Bouta een warm onthaal geven. Deze hele tamtam kost onze gemeenschap heel veel geld. Het wordt hoogtijd dat het volk het klein beetje verstand dat zij nog hebben gaan gebruiken. Abraham is bezig het gehele volk te manipuleren/hersenspoelen met zijn onzin. Hij kan maar beter met Bouta zijn graf in.Wat een zelfvernietigend volk. Hersenloze paria’s. Bouta heeft veel van zijn vrienden flinke lappen grond gegeven om te bouwen. Abraham en Adhin hebben de grootste stukken grond zich kunnen bemachtigen voor hun zelf en hun familie en vrienden.

  Sarie Torie


  Maak melding

 28. @Krobia,

  Als het volk de Nationale Devaluatie Partij volledig afwijst bij de verkiezingen in mei 2020 is de MOORDENAAR zijn draagvlak onder het volk kwijt.

  Zo kan deze MOORDENAAR zijn verdiende straf dan niet ontlopen.

  Het volk dient deze MOORDENAAR volledig af te wijzen.

  Als je bent veroordeeld voor moord, ben je een MOORDENAAR


  Maak melding

 29. Hoe dan ook is het lijden begonnen van de grote lijder.Nog moet iemand een kogel door de verziekte kop van Kanhai jagen.Kunnen zijn vrouw en kinderen voelen hoe het is om een gezin hoofd vermoord te zien.


  Maak melding

 30. het is Opvallend stil rond de partij ABOP (Ronnie Brunswijk), nog steeds geen reactie van hun vernomen. Andere (grote) partijen waren ook vrij laat in hun reactie over het gedane vonnis. Angst regeert nog altijd, zo groot is dus de impact.

  Sommige andere politieke partijen hebben ook nog steeds niet gereageerd op het vonnis. DA ’91 was de enige politieke partij die meteen duidelijk reageerde op het vonnis.


  Maak melding

 31. Bouterse heeft zich lang geleden goed voorbereid op dit moment, daarom heeft hij een privé leger opgericht, CTU.
  Mensen moeten deze eigen variant op een presidentiële/republikeinse garde goed blijven monitoren.


  Maak melding

 32. @Nationalis,

  De veroordeelde Moordenaar zal het onderspit delven als hij zijn republikeinse garde inzet om aan de macht te blijven.

  De Yanks gaan hem een kopje kleiner maken met al zijn handlangers.

  Deze veroordeelde MOORDENAAR moet zijn functie NU ter beschikking stellen.

  Een president die is veroordeeld wegens MOORD moet OPSTAPPEN.

  WEG MET DEZE CRIMINELE PLEESIDENT.


  Maak melding

 33. De president van Suriname is internationaal nieuws -> bbc.com/news/world-latin-america-50611555
  Zijn veroordeling wegens drugssmokkel wordt er ook nog even bij vermeld.
  In sommige landen wordt zo iemand aan de kant geschoven maar in Suriname vindt men waarschijnlijk dat Bouterse heeft bewezen dat hij iemand is die weet hoe je geld moet verdienen en hoe je om moet gaan met tegenstanders. Kortom, een echte leider. Die moet je koesteren.


  Maak melding

 34. Zonet was de vrouw van de Moordenaar op Radio Apintie en ze zei nu zijn wij hier onderste boven in China,maar we zijn er morgen terug en doe rustig aan!Spannend!


  Maak melding

 35. Wat een blammage.
  Op staatsbezoek zijn en dan te vernemen dat je tot 20 jaar bent veroordeeld; in eigen land nog wel. Dit is volgens mij nooit eerder voorgekomen.
  De Chinese gastheren zullen zich wel ongemakkelijk hebben gevoeld; en anders de Surinaamse delegatie.


  Maak melding

 36. De vraag van wie wie vermoord heeft op 8 dec 1982 is nu beantwoord.
  Nu is het de weg om nooit meer dit te herhalen.

  Na zonde komt berouw,na berouw vergiffenis.
  .
  We shall see what happens.


  Maak melding

 37. @ bG

  “De strijd tegen de NDP is een nieuwe fase ingetreden. Maar men moet om niet vergeten dat de vice president ook gratie kan verlenen aan Bouterse.”

  beste RobG welke strijd is er in een nieuwe fase.
  Er is helemaal niets veranderd sinds 30 nov. 2007. De rechtelijke macht heeft onderzocht, hoor en wederhoor gehouden en heeft de weten toegepast zo als op 30.11.2007 van toepassing was haar oordeel geveld.
  Dat was een gerechtelijke procedure tegen iemand die nu president is, tegen een persoon die gezien de geschiedenis nooit door een Nationale en Democratische partij gekandideerd had mogen worden. Hij was al veroordeeld en heeft een staatsgreep gepleegd dus de grondwet geschonden.

  Nu is er na alle manipulatie (vertragen, dreigen, wetten veranderen) een vonnis dat slim ingestoken is door geen gevangenneming te gelasten. Het justitie zwaard hangt boven het hoofd van uw halfgod
  Wat zien we nu een massa leugenachtige reacties en tegenstrijdige strategieën.
  1>> Bouterse die met spoed weg vlucht uit China om een helden ontvangst te organiseren.
  2>> Abrahmans die de zaak omdraait door te stellen dat de rechtbank haar zitting gepland heeft tijdens het staatsbezoek. Iedereen weet wel beter namelijk het staatsbezoek kwam uit de luchtvallen en is chaotisch, Vliegtuig verdwenen, Nairobi ingelast, Servie vervallen, Cuba ingelast. Een voorbeeld van adhoc gedoe om maar niet in het land te zijn tijdens 29 en 30.11.
  3>> Abrahams begint te dreigen met men moet ons niet dwingen dingen te doen die wij niet willen doen en suggereert dat er grotere krachten zijn dan de regering die hier aan te touwtjes zouden trekken.
  4>> Adhin die nu, ongecoördineerd, het gratie en amnestie wapen uit de kast haalt. Een bot wapen dat niet van toepassing is omdat hoger beroep of verzet de wapens zijn die de verdediging heeft.
  5>> De slechte timing om op Pengel aan te komen voor een volksheld ontvangst in het donker.
  6>> Het is wel typerend dat de oude mannen dreigende taal gebruiken, de President zich niet laat horen en de jonger zoals Misiekaba, Bouva, Coutino de kat uit de boom kijken en weinig van zich laten horen,
  7>> Dat Simons niets laat horen is ook interessant.

  Bouterse en zijn oude mannen krijgen een hell of a job te verzetten om zonder ongelukken kieslijsten van 100% loyale DNA kandidaten te verzamelen. Iedereen die zakt op de lijst zal ontevreden zijn en een probleem worden. Denk eens aan de posities van Waidoe, Hutchinson, Simons en Hooghart.

  Het is geen nieuwe fase in de strijd tegen de NDP maar een nieuwe fase in het bestaan van de NDP een fase van implosie, dreigementen etc.

  Vergeet vooral niet de reactie van de VS en EU zaakgelastigden. Dat heeft overal haar uitwerking en zeker op de rente /uitgifte koers van de bridge loan van Oppenheimer.
  De oude mannen moeten nu op te veel borden schaken. Bouterse kon goed politiek schaken maar redt dit niet meer.


  Maak melding

 38. Kondremangs
  Slijmbal adhin is even slecht als Dew Baboeram alias hira. ….want beide ooms oemrawsingh zijn vermoord door DiDiBri en co. ….baal in nickerie na de mislukte coup van rambocus in maart 1982. …en sugrim tijdens de decembermoorden. …..dus adhin heeft zijn ziel aan DiDiBri verkocht. ….verplikti paymang. …..en die vuile oplichter Abrahams moet niet denken dat we nog bang zijn voor zijn bedreigingen zoals in de jaren 80. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 39. @JoJo, de president moet binnen 14 dg hoger beroep aantekenen en hij moet zelf verschijnen bij de krijgsraad. Iets wat hij tot nu toe niet heeft gedaan. Niet verschijnen betekent dat het kamp Bouterse de hoger beroepzaak heeft verloren. Openbaar ministerie moet dan overgaan tot executie van de vonnis. Bouterse vond de rechtzaak maar 1 grote poppenkast. Ben benieuwd wat hij nu gaat doen. Trouwens zijn intellectuele vriend Dew Baboeram laat ook niks van zich horen. Volgens hem zou een veroordeling leiden tot een nieuwe burgeroorlog. Zoals al eerder hebt aangegeven zijn oude revo maatjes schreeuwen het hards en komen nu met dreigementen. Het maakt geen indruk. Anno 2019 wordt een nieuwe staatsgreep niet meer geaccepteerd.


  Maak melding

 40. Om Suriname en Surinamers bijelkaar te houden, vergeef Bouterse en geef gratie. les voor 1 les voor ons allen. Dat dit nooit en nooit meer gebeurt, ik denk dat hij in zijn innerlijkheid heelveel spijt van heeft. Hij heeft het ingezien en werkt met alle volkeren samen.
  Dit zal een historische mijlpaal zijn in de Surinaamse geschiedenis.
  Suriname voor ons allen, en niks fat 1 volk het bepaald.


  Maak melding

 41. @Times For Kranti.
  Dat hoeft allemaal niet. Vluchtplan van fam Bouterse is gewijzigd, bestemming is Kenya. Heeft ie vorige week al geregeld. Hij gaat voor nog 5 in Kenya.


  Maak melding

 42. Adhin poepejantje broeja no ka!!
  Surinamers wakker worden!
  Samen met bouta moet ook adhin de poepzak opgesloten worden.Politie van Suriname arresteer bouta bij aankomst in Suriname!
  Doe je werk!!


  Maak melding

 43. Bouterse is een narcist. Ik kan mij nog zo een intervieuw van hem herinneren dat hij met zoveel woorden zij dat hij het volk zou laten bloeden voor de nederlaag die hij moest ondergaan toen het volk hem met front volledig had weggestemt.
  Deze man gaat niet accepteren dat hij nu veroordeeld is. Verliezen ligt niet in zijn aard.
  Ik leef mee met Suriname….


  Maak melding

 44. Eerlijk gezegd verbaasde de uitspraak mijn uiterst. Niet alleen mij, maar de gehele NDP top. Ze hadden stiekem vrijspraak gewild. Bouterse is voor de 2 keer door een rechter veroordeeld. Deze keer door een Surinaamse rechter. Feiten spreken voorzich volgens de rechter. Veroordeling heeft niets te maken met leeftijd, maar van de gedane daden. Hiervoor moet je boeten. In de Arabische wereld zou deze gast onthoofd worden. Zoveel leed gebracht in de samenleving. Ik hoop van harte dat de gevangenneming zo spoedig mogelijk komt.


  Maak melding

 45. Wat poepejantje adhin doet is het aanmoedigen van criminaliteit en het aanmoedigen van criminelen om plesidents kandidaat te worden om tot lijders van het land gekozen te worden aangezien surinamers kiezen niet terug te vechten maar alle duistere figuren te accepteren als hun lijders.


  Maak melding

 46. We hebben geen vice president nodig, maar een schone
  Wat wil deze mee bereiken met zijn uitspraak amnestie of gratie. Wet zegt als iemand een ander dood maakt moet hij de bak in, het geeft niet wie of wat je ben.
  Baas is al veroordeelt voor 20jaar wat wil je nog uitleggen. En die kandhai moet zijn smul dicht houden, in die jaren 80 waar was kandhai hebben wij van hem iets gehoord. Enige persoon die nog kan praten is mr spong. Bovendien kreeg toenmalige president shankar een telefooncoupe. Wie heeft eigenlijk coupe gepleegt.
  Niemand anders dan baas aka. Maffia baas van su


  Maak melding

 47. Wat bedoelt Abrahams me the zijnuitlating “dwing ons niet dingen te doen die wij niet willen doen”””??????
  Abrahams the world is watching het is niet meer 1982.


  Maak melding

 48. @Koos
  Onze president zal omdat hij zich aan de wet wil houden hoger beroep aan tekenen.
  Verder verandert er HELEMAAL niets.
  We zijn in ieder geval van het gelul af.
  Het wordt nu zichtbaar wie de verraders zijn en wie we kunnen rekenen.


  Maak melding

 49. Die vorrupte vetzak Dora is nu ook op haar bek gevallen.

  Zij kwam indertijd, toen de regering kwam met de art 148 resolutie om het proces stil te leggen, op T.V. om met haar leugenachtige smoel uit te leggen dat de staatsveiligheid in gevaar zou komen als het proces zou worden voortgezet.

  Nou het proces is doorgegaan en er is zelfs een vonnis gewezen waarbij Bouterse veroordeeld is geworden voor de decembermoorden en ik merk helemaal niet dat de staatsveiligheid in gevaar is.


  Maak melding

 50. Abrahams uit impliciete bedreigingen? De ogen van de hele wereld zijn nu gericht op Suriname.Denkt hij dat hij de jaren tachtig kan doen herleven? Alle schijnbewegingen worden internationaal met argusogen gevolgd.


  Maak melding

 51. We moeten ook de DNA leden veroordelen die Bouterse, een man die nooit president van Suriname mocht zijn, tot president hebben gekozen.
  Voor 2015 9ws dat Duidelijk. Dat waren NDP, Doe en BEP. In 2010 waren dat: NDP, PL van Somo ,Abop van brunswijk en PALU. Stem dus niet meer op deze klootzakken in 2020 en ga na of je deze mensen, die willens en wetens een verkeerde persoon tot president hebben gekozen niet op basis van omkoperij kan veroordelen.

  In ieder geval wens ik u slapeloze nachten toe.


  Maak melding

 52. Ashwin Adhin is niets meer dan een labiele meeloper. Hij heeft niks te vertellen en niks in te brengen. Alles wordt voor hem bepaald en gedicteerd.

  Surinamers moeten nu goed beseffen wat in het belang is van Suriname.
  Bouterse is veroordeeld voor handel in drugs en Bouterse is veroordeeld voor moord !
  Een oprechte Surinamer, een Surinamer met principes zal afstand nemen van deze crimineel.
  Bouta-lovers kiezen niet voor het belang van Suriname maar enkel en alleen voor het belang van hun criminele idool, Bouterse.

  Het is al te merken Bouta-lovers worden agressief en komen met dreigende taal. Typisch gedrag van volgers van een crimineel. Of zoals Hoefdraad al zei : “het is de mentaliteit”.

  Nu is het moment aangebroken kies je voor Mama Sranang of kies je voor Desie de duivel Bouterse.

  Justitia Pietas Fides !

  Krakti !

  (Geen paniek, er is niets aan de hand. Het hoort er gewoon bij.)


  Maak melding

 53. nee hoor, ook dat interesseert ze geen ene moer.
  Waarom zou het ze interesseren? Ze hebben hun eigen
  Ze hebben het liefste dat Bota aan de macht blijft. Dan krijgen ze geen gebedel


  Maak melding

 54. Bepaalde suries denken dat nederland tijd aan ze besteed. Jullie zien niet dat het ka land op een bacoven winkel lijkt. Haitianen afrikanen cubanen brazilianen enz huisvesten in komen met alle soorten ziekten het land in🤷🏽‍♀️. Ik zou mijn gezond verstand gebruiken was ik jullie. Ook al zou ik een ndp-er zijn zou ik 1 zijn met gezond verstand ipv instinct. Had hij jullie familie uitgemoord hadden jullie anders gepiept😑. Bouterse is een moordenaar het is nu eindelijk bewezen dankzij gerechtigheid. Van de kleine moordenaars pieren jullie je bek dat ze de doodstraf moeten krijgen what about deze moordenaar dan??🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ En als ik Adhin was had ik me be gehouden wat een schande voor een nakomeling van de Adhin familie welke ook gemoord is door deze moordenaar die zijn president is, hoe ziek en slijmerig kun je zijn als een VP met gezond verstand. Je hebt nu alleen Instinct overgehouden met deze riool rat van een president🤦🏾‍♀️🤷🏽‍♀️


  Maak melding

 55. In de pori bana republiek is DDBokito koning.
  1 van zijn banaboys …in dit geval die billelikker Adhin..gaat hem gratie verlenen voor neervoudig moord in koele bloede.
  Zo gaat het toe in de jungle.
  En de wereld kijkt toe en lacht zich een ongeluk want Su is nu het schijthuisje van de fam.DDBokito.
  Nu afwachten hoeveel chinezen er straks komen om de grondstoffen op te eisen.
  Bokito is en blijft koning in zijn.beerput en Adhin doet het poetswerk.
  Thats life in onze geliefde banana republiek.


  Maak melding

 56. DDBokito is en blijft koning in de bananen republiek Suriname.
  En zijn kontelikker Adhin zal de beerput oppoetsen als er poepspetters zijn.
  Nu afwachten hoeveel chinezen straks de grondstoffen komen uitputten.


  Maak melding

 57. Abrahams en Bo Bo Bouterse hadden Henk Aaron in de gevangenis gezet in 1980 .

  Volgens Abrahams is de Amnestie al aan genomen met Abop en PL dus het is geldig .

  In NDP zelf wel men Bouterse niet meer maar niet durf het te zeggen .

  Vrouw Simons van DNA kan al een paar dagen niet slapen ze wel ook voor Presidentschap gaan .

  Opa J Wijdenbosh gaat een truk proberen uit halen om zelf als president kandidaat naar voren gekomen .

  De wette kenners van NDP draaien overuren Van Der San ,Limbo ,Doehkie ,Hoogie Aboel Slooten Wijdenbosh , en Boldewijn Arbrahams .

  Waarom had J Wijdenbosh geen Amnestie gegeven toen hij President was 20 jaar geleden hij geen bruggen bouwen .

  Niemand hoeft op te roepen binnen NDP dat men zicht rustig moest houden ,niemand gaat wat doen .

  De aanhangers van NDP hebben zelf honger of geen werk geen huis moeten zij Paramaribo in brand steken .

  R Abrahams en Bouterse weten zelf wie de Hoofd Buro van Politie in Brand hebben gestoken .

  Namens alle mensen die onterecht ons voor zijn gegaan van af 1980 is dit een gedeelte berechting , de rest zal de Natuur doen

  Doehkie wanneer kom je met Waido in DNA de Amnestie verdedigen neem Hooghart mee

  Vrouw Simons van DNA laat Abrahams en Graanoost je niet gek maken zij hadden ook een brief naar PG gestuurd dat hij moest aftreden had Van Der San gedaan .

  Vrouw Silos Akan Troesoe je ben gewaarschuwd bij deze tijdens de verkiezing jij had NDP de 26 gestolen zetels gegeven .

  Alle Oppositie partijen komen nu wel met een President kandidaat in mei 2020 geen fouten meer maken mensen blijf bij .

  Ingrid Bouterse waar was je op 8 december 1982 Bouterse was zelf met Jozef Slagveer op TV heb je dat gezien ,je man was Bevelhebber Nationale Leger .


  Maak melding

 58. Enkele citaten uit de media…
  “Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), vindt het een a-nationale daad dat president Desi Bouterse veroordeeld is terwijl hij als symbool van de natie de belangen van het land in China aan het behartigen was. Het is niet te accepteren dat mensen zijn gekomen aan de integriteit van de president en de NDP. Het is volgens hem een regelrechte politieke aanval en een politiek proces. Er zal ook antwoord hierop worden gegeven. Het wachten is op de aankomst van de president na middernacht. Hij is van Kenia onderweg naar Suriname.”

  “Er wordt een regelrechte aanval op de NDP gepleegd, meent Abrahams.”

  “Laat men ons niet dwingen dingen te doen, die wij niet willen doen,” zei de NDP-topper.”

  “De politicus voerde aan dat de NDP op 25 mei grootser uit de bus zal komen, ondanks de veroordeling.”

  “Dan ben u regelrecht bezig om vijandig te zijn tegen de NDP en u moet ons niet dwingen om dingen te doen die we niet graag willen doen”, zei Abrahams.”

  “De volharding om te willen veroordelen bleek bij delen van de samenleving echter sterker, zeker nu de verkiezingen op komst zijn en peilingen een derde termijn voor NDP uitwijzen.”

  Ramon Abraham:” We gaan ons nu nog correct gedragen”

  “Wat ons betreft zal de veroordeling nooit rechtskracht hebben, volgens Vice president Ashwin Adhin”

  “Vicepresident (VP) Ashwin Adhin heeft vrijdagavond tijdens een spoed kadermeeting van de NDP in OCER, de aanwezigen voorgehouden dat de veroordeling van president Desi Bouterse nooit kan uitwerken.”

  “De NDP-fractie zegt in een verklaring dat de Amnestiewet nog recht overeind staat.”

  – Wanneer gaan sommige Surinamers begrijpen dat het nooit om de President van
  Suriname ging, maar om Suriname en de moorden die onterecht in naam van dit land
  zijn gepleegd.
  – Dat het Bouterse in eigen persoon is geweest die er een politiek proces van heeft
  gemaakt en niet anderen zoals beweerd wordt.
  – Dat het nooit en te nimmer om de NDP ging.
  – Dat Het station van dreigementen anno 2019 een gepasseerd station is.
  – Dat de volharding en het enge eigen belang van Desi Bouterse om niet vervolgd te
  worden groter was dan het belang van het Volk van Suriname.
  – Dat Desi Delano Bouterse zolang er een vonnis op zijn persoon ligt volgens de
  Surinaamse grondwet nooit meer President of Vice President van Suriname kan
  worden.
  – Dat de abani’s moeten ophouden om de grondwet naar eigen inzicht en gewin aan te
  passen.
  – Dat Bouterse en zijn gevolg hun verlies moeten nemen en het volk van Suriname de
  gelegenheid moet geven zelf en democratisch aan haar ontwikkeling te werken.
  Immers dat heeft de Surinaamse samenleving al 39 jaar moeten ondergaan.
  – Dat er een einde is gekomen aan het tijdperk Bouterse en NDP. Genoeg is genoeg.
  – Dat de President van de Republiek Suriname verzocht wordt zijn functie met
  onmiddellijke ingang neer te leggen en verder de Grondwet van de democratische
  Republiek Suriname ten volle respecteert.


  Maak melding

 59. Misikaka Bouka en Ahboel en Adin waren in 1980 nog op de basis school in 1982 .

  Zie nu maar ,mensen zijden de jeugd heeft de toekomst stelletje schurken uit de Universiteit van Suriname ook Doehkie en Hooghart

  Men kan de Universiteit in Suriname sluiten of in brand steken zijn dit de geleerde in 60 jaren die afgestudeerd zijn .

  Goed dat ik toch de basis school heb afgemaakt en een vrouw heeft mij leren timmeren .


  Maak melding

 60. Nu zaken in het nadeel van de meest geliefde misdadige criminele politiek sekteleider uitvallen, verwordt het met de dag onrustiger onder zijn machtzuchtige geldzuchtige marionetten. Alles, koste wat kost zullen deze paarse elite parasieten, poepvliegen, ratten, muizen en luizen van de allergrootse onberechte paarse misdadiger doen om hem aan de macht te houden. Eerste reden is dat ze er wel bij varen, tweede reden is dat ze ook hun macht als vp of minister willen behouden, dus ze zullen alles doen zgn met de paars verworden grondwet in hun handen, om deze duivelse slechte mens aan wie ze hun macht en rijkdom te danken hebben, te beschermen. Door een man gaat een volk ten gronde en ook door een man wordt ze gered. Dat is niet deze misbaksel van een dief en moordenaar, die aale veramde ndp paria’ s hebben verdiend die hij financieel laat lijden.Sinds 1980 is het deze man didibri die het land en volk ten gronde, ten verderfe heeft gebracht. Zoon, pleegzoon en veel oerdomme debiele idiote dwaze ndper’ s zijn ten gronde gericht door zelfmoord te plegen, te roven en te stelen, te doden en te drogeren. Opa taki, joe boi Adhinnetje, joe na eerste wang sa o long, wanneer jullie eigen aanhangers zich tegen alles wat ndp is en voor staat zullen keren. Heel veel ndper’ s blijken achteraf niet zo oerdom te zijn als het paarse schorem en uitschot op dit forum. Gisteravond tijdens de familiekonmakandra zeiden enkele djadja ndper’ s zoals Ma Dini, ndp na soso foefoeroe, soso roof, moord, drugs, soso misdadigers deng mpp VP, roverheid, en Bartje advocaat e bescherm, ma wi sa poti a mpp baas woden niet beschermd, niet, nada, wi e ka moro tijdens Vene. Baas beng lee no mpp taki hij gaat et beter doen dan Vene. Wel baas joe ma pp, lagi dago didibri leebeest. Tjies joe mooi beet, nanga ka, en zo soso slijm VP e doe, want baas e pai eng bun foeroe, foe lee, lee, lee, lee. Stem bakka op een bij verstek veroordeelde drugscrimineel wiens zoon voor drugs vastzit in de VS en een bij verstek veroordeelde moordenaar, wiens pleegzoon ook mensenbloed aan zijn handen heeft kleven. Ndper’s zijn allemaal een grote misdaadvloek die land en volk dagelijks tergen, en gelukkig ook al die ndp paria’ s en zombies die met een gratis pakket van tante Inke blij zijn. Motjo ndpp Lena taki, en dan heb je rooie nengre, Ramoneke, motjo pa eerste klas sa wang kong leg uit dat mensen ndp een slechte naam geven. A mkang na a moro bigi corrupte paarse rat. A motjo pa disi na soso ka ai taki, A no mang tjies wang behoorlijk stijve dan ai bedreig en intimideer. Ma Dini bari wang paarsloze lafu, ai mi kan taki, allemaal grote bekken met hun slappe lullen, van baas, Julle, Alibaba, Heveltje, Kanhaai< Nari,opa Herri etc, ze denken dat ze eeuwig jong zijn en eeuwig de macht hebben. Tjallie ook nu, een twijfelende ndper taki, efoe baas ka, alla sma sa de rondom baas ooktoe ka, maar dan wie dong ndper' s no go ka moro nanga renteaflossingen en verdere paarse ddb ndp schijt, pis vol misdaad en armoede. Koese bari lafoe, ai mi ooktoe kan taki, mi beng dong no mpp foe bribi dat baas nooit kan beng berecht. Zomaar gaan ze hem niet vonnissen toch? A mang baas ddb na moro fredi lagi dagoemang foe heri kondre sa ai karing srefi leider van dit, terwijl a mpp na wang echte LIJDER. A mang go bewust op reis foe no erger eng srefi, want a beng sabi dat die drie heldinnen hem zouden vonnissen. isidoor hati brong, baas joe mpp[ klootzak, nanga staatsmonie e charter joe lagi foefoeroe owroe paarse didbri, 2020 wi stem Chan meki a srtoto oeng alla malla, leg beslag op alle bezittingen en buitenlandse bank tegoeden. Alles moet terug in de staatskas. Opa taki, DE STRIJD VAN DE NDP IS EEN STRIJD OM MACHTSBEHO0UD OM ZODOENDE ALLERLEI DECRETEN EN WETTEN TBV BAAS EN HENZELF ALS PAARSE ELITE TE BEVOORDELEN OP KOSTEN VAN DE DOMME NDPER. BAAS EN GEWETENLOZE TRAWANTEN ZOALS VP HEBBEN NOOIT IN DE BRES GESTAAN VOOR LAND EN VOLK EN HEBBEN DEZE OOK NIET LIEF, ANDERS ZOUDEN ZE ZICH OPOFFEREN EN LAND EN VOLK BEDIENEND LEIDEN, ARMEN, KREUPELEN, BLINDEN, DOVEN,ZIEKE OUDEN VAN DAGEN EN WEZEN HELPEN. Integendeel roepen ze die ARME DOMME NDPER' S die tot in hun botten oerdom zijn op met de welberuchte mislukte revoleuze. Stree oe no sa fredi didibri na oenoe lijder en fisimang, terwijl baas sreef e ka nou. Ai ndp is aan het afbrokkelen. Ma dini warskow keba, redt je land, je zelf en familie, stem oranje. Paars is de kleur van boete, wo habi spijt no kak efoe joe no arki mi, Ma Dina taki bakka. A begin na dede foe de paarse spreker W.L, a tweede vonnis, a misleiding dati ai, jesi foe joe eigen aanhangers hier te Abra Broki kong sjie in, baas, baas joe mpp lee dagoebeest, ooktoe alla paarse elite sa meki oenoe poti en horie oenoe dong, allemaal onder het mom van de paarse leugen en indoctrine, ons eigen ding, wie egi sranang mangs moes jepi, na Holland en VS e destabilliseer, terwijl na ndp leiding na a werkelijk oorzaak en wortel der achteruitgang, verdeeldheid, armoede en starks isolering, verpanden van land en volk aan China. Baasnawi taki, baas je het weer gejokt, jo jokkebrok he, je bent een onderkruipsel van het ergste soort door je eige mensen zoals ik die tweemaal op je stemd, hept arm gemaakt, geen werk meer in de bouw, baas en vp onoe moerstront.


  Maak melding

 61. Verbroedering met de beleid makers van NDP bestaat niet als van hun is nep .

  De denkbeelden van NDP beleid makers heeft de bevolking groepen vernietig erger dan een Natuur ramp .

  De denkbeelden van NDP kloppen met de realiteit van de wereld .


  Maak melding

 62. Zwarte mensen worden zwaar veracht en gediscrimineerd omdat zij zich altijd met andere rassen willen vermengen. Maar geen enkel bevolkingsgroep wil zich met zwarte mensen vermengen. Verbroedering met de NDP zal dus zeker onmogelijk zijn. Wordt eens wakker.


  Maak melding

 63. Suriname = Suriname.

  De onwetendheid is groots in Suriname, wat betreft de vreselijke moorden op 15 onschuldige Surinamers die het niet eens waren met Bouta.
  Dit is GEEN politiek proces, maar een proces voor gerechtigheid en rechtvaardigheid!!!

  Het probleem is dat vele zich niet in de Decembermoorden verdiepen, maar in een charismatisch uitstraling van een lachende man. Een lachende man die weet wat hij heeft gedaan en ervoor zorgt dat de Decembermoorden NIET op scholen worden onderwezen voor nog meer onwetendheid.

  Het probleem is ook het algemene mentaliteit van Surinamers. In plaats van zich onafhankelijk en ‘ontwikkeld’ op te stellen in het dagelijks leven gaat men in plaats daarvan juist een politicus aanbidden als ‘Mijn Geliefde President’ en ‘Onze Excellentie DDB’. Een huisslaaf-mentaliteit, zoals slaven dat ook hadden die een beter behandeling kregen van hun kolonisator.

  Trieste mensen die een mooi land verzieken!


  Maak melding

 64. De dreigementen die opa R..Abrahams heeft geuit moeten als zeer ernstig worden opgevat. Er zal geweld aan te pas komen wanneer men zich niet gedraagt. Wat bezielt deze opa Abrahams. Wat een psychisch gestoorde lamlendige idioot. R.
  Abrahams is rijp om voorgoed geplaatst te worden in onze psychiatrie inrichting. Een paar flinke spuitjes in zijn achterwerk zal hem doen kalmeren. Wat een waardeloze kerels hij en hielenlikker Adhin die nog niet droog achter zijn oren is. Wat een aanfluiting. De wereld kijkt en.luistert mee.
  Beiden hebben een chronisch gebrek aan intelligentie. Ze zijn beiden goed om mijn schoenen te poetsen.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 65. @RAM ..dan heeft u de bhagwath gita niet goed gelezen nog de garur puran…. we zitten niet in India en als jullie Hindustanen denken dit land ooit te zullen beheersen, think again!! Zal nooit gebeuren!!
  @Bigi sma: Alleen God weet hoe lang Bouterse nog zal leven, maar een ding weet iedereen: de oude politieke partijen komen nooit meer aan de macht. Na deze verkiezingen komt de NPS niet terug in DNA, de VHP gaat terug in zetelaantal, zo ook de ABOP. Mogelijk wint DOE wat, de rest gaat naar de NDP. Let maar op.
  @Get a live: …Wat een blammage.
  Op staatsbezoek zijn en dan te vernemen dat je tot 20 jaar bent veroordeeld; in eigen land nog wel….dat is precies de opdracht die werd gegeven vanuit Nederland. Nu Bouterse heeft bewezen dat hij gewoon het land kan verlaten en terugkeren, hetgeen de oppositie onder leiding van Nederland altijd met grote stelligheid heeft ontkent, heeft men in vernedering het uiterste middel ingezet. Vandaag is er in Nederland een speciale uitzending geweest op de staatstelevisie om deze drie rechters voor het voetlicht te brengen en te eren. Nederland denkt dat ze eindelijk van Bouterse af zijn en weer de leiding in Suriname kunnen overnemen, maar ze zullen van een koude kermis thuis komen.
  @Denki: als een echte VHPer gesproken, vuil racistisch varken!!!


  Maak melding

 66. Als zijn dierbaren ooit worden afgeslacht dan ben ik benieuwd of die billenlikker Adhin ook in dat geval voorstander zou zijn van gratie/amnestie/strafeloosheid voor de daders.
  Ik denk dat die waardeloze corrupte rioolrat dan wel anders zal piepen.


  Maak melding

 67. Matteüs 12:36 12
  Maar Ik zeg jullie dat alle mensen verantwoordelijk zijn voor elk verkeerd woord dat ze hebben gezegd. Op de dag van het laatste oordeel zal God de mensen oordelen op hun woorden.


  Maak melding

 68. Ze kunnen liever inbinden en meewerken aan dit proces en arrestatie.
  Want elke tegenwerking en tegenzin zal t zwaarder maken voor hun geliefde moordenaar.
  Want het wordt straks alleen maar afgang en vernedering voor hem.
  In veel va zulke gevallen pleegt de schuldige zelfmoord, om al die narigheid niet te ondergaan.


  Maak melding

 69. Moge de Rechtvaardige Rechter en Heerser wederom de gebeden van allen die smachten naar recht en wet verhoren en hen met zijn legermacht van engelen beschermen tegen al die paarse duivels en demonen die land, volk en oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s en zombies. Het recht zegeviert altijd, en geen enkele misdadiger zal deze te niet kunnen doen. Zijn aanhangers zullen dreigend krijsen maar geen ene moer kunnen doen, noch de valse apostel Meyje, noch de valse profeet Misika, noch de afgod ddb dienaar Breeveld. Na veertig komt er bevrijding, verlossing van ddb en zijn meedogenloze rovernde corrupt misdadig goddeloze bende voor geheel Suriname die anti ndper’ s zijn. De vloek van land, volk en ook voor zichzelf is ndp.


  Maak melding

 70. “Onder het mom van Democratie”
  Starnieuws 30 Nov, 22:31

  Lul verhaal…is het plegen van een staatsgreep en een door het volk van Suriname gekozen regering naar huis sturen, vervolgens martelen en moorden van Surinaamse staatsburgers ook democratisch?

  Makkelijk he, anderen als apen wegzetten, terwijl je zelf een mislukte paarse rat bent…


  Maak melding

 71. Als onze broeders in 1982 zijn geexecuteerd, dan zal er cker sprake zijn van 1 of meerdere moordenaars. Het heeft inmiddels 12 jaren lang geduurt nadat er een rechterlijke uitspraak heeft plaats gevonden. Er zal zeer zeker meer dan zat aan bewijs materiaal zijn dat d.d.b zich schuĺdig heeft gemaakt aan deze moorden!
  Vandaar een eis van 20 jaar !!!!


  Maak melding

 72. Nederlandse- Surinaamse moraal rechters

  Ik zie veel Nederland – Suriname posts voorbij komen, en ik krijg daar direct een dubbel gevoel bij. Lijkt bijna de wereld op z’n kop zie een hoop witte Nederlanders en ook Afro-Nederlanders, moraal rechter spelen mbt het vonnis in de rechtszaak tegen de President van Suriname D.D Bouterse.

  Niemand die zijn of haar mond vol heeft over de rol die Nederland speelde tijdens de coupé, niemand die het heeft over de koloniale rol van Nederland die invloed heeft gehad op het verrotte fundament waarop de constitutie, bureaucratie en ‘democratie’ van Suriname is gebouwd.
  Niemand die het heeft over de documenten die door de Nederlandse regering voor 60 jaar achter slot en grendel zitten.
  Moraal rechters die even vergeten dat die ‘democratie’ hun voorouders langer dan 400 jaar in radbraken, ketenen en aan stroppen heeft laten hangen.
  Ik ben Zwitserland in deze en kies geen kant, wel weet ik dat er mensen zijn in Suriname en Nederland ‘Elite’ die niet perse binnen de democratie de agenda van de sociaal zwakkere op één hebben staan. En kennelijk zijn er mensen die ‘Strati’ zijn en de sociaal zwakkere ook niet op één hebben staan. Dus om te zeggen dat het één beter is dan het andere is kiezen tussen twee kwaden.
  Ik kijk naar dit soort onderwerpen vanuit meer rationeel perspectief dan emotioneel. Wel ben ik me bewust van het feit dat andere hun dierbaren hebben verloren en daar kan ik empathisch over zijn.
  Feit blijft dat het een situatie was, waar macht en invloed verdeeld werden en er dan altijd iemand verliest.
  Feit blijft dat ik ook hier in Nederland mensen zie die kolonialisme bevechten, of de overblijfselen van het koloniale systeem. En zelf de onderdrukker verworden vanuit hun intellectuele elitisme, de vraag die men zich zelf moet stellen is welke kant kies je in tijden van verdrukking, en vaak zijn het de mensen die pretenderen de wereld te redden degene die hun broeder/zuster verkopen.
  De meeste mensen die Bouterse veroordelen doen dat vanuit emotie omdat ze gerechtigheid willen, en het recht moet altijd zegen vieren. Ik hoop dat ze dezelfde energie gebruiken om rechtvaardigheid binnen te slepen in Nederland in naam van hun voorouders die miljoenen keren zijn gestorven. Door de handen van de voorouders waar deze witte instituties en corporate gezinnen, geld op verdienen en hun macht hebben gebouwd.
  Mogen we allen voldoende inzicht, wijsheid en liefde bezitten om dit in goede banen te leiden.
  Meneer Overduim

  Share this:


  Maak melding

 73. “Nederlandse- Surinaamse moraal rechters”

  Dus we mogen wel over dat slavernij gebeuren blijven lullen, maar, de moorden die bij de coup in 1980 en daarna zijn gepleegd, iets dat de meeste van ons hier heeft meegemaakt en ook voor velen van ons het leven een andere richting heeft gegeven, daar mogen we niet over praten.

  Ga toch lekker schuiven man…over moraal rechters gesproken. Stelleje narcisten.


  Maak melding

 74. @ lucien

  “Mogen we allen voldoende inzicht, wijsheid en liefde bezitten om dit in goede banen te leiden.”

  ik vind dit een heel mooi einde voor een betoog waar u duidelijk blijk geeft een gekleurd inzicht te hebben en veel zonder nuance over een kam scheert. Bij vrijwel elke regel van u is een reactie te plaatsen die u gebrek aan inzicht of te veel gekleurde input duidelijk maakt.

  laat ik er een voor u uit lichten:

  “Moraal rechters die even vergeten dat die ‘democratie’ hun voorouders langer dan 400 jaar in radbraken, ketenen en aan stroppen heeft laten hangen.”

  u suggereert mee dan 400 jaar slavernij geschiedenis. Dat is van voor Columbus. De gestructureerde invloeden van de republiek der Nederlanden in Suriname begint pas na de vrede van Westminster (1674) Ofwel u overdrijft enigszins.
  Slavernij in alle tijden is verschrikkelijk en de gang via de deur of no return in Elmina naar Curacao was meer dan weerzin wekkend net zoals het gedrag van Slaven meesters echter het was ook vrij normaal in die tijd waarin in heel west europa, bij de berbers (marroko/algerije) en bij de Ottomanen ook blanke slaven gehouden werden en radbraken als volksvermaak vrij normaal was, Denkt u een aan de Franse Revolutie.
  Zelfs nu staat wereldwijd de prognoze op het aantal slaven op 30.000.000 waarvan er velen graven naar rare earthmetals zonder welke onze computers en smart phones het niet doen.

  Ik raad u aan voor een genuanceerd beeld “” Reize naar Surinamen” het dagboek van John Gabriel Stedman 1772-1777. Dan krijgt u waarschijnlijk een beter beeld van een hoe het leven toen was en dan beschreven vanuit de samenleving tijdens de Boni oorlogen.
  Denkt u eens aan Elisbeth Samson ooit de rijkste zwarte vrouw 1711 – 1771 die ook slaven hield.
  Lang niet alle slaven hadden in die tijd een slecht leven. Nuance is op haar plaats.
  Zwart – Wit bestaat niet alles wordt uit eindelijk Grijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.