Communicatiesessies voor afdelingen directoraat HRM-BiZa

1
Communicatiesessies voor afdelingen directoraat HRM-BiZa

“Visualiseer jouw leven zonder communicatie. Hoe zou het zijn?” – is een van de discussiepunten geweest tijdens een reeks van communicatiesessies voor medewerkers van enkele afdelingen die opgaan in het directoraat Human Resource Management (HRM).

Het Directoraat HRM in casu het onderdirectoraat Personeelsbeheer en Personeelszorg van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname, verzorgt in eigen beheer diverse trainingen/ sessies voor haar afdelingen. Zo is zij gestart met Communicatietrainingen. Het doel is om de Surinaamse medewerkers kennis en tools mee te geven over hoe zij onderling beter kunnen communiceren op de werkvloer en daarbuiten. Dit met het oog op resultaatgericht werken en om onderlinge spanningen te voorkomen.

De onderdirecteur Personeelsbeheer en Personeelszorg, Giovanni Sarigoeno zegt, “dat het directoraat de aanwezige competenties benut en het personeel anders inzet. Trainingen zijn nodig maar hebben pas kans van slagen als er aan die behoefte wordt voldaan”. Basis aspecten van communicatie, effectief communiceren, actief luisteren, feedback geven en ontvangen zijn enkele behandelde onderwerpen geweest, in combinatie met individuele en groepsopdrachten.

“Communicatie kan zeer complex zijn,” zegt trainer Ruiz Kartoredjo van Jamur Institute of Education and Advice. Bij communicatie spelen een aantal zaken een rol, zoals: geduld, focus, precies weten wat je boodschap is en hoe je die overbrengt, cultuurverschillen, interpretatie en emoties. Zeker in situaties waar conflicthantering gewenst is. “Wat is jouw communicatiehouding in een conflictsituatie?” – een vraag die verschillende meningen naar voren bracht.

1 REACTIE

  1. De communicatiehouding hier in ons landje is agressie. Liever lui dan moe.
    Communicatiehouding, werken overal in ons land nog met carbon boekjes voor het uitschrijven van kwitanties. Automatisering is ver zoek. Print inkt wordt amper gebruikt. Wij gaan het jaar 2020 in. Kwitanties worden nog handmatig geschreven.
    Een chronisch gebrek aan bewustwording in ons land. Wil je iets duidelijk met woorden kijkt men je aan alsof ze het in Keulen horen donderen. Wanneer komt het goed in ons land. Zullen wij dit nog meemaken??? Ik denk het niet.Verkeerde visie.

    Sarie Torie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.