Komend weekend ‘The road to Srefidensi’ te Copacabana-Boulevard

4
Komend weekend 'The road to Srefidensi' te Copacabana-Boulevard

Komend weekend, op 23 en 24 november, organiseert Lustig Events in Suriname ‘The road to Srefidensi’ te Copacabana-Boulevard. “De naam van het event zegt het al: we feesten naar Srefidensi toe” aldus de organisatie. Er zijn twee dagen ingepland omdat er zoveel muziek genres zijn in Suriname en één dag niet genoeg hiervoor zou zijn.

Op dag 1, zaterdag 23 november, is ‘The night of the Bands’ een avond met alle top muziek bands van Suriname waaronder: South South West, No merxi, Reinforcement, The future Club, Kontjo en nog veel meer. Op 23 november is er gratis toegang voor geregistreerde gasten tot 00:00 en daarna zijn kaarten verkrijgbaar aan de deur.

Op de tweede dag, zondag 24 november, is het feest van 17:00u tot 05:00u en wel ‘The Night of the DJ’s’ met gast DJ D-Rashid uit Nederland. Live op het podium die avond is Nailah Blackman uit Trinidad. Kaarten voor 24 november zijn srd 50,-.

Beide dagen zullen twee stages actief zijn, dus iedereen komt aan z’n trekken.

- Advertentie -

4 REACTIES

 1. Voor 1975 waren er drie Guyana’s met verschillende staatkundige organisatie.

  Frans Guyana was een provincie van Frankrijk waarin alle inwoners dezelfde rechten en voorzieningen hadden (en hebben) als in moederland Frankrijk. Op muren las ik met grote letters geschreven: Non a l’independance!

  Suriname was een zelfstandig land binnen het Nederlandse Koninkrijk, met eigen regels en wetten, maar onder toezicht van Nederland zodat men het in de politiek niet te bont kon maken. Er was ook toen corruptie, er werd gestolen van het volk, maar het viel mee.

  Tenslotte was er (Brits) Guyana, een onafhankelijk land corrupt en in bittere armoede. Guyanezen kwamen naar Suriname om werk te zoeken. Mijn huis is door Guyanezen gebouwd.

  Suriname kon vergelijken en bepalen wat voor Suriname de beste staatsvorm was: Zoals het was, een provincie van Nederland of onafhankelijkheid.

  De politici besloten dat het toezicht van Nederland te knellend was en dat men de vrijheid wilde hebben om ongestoord zijn gang te gaan. Men koos dus voor onafhankelijkheid en zie wat het de elite van Suriname opgeleverd heeft! Wat hen betreft was het dus de juiste keuze. En het volk? Ach het volk! Who cares?


  Maak melding

 2. Feit is dat corruptie en wanbeleid nog steeds hoogtij viert. Het land zit opgescheept met zwakke instituten, een gebrekkige rechtstaat en een onvolwassen politiekvoering. Sinds de onafhankelijkheid sukkelt het land v.d. ene crisis naar de andere. SU is ook ver verwijderd v.h. realiseren v.d. volle potentie v.h. land.

  Het is duidelijk dat SU in 1975 nog niet ready was voor de onafhankelijkheid vandaar het bovenstaande en een militaire coup 4 jaren en 3 maanden na de onafhankelijkheid. Het was gewoon een historische fout om het in 1975 toch door te drukken tegen de zin in van grote delen van de bevolking en zonder een referendum daarover gehouden te hebben.

  Er valt dus eigenlijk bitter weinig tot helemaal geen moer te vieren op 25 november.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.