35 jaar celstraf voor zeerovers na brute roofovervallen en moorden

11
35 jaar celstraf voor zeerovers na brute roofovervallen en moorden
Foto: Twee geborgen lichamen werden vrijdagmiddag 4 mei 2018 naar paramaribo gebracht door de kustwacht en maritieme politie in Suriname.

Zeven zeerovers die vorig jaar betrokken waren bij de brute roofovervallen en moorden voor de kust van Suriname, zijn deze week veroordeeld tot maar liefst 35 jaar celstraf. Dat meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag. Bij de gebeurtenissen die op 27, 28 april en 3 mei vorig jaar plaatsvonden werden 25 slachtoffers gemaakt.

De veroordeelde zeerovers zijn Chris P., Rameshwaru R., Madre K., David W. alias ‘Crackhead’, Ramdeo P., Ray T. en Ganesh B. alias ‘Bolo’. Twee verdachten Feroz B. en Terry D. kregen een celstraf van 15 respectievelijk 5 jaar.

Van de hele groep werden drie mannen vrijgesproken, te weten Doodnath M., Premnath P. alias ‘Sanbad’ en Sureshdien N. Één van de veroordeelden die 35 jaar celstraf aanhoorde, Ramdeo P., gaat in hoger beroep.

Volgens de krant gaf rech­ter Marie Met­ten­d­af tijdens de laatset zitting aan dat woor­den haar te­kort schie­ten om de beest­ach­ti­ge wij­ze te be­schrij­ven waar­op de ver­dach­ten de slacht­of­fers heb­ben mis­han­deld met hou­wers en be­scho­ten met wa­pens. Zij zei dat som­mi­gen wreed zijn af­ge­slacht. Van an­de­ren zijn de ont­ziel­de li­cha­men nooit ge­von­den.


11 REACTIES

 1. @ Laat Me. Ik laat commentaar aan jou over. Sterkte daar met alle ellende. Ik ben blij dat ik voor de 2x keer ben gevlucht uit die….Syrië daar bij jou. Krakti sis.


  Maak melding

 2. Goeie straf.

  Het is wel opvallend dat wanneer mensen zonder politieke connecties of politieke macht als verdachten voor de rechter staan i.v.m een strafzaak er wel binnen een redelijke termijn een vonnis gewezen kan worden maar wanneer het gaat om politieke figuren (zoals in de decembermoordenzaak of de EBS fraude zaak) dan sleept het proces zich vele jarenlang voort zonder dat er een vonnis gewezen wordt.

  Het lijkt wel op klassenjustitie waarbij ook opgemerkt moet worden dat de strafeis (voorwaardelijke straffen) in de EBS fraudezaak ronduit lachwekkend is.


  Maak melding

 3. @jay, hoe kan je deze barbaren vergelijken met bestuurders die een graai in de kas hebben gedaan ? Deze barbaren wil niemand in hun samenleving hebben.

  De decembermoorden is trouwens tijdens een politieke omwenteling gebeurt. Verschrikkelijk wat er is gebeurt.

  Ieder land heeft een zwarte bladzijde, alleen door vergeving kunnen we verder.

  Een monument met de namen van alle slachtoffers van de decembermoorden en binnenlandse oorlog tijdens de 45 jarige viering van de onafhankelijkheid om met onszelf in reine te komen met deze slachtoffers en hun nabestaanden.


  Maak melding

 4. Hou december moorden buiten dit ,de leider van december moorden loop lekker te dansen op de podium .

  Niemand heeft het gedaan dat bepaalde Surinamers zo baldadig kunnen zijn had niemand gedag .

  Niet alle Surinamers zijn lieve mensen je heb ook heel veel agressieve Surinamers lees dagelijkse kranten

  Een vloek is van af 1980 in Suriname gekomen nu moeten wij in hongersnood leven .

  Zelf kinderen en ouderen kunnen niet dagelijks eten er is geen groenten en fruit .

  Ik stuur zelf bonen en tomaten zaden zo dat ze de komende maanden kunnen planten in Para .


  Maak melding

 5. Als men hard werk voor een beetje boterham, dan wordt men belaagd. En als men als een luie hond rond loopt, dan wordt men kapot uitgelachen. Wat K-Surinamers zijn dat allemaal!


  Maak melding

 6. Politieke omwenteling met zoveel doden ,en maar zeggen er zijn geen daders .

  Laat de daders eerst berecht worden zij de de avond klok hadden in gesteld om in de avond uren als militairen te stelen .


  Maak melding

 7. Waarom geen levenslang want 35 jaar is zo om. Ze hebben anderen hun leven ontnomen op een beestachtige manier. Kenden geen generaal pardon. Het rechtsysteem in ons land is van lik mijn vestje. Kinderen zijn hun vaders op een wrede manier kwijtgeraakt. Gezinnen zijn hierdoor ontwricht. Het recht moet nu echt zegevieren zonder pardon levenslang zoals in Amerika.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.