zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAuto rijdt tegen zaak in Kankantriestraat aan

Auto rijdt tegen zaak in Kankantriestraat aan

-

Does Travel - naar Suriname

Deze auto reed zojuist tegen een zaak aan, waar ze diervoeder verkopen. Het ongeval gebeurde rond 15.45u aan de Kankantriestraat in Suriname. Zoals op de foto te zien is stopte de auto nog net voor de winkel.

Enkele kraampje die aan de voorkant stonden werden geraakt en raakten beschadigd. Het voertuig raakte ook beschadigd aan de voorkant. Hoe het ongeval heeft kunnen plaats vinden is niet bekend. De Surinaamse politie is momenteel ter plekke en doet onderzoek naar het ongeval.

Vorige week vond er iets soortgelijks plaats toen een auto tegen een kraampje aanreed te Weg naar Zee. Ook reed en voertuig vorige week een restaurant binnen:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Ik heb in Suriname het nodige zien gebeuren. Op mijn netvlies staan dingen, welke ik liever niet had gezien, zei ik tegen mijn gastheer. Hij vindt het aantal ongelukken, hartverscheurend en schrikbarend veel. Ik moet hem gelijk geven het is gewoon veels te veel en moet voorkomen worden. Op een plaats van een ongeluk, vult een andere bewoner aan: Ik denk dat er gewoon meer handhaving moet komen.

  ‘Handhaving’? “Prima”, sinds kort na de onafhankelijkheid, heeft de wegen, in Suriname veel weg met een dodelijke geschiedenis.
  En het ontwikkelingsgeld, is voor-en tijdens de revolutie, verdampt.
  De wegen, worden met geleend geld, op geknapt. Met onder verpanding, van Suriname en onze vredelievende surinamers.

  Er zijn enkele situaties die de bestuurder een gevaar in het verkeer maken! Mensen, ontdek het welke slechte gedragingen en gewoontes jij misschien hebt zonder te beseffen, hoe gevaarlijk ze zijn.

  Een veiligheidsgordel is verplicht gesteld, de regelmaker, heeft bepaalt dat het veilig is, om het om te doen.
  Het is niet toegestaan om je zelf of een ander klaar te maken tijdens het autorijden.

  Er zijn ook dames, die heel graag, onder het besturen, even de make – up doen.

  Een kleine afleidng kan al leiden tot grote ongelukken en zelfs als je “jezelf” onder controle hebt, wil niet zeggen dat je controle hebt over de andere bestuurders.

  Jij vertrouwt wellicht, heel veel op jouw ervaring en vaardigheden, dat denken surinamers en geloven het heilig, maar autorijden vereist de volle aandacht. En misschien het dubbele ervan, in Suriname.

  Bij surinamers, is de lijst met gevaarlijke en associalegewoontes erg groot, het kan erg waardig, zijn om hiervan kennis te nemen en op hoogte te zijn. Of jij deze dingen nou wel of niet doet, er is een belangrijke factor voor veiligheid overal en met alles.

  Het belang van de richtingaanwijzers, wordt regelmatig onderschat. Het rijden met groot licht en niet correct afgestelde, lichtbundel, is de normaalste, gewoonte.

  Er zijn, in dit geval, in het verkeer veel onschuldig lijkende situaties die je veiligheid in gevaar kunnen brengen zonder dat je het zelf door hebt. Een lantaarnpaal, restaurant, stoeprand, een op weg gaande overvaller en sloten.
  En naar alle verhalen en verwijten te oordelen, is iedereen in Suriname, diep gekwetst. Maar in Suriname weten ze het veel beter, dan ik.


  Maak melding
 2. Door de betere wegen (aldus rob)
  door de slecht onderhouden geïmporteerde auto’s, aldus luci
  Niks geen drempels, (punten) rijbewijs en nog meer van dit soort standaard maatregelen.

  In de hersenpan van deze idioten moet iets veranderen. Dit zal niet gebeuren. Ook hier lees je dat men alles met de harde hand wil oplossen.

  Een begin is SRD 150 extra accijns per liter ,naast de bestaande accijns en btw


  Maak melding
 3. Het verplicht voeren van een Dashcam voor alle automobilisten is in Suriname echt een noodzaak. Ook moet zsm een puntenrijbewijs worden ingevoerd. Veel Surinamers kunnen gewoon niet goed rijden of hun voertuigen zijn zo slecht onderhouden dat het feitelijk de weg niet meer op mag.

  Daarnaast moet men serieus gaan kijken of links verkeer nog wel past in Suriname, veel voertuigen hebben immers een stuur op links zitten wat voor rechts verkeer feitelijk is. Maar het belangrijkste is, Suriname is met Guyana de enige landen op het vasteland in de Amerika’s die links verkeer hanteren. Lijkt mij dan simpel, voer rechtsverkeer in en vind aansluiting bij de rest van de Amerika’s!


  Maak melding
 4. Surinamers kan je niet meer opvoeden laat staan iets leren, ze nemen niets van een ander aan, hebben geen verstand, ze blijven als idioten rijden met gekochte rijbewijzen of helemaal geen.
  Ze kennen maar èèn pedaal en dat is het gaspedaal, hoe dieper ze die kunnen intrappen, hoe beter. Elke dag flinke aanrijdingen vaak met dodelijke afloop, ze leren er toch niet van.Ze zijn arrogant en weten alles beter, en geloof mij als je nu rechtsverkeer gaat invoeren, rijdt iedereen elkaar direct dood🤔 mmm is misschien toch wel een optie🙄


  Maak melding
 5. Nationals
  Westerse oplossingen kunnen ze zelf bedenken. Die werken daar niet, omdat je met een ander cultuur te maken hebt.
  Een jaar of wat geleden heeft een mevrouw hier geschreven:
  “waarom vergeet een Surinamer zijn manieren zodra hij in het vliegtuig naar Suriname stapt. Hier staat hij rustig in de rij en wacht hij op zijn beurt”
  Het is een hardnekkig en structureel probleem dat met een batterij van. maatregelen bestreden moet worden.
  Als ouders hun kinderen slaan, als ouders hun kinderen leren om bij een meningsverschil te slaan in plaats van een gesprek aan te gaan, dan heb je het zaad gestrooid waarop slechte geesten kunnen ontkiemen tot een volwaardige slecht volwassene.

  Surinamers/volwassenen aanspreken op hun gedrag werkt onvoldoende.
  (zie Leek en bij een ander artikel Bigi Sma, die op vakantie was)
  Op school verkeersles geven werkt onvoldoende, omdat eenmaal thuis de ouder dit aangeleerde direct weer teniet doet, door zijn of haar gedrag.
  Dit wil geenszins zeggen dat je opvoeding op school achterwege moet laten.
  Het is van beide veel
  Daarnaast moet het autorijden zwaar worden ontmoedigd.
  Dit kan met positieve en negatieve prikkels. Die zijn er pas ze toe, ga nadenken!
  Het is ronduit schandalig dat er nog steeds! geen maatregelen zijn genomen om de Brug te ontlasten. Dit kost nu tijd en geld en zal in de toekomst nog erger worden.
  Straks kijken we ernaar en de brug is niet meer wat het was.
  Hoe kon het zover komen denken we dan.
  Onwil? nee, niet alleen, ik denk ook en vooral een gebrek aan kennis.
  Lees ik hier maatregelen om de drukte op het plein in goede/betere banen te leiden.
  (Die vervolgens weer even worden uitgesteld)
  Neen, het verkeer op de brug moet worden verminderd. Hier zijn goede oplossingen voor te bedenken. Maatregelen die de verkeerscongestie verminderen, niets kosten en geld in het laatje brengen om de infrastructuur te verbeteren)
  Het totale autoverkeer moet worden verminderd.
  Dit zijn zomaar heel snel wat gedachtes die ik uit mijn mouw schud.
  Kunnen beleidsbepalers dit niet bedenken?
  Laat ik zelf het antwoord geven. Nee, gebrek aan kennis en te druk met niets doen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES