Ministerie van LVV informeert pluimveekwekers

3
Ministerie van LVV informeert pluimveekwekers

Bioveiligheid vereist meer aandacht van de pluimveekwekers. Dit werd benadrukt tijdens een 2-daagse infosessie verzorgd door het onderdirectoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Actoren uit de Surinaamse kleine pluimveekwekerij hebben op donderdag 28 november deelgenomen aan een workshop met als titel “Bioveiligheid op klein pluimveekwekerijen en veterinaire vereisten voor exploitatie kleine pluimvee slachtinrichtingen – Paramaribo”. De dag erna was het de beurt van de middel- en grote pluimveekwekers.

Tijdens het eerste deel van de workshop is een conceptrichtlijn betreffende bioveiligheid op de pluimveekwekerijen gepresenteerd, gevolgd door een discussiesessie betreffende het onderwerp. Het tweede deel behelsde de presentatie van veterinaire vereisten voor de exploitatie van slachtinrichtingen en de voorwaarden waar men aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een veterinaire vergunning.

Dit heeft te maken met de goedkeuring van de wet “Inspectie vlees en overige dierlijke producten”. Deze wet verplicht sinds maart 2017 dat er strengere eisen gesteld moeten worden, aan onder andere pluimveekwekers teneinde te zorgen voor gezond pluimveevlees voor de consument.

LVV-minister Rabin Parmessar wil middels het verzorgen van trainingen en infosessies zoveel mogelijk kwekers bereiken, om hun in te lichten over bioveiligheid binnen de pluimveesector van Suriname. Voedselveiligheid staat namelijk hoog aangeschreven in zijn beleid.  

3 REACTIES

 1. Is dit het probleem van de pluimveesector? Deze informatie kan belangrijk zijn, maar belangrijker is de mensen te vertellen hoe ze de kostprijs van kippen kunnen verlagen.De ministeries moeten probleemoplossend te werk gaan en die informatie verstrekken wat nodig is. Dit is mensen afleiden van het echte probleem


  Maak melding

 2. Nemen jullie toch een voorbeeld aan Angola.Tot in 2002/2003 waren ze daar bezig alles kapot te maken middels een burger oorlog.Heden zijn ze zelfvoorzienend.Ze hebben de hele lijn van voer tot vlees opgezet.En wij zitten maar de praten en te praten.

  Ik was er ook een van gedaagden van de S.L.O.C.STICHTING LANDBOUW ONTWIKKELING COMMEWIJNE.Gelukkig is het project niet doorgegaan.Anders zouden de deelnemers eindigen als de Toegoenezen.De bodem van Slootwijk is helemaal niet geschikt voor de rijstbouw.


  Maak melding

 3. @ Jacobus In suriname discuseert men nog steeds of een cirkel 359,9999999 graden of 360,000001 graden zou moeten zij. Bioveiligheid van pluimvee is gewoon afleidings manouvre voor import van Amerikaanse kippen delen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.