Braziliaanse man en vrouw aangehouden na roofmoord Mama Ndyuka gebied

6
Braziliaanse man en vrouw aangehouden na roofmoord Mama Ndyuka gebied

In Suriname zijn een Braziliaanse man van 41 en een Braziliaanse vrouw van 34 aangehouden na de roofmoord die afgelopen weekend werd gepleegd in het Mama Ndyuka gebied. De man Jose S. is als verdachte van deze roofmoord aangehouden en de vrouw Rosivlea G. omdat ze illegaal in Suriname vertoeft, meldt het Korps Politie Suriname.

Bij de roofmoord kwamen de 53-jarige Stanley Bron alias ‘Bailo’ en de 42-jarige Stanley Apetang alias ‘Boyd’ om het leven. Een derde slachtoffer liep een schotverwonding op aan zijn rechterschouder. Volgens het voorlopig onderzoek begaven een aantal mensen zich naar een winkel te Mama Ndyuka om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Op een bepaald moment werd de winkelzaak overvallen door zeven zwaar gewapende en gemaskerde manspersonen.

Tijdens de overval zijn er ongeveer 30 tot 40 personen onder schot gehouden en moesten de overvallers naar vier plekken brengen waar er goud wordt verwerkt. De overvallers namen goud uit de matten weg. Zij laadden de groep in een truck en reden richting de Ndyukakreek. De slachtoffers werden bij de kreek achtergelaten. Na hun daad vluchtte de verdachten het bos in, meldt de Surinaamse politie.

Getuigen verklaarden aan de politie dat één van de overvallers een zwaar wapen overhandigde aan de 41-jarige Braziliaan Jose S., die op dat moment niet tot de roversbende behoorde. Dit wapen werd kort na de daad teruggenomen door de crimineel. Op grond hiervan is hij als verdachte van deze roofmoord aangehouden.

De ontzielde lichamen van de twee slachtoffers werden per helikopter overgevlogen naar Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen.

Beide verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek. Jose is na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld, terwijl de vrouw in afwachting op haar uitzetting in vreemdelingen bewaring is opgehouden.

6 REACTIES

 1. Dus zonder gedegen onderzoek naar de betrokkenheid van die vrouw mag ze het land verlaten.
  Er zijn doden gevallen; een idioot gaf aan een andere idioot zijn vuurwapen.
  Zonder gedegen onderzoek wordt een van hen als dader gezien.
  Boi, ga je huiswerk doen hor


  Maak melding

 2. Dit is geen nieuws. Elke dag vallen er veel doden in ons land. Het is roof,beroven, moord, vermoorden. Iemand heen zenden die moorden op zijn geweten heeft, getuigd dat het politie apparaat niet naar behoren functioneert. Gewoon staffen en na de straf uitzitten het land uitzetten als ongewenste vreemdeling.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Tja anarchie ten top in Suriname, grenzen zijn er niet , roven en moorden is wat de klok slaat, je bent nergens meer veilig, op klaarlichte dag nemen ze je te pakken als ze denken dat er wat te halen valt, achtervolgen ze je en rijden je klem. Als je geluk hebt beroven ze je , bij minder geluk kan je een kogel krijgen of slaan ze je hersens in. Dit gedrag hebben we aan onze eigen staatshoofd te danken, die het ook niet zo nauw nam met de waarden en normen in onze samenleving, die dit kwaadaardig zaadje heeft gepland die nu flink aan het woekeren is.Uitroeien gaat een probleem worden.😭


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.