zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameNaamswijziging Verlengde Gemenelandsweg uitgesteld

Naamswijziging Verlengde Gemenelandsweg uitgesteld

-

Does Travel - naar Suriname

De naamswijziging van de Verlengde Gemenelandsweg ingaande vandaag naar dr. Christaan Hendrik Eerselstraat is uitgesteld. De beschikking hiervan die uitgegeven wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken is nog niet af, meldt ABC Nieuws.

Johan Roozer, voorzitter van initiatief nemer, de Trefossa stichting, zegt aan ABC Nieuws dat het nog niet duidelijk is wanneer de beschikking af is. Hierdoor kan er nog geen nieuwe datum vastgesteld worden voor de onthulling van het naambord.

Volgens de voorzitter wordt er nu gewoon gewacht tot de beschikking af is, alvorens overgegaan wordt tot vaststelling van een nieuwe datum. De organisatie had alle voorbereidingen reeds gestroffen voor vandaag.

22 november was uitgekozen voor de onthulling omdat op deze dag 12 jaar geleden de Trifosa stichting is opgericht. De straat wordt vernoemd naar de gelijknamige taalwetenschapper die langer dan 70 jaar gezaghebbend is geweest op het gebied van taalontwikkeling.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Ja goed zo. Er zijn nieuwe straten achter het nieuwe Amerikaanse ambassade. Daar past het precies bij ” nieuwe wijk, nieuwe straatnaam “


  Maak melding
 2. show wordt iedereen namen en straatnamen internationale via internet en waterkant wk wedstrijd
  zou jullie iedereen bedanken voor jullie prachtig namen


  Maak melding
 3. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Als De NDP Regering Weer Eens Troep Gerookt Heeft
  Krijgen Ze Een Flash Gaan Ze Str Namen Veranderen

  Ze moeten Onder Hun Vrouw Rok Kijken Gaan Ze Een
  Straat Daar Dwars Zien Liggen.. Die Straat Moeten Ze Een Ander Naam Geven


  Maak melding
 4. De naam van Suzanna du Plesses moeten ze weghalen. Zwarte bladzijde in de geschiedenis van Suriname. Desnoods een plakkette met de naam en haar daden. Ze is het niet waard om dingen naar haar te vernoemen.


  Maak melding
 5. Kijk het is heel goed om nieuwe straat namen te geven,maar wat ik niet goed vind om de oude straat namen te vervangen door nieuwe.
  Kijk ik ben zelf geboren aan de Wanicastraat en dat staat ook in mijn geboorte akte,en ineens verandert die naam in Johan Adolf Pengelstraat dat klopt toch niet.
  De autoriteiten moeten hier naar kijken!


  Maak melding
 6. Als er ooit een ddb Boutaweg komt, zullen velen die deze weg opgaan door een verkeersongeval worden gedood of gewoon worden beroofd.


  Maak melding
 7. Alles mogen ze terugdraaien hoor verdorie, maar kinds kinderen kennen Rust en vredestraat waarom moet het derbiestraat heten.
  Nieuwe wijken mogen de zogenaamde redders van Suriname eren want niemand kent ze.
  Overal planten ze een standbeeld van een zogenaamde bekende Surinamer.


  Maak melding
 8. Surinamers en met name die zogenaamde zelfbenoemde barbaarse nationalisten. Als je nog steeds niet weet dat, de shit van je verleden de voeding is voor je toekomst, heb je een vet probleem.
  Je kan alle zwarte bladzijden uit je verleden proberen te verdoezelen, het feit is en blijft dat ze zich hebben voorgedaan. Dit zal ook gelden voor de allergrootste zwarte bladzijde in de Surinaamse geschiedenis, n.l. DDB en de moorden op (alle) onschuldige burgers.
  (Let op: zonder e.e.a. te bagatelliseren, kom alsjeblief niet met dat slavernij verleden aankakken, dat was niet uniek voor Suriname, het was een wereldwijd probleem.)


  Maak melding
 9. Wat mij betreft gaat het helemaal niet door. Alleen maar geschiedvervalsing en idioterie. Men is teveel bezig met amateurs, die rotzooien. Neem deskundigen in dienst dan zul je zien dat het heel anders gaat. Roozer is een prutser


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES