dinsdag, april 23, 2024
HomeFotoNATIO warm onthaald op luchthaven van Suriname

NATIO warm onthaald op luchthaven van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De mannen van de nationale voetbalselectie, NATIO, zijn terug in Suriname. Dinsdagavond rond 23.30u lokale tijd kwam de groep weer aan op Zanderij. Daar werden ze bij binnenkomst ontvangen door onder andere de Surinaamse minister van Sport en Jeugdzaken, de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) alsook verslaggevers en live TV.

Er waren lovende woorden voor de ploeg die ter plekke gehuldigd werd. Buiten werden de voetballers warm onthaald door een groep trotse supporters en een brassband.

Ook een groep motorrijders was speciaal voor NATIO naar de luchthaven gekomen. De sporters zijn uiteindelijk onder begeleiding naar de stad vertrokken.

NATIO wist deze week geschiedenis te schrijven door de beslissende CONCACAF Nations League -wedstrijd tegen Nicaragua te winnen met 2-1. Suriname werd daardoor groepswinnaar en kwalificeerde zich voor de Gold Cup.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Ja baja, de buit is nog niet binnen maar er wordt alles uitgetrokken voor een paar spelers die nog niets hebben bijgedragen aan het land. Dit doet me denken aan de slm machine die met alle bombarie werd binnen gehaald en uiteindelijk wordt het vleugellam gemaakt. We gaan het zien, ik wens ze in ieder geval een sportieve en succes volle tijd toe!


  Maak melding
 2. Marino ,ik weet niet wat ik over jou moet zeggen , een ding is zeker dat jij achterlijk dom bent en beter moet gaan leren lezen en punt moet begrijpen. Tuurlijk ben ik blij voor ze ,ik wil eerst zien dat kampioen worden.


  Maak melding
 3. Graag selecteren: Hahn, Haps, Donk, Denswil, Gravenbergh, Lang, Ebecillio, Redan, Leerdam, Alberg…..vrees dat Suriname anders niks te zoeken heeft op een grote toernooi.


  Maak melding
 4. Kolibri we mogen best wel onze boys prijzen na lang gevecht eindelijk een eind toernooi gehaald. Dit is geschiedenis hopelijk blijf je niet zeuren, maar paal achter de jongens staan.


  Maak melding
 5. Geweldig dit, we hebben als natie niet veel om trots op te zijn maar dit is geschiedenis in de maak! Oudere voetballiefhebbers vetwachtten dit niet meer en nu zijn we in 2021 er gewoon bij.

  Gefeliciteerd Natio en alle Surinamers waar ook ter wereld!


  Maak melding
 6. je bent zeker een Hollander enz.
  Echte Surinamers klagen vanaf de jaren 80 de hele dag hartgrondig.
  Vele echte Surinamers staan letterlijk en figuurlijk “droog.”
  Hiermee bedoel ik: de echte ontwikkeling staat stil en de massa heeft nauwelijks
  te eten en drinken.
  ECHTE SURINAMERS, Laat Me!

  Jongens goed gedaan, gefeliciteerd!


  Maak melding
 7. Dit is idd een mijlpaal voor het Surinaams voetbal en een droom welke Clearance Seedorf ook al had, maar niet werd begrepen door de mastodonten die voorheen de SVB bestierden.

  Ik voorzie dat, in geval het ‘sport paspoort’ officieel in gebruik is, Suriname strakjes 2 a 3 nationale elftallen zou kunnen opstellen van al het voetbaltalent dat hier in Ned rondloopt door jongens uit Surinaamse ouders.

  Wat zou dat toch heel erg mooi zijn !


  Maak melding
 8. Natuurlijk is oranje mijn land en kleur maar gun het Suriname van harte . Met inzet en motivatie kun je ver komen. Ben enorm blij met de jongens met een Surinaamse achtergrond die in de loop der jaren een heel grote bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandse Voetbal. Ik schaam mij als blanke Nederlander derhalve heel diep wat er onlangs in Den Bosch heeft plaatsgevonden. Er lopen genoeg Surinaamse jongens hier op de voetbal velden rond die Suriname zou kunnen gebruiken om het team te versterken. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren


  Maak melding
 9. Aangezien mijn reactie van hedenochtend niet geplaatst is, waag ik, weliswaar met andere woorden, maar dezelfde strekking het nogmaals
  Een top prestatie; gefeliciteerd mannen. Natuurlijk de spelers, maar ook Gorre en zijn mannen en zij die tegen de stroom in Gorre aanstelden.
  Tot zover de lofuiting.

  Het valt me tegen, slechts een minister. Meestal als er iets mooi gepresteerd is staan ze vooraan om een deel van de lof te inhaleren en te absorberen.
  Bij tegenspoed zie je ze niet en hoor je ze niet.
  Top van de hoogste baas van de SVB om zijn mannen op te wachten. Zo hoort het

  De volgende stap is nu weer een van gaan leren. Leren op een toernooi. Het resultaat is van ondergeschikt belang. Al wens je natuurlijk zoveel mogelijk overwinningen

  Het voetbal is voor Suriname (en de Surinamers waar ook ter wereld)
  Daarom ben ik van mening dat het aantal buitenlanders uit niet meer dan 4 spelers moet bestaan.
  Als je met teveel Nederlandse Surinamers of Surinaamse Nederlanders gaat spelen, haal je de motivatie voor jongeren weg om te gaan ballen. Zij willen het hoogste bereiken en dat kan dan niet omdat anderen hun plek in nemen.
  Bovendien, maar dat weet ik niet zeker, zal de gemiddelde Surinamer respectievelijk de voetbalfan minder blij en trots zijn op zijn of haar mannen.


  Maak melding
 10. Moge de spelers meer gemotiveerd zijn op weg naar het tournament. Als Suriname in de top 3 kan komen dan is een mooie prestatie. Dan komt er hopelijk meer sponsoring, scouting vanuit buitenlanden en meer professionaliteit.

  Vele jongeren kunnen dan ipv staan op de hoek een carrière in betaald voetbal ambiëren.

  Win-win situatie


  Maak melding
 11. Geldt niet alleen voor voetbal. Er is veel talent in het land. Sport is (meestal) goed voor lichaam en geest.

  Beter gaan voor sport ipv muziek en entertainment mijder inziens.

  Een kweekvijver voor meer golden boys (and girls) zoals Anthony Nesty zal die jongeren een beter perspectief geven.

  Hopelijk komt dat meer van de grond in de toekomst. Maakt niet uit met hulp van buitenland of niet. Suriname is niet alleen op de wereld.

  Kenki denki fu deng jongu wan. Den las pasi furu keba.


  Maak melding
 12. Goed zo Natio ! ik hoop dat jullie de WK halen. Ik ga dan zeker naar Qatar.

  Het is toch een heerlijk gevoel om voor een land te juichen, waar je je thuis voelt.


  Maak melding
 13. Prachtig dat suri zich plaatst .
  Hoop dat het een magneet werking heeft en meer surinamers buiten de landsgrens laat besluiten om voor suri tegaan spelen .
  Maar mijn hoop gaat verder ….
  Dat jongeren er voorbeeld in zien en oud voetballers uit suri die in europa wonen zich op welke wijze dan ook maar gaan inzetten voor voetbal hier zodat nivo groeit en er gevoetbalt word …
  Nog kleine toevoeging ….
  Zeur niet ..voetbal is voetbal en geen politiek af kraken is simpel als er geen opbouw of achtergrond bij is …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES