Meer dan 100.000 views in 3 uur voor kritisch anti-Zwarte Piet nummer van Chivv

41

De Surinaams-Nederlandse rapper Chivv heeft woensdagavond de clip van zijn kritisch anti-Zwarte Piet nummer getiteld ‘Expose Zwarte Piet’ online gezet. Het nummer ging meteen hard op Youtube en had binnen 3 uren al meer dan 100.000 views!

In de videoclip zijn twee blanke mannen waaronder Sinterklaas te zien, waaraan de rapper zijn kant van het verhaal vertelt. Ook komen drie zwarte pieten in beeld waarover Chivv een aantal kritisch opmerkingen maakt.

Op Instagram zegt Chivv, wiens echte naam Chyvon Pala is: “Oordelen mag pas als je zelf ook de last kent. ✊🏻✊🏽✊🏿 “Expose Zwarte Piet” is nu online op YouTube, hoop dat we dit voor eens en altijd kunnen afsluiten en Sinterklaas een feest kunnen maken voor de hele bevolking. ❤️ #ExposeZwartePiet

Het nummer is uitgebracht onder het bekende Top Notch label. Check hieronder de clip:

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Wat een slap gelul, inplaats dat men sociale wantoestanden veroorzaakt door eigen mensen aanpakt, is het elk jaar voor 5 dec. zeiken en nogmaals zeiken over zwarte Piet.


  Maak melding

 2. Sinds ze in Ned.zitten, hebben ze steeds maar klachten gehad over de Nederlanders.Ik kijk uit naar de dag dat ze de Nederlanders niet oordelen naar hun kleur maar wat zij voor de anderen doen.


  Maak melding

 3. Oom Lowie, in dit geval heb je zéker gelijk. Heel die flauwekul moeten ze afschaffen. Kinderen voor de gek houden over een zogenaamde sinterklaas en zwarte piet.


  Maak melding

 4. Het afschaffen van Zwarte Piet is uiteraard niet het primaire doel. Het is wel een poging op weg naar acceptatie en het bevorderen van gelijkheid .Het is niet niks wanneer donker gekleurde mensen Zwarte Piet genoemd worden in periodes waar er totaal geen sprake is van de viering van deze traditie. Dit geldt voor jong en oud. Het is verheugend te constateren dat steeds meer bekende mensen zich inzetten. Internationaal. Het is ook verheugend te vernemen dat ook onze witte broeders en zusters steeds meer participeren. Mooi lied hoor.


  Maak melding

 5. Allen,

  Wat voor traditie is dit ?
  Mijn vrouw en ik kopen de kado’s voor onze kids, niemand anders die met de eer gaat strijken.
  Wij werken wij kopen, dus de eer komt ons toe.

  SUCCES.


  Maak melding

 6. Deze rapper moet echte klappen krijgen. Zijn doekoes zijn al binnen met dit k.u.t. liedje. De strijd gaat nog door om het sinterklaasfeest af te p alken van de kleintjes.


  Maak melding

 7. Als men het zoveel moeite heeft met zwarte piet. Dan rot he toch liever op naar Afrika. Wat lult men nog om naar en of in Nederland te blijven. Zijn de luilakken die een uitkering krijgen die zijn aan het zeuren meestal. Verdwijn uit Nederland want de blanken hebben jullie niet naar Nederland geroepen.

  Waterkant haalt steeds mijn berichten weg want waarheid voelt hard aan dan een leugen.


  Maak melding

 8. Dominee Buzack van Zuid Afrika zou dit Sinterklaasfeest een vorm van subtiele discriminatie richting zwarten en gekleurden noemen. Dit “”kinderfeest”‘ is indirect een belediging richting niet witte mensen. Ik ben gekleurd en toch heb ik last gehad van deze ka subtiele discriminatie in Nederland. Kijk maar naar de maatschappelijke positie van niet witte mensen. Wij zouden het veel verder moeten schoppen maar dit soort dingen remmen onze carriere af. vergeet niet en zo zal ik het in mijn memoires omschrijven. Ik moest 3 keer beter zijn dan een witte om de positie te krijgen die ik verdiende.
  En oom lutie. ik had juist een tegenovergestelde reactie van jouw verwacht.
  Voor alle duidelijkheid; Wij hebben het niet over Sinterklaas, maar over die imbeciel gedragende zwarte Piet. En als dat niet verandert gaan wij ook die Sinterklaas aanvallen. hij is de kern van het probleem. gedenk: Geen Sinterklaas = geen zwarte Piet.


  Maak melding

 9. @John

  Wat zoek je dan nog in Nederland. Dan rot je toch maar op naar land van herkomst. Het is beter dar je gaat demonstreren in land van herkomst voor een beter bestaan. Kom de blanken hier niet wijs maken wat ze moeten doen. Je zit te vreten en genieten van alle luxe en dan nog lul je uit je nek. Wat heeft jou land van herkomst jou te bieden. Ga dat maar eerst effe beseffen. Als je dat ook niet kan pleur je toch op.


  Maak melding

 10. Ik vind die liedje te agressief. Dan kan juist averechtse werking hebben. Mensen die macht hebben en vast willen houden aan traditie kun je juist meer kwaad bloed zetten.

  Die taal die ik zie op nieuws is al dat die mensen VECHTEN voor hun traditie.

  Olie op vuur geeft hogere vlam…


  Maak melding

 11. Vroeger hebben mensen hun leven gegeven en liepen vooraan in de rij om fundamentele veranderingen door te voeren in vele kwesties die de ogen van anderen normaal waren. Daar genieten wij nu van maar vergeten veel te snel.

  Alleen het feit dat velen hier hun vaak niet onderbouwde mening mogen geven en uitspraken mogen doen die helemaal haaks staan op de ethiek, moraal en normen en waarden die wij over het algemeen nastreven. Dat vinden wij nu normaal.
  Maar ooit werden mensen hiervoor uit hun bed gelicht en in diverse landen verdwenen ze voorgoed uit het zicht. Dit is maar 1 van de vele voorbeelden en dat weten we met z’n allen ook wel.

  Heb niets met deze rapper of zijn muziek en had nog nooit van hem gehoord maar vind het prima dat hij binnen zijn kader, de muziekwereld, zijn bijdrage levert om iets te veranderen wat anderen normaal vinden maar waarvan de toekomstige maatschappij zich zal afvragen hoe het ooit mogelijk was.

  En nee ik heb geen uitkering, ben nog nooit zwarte piet genoemd en ken heel wat mensen die niet zwart zijn en goede maatschappelijke posities bekleden en zwarte piet pertinent veroordelen.

  Blijkbaar heeft hun mening niets met eigen kleur of afkomst te maken, noch het wel of niet ontvangen van een uitkering. Ik denk dat ze simpelweg het vermogen hebben om zaken als bv zwarte Piet in het juiste perspectief te plaatsen!


  Maak melding

 12. Jammer dat volwassenen over de rug van kinderen ruziën. Kinderen interesseerd het niet wie de kadootjes brengt.
  Ned was het laatste land dat slavernij afschafte, zou me niet verbazen als degene die de handtekening plaatste dat met grote tegenzin deed.
  Over traditie gesproken, waarom zie ik de vaderlandlievenden niet op klompen lopen. Lijfstraf voor overspel en sodomie was ook traditie. Ook gans- en palingtrekken viel daaronder!!
  Trouwens, die mannetjes(denk aan de paus,sint) in jurk worden toch beticht van kindermisbruik. Check dan op wiens schoot de kindjes mogen zitten.


  Maak melding

 13. @ R.

  Uw reactie graag op AHE en MIX Chick!?……
  We wachten t af………..🤔😴

  Maar zoals ik al dacht zal je daar niet op kunnen reageren want je IQ is daarvoor te laag en je word door haat gedreven dus ben je blind!!!

  Waarschijnlijk ben je ook niet wit maar een gefrustreerde INDIËR of half wit 😬

  AHE en Mix Chick zullen gehaat worden omdat de waarheid uit de mond van een zwarte harder aankomt dan uit de mond van een witte !
  De westerse maatschappij heeft er geen baad bij dan zwarte mensen vooruit komen of een mening hebben dus proberen ze mensen klein te houden en vooral dom!!
  Natuurlijk huppelen ONSE witte kaste Indiërs er achteraan. Die zijn lang blij dat de witmang uit Europa ze op een hogere rang heeft geplaatst dan de Afrikaan !!

  Oeng tjadden!! 👀😀

  T gaat n wonder mogen heten als deze reactie geplaatst word door onze gevoelige moderator !


  Maak melding

 14. Ik vraag mij stellig af om de mensen die tegen zwarte Piet zijn niets beters hebben te doen. Elk jaar weer hetzelfde gezeik en gejankt.
  Het is raadzaam de oorsprong van het ontstaan van dit kinderfeest eerst te onderzoeken voordat men zijn mond opentrekt. Het is zeer opvallend dat men in Europa woont en zich dan pas bewust zijn van hun huidskleur. Come on. Wees trots op je huidskleur en op jezelf. Doe iets nuttigs en werk jezelf omhoog in de maatschappij waarin je leeft door een goede opleiding te volgen zodat je een goede baan kan vinden en je eigen broek omhoog kan houden.

  Sarie Torie


  Maak melding

 15. @black Tata

  Jij lult uit je nek. Jullie zwarte pieten zijn profiteerders die niet houden van werken jullie leven bestaat uit roven stelen en feesten meer dan dat zit niet in jullie bloed wat wil jij de blanken wijs maken. Ga terug naar land van herkomst het slaven leven lijden dan zal je anders kraaien.


  Maak melding

 16. Behoed je gedachten/geest en je gevoelens/ziel voor negatieve invloeden.
  Want dat wat levensruimte in hart en ziel krijgt, wordt een persoonlijkheid of
  een schepping. EEN LAST


  Maak melding

 17. Vond de IS ers toch moediger.Ze lieten alles achter om een eigen staat op te richten waarin ze bebaard en bedekt konden lopen.Alleen hun aanpak was verkeerd.Hieruit kan de anti-pieten leren.


  Maak melding

 18. Eerlijk,

  Tot nu toe wat ik hier lees, is alleen maar verwijtingen naar elkaar.
  Ik ben niet tegen of voor zwarte piet, maar als wij iets doen dat voor een bepaalde groep mensen kwetsend is, moeten of hoeven wij dit niet af te schaffen, maar aan te passen.
  Maak van de zwarte piet een witte/oranje/paarse/gele/blauwe piet, dan is alles weer ok.
  Het is een feest voor kinderen, niet voor jullie volwassenen.
  Kinderen vinden het juist leuker als er alle kleuren pieten zouden zijn.
  Er bestaan zoveel kleuren, dus doen wij alle kleuren behalve zwart, iedereen weer blij en vooral de kinderen.
  SUCCES.


  Maak melding

 19. @kolbrie en die andere dat jullie een verstand hebben van een demente goudvis is duidelijk,mijn tante heeft mij verzocht niet te reageren maar ik ben koppig,juist omdat het een kinderfeest is tussen haakjes had men beter moeten nadenken.Als het een kinderfeest zou zijn dat snap ik want kinderen denken niet in kleur,maar het feit dat die knechten toevallig onderdanen zijn slaan die kinderen dat op in hun collectief geheugen dat donkere kinderen minderwaardig zijn.En is Helemaal geen kinderfeest,vroeger gingen belgen die rijke lui met een zwart joekel door de stad die werd ingeolieed om te glimmen en aan een riem vast gemaakt met als doel van kijk mij hier ik ben rijk en dat jongentje,meisje werd danook gestuurd om als knecht te fugereren,en wat trokken ze aan diezelfde apenpak dus wat voor traditie dit is voor de redie mosu en tokkies die geen geschiedenis kennen,e nee het raakt mij niet ben niet zwart,bemoei niet maar wild dit even kwijt ,tuurlijk deed ik in Suriname daar ook aan mee heb tien jaar daar gewoond ,maar wist niet beter het is geen kinderfeest schaam je jou kinderen te leren liegen,ander stuk vreten zei vertrek dan maar uit Nederland uikering dit dat dan hebben ze jullie mooi beet,hun voorouders waren zwak en strijders en dit hebben ze achtergelaten voor ons ja luxe ja klopt ik geniet er dagelijks van let op schelden doet mij niets,terugsturen naar Africa ook niet daar worden de zwarte nog steeds als minderwaardig beschouwd in Johannes burg zijn wijken waar ze niet mogen komen ,dan waar moeten ze in Godesnaam nog gaan,en ik ben Nederland dankbaar voor wat ze doen voor het buitenland eerlijk is eerlijk maar hun voorvaderen hebben veel afgepakt.Dus nogmaals is geen kinderfeest or ze verdraaien het dus tot slot ik ben niet zwart,heb geen dikke lippen nog kroeshaar maar ik ben jullie knecht niet en ook niet boos,ik lach als ik voorbij die zaken loopt salons dan zie ik hoeveel jullie betalen om mijn kleurtje te hebben ,zelfs lippen spuiten om voller te worden ik ben puur,wens jullie een fijne kinderfeest trouwens vergeet niet op je boerenkloppen te lopen dat is ook traditie ga nu weer de echte wereld in.O ja van mijn tante geleerd van 80 jaar als het op turken of marrokanen ging was die schijnheilige feest allang gestopt,maar ze weten dat Surinamers schijters zijn en merendeels is redi musu. dag,en maak er een leuke dag van vijf december en blijven sparen om te gaan zonnebanken,en botoxs kost geld dus gebruik jou demente goudvis verstand


  Maak melding

 20. R moet echt weer naar school baja, ing Ned no bung. Profiteerders!! Lijden!!! Tjonge jonge jonge.
  Over roven gesproken, wat deden de blanken in de VOC tijd?????


  Maak melding

 21. Voor al die mensen die maar riepen en roepen ga naar je land tegen een ander zijn geen vis nog vlees en blijkbaar zwak van geest onderbuikgevoelens uit wraak en wrok blind voor de waarheid en de werkelijkheid ik ben geen tegenstander nog voorstander vroeger ook gevierd nooit heeft men mij zo bejegend maar als je de motieven van de voorstanders hoort dan zet het je wel aan het denken niet omdat de ander gekwetst word .en de politiek er niets aan wil doen moet het genormaliseerd worden zij die zo voelen hebben ook recht hun stempel drukken em mening te uiten maar eerlijkheid het signaal moet wel zijn op meer eenheid onder de donkere want die is er nog steeds niet dus word wakker zijn een paar die dat zijn maar ook weer slapen en als je nog blijf kopen bij de persoon die weg kijken dan heeft het eg geen zin om te protesteren


  Maak melding

 22. Geen reactie mensen !
  A blacka Tara dies e gwa wroko!
  Is niet de standaard werktijd hoor maar niks aan deze blacka Tara is standaard!
  Hahaha

  @ Hanu mang!
  Ga je frustratie op sociale media uiten want deze blacka Tara trapt niet in oude kinderlokker dingetjes!!

  P.s k zit niet op sociale media want t leven was ook mooi ervoor !
  Haat me aub omdat ik maar 40 jaar jong ben en vrij en blij in NL woon !

  Oeng TJADDENG!! Straks word dat ook nog n discussie !! 👀🤐😁

  LATERZ PEEPZ,

  Misschien dat ik over n jaar weer eens uit verveling reageer 😁👊🏾


  Maak melding

 23. Wat ben ik blij dat mijn kinderen niet in deze zwartepiet gelul geloven Volwassenen die hun gezichten zwart verven en hun lippen rood maken om Piet te spelen. Pffff Bullschit traditie noem ik dat. Alle pro- pieten vrienden hier reageren met allerlei boze reacties. Maar ja …dat zijn we al aangewend..Oprotten naar je eigen land, zwarten zijn uitkering trekken enz. Ze lijken behoorlijk gefrustreerd zwartepieten.Dat zijn inderdaad de pro- pieten vrienden mensen😀😀 Wegwezen met jullie flauwekul. Fijne zwartepiet feest mensen.


  Maak melding

 24. Ik verbaas mij enorm dat sommige Mensen kreten roepen van rot op naar je eigen land. Dat is zeer kort door de bocht . En voor dat ik aangevallen wordt voor alle duidelijkheid ik ben een autochtone blanke man geboren en getogen in het oosten van het land maar met een zeer warm hart voor Suriname vanwege mijn vrouw. Zwarte piet is echt niet meer van deze tijd. De tijden veranderen en het feest heeft niks met tradities te maken. Wat is er mis mee om het feest te vieren met regenboog pieten en roetveeg Pieten . Onlangs dook er een foto op van de Canadese president uit zijn studenten tijd waarop hij zwart gesminkt was. Dat heeft voor heel veel ophef gezorgd en hij moest diep door het stof. Nee dus zwarte piet is niet okey. Probeer de pijn van een ander te begrijpen alvorens het als normaal te zien dat een blanke man zijn gezicht zwart sminkt en zich als een idioot gedraagt. En dat er mensen van Surinaamse afkomst hier het tegendeel beweren vind ik echt stuitend. Als je het wilt horen of niet zwarte piet is discriminerend en hoort niet meer bij het sinterklaasfeest. Je kunt je ertegen verzetten maar tegen de tand des tijd zul je het altijd afleggen . Ik ben er vast van overtuigd dat over 10 jaar we deze discussie niet meer voeren.


  Maak melding

 25. R:

  Je kan beter voor wiitepiet gaan spelen, met achterlijk reactie.

  Door zulke reacties en denkwijze zijn mensen tegen deze achterlijk traditie.

  Je bent een voorbeeld van de pro pieten aanhangers . Tjonge tjonge.

  Moet iedereen van zwartepiet houden? NEEEEEN


  Maak melding

 26. Zwarte Piet is onderdeel van een Nederlandse traditie. 95% van de bevolking wil deze traditie in stand houden. Zou raar zijn als Nederlanders in Suriname zouden pleiten voor afschaffing van bepaalde tradities. Snap niet waarom Zwarte Piet een big issue. Er belangrijkere dingen om voor te strijden. Maar goed kozp bestaat uit beroeps demonstranten die iedere jaar de boel op zijn kop willen zetten. In tussen verhard de strijd.


  Maak melding

 27. Mister R …fuck you!!

  Je zal wel een blanke zijn die suri people niet mag in je land!!

  Wat doe jij trouwens op een site vol surinamers…je komt zeker voor de meiden he gare pedofiel!!
  Je moet je bek houden want je begrijpt geen moer waarom we af willen 5 december en we willen zeker af van mensen zoals jij!!

  Fucking racist…jij vind het natuurlijk goed om te zeggen dat een blanke beter dan een zwart persoon is.

  Vandaar dat je nog geloofd in 5 dec….net als sjors en sjimmie zal ook deze zgn goeie sint verdwijnen.

  White power is dead!!!!


  Maak melding

 28. @Glenn en @Mojah

  Wat dachten jullie dat de site alleen voor zwarte pieten is bestemd. De blanken denken niet zo achterlijk zoals jullie soort. Jullie zien het nog steeds niet in dat jullie land van herkomst naar de afgrond is. Waarom donder je niet op naar je land van herkomst. Misschien kunnen jullie een steentje bijdragen met jullie lariekoek verhaal.


  Maak melding

 29. Wat ik mij afvraag, als een Nederlander in Amerika of ander land is en zij vieren Sinterklaas. Is er dan ook een Zwarte Piet. U weet het antwoord al…

  Die mensen die zwart zijn en die zwarte piet gewoon vinden moeten misschien huid bleken. Ik verkoop in mijn supermarkt skinbleach soap. Speciale extra sterke Chinese formule. 5 srd korting als je zeg dat je pro zwarte piet bent.


  Maak melding

 30. Ja wat is er mis met een kleine aanpassing? Tradities zijn altijd al aangepast dus waarom deze niet? Alle kinderen zouden dit moeten vieren en het is een kleine moeite dus exit zwarte piet! Gelukkig is de trend al ingezet en is het een kwestie van tijd voordat ZP volledig verbannen is. Dan kunnen de “die hards” met de herseninhoud van een r-tje niets anders doen dan toekijken. Misschien zijn ze dan nog meer gefrustreerd dan ze nu al zijn met als gevolg dat zij een keer oprotten naar een ander land waar ze beter aan hun trekken komen. Zuid Afrika misschien?


  Maak melding

 31. De “Kerstman” gebruikt elk jaar dezelfde traditionele schoorsteen als jullie blabla Piet.
  Ga dat jullie kinderen leren!
  Gezelligheids Sintfeest voor iedereen die economisch eraan mee wilt doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.