Honderden grondpapieren uitgereikt aan bewoners Nickerie

12
grondpapieren uitgereikt in Nickerie

Afgelopen zaterdag zijn er honderden grondpapieren uitgereikt aan bewoners van het district Nickerie. In totaal zijn er 450 grondpapieren verstrekt. Het ging om goedkeuringsbeschikkingen, bereidverklaringen en toewijzingsbeschikkingen die zijn uitgedeeld.

De eerste uitreiking deed Minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer in Suriname samen met districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe en Parlementarier William Waidoe.

Soerdjan deed een beroep op de aanwezigen om de gronden niet te verkopen. De Surinaamse minister legde verder uit dat zij rekening moeten houden met de vervaldatum van de beschikkingen en de voorwaarden die binnen een bepaald periode voldaan moeten worden.

12 REACTIES

 1. Zieltjes winnen voor de ndp, wat een omkoperij en smerige spelletjes worden er hier gespeeld.Dit zal de armoede niet opheffen. Bij de meeste Surinamers is halen wat er te halen valt. Hopelijk gebruiken zij hun verstand en stemmen zij niet op de ndp. Mensen toch eerlijkheid duurt het langst. Anderen moeten hard werken om een stukje grond te kopen en jullie krijgen het gratis. Zieltjes winnen gaat zo makkelijk in ons land of zijn het profiteurs. Wat een schaamteloze toestanden hier. Waar zijn deze gasten hun trots gebleven.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Met verbazing zie ik hoeveel mensen in aanmerking komen voor een stuk grond. Ik vraag me daarom ook af wat VHP en NPS al die jaren hebben gedaan voor de mensen in Nickerie en overig Suriname. Dit groepje mensen is nog maar het topje van een ijsberg. Er zijn nog veel meer mensen die in aanmerking wensen komen voor een stuk land. VHP en NPS hebben al die tijd wel hun partijgenoten, familie en relaties goed gefaciliteerd met grond. Kijk maar naar bijvoorbeeld Mahinder Jogi van de VHP. Deze oligarch heeft meer dan 100 stukken grond in zijn bezit terwijl duizenden en nogmaals duizenden mensen niet in aanmerking kwamen voor een stuk land. Hoe onrechtvaardig kan de oude politiek nog meer niet zijn.Ze zijn verschrikkelijk. Maar een ding is duidelijk. Op de NDP kunnen de mensen rekenen.Dankzij het goede wegenbeleid van de NDP regering kunnen mensen in Nickerie binnen drie uur hun landbouwgewassen van Nickerie naar Paramaribo vervoeren.


  Maak melding

 3. @RobG,

  Je hoeft je niet te verbazen want jou Plesident is deze mensen aan het paaien. Alleen weten deze mensen niet, als ze nog een keer op je baas stemmen, dat ze dit keer heel hard genaaid worden.


  Maak melding

 4. Kondremangs
  Lawpi. ..je moet je niet verbazen. …..die mensen hebben er RECHT op omdat ze Surinamers zijn. …..je kan je liever verbazen hoe het komt dat een groepje onderofficieren zich enorm verrijkt hebben. ….en als je de geschiedenis nagaat zijn er ALTIJD grondbeschikkingen uitgereikt. …zelfs voordat je lijder geboren was. ….jo bongrobita. ..pseudo econoom /psycholoog. ……en vraag je je niet af waarom ze het niet al in 2010 of direct daarna gekregen hebben. ….ze moesten eerst diep buigen voor DiDiBri. ……dus categorie verkiezingsstunt. …..pseudopatriot
  Ondertussen per 1 januari 20% verhoging EBS tarieven. ……..hoe verklaar je dat? ??
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 5. Deze regering met basja Bouterse aan het hoofd leidt het volk van suriname terug naar de slavernij

  Hopelijk acepteren ze de grond en weigeren ze als Stemvee te fungeren voor de NDP


  Maak melding

 6. Grondzaken zijn altijd een lijdensweg geweest in Suriname. Bij de COMRIJ te Rijsdijk hebben velen een beschikking maar kunnen niet naar hun perceel omdat de infra niet is aangelegd. Intussen tikt de klok naar de 40 jaar termijn en de eigenaren worden ouder en ouder …Na 40 jaar moet je verlengen! Ik ken mensen die al 12 jaar 20 hectare hebben toegewezen gekregen!!!


  Maak melding

 7. @JK,

  Jij bent echt het product van de oude politieke partijen. Jullie snappen de mensen niet. Jullie missen een belangrijk orgaan: een luisterend oor. Geen wonder dat de mensen een zure smaak in de mond hebben als men met hen gaat praten over wat VHP, NPS, PL, KTPI en Abop voor hen al die jaren gedaan hebben. De oude politiek is wel geinteresseerd in de stem van de burgers maar niet in hun mening. Daarom hebben zij geen luisterend oor naar de massa.


  Maak melding

 8. Als ik mijn papieren in ontvangst moest nemen kon het mij niets schelen wat mensen allemaal te zeggen hebben jullie weten het alzo goed dat jullie uit je nek lopen te lullen het is niet alleen goed maar belangrijk voor mij doen jullie je best maar jullie blijven negatief zielig hoor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.