Nieuwe RUBiS servicestations in Suriname

17
Nieuwe RUBiS servicestations in Suriname

Afgelopen week opende de nieuwe brandstofleverancier RUBiS West Indies Limited Suriname, officieel haar kantoor en terminal in Suriname. De Franse multinational betreedt de Surinaamse brandstofmarkt als derde speler op dit gebied en gaat hiervoor samenwerken met oliedistributeur Roy Boedhoe Enterprises.

Het buitenlandse bedrijf heeft een investering van ruim USS 15 miljoen gepleegd in het bouwen van de terminal. Daarnaast zullen tien servicestations van Boedhoe getransformeerd worden tot RUBiS servicestations en worden er drie nieuwe gebouwd.

Dat RUBiS Oil als nieuwe brandstofleverancier in Suriname gaat opereren, geeft volgens minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) aan dat er vertrouwen is in de Surinaamse economie.

Tsang juicht de komst van het bedrijf toe. “Hoe meer competitie er is, hoe beter de service, de standaarden en de prijs zal zijn voor de consument. Competitie leidt er uiteindelijk naar toe dat die prijzen omlaag zullen gaan. Dat verwachten we” aldus de minister.


17 REACTIES

 1. Dit heeft niets te maken met vertrouwen in de economie. Benzine heb je, met het aantal voertuigen in Suriname, altijd nodig. Het vertrouwen zou er pas zijn wanneer grote of middel grote industrieën zouden worden opgericht. Maar dat is nog lang niet het geval, dus minister houdt je zelf en die blinden daar in Suriname voor de gek.


  Maak melding

 2. Pieter ,helemaal eens met je. Dit is een politieke stunt om de surinamers nog dommer te houden. Ze hebben geen geld en de koers kunnen niet stabiel houden. Die domme surinamers zien met deze stunt vooruitgang want ze weten niet beter dan nog dommer te worden.


  Maak melding

 3. Wat een oerdomme chinees, boedhoe heeft zijn servicestations verkocht aan rubis, hoe kan er dan sprake zijn van meer concurrentie op de markt.
  Buitenlanders zullen alleen maar investeren als het wat opbrengt. Deze rubis is 1 van de geldschieters van het land. Ze zijn er om hun belangen te behartigen.
  We moeten niet raar opkijken als we straks horen dat rubis de eigenaar is van de DAM, want bij het niet nakomen van de buitenlandse schulden,gemaakt door bouterse en dna,zullen ze beslag leggen op de dam.


  Maak melding

 4. Ik neem aan dat alle benzine aan de buitenlanders in usd betaald wordt, ik neem aan dat de winsten het Surinaams volk ten goede komt. In een ander geval kun je gerust de vraag stellen wat heeft Suriname aan al deze transacties??.
  Laten wij geloven in het goede van de mens en uitkijken naar de resultaten van de welvaart die zich momenteel aan het ontwikkelen in onder de NDP.


  Maak melding

 5. Ik snap de logica van deze Chinese minister helemaal niet . Ik kom olie verkopen in Suriname en dan lever ik een bijdrage aan de economie. Moeten dat dan niet omgekeerd zijn. Het kwadraat van het ir-rationeel denken van deze minister klopt in geen geval niet, daar en tegen vergroot de ndp k-anussen het vrij handels politiek van de Fransen op een breed draag vlak. Dan nog kunnen de Fransen vrij hun btw en accijnzen belastingen bepalen wat neer komt op de schouder van de Surinamers. Total in Nederland is een goed voorbeeld . In de weekenden vergroot de Fransen de prijzen van brandstof met een paar centen . Voor degenen die in Nederland wonen ; let op! Fransen zijn de schimmigste volk op de wereld . Dat merk ik ook als ik moest gaan werken in Frankrijk. Succes ermee Suriname!


  Maak melding

 6. Wij denken dat de fransen achterlijk zijn, fossiele brandstof gaat straks moeten inleveren omdat er meer hybride autos op de markt komen die op accu’s rijden…


  Maak melding

 7. Niet alles wat blinkt is goud en men weet dat in de toekomst de ndp niet meer zal bestaan, wanneer haar leider er niet meer is om land en volk te bedriegen en te verarmen.


  Maak melding

 8. @Roepia je bent nog dommer dan de achterkant van een VARKEN! Rubis wordt inderdaad de derde speler op de markt. Tot voor kort betrok Boedhoe zijn brandstof van staatsolie, dus nu is echt sprake van een derde speler!!!Meer concurrentie is het gevolg.


  Maak melding

 9. Als de benzine goedkoper wordt dan gaat men meer rijden dan krijgt Hoeffie meer geld.
  Ma dan moeten ze wel betalen en niet zomaar wegrijden. 😂😂😂😂

  De prijs gaat niet dalen. Waarom zou het gaan dalen? omdat er 1 aanbieder bijkomt, die precies weet wat die andere 2 vragen? Boi laat me 🤡🤡🤡🤡🤡🤡


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.