Baby dood binnengebracht op Spoed Eisende Hulp in Suriname

13
baby

Een baby van zes weken oud is vanmorgen door de ouders dood binnengebracht op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. De politie kreeg de melding en ging terstond ter plaatse voor onderzoek.

Een woordvoerder van het Korps Politie Suriname zegt in gesprek met de redactie van Waterkant.Net dat het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de zuigeling vermoedelijk is overleden door uitdroging.

De ouders zouden verklaard hebben dat het kind een week lang diaree had en moest overgeven. Ze lieten de wetsdienaren verder weten dat zij het kindje niet naar de dokter hebben kunnen brengen vanwege economische redenen.

De politie heeft na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie het lijkje in beslag genomen voor obductie om de exacte doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

UPDATE – officieel bericht van de politie:

Kindje dood binnen gebracht te SEH

De 6 weken oude zuigeling D.H. is op dinsdag 19 november door de ouders naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) gebracht voor medische hulp. Echter bleek het kindje volgens de dienstdoende arts dood zijn binnengebracht. Volgens verklaring van de ouders was het kindje door aanhoudende diaree en braken enige tijd ziek. De politie van het bureau Kwatta werd via het Command Center ingeschakeld en namen het ontzield lichaam na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag.

Na onderzoek is komen vast te staan dat er geen sprake is van misdrijf, waardoor het lijk afgestaan is aan de nabestaanden.


13 REACTIES

 1. Dit is toch zeer triest!? Ouders hebben geen geld om hun kind naar de dokter te brengen. Dit zou mij ook kunnen overkomen als ik langer bij de oplichters in Suriname was gebleven. Ik was niet meer verzekerd tegen ziekte en had geen vreten meer, ondanks ik directeur en oprichter was van m’n eigen bedrijf. Zaken doen met die Surinaamse kakkerlakken ,zakkenvullers en oplichters, is jezelf in de afgrond storten. Ouders, ik leef met jullie mee. Heelveel sterkte.


  Maak melding

 2. Kinderen zijn gratis verzekerd of ze konden de drempel kosten niet betalen.
  Waarom neemt je kinderen als je financiële situatie nog niet stabiel is.
  Wie heeft nu de schuld van de dood van deze baby?
  R.I.P engeltje 😖


  Maak melding

 3. Her kan Hoefdraad c.s. aan hun reet roesten dat babies overlijden door hun schaamteloos inhalige gierigheid. De caravaan rijdt door. Maarrr a KARMA eh waktie rustig.


  Maak melding

 4. Deze baby is geboren uit een echtpaar, dus uit liefde en gepland, niet wetende dat de liefde voor het kind abrupt is beëindigd door hun tekortkomingen. Geen geld en puur nalatigheid zijn de factoren. Meer niet …


  Maak melding

 5. Politiek neutraal@ laten we eerlijk zijn en erken dat je zwaar getroumatiseerd bent het gaat nu niet om jou probleem maar over een baby van 6 weken aub zoek hulp denk aan je gezondheid straks draai je door dan raak je meer kwijt dan die srd,s in Suriname,je ervaring in Suriname dat weten we al het word wel ééntonig en zaai zaken doen is risico’s nemen some time,s you win some time,s you loose.


  Maak melding

 6. @ Laat me. Aan de ene kant heb je gelijk. Maar het raakt me als mensen in weelde leven terwijl iemand die echt hulpbehoevend is in de steek laten, met de dood tot gevolg. Één ding heb je zeker gelijk! Ik heb een trauma overgehouden van al die oplichters die anderen naar de afgrond helpen ja. Voortaan zal ik proberen niet meer over te hebben. Odi odi.


  Maak melding

 7. Is je baby ziek en je hebt geen geld om de medische kosten te betalen? Breng het accuut in de openbaarheid.Laat het de first lady weten of breng je kind naar het parlementsgebouw.Het is een schande en een groot verdriet dat door de economische situatie de meest kwetsbaren waaronder babies het gelag moeten betalen.


  Maak melding

 8. Konden ze niet bij Bouta aankloppen? Hij is toch hun zeer geliefde president die dit soort toestanden veroorzaakt. Bij de volgende verkiezingen staan ze weer voorop om voor deze man te stemmen, als ze er maar een bordje bruine bonen bij krijgen, is alles weer vergeten. Bouta komt niks tekort in zijn eigen privé kliniek is alles voorhanden, wat er met de bevolking gebeurd zal hem echt niet boeien.


  Maak melding

 9. Waarschijnlijk zijn de ouders door het corrupt wanvreselijk verarmd. Dit is wat kinderen van vele ddb lovers na 2020 te wachten staat als ze wederom oerdom op de allergrootste volksverlakker en zijn meedogenloze trawanten gaan stemmen voor nog meer geestelijk en moreelverval, armoede, en misdaad.


  Maak melding

 10. Als jij als ouder weet dat je kind ziek is, telt ‘economische’ redenen niet. Jij zou eerst moeten weten wat de gevolgen kunnen zijn van diarree en met name voor baby’s en jonge kinderen. Dat zijn gewoon de kwetsbaarste groepen samen met bejaarden. Dus ,wat in vele gevallen geen schade geeft aan volwassenen zoals een diarree ,kan voor kinderen wel desastreus aflopen als men niet tijdig ingrijpt. Laat staan met bijkomende complicaties. Als je als ouder de ernst van de situatie goed inschatte, zou er elke deur voor je geopend worden. Wie zou op dat moment naar geld kijken? Geen enkele instantie noch buur ,or whatsoever. Ik ga niet uit van opzet . Maar een vorm van onwetendheid en /of gokken dat het goed afloopt, lijkt hier wel van toepassing. Niet het feit dat je geen geld had. Je laat jouw kind toch niet dood gaan omdat je geen geld hebt.


  Maak melding

 11. Politiek neutraal en ben je nu directeur in Holland van je eigen bedrijf of geniet je van een welverdiende uitkering van de hardwerkende belastingbetalers.
  Blijf waar je bent en laat je door een psychiater behandelen, maar odi odi.
  Mensen nemen kinderen en als ze falen geven ze anderen de schuld.
  Alle kinderen zijn verzekerd en als je werkt zijn ze gratis meeverzekerd, maar waarschijnlijk werken beide niet.
  Blake niemand leeft niet van de hand in de tand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.