Vijf scholen vrijdag gesloten vanwege strenge beveiliging zitting 8-decemberstrafproces

33
Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat in Suriname.
Het gerechtsgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat.

Op vrijdag 29 november aanstaande vindt één van de laatste zittingen in het 8-decemberstrafproces plaats. Op die dag wordt bekend op welke datum de uitspraak in deze zaak is. De regering in Suriname zal vrijdag vanwege veiligheidsmaatregelen maar liefst vijf scholen in de nabije omgeving van het Gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat sluiten.

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden zegt tegen ABC Oline Nieuws dat het ongewoon dat scholen in de buurt, tijdens een rechtszitting gesloten worden. Echter is de rechtszaak geen normale; het is een van de laatste zittingen in het 8-decemberstrafproces.

Vrijdag zal de Krijgsraad meedelen wat de datum wordt van de uitspraak in de slepende zaak van de Decembermoorden. Alle 23 verdachten hebben eerder hierover een brief ontvangen en moeten zich 29 november 2019 melden.

Gelet op de omvang van deze zaak, vindt de advocaat het verstandig dat voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden meldt ABC. De scholen die gesloten worden zijn de St.Paulusschool, St. Louiseschool, St. Elizabeth 1 & 2 en de Kathedrale Koorschool.

33 REACTIES

 1. Het is maar goed dat Hugo Essed spreekt op grond van eigen persoon. Nog beter dat hijzelf aangeeft niet verantwoordelijk te zijn voor veiligheidsmaatregelen betreffende de verkondiging van de datum van het vonnis. Dat is niet zijn pakkie aan. Evengoed had ABC nieuws een zwerver kunnen interviewen. Ook die bepaalt het niet. Veiligheidsmaatregelen zijn altijd goed. De dag waarop je verkondigt dat er weer een dag zal worden verkondigd waar uiteindelijk een vonnis volgt, is ook een dag van veiligheidsmaatregelen treffen. En dan nog ben je er niet. Het gaat gewoon tijd duren. Het is wel uitstekend alles proberen te vrijwaren. In dit geval de objecten en mensen (scholieren) .Veiligheid staat voorop.


  Maak melding

 2. Waarschijnlijk is Pakiratigri geen Christen.Gij zult niet doden 1 van de 10 geboden.Niet omdat je Bouterse heet mag dat wel.You can run but you cannot hide.


  Maak melding

 3. Die laffe hond, de hoofdverdachte heeft voor zich zelf weer eens een alibi verschaft, door een nutteloze vliegreis te maken naar landen, waar je als fatsoenlijk mens, niet eens naar toe zou willen, maar goed, aangezien dit zijn laatste vliegreis is, mag hij nog even lachen met die Chinezen, die altijd lachen tegen je, maar je intussen naaien.


  Maak melding

 4. Geschreven staat, vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt degenen die moordenaars, vereren, aanbidden en als hun aanvoerder, leider en president willen. Ze zullen naast hun nakomelingen heel veel te lijden krijgen vanwege de moordvloek die land en volk sinds 25 februari teistert. Het gehele land is veronreinigd door vele revomisdaden en moorden.


  Maak melding

 5. De wereld en ook de dol dwaze oerdomme aanhangers zullen getuige zijn dat misdaad niet loont voor wie dan ook op deze aardbodem. Dan zullen hun gelach en gehoon naar de rechters toe ophoeden. Fa dang fa kang baas veroordeel , fa dang? Oma taki via Hogerhand zal het recht geschieden. Het duister paars spel van de duivelse zoon en zijn trawanten komt aan het licht en alle dwaze oerdomme paarse stommelingen zullen perplex, met een stinkend vuile mond vol tanden verdwaasd worden, fa kang baas veroordeel. Opa taki, na Gado bepaal a day dati, en niemand van de paarse zombies en paria’s zal dat tegen kunnen houden. Dan zullen alle rechtvaardige Surinamers de Eeuwige Rectvaardige Heerser en Rechter verhogen en aanbidden, vol lof, zingende God’ s molen draait langzaam, maar 100% zeker. Beschaamd zullen vele ndp stommelingen als een hond met de start tussen hun benen verdwaasd worden. Saw sa doe, eeh fa dang, eeh baas no de moro, a mang beng motiveer oenoe foe doe ogri, oe naaf beng fredi echt, fa kang, wo ka nou.


  Maak melding

 6. Oom Ludwig fu abra broki. Als opa en oma deze uitspraken deden in begin jaren tachtig, werden ze aan een zeer hoge kankantri boom gehangen 🤣🤣😂


  Maak melding

 7. Normaal bemoei ik niet met politiek gedoe maar ik bedenk me Dan net dat de pres daarom alvast t land is uitgevlucht. Want hij moet zich melden🥺🥺🤪🙈


  Maak melding

 8. Mijke je hebt gelijk politiek is één grote voor de gek houwerij en het zal menselijke regeringen nooit lukken om over een ander mens te regeren.


  Maak melding

 9. Stelletje Brandstichters met hun nep revolutie na veertig jaren moeten kinderen en ouderen in hongersnood leven .

  Amnestie kan je niet met de 26 gestolen zetels regelen .

  NDP beleid jullie denk beelden kloppen niet met de werkelijkheid .

  De realiteit leef niet in jullie geest of gevoelens .

  Zelf de Hoofdburo van politie hebben mensen van NDP in brand gestoken

  Niet maand hoeft te vrezen dat er wat gaat gebeuren na de uitspraak .

  Bo Bo Bouterse en NDP jullie kunnen alleen in hoger beroep of weer brandstichten


  Maak melding

 10. Soso langdrallig …bijna 30 jaar geleden deze moord gebeurd …tot nu toe nog geen uitspraakt ……je doet of je doet het niet ..
  ..bange schijters….


  Maak melding

 11. Beter was geweest rechtelijke uitspraak na de verkiezingen te doen. Kans is groot dat Bouterse en de overige verdachten veroordeeld worden ECHTER zullen ze direct na de vonnis een beroep doen op AMNESTIE regeling. Met andere woorden deze gasten zullen nooit een minuut de gevangenis in gaan. Hoger beroep zullen ze ook niet aantekenen. Case closed.


  Maak melding

 12. En Bouta is heel toevallig net op staatsbezoek, verstoppertje aan het spelen.
  Uitspraak schuldig, hardmaken en uitspreken, en Bouta bij terugkomst in de boeien slaan en direct opsluiten. Wie heeft daar het lef voor!!!!! 😠 Suriname heeft van oorsprong een slappe bevolking die zich nog niet uit de boeien van de slavenhandelaren heeft losgemaakt, ze laten zich nu door Bouta in de boeien slaan. En Bouta die is weer een stukje van Suriname aan het verkopen in China, hij heeft niet alleen de moorden op zijn geweten, maar is stukje bij beetje ook de hele Surinaamse bevolking mee de afgrond aan het intrekken. Maar het ergste is, we willen het zelf, we zijn graag slaafs , en Bouta is de man met de zweep.😏


  Maak melding

 13. Laat kanhai de vonnis appen of een mail sturen naar China voor dat ze terug keren van de vakantie reis .

  Na verkiezing moet de Oppositie geen gesprek met NDP voeren voor samenwerking .

  Wij van de Oppositie partijen hebben allemaal een President om het beter te doen .


  Maak melding

 14. Dat men misbruik maakt van de gewapende macht om tijd bommen te plaatsen of schrik te op wekken in Suriname werk niet meer .

  Men leeft naast de realiteit in NDP om wegen af te sluiten voor dit rotzooi .

  Laat NDP weer een dreig brief naar PG sturen want dat is hun laatste redding .


  Maak melding

 15. Wie gaat ze helpen met Amnestie dan ,ze wilden alleen een Regering vormen .

  Bij vonnis kunnen de grappen makkers alleen in hoger beroep

  In NDP zelf heb je veel mensen die liever een vonnis zien voor Bouterse .

  Schande dat je naar veertig jaren op je oude dag gevonnis word mooi voor de geschiedenis van NDP .


  Maak melding

 16. Nu hebben jullie allemaal de president bang gemaakt. Hij komt niet meer terug! A keba now. En hij praat en verstaat alleen maar Chinees nu..


  Maak melding

 17. @Nina,

  Sinds dag schoffeert de van moordverdachte Drugscrimineel de Rechterlijke Macht.

  Hij heeft nooit een dag voet gezet in de rechtbank.

  Deze man acht zichzelf verheven boven iedereen.

  Voor sommigen is hij ook een afgod.


  Maak melding

 18. Hebben de daders geen ballen? Ze zijn militair geweest in het verleden en nu schijten ze in hun broek.Beschikken ze allemaal over een poeni? Want de lafheid spat ervan af.Ze vertonen geen mannelijk gedrag.


  Maak melding

 19. Doe uitspraak en sluit bouta zijn mars op!!
  Laat de poppenkast show eindigen.Genoeg is genoeg!
  Rechters doe je best.
  Vrees niet.
  Moge de Almachtige jullie zegenen met een heleboel moed en durf.


  Maak melding

 20. Dankzij elke ndper en aboper gelden recht en wet niet voor hun afgod, didibri of Lon. Gelukkig wel voor die paarse en zwartgele kloters. Gasbom- manje, tassen,- kleding-, voedings-, horloge, kettijng-, patta-,speelgoed-, onderbroek-, auto-, fietsen-, bromfietsen-, kortom 90% van alle criminelen zijn ndper’ s en abopers.


  Maak melding

 21. Doe uitspraak rechters van Suriname!!
  Waarom zijn jullie zo bang voor bouta?!
  Hij is een ordinaire crimineel!
  Hij moet gestraft worden wegens moord op 15 burgers van Suriname!
  Hij was toen de lijder niet en had ook geen amnestie!!Daar gaat de rechtszaak om.
  Hij had geen amnestie tegoed ,hij heeft hemzelf daarmee beloond zodat hij niet gestraft hoeft te worden.Rechters van Suriname,herstel wet en recht ..en nu!
  Spreek vonnis uit en sluit moordenaar bouta op!


  Maak melding

 22. Gelverlies en tijdverlies. Soso poppenkast. Niemand zal ooit durven om de prez. Op te sluiten voor wat dan ook. Hij is trouwens prez for life. Thank you gene. Die te oerstom was om geen wet te maken dat coupplegers geen openbare ambt mogen bekleden. Nee hoor op 25 mei 2020 Cker geen nps voor mij. Ook geen ndp want alle 2 zijn idem. Alleen ndp is modern en nps is huize ashiana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.