Minister Dikan maakt werkafspraken met delegatie uit Hubei

5
Minister Dikan maakt werkafspraken met delegatie uit Hubei

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft enkele werkafspraken gemaakt met de Chinese delegatie uit de provincie Hubei. Zowel de minister als de delegatieleider, Yang Yunyan, geloven dat het uitdiepen van de bilaterale samenwerkingsverbanden tussen Suriname en China van belang zijn. De minister heeft de zes tellende personen afgelopen dinsdag ontvangen in zijn werkkamer. Yang Yunyan is vicegouverneur van Hubei. Gedurende het bezoek van de Chinese delegatie hebben Dikan en Yunyan elkaar een beeld gegeven over elkanders land en de structuur van hun overheid.

De vicegouverneur zei dat Hubei goed ontwikkeld is in diverse sectoren, behalve dat zij bekend staan om de productie van medicijnen. De provincie doet het ook goed op het gebied van infrastructuur, onderwijs en technologie. Vanuit deze gebieden hoopt hij samenwerkingsverbanden aan te gaan met Suriname en op eigen wijze een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons land.

Minister Dikan heeft de delegatie verwelkomd als vertegenwoordiger van China, een van de grootste en betrouwbaarste ontwikkelingspartner van Suriname. De bewindsman heeft tijdens een recent bezoek aan China de ontwikkelingen in Hubei zelf ervaren. Hij is onder meer onder de indruk van de vorderingen op het gebied van landbouw. In dat kader stelde hij voor om projecten te initiëren in de landbouwsector, maar dan met de focus op de planten die gebruikt worden voor het vervaardigen van medicijnen.

Met de kennis van de Chinezen wil de bewindsman ook dat de verwerking eventueel geschiedt in Suriname. Verder heeft de minister benadrukt dat Suriname ook kan leren van de uitmuntende manier waarop Hubei het toerisme heeft ontwikkeld. Yunyan is ingenomen met de voorstellen van de Surinaamse minister en kijkt uit naar de uitwerking van deze afspraken in projecten.

5 REACTIES

 1. Stap na stap worden land en volk verpand aan de nieuw komende eigenaar, China. Wee alle oerdomme debiele dwaze imbecielen en idioten soso lobi baas, als ze wederom in 2020 voor een derde maal weer voor vijf gaan. Driemaal is scheepsrecht. Voorgoed zijn land en volk financieel geketend voor de komende generaties om megaschulden af te lossen. De blakkamangs gaan paars schijten want hetzelfde zal gebeuren zoals in Afrika. Opa en oma taki, na bijkans tien jaren hebben ndp en haar politieke overlopende hoeren overduidelijk hun ware aard getoond en hun maskers laten vallen. Opo ai liegen, bedriegen, beroven en verarmen ze meedogenloos hun eigen land en volk om het aardse slijk. Ndp is nooit bedienend voor land en volk geweest, alleen voor baas, familie en paarse corrupte elite en buitenvrouwen, De leider is een geliefde onberechte moordenaar, drugscrimineel ( zoon en vele paarse dwazen zijn zo verworden) en staatskasrover ( pleegzoon alsook vele paarse debielen zijn rovers en dieven verworden). Stem dus voor nog meer schulden en verpanden van land en volk, moorden, drugs en berovingen, dong dong dong, oerdom tot in het bot zijnde paarse zombies.


  Maak melding

 2. Ik ben niet zo van massa toerisme naar Suriname. Er is geen arme land waar toerisme voor welvaart heeft gezorgd. Het zet je als land wel op de kaart, meer niet.

  Maar zo’n delegatie uit China bewijst toch dat Suriname stappen heeft gemaakt. Het is toch een relatie met wederzijds respect.

  Chinezen hebben in hun land de afgelopen 50 jaar honderden miljoenen chinezen uit de armoede gehaald. Geen enkel land ter wereld is dat gelukt.

  Het wordt tijd dat de regering een landelijke campagne start om de Chinese bijdrage aan de ontwikkeling te benadrukken.

  Onze oude “vrienden” die ons proberen wijs te maken dat China slecht voor ons zou zijn. Wat hebben zij in al die honderden jaren voor Suriname gedaan?

  NIKS !

  I LOVE CHINA !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.