woensdag, april 10, 2024
HomeNieuws uit Nederland'Halflege gebouw Nederlandse ambassade in Suriname te koop aangeboden'

‘Halflege gebouw Nederlandse ambassade in Suriname te koop aangeboden’

-

Does Travel - naar Suriname

Het gebouw van de Nederlandse ambassade in Suriname is halfleeg en wordt te koop aangeboden. Dit huidige ambassadegebouw is symbolisch voor de afnemende politieke invloed van Nederland vandaag de dag in Suriname, aldus het NRC Handelsblad.

In de hoogtijdagen was dit de meest imposante en gezaghebbende ambassade. Nu staat een deel van dit bijzondere architectonische gebouw leeg. Nadat de relaties bekoelden was er ook minder ambassadepersoneel nodig. Er is momenteel ook geen Nederlandse ambassadeur meer, maar ‘slechts’ een zaakgelastigde.

De ambassade gaat daarom verhuizen van de Van Roseveltkade naar een kleinere locatie. Hierdoor staat het gebouw nu te koop zegt ook Paul Scheffer, hoogleraar Europese studies, dinsdag in een column van het NRC Handelsblad met als titel ‘Onze ambassade in Paramaribo staat te koop‘.

opening
Fernandes Express
BODO Party

21 REACTIES
 1. Een zeer slecht teken voor wat komen gaat als de dictator door oerdomme dwaze debiele idipte paria’ s wederom in 2020 voor het leven wordt gekozen.


  Maak melding
 2. Dat gebouw word de tweede Casa Blanca maar dan in Paramaribo. Net zoals er bijna geen kwie-kwie meer is op Saramacca door staatsolie, zo zijn er minder Nederlander in Suriname door de omstandigheden. Ik ben ook eentje die gillend is weggerend voor de oplichters daar.


  Maak melding
 3. Jammer, minder werkgelenheide voor Surinamers. Dankzij jullie president gaat iedereen weg uit Suriname. Begint op Noord Korea te lijken. Alleen op de wereld.


  Maak melding
 4. Eindelijk!! Altijd al een te groot jasje aangedaan om indruk op ons te maken. Heeft het nut nooit bewezen, is nooit van toegevoegde waarde geweest. Het is eindelijk afgelopen met dat koloniale superioriteitsgedoe! Laat ze het nieuwe ambasadegebouw maar op Latour neerzetten, daar kunnen ze, als ze dat al willen, misschien van nut zijn voor de omgeving, want voor Suriname zijn ze nooit van nut geweest, in tegendeel!!


  Maak melding
 5. Er is niets nieuwe onder de zon met de verkoop van het gebouw. Ook in andere landen is Nederland druk bezig geweest of is men bezig om de ambassades in te krimpen. Het moet goedkoper en efficienter. De Nederlandse regering zegt ‘ het is de snelheid en de dynamiek waarmee de veranderingen zich thans in de wereld voltrekken ‘. Er is geen behoefte meer aan grote en logge ouderwetse ambassades. Weinig ambassadekosten voor Nederland per land land maar de ambassade moet per land maximale financieel voordeel voor Nederland opleveren.

  Maar Nederland heeft de teloorgang van de betrekkingen met Suriname aan zichzelf te danken. Van meet af aan was hun houding t.o.v. de regering Bouterse negatief. Zij begonnen eerst met een verkapte stemadvies uit te vaardigen in de maanden voor de verkiezingen van 2010. Dat was mijn inziens bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van een souverein land. Vanaf het moment toen Bouterse tot president werd gekozen werd een restant van 20 miljoen uit de ontwikkelingspot bevroren door de Nederlandse regering. Dit restant wil men niet vrijgeven. De regering Bouterse zit ook niet te wachten op dit bedrag.

  Mijn inziens kan dit gebouw overgenomen worden door China of Rusland om een ambassade of een andere diplomatieke missie in te huisvesten. De meerwaarde zal voor Suriname vele malen groter/beter zijn.


  Maak melding
 6. “Zogenaamde Surinamers die bij de eerste tegenslag hun hielen hebben gelicht naar graziger weiden om vanaf hun Europese morele podium de Surinaamse bevolking voortdurend de les te lezen. Passanten met hun euro’s en bordeauxrode paspoort.”

  Deze zogenaamde Surinaamse passant met zijn euro’s wil niemand de les voorlezen.
  Men moet gewoon toegeven dat de beslissing van toen, om de hielen te lichten naar graziger weiden, de enige juiste is geweest.
  Deze passant met zijn euro’s en bordeauxrood paspoort wordt overal ter wereld met open armen ontvangen.


  Maak melding
 7. Heel erg jammer.
  Maar gelukkig blijft de taal die we praten en schrijven, Nederlands.
  Dat kunnen ze niet van de trotse Surinamer afpakken.
  En op een dag zal er gerechtigheid geschieden, waarheid als een koe.


  Maak melding
 8. Luci, heb je iets tegen je landgenoten, Surinamers, woonachtig op Latour.
  Luci, heb je iets tegen Nederlanders
  Luici, heb je iets tegen geïmporteerde auto’s uit Japan
  Luci, heb je iets tegen Amerikanen
  Luci, ben je wel goed bij je hoofd

  Luci, dit zijn allemaal vragen die niet om en antwoord vragen


  Maak melding
 9. Haha die rob
  Maar Nederland heeft de teloorgang van de betrekkingen met Suriname aan zichzelf te danken. Je moet aan Roue Verveer vragen of je in zijn voorprogramma mag optreden

  Nederland was en is Suriname graag kwijt
  Je zin moet dan ook luiden
  Maar Suriname heeft de teloorgang van de betrekkingen met Nederland aan zichzelf te danken

  Nederland beseft en handelt er naar dat geldverslindende projecten en gebouwen van de hand worden gedaan. Nam Suriname hier maar een voorbeeld aan.
  Daar wordt nog steeds een potverteringspolitiek gevoerd.
  Elk land, elk bedrijf, elk mens begrijpt dat als je maar blijft uitgeven en lenen en uitgeven dit fout zal gaan. Behalve
  Een stringent begrotingsbeleid is noodzaak. Suriname daarentegen neemt een wet aan die juist de minister toestaat om nog meer te gaan lenen.
  Was het niet Suriname die enkele jaren geleden een pand in Parijs kocht? (voor veel te veel geld?)
  Het pand staat half leeg. Ja, als je de rest niet gebruikt wat heb je eraan.
  Liever een half ei toch?
  Nee, zegt de NDP, liever een lege dop, dat vraag ik buurman en buurvrouw of ik een ei kan lenen

  De blanken hebben bouta in het zadel geholpen lees ik. Wat zal het motief zijn geweest.
  Bouterse zal zich afkeren van Nederland zei men in het parlement in Den Haag
  Mooi, dat is precies wat we willen


  Maak melding
 10. Kondremangs,

  je kan zien, dat lawpie nooit in su is geweest….anders had de pseudo econoom/psycholoog geweten, dat de ambassades van de voormalige communistische grootmachten Rusland en China aan de duurste weg van Paramaribo gevestigd zijn…Anton Dragtenweg…….meerwaarde?????? Nieuwe kolonisator zal je bedoelen…..jouw lijder is ons land als een Titanic naar de fillistijnen aan het helpen………die ptatas doen er goed aan om geldverslindende objecten van de hand te doen itt de “dure” ambassade van Su in Parijs……..btw …je plek is nog vrij in PCS aan de Letitia Vriesdelaan……….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 11. “RobG 27 november 2019 At 11:57
  Er is niets nieuwe onder de zon met de verkoop van het gebouw. Ook in andere landen is Nederland druk bezig geweest of is men bezig om de ambassades in te krimpen. Het moet goedkoper en efficienter. De Nederlandse regering zegt ‘ het is de snelheid en de dynamiek waarmee de veranderingen zich thans in de wereld voltrekken ‘. Er is geen behoefte meer aan grote en logge ouderwetse ambassades. Weinig ambassadekosten voor Nederland per land land maar de ambassade moet per land maximale financieel voordeel voor Nederland opleveren.”

  Helemaal eens, eindelijk een zinnig woord, kostenbesparing heet dat en mag je lijder een voorbeeld van nemen…..jammer dat je daaronder weer stom nonsens gaat verkondigen.


  Maak melding
 12. Voor al die hypocriete reacties van de bouterse lovers.

  Bouterse, jullie basja, heeft vrijwillig dienst genomen in het Nederlandse leger en speelt nu de grote ” revolutionair”. Zijn anti nederlandse houding is een gevolg van het drugsvonnis en niet van de koloniale periode.
  Wat een hypocriet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES